Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Vaktbytte-omvisninger

Å se vaktskiftet eller besøke Buckingham Palace er et must på reisen. Slik gjør du det.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutter lest

Vaktbytte-omvisninger

Under vaktskiftet. | ©Luke Ow

Å besøke Buckingham Palace og overvære vaktskiftet er noe av det mest typiske og uunnværlige man kan gjøre i London. Hvem husker vel ikke fotgarden i røde frakker og store bjørnehårhatter?

Når kongefamilien er på ferie, er Buckinghams porter åpne for besøkende noen uker i året mellom slutten av juli og begynnelsen av september. Hvis du alltid har hatt lyst til å bli kjent med residensen til den britiske kongefamilien og deres særegne eskorte, finner du her alt du trenger å vite.

Det mest komplette alternativet

Tilbud: Tower of London, vaktskifte og cruise på Themsen

Se Londons mest ikoniske severdigheter på én dag

Ta en rundtur i den britiske hovedstaden i en luksusbuss, besøk Tower of London og St. Paul's Cathedral, opplev vaktskiftet i Buckingham Palace og cruise på Themsen om bord på et privat elvecruise.

Gå ikke glipp av denne 10-timers guidede bussturen til Londons mest ikoniske landemerker, som Tower of London og St Paul's Cathedral. Paul's Cathedral. Du får også være med på vaktskiftet og et cruise på Themsen.

Avhengig av hvilket alternativ du velger, kan du avslutte turen med te på det legendariske kjøpesenteret Harrods eller en tur i pariserhjulet London Eye. Du bestemmer!

Anbefales hvis... du vil se de viktigste severdighetene i den britiske hovedstaden på én dag og samtidig spare penger.

Hva er vaktskiftet i London?

Vaktskiftet i London| © R Spegel
Vaktskiftet i London| © R Spegel

Dette er en militær seremoni som holdes ved hovedinngangen til Buckingham Palace for å avløse vaktene som har ansvaret for sikkerheten ved Buckingham Palace og St James's Palace, et annet palass som ligger svært nær den britiske kongefamiliens residens.

De som utfører vaktskiftet i London er en spesiell avdeling av den britiske hæren som kalles Queen's Guard (de i den røde uniformen med den store pelsluen), som har som oppgave å beskytte statsoverhodet, dvs. dronning Elizabeth II.

Det er en svært fargerik parade der du kan se regimenter av vakter til fots og til hest, akkompagnert av et militærorkester som spiller både tradisjonell og moderne musikk for å sette liv i forestillingen. Jeg ble veldig overrasket over å se musikerne spille sanger fra The Beatles, Star Wars og Løvenes konge midt i militærparaden, noe som var veldig morsomt!

Bestill en omvisning for å se vaktavløsningen

Hva skal du se på Buckingham Palace?

Buckingham Palace| © Sung Shin
Buckingham Palace| © Sung Shin

Etter å ha overvært vaktskiftet i London er det på tide å besøke Buckingham Palace innvendig. Vi visste at dette var en sjelden mulighet, siden det bare er åpent for publikum noen få uker i året, så vi var spente på hva vi ville få se bak dørene.

På denne omvisningen på Buckingham Palace får du ikke se kongefamiliens private gemakker, men du får se noen av rommene som utgjør de såkalte State Rooms, det vil si rommene der dronning Elizabeth II holder sine offentlige audienser og tar imot sine gjester på offisielle arrangementer.

Jeg må innrømme at omvisningen i denne delen av slottet er helt spektakulær, for en luksus og for en fantastisk innredning! Det er alt du forventer å se når du forestiller deg hvordan en monarks hjem ser ut. Det skuffer ikke i det hele tatt.

 • Den store trappen: En majestetisk trapp som fører til palassets representasjonsrom. Se på veggene! Du vil se noen portretter av kongefamilien.
 • Tronsalen: Den er innredet med rød fløyel inspirert av gamle teatre, og her finner du lenestolene som ble brukt under kroningen av Elizabeth II og prins Philip i 1953. Det er også her det ofte tas bilder i forbindelse med kongelige bryllup.
 • White Drawing Room: Et av de mest kongelige og vakre rommene på slottet, brukt av den avdøde dronningen når hun ønsket å møte en gjest mer privat før en stor mottakelse og for å slappe av med familien.
 • Billedgalleriet: Et lite galleri med noen av de viktigste maleriene fra den kongelige samlingen. Det brukes nå som venterom for gjester eller til mindre mottakelser.
 • Ballsalen: Et av de største og vakreste rommene du kommer til å se under omvisningen på Buckingham Palace. Her holdes det kongelige banketter, baller og investiturer.
 • Buckingham Gardens: Omvisningen avsluttes i palassets hage, der du kan ta en hyggelig spasertur før du møter guiden din og går til teseremonien.

Innta ettermiddagste

Ettermiddagste i London| © Jalleke Vanooteghem
Ettermiddagste i London| © Jalleke Vanooteghem

Etter endt omvisning i Buckingham Palace møtte vi guiden vår Amber igjen for en spasertur gjennom den vakre St. Jame's Park, engelskmennenes mest elskede park, før vi gikk til den berømte britiske ettermiddagsteen på et nærliggende hotell.

Der ble vi traktert med smørbrød, kaker, paier, terter og hjemmelagde scones med syltetøy og fløte, i tillegg til en rekke teer som er gode alene, med melk eller sitron. Etter å ha foreviget banketten for våre sosiale nettverk (nok en tradisjon fra det 21. århundre) fortsatte vi med å smake på alle herlighetene i denne helt spesielle ettermiddagsteen - alt var utsøkt!

Ettermiddagsteseremonien var den perfekte avslutningen på en dag der vi opplevde den mest "britiske" siden av turen vår. Omgivelsene var fantastiske, og vi følte oss som hjemme. På slutten tok vi farvel med Amber, som var veldig snill og imøtekommende overfor gruppen. Jeg ville uten å nøle gjort denne opplevelsen igjen!

Nyttig informasjon om denne aktiviteten

 • 4 timers omvisning i Buckingham Palace etterfulgt av ettermiddagste-seremoni på et nærliggende hotell.
 • Omvisning på engelsk og audioguide på Buckingham Palace.
 • For den tradisjonelle teseremonien, vennligst oppgi eventuelle allergier eller spesielle diettbehov ved bestilling.
 • Denne omvisningen er ikke tilgjengelig for rullestolbrukere.

Hvorfor det er verdt å se vaktskiftet i London

Vaktskiftet i London| © Mark Leishman
Vaktskiftet i London| © Mark Leishman

Det spektakulære ved palassene kombinert med de militære formalitetene, paraden, soldatenes fargerike uniformer og militærorkesterets musikk er et syn som tiltrekker seg stor oppmerksomhet.

Det er flere land i Europa som feirer høytidelig vaktskifte foran sine kongelige slott (for eksempel Norge, Danmark, Monaco og Spania), men det er den i England som er mest populær og som har gjort denne seremonien til en turistattraksjon, så jeg ville ikke gå glipp av den for noe!

Når kan du se vaktskiftet i London, og hvor lenge varer det?

Paraden varer i ca. 45 minutter og finner sted hver dag kl. 11 i juni og juli. Resten av året finner den sted annenhver dag (mandager, onsdager, fredager og søndager), bortsett fra når det regner, da paraden vanligvis avlyses.

For å holde deg oppdatert om avlysninger i siste øyeblikk i sanntid, kan du sjekke ut Twitter-profilen London Changing of the Guard.

Isabels reisetips

Selv om arrangementet starter kl. 11.00, er det vanligvis travelt mye tidligere, så jeg anbefaler deg å komme til palasset rundt kl. 10 eller 10.15 for å få en god plass.

Bestill en omvisning for å se vaktavløsningen

Hvor er det beste stedet å se vaktskiftet i London?

Vakten ved Buckingham Palace| © Kutan Ural
Vakten ved Buckingham Palace| © Kutan Ural

Den beste utsikten har du fraVictory Monument som ligger midt i rotunden foran porten til Buckingham Palace.

For å komme deg hit, enten på toppen av trappen til monumentet eller foran, må du være tidlig ute, da de stenger gaten og ikke slipper inn flere mennesker i området.

Ettersom det er mange mennesker rett foran palassporten, anbefaler jeg deg ikke å stå der, da du ikke vil se paraden godt med mindre du står på første rad. Og det er litt vanskelig, men ikke umulig.

Hva annet å se i London?

Londons Big Ben| © Marcin Nowak
Londons Big Ben| © Marcin Nowak

Med sin kosmopolitiske og moderne karakter er London en fascinerende by som har noe spesielt ved seg som alle elsker og blir hekta på. Du kan besøke den flere ganger, og på hver tur vil den fortsatt overraske deg.

Hvis det er første gang du besøker den, anbefaler jeg deg å lese innlegget De beste tingene å se og gjøre i London for å bli kjent med de viktigste turistattraksjonene. Du kan gå ruten på egen hånd eller beundre byen fra en turistbuss.

Dette er en av de mest typiske opplevelsene ved å bo i London, og selv om det kan virke som en litt "guiri"-plan, er det en av de beste ideene for å oppdage byen, enten du tar hele bussturen eller hopper av og på (det berømte "Hop on-Hop off" på engelsk) når du vil utforske et område til fots. Hvis du vil vite mer om denne aktiviteten, må du ikke gå glipp av artikkelen om sightseeingbussturer i London.

Vil du vite hva annet du kan gjøre i byen? Ta en titt på artikkelen om de beste sightseeingturene og utfluktene i London, som viser deg Londons forskjellige ansikter og monumenter på en rekke forskjellige måter.

London er en stor by med mye å by på, men omgivelsene er også verdt å bruke minst én dag av reisen på å oppdage. Klikk på artikkelen De beste turene fra London for å se alle de flotte turene du kan få mest mulig ut av i den britiske hovedstaden.

Bestill en rundtur i London

Ofte stilte spørsmål

 • Hvorfor er vaktskiftet en så viktig seremoni?

  Sannheten er at Buckingham Palace Guard består av et helt regiment, så vaktskiftet omfatter et helt regiment, noe som inkluderer en militærorkesteropptreden og en parade.

 • Når finner vaktskiftet sted?

  James Park, hvor det nye regimentet (New Guard) marsjerer gjennom Wellington Barracks til Buckingham Palace, hvor vaktskiftet finner sted kl. 11.00. Den gamle garden marsjerer til kasernen og ankommer kl. 11.30.

 • Hvor finner vaktskiftet sted?

  Vaktskiftet finner faktisk sted flere steder i løpet av formiddagen, men det mest kjente stedet å se det er rett utenfor Buckingham Palace.