Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Beste London Billetter

London er en av de mest staselige byene i verden, men antallet attraksjoner som tilbys kan være overveldende. I denne definitive guiden vil jeg fortelle deg om de beste tingene du kan gjøre under besøket ditt for å oppdage den engelske hovedstaden.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

13 minutter lest

Beste London Billetter

Puente de Londres |© Charles Postiaux

London er den britiske kronens by, byen med edle bygninger og en unik byplan styrt av Themsens biflod, men det er også en av Europas ledende byer, en internasjonalt uunngåelig politisk hovedstad og hjem til noen av verdens mest iøynefallende attraksjoner. I denne definitive guiden presenterer jeg de 22 beste tingene du kan gjøre under besøket ditt for å oppdage Londons ånd.

Fra Tower of London til Windsor Castle, Westminster Abbey, London Eye, St Paul's Cathedral og Harry Potter temapark, jeg vil fortelle deg de beste billettene for å få mest mulig ut av London med de morsomste aktivitetene. Er du klar for dette eventyret?

1. Billetter til Tower of London

Tower of London|©Maria Uvin
Tower of London|©Maria Uvin

Tower of London, som huser det offisielle kongelige slottet, regnes som den mest berømte bygningen i byen, ikke bare for sin historie og for å ha vært hovedpersonen i noen av de mest berømte hendelsene i Englands fortid, som halshugging av Anne Boleyn, men også fordi det er stedet for juvelene til det britiske monarkiet, som kroningstronen eller den keiserlige statskronen.

Under ditt besøk i Tower of London vil du kunne gå inn i de forskjellige bygningene i komplekset og ta en guidet tur med en representant for Beefeater-vakten, på en tur der du vil lære de mest bisarre historiene om dette monumentet som regnes som et verdensarvsted av Unesco. Som et av Londons mest besøkte landemerker er det best å bestille billetter på forhånd.

Bestill billetter til Tower of London

2. Billetter til Westminster Abbey

Westminster Abbey|©Maria Victoria 83
Westminster Abbey|©Maria Victoria 83

Westminster Abbey er den viktigste og mest karakteristiske anglikanske bygningen i England og også en av de mest representative for London, ettersom den har vært stedet for de fleste kroninger av britiske monarker og kongelige bryllup, som for eksempel dronning Elizabeth II og prins Philip. Med disse billettene kan du besøke det indre av klosteret, som skiller seg ut for sitt sentrale skip og kapell.

Du kan også besøke klosterets grav, der noen av de viktigste personene i Englands historie ligger begravet, som Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking og Charles Dickens. Det er ingen tvil om at en omvisning i Westminster Abbey vil være et eventyr på linje med å reise tilbake i tid.

Bestill billetter til Westminster Abbey

3. Billetter til Windsor Castle

Windsor Castle, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN
Windsor Castle, Windsor.|©MANUEL SÁNCHEZ CANTÓN

For å få en følelse av den historiske betydningen av Windsor-residensen er det nok å nevne at det er et av de mest berømte slottene i verden og det eldste som fortsatt er bebodd. Det er hjemmet til den kongelige familien og huser også kronemuseene, som du kan besøke under besøket ditt for å oppdage kunstverkene i den kongelige samlingen.

Med disse billettene til Windsor Castle kan du også besøke St George's Chapel, statsrommene, der monarken regelmessig møter Englands statsminister, og statsleilighetene, der du finner tjenestefolkenes bolig og kjellere.

Bestill billetter til Windsor Castle

4. Billetter til London Eye

London Eye|©Theo Crazzolara
London Eye|©Theo Crazzolara

Hvis du vil se den engelske hovedstadens skyline, er et av de beste alternativene å besøke London Eye, et moderne observasjonsdekk som fungerer som et pariserhjul. Med denne 30-minutters billetten kan du se London ovenfra i en av glasskapslene med vidstrakt utsikt. Herfra kan du se Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace og byens broer.

Før du går inn i London Eye-kapslene kan du også se en introduksjonsvideo som viser deg hvordan hjulet ble bygget, hvilke materialer som ble brukt og inspirasjonene bak en attraksjon som i utgangspunktet ble stilt spørsmål ved av engelskmennene, men som allerede har fått sin plass i Londons skyline takket være sin turistappell.

Bestill billetter til London Eye

5. Billetter til St Paul's Cathedral

St Paul's Cathedral|©Angel Alicarte
St Paul's Cathedral|©Angel Alicarte

Christopher Wren var en av de mest berømte arkitektene i Englands historie, og hans største arv var St Paul's Cathedral, en religiøs bygning i fem etasjer som inneholder mange av Storbritannias heltemonumenter, et Golden Gallery fylt med kunstverk og en terrasse der du kan oppdage en av de beste panoramautsiktene over byen.

Under besøket kan du ta en omvisning i katedralen, som er den eneste religiøse bygningen med en inngangsportal i barokkstil, og også se bysten av admiral Lord Horatio Nelson, som var en av de viktigste skikkelsene under Napoleonskrigene, og som er gravlagt i St Paul's Cathedral.

Bestill billetter for å besøke St. Pauls katedral

6. Billetter til Harry Potter Studios Park

Harry Potter Studio Tour|©Bill Bartlett
Harry Potter Studio Tour|©Bill Bartlett

Hvis du er en fan av Harry Potter-sagaen i London, kan du besøke temaparken Harry Potter Studios, hvor du vil bli fordypet i den fantastiske verdenen til den unge trollmannen skapt av forfatteren J.K. Rowling. Fra det aller første øyeblikket vil opplevelsen være uforglemmelig, ettersom overføringen til parken vil være ansvarlig for en buss som ligner den som vises i fiksjonen. Hvis du kjøper billettene dine på Hellotickets-nettstedet, har du inkludert transport til og fra parken.

I tillegg kan du i studioene oppdage de autentiske kulissene, rekvisittene som ble brukt i hver av filmene, og du kan besøke den populære Diagon Alley. Du kan også stikke innom parkens gavebutikk og smake på smørølet som karakterene i sagaen drikker. Er du klar for den magiske reisen i temaparken Harry Potter?

Bestill billetter med transport til fornøyelsesparken Harry Potter Theme Park

7. Thames River Cruise-billetter

Themsen|©Alfonso
Themsen|©Alfonso

En av de beste måtene å se en annen side av London er å velge et cruise på Themsen, vannveien som deler den britiske hovedstaden i to. I løpet av denne turen kan du oppleve byen fra forskjellige perspektiver, mens du ser silhuettene av Big Ben, Trafalgar Square og Saint James Park i horisonten.

Under disse turene, som vanligvis varer omtrent halvannen time, vil du bli ledsaget av en audioguide på forskjellige språk som vil lære deg om Londons kuriositeter og byens historie. Du kan også kombinere disse Themsen-turene med andre populære aktiviteter som hop-on-hop-off-sightseeingbussturer eller utsikt over byen fra toppen av pariserhjulet London Eye.

Bestill et cruise på Themsen

8. Billetter for å klatre til toppen av O2 Stadium

O2 Arena|©mimmis.olsson
O2 Arena|©mimmis.olsson

Hvis du vil ha en annerledes opplevelse i hjertet av London, kan du velge å besøke O2 Arena, som er et velkjent multidisiplinært sted i den britiske hovedstaden som har blitt brukt til å arrangere en rekke kunstneriske og sportslige arrangementer. Hovedattraksjonen til O2 er å klatre opp til kuppelen, noe du kan gjøre i en sele og følge et rekkverk.

Fra toppen av O2 får du tilgang til en annen av byens viktigste panoramautsikter, hvor du kan se Greenwich Park og den olympiske parken. I tillegg får du en eventyrlig opplevelse med denne billetten som inkluderer klatring og noen av de vakreste bildene av London fra det 52 meter høye stadionet.

Bestill billetter for å besøke toppen av O2 Stadium

9. Billetter til Madame Tussauds voksmuseum

Madame Tussauds|©Laura del Fresno
Madame Tussauds|©Laura del Fresno

Madame Tussauds voksmuseum er en tradisjon i store byer rundt om i verden, men hovedkvarteret ligger i London, så hvis du besøker den britiske hovedstaden, kan du besøke det som var det første voksmuseet i verden og oppdage figurer av alle slag, fra Madonna og James Dean til Louis XVI, dronning Elizabeth II, David Beckham og Kim Kardashian.

I tillegg tilbyr dette museet også en oppslukende opplevelse om bord i en taxi inne i utstillingen der du kan lære om Londons historie mens du går gjennom et galleri fylt med voksfigurer av de viktigste figurene fra Londons fortid. Et must hvis du reiser til London med barn.

Bestill billetter til Madame Tussauds voksmuseum

10. Billetter til London Dungeon

London Dungeon|©Renee Neuschul
London Dungeon|©Renee Neuschul

For en alternativ opplevelse kan du bestille billetter til London Dungeon, et skuespill som tar for seg de mest skremmende og skremmende hendelsene i den britiske hovedstadens historie, som pesten eller den store brannen i 1666.

I løpet av dette showet, som varer i omtrent 2 timer, kan du også ta en båttur gjennom Traitors' Gate eller oppleve jakten på Jack The Ripper, den populære seriemorderen som plaget London på slutten av viktoriatiden og aldri ble oppdaget.

Bestille billetter til Madame Tussauds voksmuseum

11. Billetter til The Shard

The Shard fra London Bridge|©neil_gerrard
The Shard fra London Bridge|©neil_gerrard

Hvis panoramautsikten fra London Eye eller O2-stadion ikke er nok for deg, kan du velge å nå toppen av The Shard, den 310 meter høye bygningen som er den høyeste i England og lar deg se byen i all sin prakt, spesielt på en klar sommerdag i London.

På The Shard kan du i tillegg til 360-graders panoramautsikt også bruke de interaktive teleskopene i observatoriene i 68., 69. og 72. etasje, og hvis du vil, kan du også velge å inkludere et glass champagne og en guide som forteller deg historien til stedene i skyline sammen med billetten.

Bestill billetter til The Shard

12. Billetter til Kew Gardens

Kew Gardens|©Ian Tear
Kew Gardens|©Ian Tear

Hvis du vil ha en annerledes opplevelse i London, borte fra de historiske bygningene i sentrum av den engelske hovedstaden, kan du kjøpe billetter til Kew Gardens. Det er et naturområde på mer enn 120 hektar med landskap fullt av eksotiske planter og arter , som lar deg flykte fra Londons kjas og mas for en stund for å søke tilflukt i dette blomsterparadiset som ble erklært et verdensarvsted av UNESCO.

Under omvisningen i Kew Gardens kan du besøke de fem drivhusene, The Hive og Palace, som er hovedbygningen i det naturlige komplekset. Du kan også ta bilder på den naturlige gangveien som dannes av trærne på Treetop Walkway og besøke de to kunstgalleriene. Hvis du planlegger en tur til London med barn, kan de kose seg på lekeplassen Climbers & Creepers, som tilbyr karuseller og attraksjoner for de minste.

Bestill billetter for å besøke Kew Gardens

13. Billetter til Shreks eventyr i London

Shreks eventyr: London|©Matthew Wells
Shreks eventyr: London|©Matthew Wells

London er et av paradisene for animasjon for barn, og Shrek's Adventures er en familieopplevelse i verdens mest berømte temapark for troll, der du også møter legendariske figurer som Pus med Støvler, Eselet, Askepott og Fiona, i tillegg til å spasere gjennom Far Far Away, en 4D-gjenskapning av Shrek-universet.

Blant andre attraksjoner kan du også prøve deg på skurkenes bar, kalt Poison Apple, som betjenes av Doris, en annen karakter fra Shrek-sagaen som ble berømt som Fionas venn, og overvære over 10 forskjellige live teaterforestillinger, i det som vil være et av de beste alternativene i London for hele familien.

Bestill billetter til fornøyelsesparken Shrek's Adventures Theme Park

14. Billetter til Old Royal Naval College Painted Hall

Old Royal Naval College|©David Brown
Old Royal Naval College|©David Brown

The Painted Hall of the Old Royal Naval College regnes som det sixtinske kapell i London, ettersom det er kjent for sine fresker og veggdekorasjoner , som ble designet av Christopher Wren, den samme arkitekten som designet St Paul's Cathedral. Opprinnelig skulle denne hallen i bygningen være et møtested for veteranene fra Royal Hospital, men dens skjønnhet gjorde den til en attraksjon å besøke.

Fra Painted Hall vil du også kunne betrakte en åpen utsikt over Themsen, ettersom den ligger ved bredden av elven. Med disse billettene kan du også se de andre bygningene i Old Royal Naval College-komplekset og ha fri tid til å besøke hagene og fellesområdene.

Bestill billetter for å se Painted Hall i London

15. Billetter til Greenwich Observatory

Greenwich-observatoriet|©danissanti
Greenwich-observatoriet|©danissanti

Hvis du er en person som liker vitenskapelige opplevelser i London på dine reiser, kan du ikke gå glipp av billetter til Greenwich Observatory, hvor du kan stå på meridianlinjen som deler de to polene på kloden og oppdage historiene bak det første stjernekartet, som etablerte tidssoner og redesignet marine navigasjonsmetoder.

Denne fascinerende opplevelsen vil ta deg gjennom arbeidet til astronomene og fysikerne som begynte å forme de første GPS-ene og de tidlige planetorganisasjonene for å hjelpe skipsnavigasjon og sikre den jevne handelsflyten som gjorde England til en verdensmakt. Under omvisningen kan du også få den beste utsikten over London fra Great Equatorial Telescope.

Bestill billetter for å se Greenwich-observatoriet

16. Billetter til Kensington Palace

Kensington Palace|©carmen164
Kensington Palace|©carmen164

Har du noen gang fantasert om å være en del av de kongelige? Hvis svaret er ja, er en av de nærmeste opplevelsene du kan komme, å besøke Kensington Palace, den monumentale bygningen der arvingene til den britiske tronen bor. Det inneholder kongens rom, kamre, soverom og gallerier, som er åpne for publikum ved disse inngangene for å gi et innblikk i den kongelige livsstilen.

Kensington Palace, som har vært en kongelig eiendom siden 1690, var stedet der dronning Victoria ble født og vokste opp, og var også hjemmet til prinsesse Lady Di. Under omvisningen kan du også utforske hagene og gangveiene flankert av statuer, skulpturer og fontener, og besøke de historiske utstillingene, som viser smykker, kostymer og fotografier av palasset og dets innbyggere.

Bestill billetter for å besøke Kensington Palace

17. Billetter til ArcelorMittal-banen

ArcelorMittal Orbit fra nedenfra|©Istvan
ArcelorMittal Orbit fra nedenfra|©Istvan

Et annet flott sted å se London fra oven er ArcelorMittal Orbit, som med sine 114 meter er det høyeste punktet i byens olympiske park. Herfra kan du få panoramautsikt, bli fotografert med de olympiske ringene og se skyline av Øst-London, et av de mest ikoniske områdene i den britiske hovedstaden.

ArcelorMittal Orbit er den høyeste skulpturen i Storbritannia, så fra de hengende gangbroene kan du nå en utsikt på over 30 kilometer, og enkelt få øye på det legendariske Wembley Stadium, St Paul's Cathedral, utsiktsplattformene til O2-stadion og til og med kuppelen til Westminster Abbey.

Bestill billetter for å se ArcelorMittal Orbit London

18. Billetter til The Dare Skywalk-opplevelsen

The Dare Skywalk|©Football Pictures
The Dare Skywalk|©Football Pictures

Tottenham Hotspur er et av Londons mest tradisjonsrike fotballag, og siden stadionet deres med plass til over 62 000 tilskuere ble pusset opp , er det mulig å gå opp på utsiktsplattformene på toppen for å fullføre Londons skyline og også få tatt bilde med den gylne hanen, som er klubbens emblem.

Dare Skywalk er en av de mest slående aktivitetene i byen, fordi den kombinerer panoramautsikt med en omvisning på en av de mest berømte stadionene i England, samt en nysgjerrig spasertur langs glassgangen som ligger omtrent 50 meter over bakken. Derfra kan du også se banen og tribunene som er stappfulle av tilskuere hver helg.

Bestill billetter til The Dare Skywalk Experience

19. Billetter til Kidzania

Kidzania i Westfield kjøpesenter|©Erwin
Kidzania i Westfield kjøpesenter|©Erwin

Når du reiser med barn, er det en utfordring å kombinere voksenopplevelser med barneaktiviteter, og i London er en av de beste mulighetene til å nyte en tur med de minste å besøke Kidzania. Disse billettene gir deg tilgang til en interaktiv by med tematiserte attraksjoner der barn kan spille profesjonelle roller, kle seg ut og leke at de er voksne.

Kidzania er fokusert på å gi barn et bredt spekter av alternativer slik at de kan leke sitt favorittyrke, slik at de får muligheten til å være brannmenn, dansere, journalister, leger, bankfolk, forskere, kokker eller til og med piloter for en dag.

Bestill billetter for å besøke Kidzanias barneby

20. Billetter til Sea Life London Aquarium

Akvarium|©Courtney Carson
Akvarium|©Courtney Carson

Sea Life London er et av de mest anerkjente akvariene i Europa, delvis fordi du kan oppdage mer enn 500 arter av marin fauna, inkludert haier, blekkspruter, pingviner og ål, men også fordi du kan besøke det på et sted nær Londons episenter, noe som er sjelden i mer befolkede byer.

Totalt kan du besøke opptil 14 temasoner med forskjellige marine habitater og mer enn 50 utstillinger, inkludert Shark Wall, en gangvei der du kan se haier svømme i et glassbasseng rett under føttene dine. Sea Life London er en av de beste billettene for en familie- eller barnetur i London.

Bestill billetter for å se Sea Life London Aquarium

21. Billetter til ZSL London Zoo

Tigers ZSL London Zoo|©Heather Smithers
Tigers ZSL London Zoo|©Heather Smithers

ZSL London Zoo er det ideelle stedet for turister som liker dyreliv og dyrelivets underverker, ettersom du i denne dyrehagen kan finne gorillaer, sjiraffer, lemurer, tigre, løver og til og med eksotiske eller truede arter som komodovaraner og pandabjørner, så opplevelsen blir komplett.

Blant dyreparkens spesielle alternativer kan du også besøke sommerfuglhuset, pingvinstranden og reptilhuset, hvor du finner slanger, skilpadder og krokodiller som lever sammen i et tematisk miljø. Ved slutten av omvisningen vil du ha sett over 17 000 forskjellige dyr.

Bestill billetter til en omvisning i ZSL London Zoo

22. Oppdag hvert hjørne av byen med London Pass

Londons elvebåter|©Rjf pix
Londons elvebåter|©Rjf pix

Hvis du vil bli kjent med London i dybden, kan du velge London Explorer Pass, et elektronisk pass som du kan spare opptil 35 % penger med under reisen ved å velge billetter fra over 50 tilgjengelige attraksjoner, inkludert Tower of London, St Paul's Cathedral, British Museum, The Shard og Wembley Stadium.

Dette passet er gyldig i opptil 60 dager og aktiveres fra første gang det brukes. Fra da av kan du få tilgang til det antallet attraksjoner du har kjøpt turistkortet for, som tilbyr alternativer på 2, 3, 4, 5, 6 og 7 attraksjoner. I tillegg vil dette kortet også gi deg tilgang til Big Bus hop on-hop off sightseeingbusser og Themsen-cruise.

Kjøp London Explorer Pass for å se hvert hjørne av byen