Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

7 beste Harry Potter -butikker i London

Er du en fan av Harry Potter-universet? Det finnes mange butikker i London der du kan kjøpe en fin suvenir fra den unge trollmannens saga.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutter lest

7 beste Harry Potter -butikker i London

Harry Potter-memorabilia | Shayna Douglas

Etter en Harry Potter-tur i London er det ingen bedre måte å avslutte dette magiske eventyret på enn å besøke Harry Potter-butikkene i byen, der du kan kjøpe den Harry Potter-suveniren du har drømt om å legge til samlingen din - merk deg at det er mange av dem!

1. Harry Potter-butikken på plattform 9 3/4, Kings Cross Station Shop

Butikk på plattform 9 3/4| ©Karen Roe
Butikk på plattform 9 3/4| ©Karen Roe

Denne Harry Potter-butikken i London har en flott beliggenhet rett ved siden av den berømte plattform 9 3/4 på Kings Cross Station, så hvis du har glemt å pakke tryllestaven eller eliksirboken før du tar Galtvort-ekspressen, kan du alltids stikke innom Kings Cross-butikken for et kjapt kjøp.

Ideen om å åpne en av Harry Potter-butikkene i London ved siden av perrong 9 og ¾ på Kings Cross stasjon ble født på grunn av det store antallet besøkende som kom hit for å se et av stedene i London som er med i filmene.

Harry Potter-vognen tilhører butikken, og de ansatte organiserer køen slik at du kan bli fotografert ved å skyve den ut på perrongen. De tar på deg et Galtvort-skjerf og kaster det opp i luften for å gi øyeblikket en følelse av virkelighet. Deretter kan du kjøpe det profesjonelle fotografiet.

Interiøret i Harry Potter-butikken i Kings Cross er inspirert av Ollivanders butikk i romanene. Innredningen er helt fantastisk! Butikken har en eksklusiv kolleksjon som du ikke finner i noen av de andre Harry Potter-butikkene i London - desto større grunn til å ta turen hit!

 • Adresse: Euston Rd, London N1 9AL, Storbritannia
 • Slik kommer du deg dit: Med t-bane, linjene Circle, Northern, Piccadilly og Victoria.

Bestill en Harry Potter-tur i London

2. House of Minalima, et kunstgalleri med magisk butikk

Inngangen til House of Minalima| ©Street Sensation!
Inngangen til House of Minalima| ©Street Sensation!

I Soho finner du en annen av de kuleste Harry Potter-butikkene i London, nemlig House of Minalima. Det er et kunstgalleri som spesialiserer seg på grafisk design, og hvis hovedutstilling fokuserer på Galtvorts magiske univers.

Kunstnerne Eduardo Lima og Miraphora Mira jobbet med filmene i sagaen og var ansvarlige for utformingen av mange av elementene som dukket opp på det store lerretet, som for eksempel "Weasleys trolldom", omslaget til "Daily Prophet" eller sjokoladefroskene.

Jeg anbefaler at du besøker House of Minalima på en ukedag for å se nærmere på den gratis Harry Potter-utstillingen (det er vanligvis fullt i helgene), og at du benytter anledningen til å kjøpe en unik suvenir designet av disse kunstnerne om den unge trollmannens magiske univers.

 • Adresse: 157 Wardour St, London W1F 8WQ, Storbritannia.
 • Slik kommer du deg dit: Med t-bane, Piccadilly Circus stasjon, Bakerloo- og Piccadilly-linjene.

Bestill en Harry Potter-biltur

3. House of Spells, spesialbutikken for fantasy-suvenirer

På besøk i House of Spells i London| ©ChinaTown
På besøk i House of Spells i London| ©ChinaTown

I Soho kan du også besøke en annen av de mest fascinerende Harry Potter-butikkene i London: House of Spells.

Innredningen og atmosfæren er helt i tråd med butikkene som dukker opp i trollmannsfilmene, så når du går inn, føles det som om du befinner deg i en av butikkene i den berømte Diagon Alley. Fantastisk!

Når det gjelder produktene som selges i House of Spells, kan du finne alt mulig relatert til Harry Potter-universet (tryllestaver, magiske bøker, uniformer, figurer av figurene, godteri, leker og mye annet), men også om andre fantasy-sagaer som "Game of Thrones", "Frozen", "Star Wars" eller "Ringenes Herre", blant mange andre.

Hvis du elsker å samle på ting om favorittbøkene og -filmene dine, bør du absolutt ta turen innom House of Spells - du kommer til å tilbringe timevis der! Du finner det bare noen få minutters gange fra Leicester Square T-banestasjon.

 • Adresse: 69-71 Charing Cross Rd, London WC2H 0NE, Storbritannia.
 • Slik kommer du deg dit: T-banestasjon Leicester Square, linjene Northern og Piccadilly.

Bestill en omvisning på Harry Potter-stedet

4. Den offisielle Harry Potter-butikken i London, prikken over i-en på et besøk i Warner Bros Studios

Besøk i den offisielle butikken| ©LovindLondon
Besøk i den offisielle butikken| ©LovindLondon

En av de morsomste opplevelsene du kan få i London som Potterhead, er en tur til Harry Potter Studios Park i utkanten av byen - det er fantastisk!

Under besøket i Warner Bros. studioene kan du stikke innom flere forskjellige butikker hvor du kan kjøpe suvenirer fra trollmannsverdenen:

 • The Studio Shop: Her finner du blant annet personlige t-skjorter, Galtvort-skjerf og -uniformer, kopier av tryllestaver, Quidditch-flagg og kosedyr.
 • The Forbidden Forest Shop: Her kan du kjøpe produkter med tilknytning til dette mystiske stedet i Galtvort og de skumle skapningene som bor der.
 • The Railway Shop: Her kan du kjøpe magiske godbiter som sjokoladefrosker, lakrisstaver og peppermyntepadder som du kan spise på turen tilbake til London.

En tur innom de offisielle butikkene i Harry Potter Studios Park er en del av opplevelsen i seg selv. De er vakkert innredet, og du kan finne mange originale produkter som du ikke finner i andre butikker.

For eksempel selger den offisielle Warner Bros Studios-butikken, i tillegg til de typiske Harry Potter-varene, også vakre kunstverk og eksklusive utgaver for de samlerne som er ute etter en mer spesiell og unik suvenir.

Etter min mening er det en fantastisk butikk for å utvide Harry Potter-samlingen og kjøpe gaver på grunn av det store utvalget. For å få tilgang til dette stedet er det imidlertid viktig å ha en billett til Harry Potter Studios Park, og hvis du ikke planlegger turen i god tid, er det ikke lett å kjøpe dem fordi etterspørselen er veldig høy og billettene ender opp med å fly som Hedwig.

I innlegget Harry Potter Studios Park-billetter i London forteller jeg deg hvor og hvordan du kjøper billetter til parken, og hvis de fremdeles er utsolgt, i innlegget Harry Potter-billetter videresalg i London forklarer jeg hva du kan gjøre for å få offisielle billetter til attraksjonen med alle garantier.

 • Adresse: Studio Tour Dr, Leavesden, Watford WD25 7LR, Storbritannia.
 • Hvordan komme dit: Med tog, Watford Junction stasjon.

Bestill billetter til Harry Potter Park

5. Harry Potter Primark i London

Harry Potter Primark i London| ©Francisca
Harry Potter Primark i London| ©Francisca

Selv om nesten alle Primark i verden har en liten avdeling dedikert til Harry Potter-universet, har Oxford Street Primark blitt en av de mest uoffisielle Harry Potter-butikkene i verden.

I motsetning til selskapets andre kjøpesentre har Oxford Street Primark en stor avdeling fylt med produkter fra J.K. Rowlings romaner, og du kan finne nesten alt du kan tenke deg. Du finner alt fra tøfler, kosedyr og ryggsekker til skrivesaker, husgeråd og Galtvort-inspirerte klær.

Primark er sannsynligvis en av de billigste Harry Potter-suvenirbutikkene i London. Ulempen er at Primark ikke er en offisiell leverandør, og derfor er noen av produktene litt ujevne i designet, men hvem bryr seg om det når du kan kjøpe med deg den kule Gryffindor-pyjamasen hjem for så lite penger?

 • Adresse: 14-28 Oxford St, London W1D 1AU, Storbritannia
 • Slik kommer du deg dit: T-bane, Tottenham Court Road stasjon, Central og Northern Lines.

Bestill en Harry Potter-tur i London

6. Hamleys leketøysbutikk

Hamleys, Londons berømte lekebutikk.| ©Sheep purple
Hamleys, Londons berømte lekebutikk.| ©Sheep purple

Denne leketøysbutikken i Regent's Street er en institusjon i byen, og er en av byens eldste leketøysbutikker med hele 250 års historie. Hamleys er en butikk i flere etasjer der du kan beundre tusenvis av leker og et eksklusivt område dedikert til Harry Potter-sagaen, og du kommer til å bli så glad i den at du ikke vil forlate den!

Jeg anbefaler at du tar en tur rundt i hele butikken, for det finnes mange spennende varer, men spesielt i avdelingen som er dedikert til den unge trollmannen, for her er det mye som frister.

Fra hovedpersonens briller og tryllestav, gullsnarren, Tom Riddles dagbok og Marauder-kartet til brettspill, krus, kosedyr og nøkkelringer inspirert av Galtvort.

Enten det er fordi det er en av byens eldste leketøysbutikker eller fordi du er en stor fan av Harry Potter-sagaen, er Hamleys alltid verdt et besøk. Spesielt hvis du reiser til London med familien, for i en så stor leketøysbutikk kommer de minste til å ha det kjempegøy!

 • Adresse: 188-196 Regent St., London W1B 5BT, Storbritannia.
 • Hvordan komme seg dit: Med T-bane, Piccadilly Circus stasjon, Bakerloo- og Piccadilly-linjene.

7. Lego Toy Shop

Harry Potter-klokke i Lego Store| ©Ayleen Dority
Harry Potter-klokke i Lego Store| ©Ayleen Dority

Legobutikken på Leicester Square, verdens største, er et must på listen over Harry Potter-butikker i London!

Bare det å beundre Lego-konstruksjonene i butikken er verdt et besøk, men de har også en stor avdeling dedikert til det magiske universet som er skapt av forfatteren J.K. Rowling med Legos eget preg.

I tillegg til at du kan kjøpe Galtvort-slottet og Galtvort-ekspressen, Gygrids hytte, Diagonallmenningen og astronomitårnet og andre leker fra Harry Potter-kolleksjonen, kan du også se kopier av noen av Londons mest ikoniske turistattraksjoner, som den typiske røde telefonkiosken, Big Ben og en t-banevogn.

Det blir vanskelig å velge bare én leke herfra, for alle er ganske kule!

 • Adresse: 3 Swiss Ct, London W1D 6AP, Storbritannia
 • Hvordan komme seg dit: Med t-bane, Leicester Square stasjon, Northern og Piccadilly-linjene.

Bestill en Harry Potter-tur i London