Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Slik kommer du deg rundt i Paris

Hvor nær er du reisen din til Paris? Jeg er sikker på at du allerede er i ferd med å legge siste hånd på detaljer og reiseruter, så ikke gå glipp av tipsene mine om hvordan du kommer deg rundt i byen på en komfortabel måte.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutter lest

Slik kommer du deg rundt i Paris

Gatene i Paris | ©Adrien Olichon

Paris er en by med mange severdigheter å se og flotte ting å gjøre. Å besøke hele byen kan være nesten umulig med mindre du finner den rette måten å gjøre det på. Organiserte turer, personlige turer, metro, buss... Det finnes mange alternativer, og før du ankommer Paris, bør du ha vurdert dem alle.

Så snart du setter foten i den franske hovedstaden, vil du innse at det finnes metrostasjoner, forskjellige busser, drosjer og til og med alternative transportmidler som sykler. Avhengig av hvordan du ønsker å komme deg rundt i Paris, hvor mye tid du har eller hva du ønsker å besøke, vil jeg gjerne anbefale det ene eller det andre alternativet, hva synes du?

Omvisning i Paris på en organisert tur, den mest komfortable og tryggeste måten å komme seg rundt i Paris på

Å gå rundt i Paris| ©Earth
Å gå rundt i Paris| ©Earth

Jeg skal ikke lure deg, for jeg er sikker på at du allerede vet dette, men Paris er en enorm by, og det kan noen ganger være komplisert å komme seg rundt hvis du ikke vet hvilken rute som er best eller hvilken som er den beste måten å komme seg fra et punkt til et annet. Derfor velger jeg alltid en organisert tur i Paris som organiserer alt for meg, slik at jeg kan glemme kart, ruter og veibeskrivelser og bare fokusere på å se byen uten å være redd for å gå meg vill eller komme for sent til et sted jeg ønsker å komme til.

En annen fordel er at turene vanligvis inkluderer inngang til Paris' landemerker, slik at du kan være sikker på å komme inn til det angitte tidspunktet. Til slutt er det ikke noe mer irriterende enn å ankomme et sted etter å ha gått halvveis gjennom byen bare for å savne inngangsbilletten din eller ikke komme dit i tide fordi du gikk deg vill.

Kort sagt, hvis du ikke vil bli gal, kan du stole på de profesjonelle guidene som, i tillegg til å forklare alt du ser, vil få det til å virke enkelt å komme seg rundt i Paris. Dessuten kan du bestille en eller annen type tur, avhengig av hva du vil se eller til og med hvilket transportmiddel du vil bruke.

Bestill en guidet omvisning i Paris

Paris til fots

Det er klart at å gå er den beste måten å se flere ting på, ettersom du kan stoppe eller komme nærmere de beste museene i Paris eller de parisiske monumentene som fanger blikket ditt. Selvfølgelig, med så mange gater og avenyer, vil du sannsynligvis ende opp med å gå deg vill, men hvis du har en spesialisert guide, vil det ikke være noe problem.

Glem å ta omveier og ende opp utmattet før tiden fordi du har gått i feil retning, noe som er veldig vanlig i Paris, og bestill en personlig omvisning til fots, slik at du kan se nøyaktig hva du vil se og stoppe der du vil stoppe, uten å måtte vente på en stor gruppe mennesker, noe som utvilsomt også gjør det vanskelig og forsinker enhver tur rundt i Paris.

Sannheten er at det å reise rundt i Paris i ditt eget tempo, men med tilliten til at en guide har designet ruten spesielt for deg, er en luksus, tro meg. Bare sørg for at du før du bestiller lager en liste over stedene du vil besøke, slik at guiden kan inkludere dem i turen eller fortelle deg om inngangspenger er inkludert eller ikke.

Sykle rundt i Paris med en guide

Hvis du liker å sykle til steder, må du prøve å se Paris på to hjul. Vær advart, trafikken og gatene i Paris kan være litt kaotiske, så min anbefaling er at hvis du skal sykle rundt i Paris, bør du gjøre det med en guide og på en organisert tur med en større gruppe mennesker. På den måten er det lettere for andre kjøretøy å se deg, og du vil også være klar over manøvrer, svinger, skilt ... Det er bedre å ikke risikere å nøle i et veikryss fordi du ikke vet hvilken vei du skal gå, ikke sant?

Selv om det kan virke farlig, er sykling en god måte å komme seg raskere rundt i Paris og å komme seg til noen steder litt lenger fra sentrum på kortere tid. Hvis du fortsatt er bekymret for sikkerheten, bør du ikke være det, for med en organisert tur vil du ha en sykkel og hjelm i perfekt stand og en guide som viser vei, så du trenger bare å følge ham uten å måtte stoppe midt på ruten for å sjekke kartet.

Hvis du vil se så mye som mulig av Paris på en enkelt dag, anbefaler jeg en sykkeltur, fordi den virkelig tar deg til flere steder enn en spasertur. Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke vil gjøre så mange stopp på en sykkeltur, så velg denne ruten hvis du vil ha en generell omvisning i Paris.

Bestill en sykkeltur i Paris

Kom deg rundt i Paris på en Segway

Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker
Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker

Vil du komme deg enda raskere fra ett sted til et annet i Paris? Da er du heldig, for det finnes organiserte turer som tar deg rundt i byen på en Segway, et raskt transportmiddel der du ikke trenger å gjøre noe annet enn å styre styret og følge guiden. Du vil ikke bli sliten, og du vil kunne se Paris med åpne øyne.

Hvis du aldri har kjørt en Segway før, er du kanskje litt engstelig for å gjøre det for første gang i Paris, spesielt hvis du ikke vet hvor du har lov til å kjøre, fartsgrensen eller til og med hvordan du skal parkere. Ikke bekymre deg for det, for på turen vil det være en ansvarlig person som vil svare på spørsmålene dine og guide deg gjennom byen på din Segway-tur.

Hvis du reiser til Paris med lite tid, kanskje bare én dag, er Segway-turen et godt alternativ, ettersom du kan komme deg rundt til de viktigste stedene i den franske hovedstaden på veldig kort tid og få mest mulig ut av hvert minutt.

Omvisning i Paris med turistbuss

Et alternativ for å komme seg rundt i Paris som jeg alltid vurderer er Paris sightseeingbuss. Disse kjøretøyene kjører nesten hele Paris, og du kan hoppe av og på ved de stoppestedene som interesserer deg mest. Det er en fin måte å sørge for at du besøker alt, men bare bruker tid på de stedene som fanger blikket ditt.

Hvis du bare er i Paris i et par dager, bør du vurdere dette alternativet, fordi billetten vil være gyldig for begge datoene, og du kan bruke den som offentlig transport, og bare komme deg rundt i Paris med denne bussen, som stopper på steder som Notre Dame, Eiffeltårnet eller Moulin Rouge. Når du går av, kan du kombinere denne bussturen med en spasertur.

Det som også er bra med å velge denne typen buss i stedet for en vanlig buss, er at de er forberedt på å se byen mens du beveger deg rundt, så de har to etasjer og en av dem med åpent tak, slik at du kan se Paris med perspektiv.

Bestill plass på en sightseeingbuss i Paris

Å komme seg rundt i Paris med metro og forstadstog: den raskeste måten å reise på

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

Det er totalt 16 linjer i Paris-metroen som forbinder hundrevis av punkter i byen, så du kan forestille deg at dette alltid vil være et raskt, komfortabelt og tilgjengelig alternativ for å komme seg rundt i Paris, ettersom det er mange stopp og frekvensen er omtrent 5 minutter. I tillegg er mange av metrostasjonene koblet til eller har også RER-stopp (parisiske forstadstog), som du kan bruke til å komme deg til fjernere steder som Versailles.

Når du begynner å reise rundt i Paris, vil du legge merke til at det er ganske mange metrostasjoner og at de er åpne fra 5:30 om morgenen til 1:00 (lørdager og helligdager til 2:00), slik at du alltid kan ta en metro for å komme deg rundt i byen. Når du kjøper billett, må du imidlertid ta hensyn til hvilke soner du skal reise i.

Paris er delt inn i fem soner, hvorav de tre første er de mest sentrale og billigste og lett kan nås med metroen (ca. 2 euro for en enkeltbillett og 23 euro for et 10-billettskort). I disse sonene fungerer RER som en metro, så den er inkludert i billetten.

Men sone 4 og 5 ligger lenger unna, og for å komme til dem må du ta RER-forstadstoget, som ikke er inkludert i enkeltbilletten, men som er inkludert i billetten til Île-de-France. Prisen varierer avhengig av avstanden du må reise, men du kan sjekke den på det offisielle nettstedet. Vær oppmerksom på at RER åpner samtidig med metroen (kl. 5.30), men stenger ved midnatt, så hold øye med tidene hvis du trenger å komme deg tilbake til sentrum med RER.

Hvis du skal være i Paris i en uke eller mer og skal bruke metro eller tog, er mitt råd å skaffe deg et Navigo-reisekort, som lar deg reise fritt i alle områdene du velger, uten å måtte bekymre deg for å gå tom for enkeltbilletter. Hvis du ikke blir så lenge, har du alltid muligheten til å skaffe deg et Paris Visite Card, som er spesielt utviklet for turister som ønsker å reise rundt i Paris med metro de dagene de besøker byen.

Disse kortene er gode alternativer, men jeg vil også anbefale Paris Pass, et kort som ikke bare lar deg ta offentlig transport i Paris, men som også inkluderer prioritert adgang til mange av byens turistattraksjoner.

Å komme seg rundt i Paris med buss

Busslinje 30 i Paris, Frankrike| ©Bus Box
Busslinje 30 i Paris, Frankrike| ©Bus Box

Selv om metroen er raskere, er bussen mer sjarmerende, ettersom du kan se Paris' natur mens du beveger deg rundt i byen. Bussen er faktisk også et av de mest populære transportmidlene for pariserne, med 59 ruter og en svært billig pris (rundt 2 euro). Ikke glem imidlertid at bussene ikke er like punktlige, med avganger hvert 15.-20. minutt eller så, og at de er tilgjengelige i kortere tid (fra 7.30 til 20.30).

De linjene du vil bruke mest hvis du vil komme deg rundt i Paris sentrum, er de fra 20 til 99, ettersom de siste kjører rundt i utkanten. Uansett kan du se de tilgjengelige rutene på det offisielle kartet.

Det er veldig enkelt å kjøpe billett på billettautomatene på en hvilken som helst stasjon eller et hvilket som helst salgssted, selv om du også kan få det når du går på bussen. Hvis du gjør det, blir det imidlertid litt dyrere, og du vil ikke kunne bytte til andre transportmidler som metro eller tog. For å spare mer penger kan du alltid kjøpe en sesongbillett som Navigo eller Paris Visite.

Selv om du foretrekker å ikke bruke bussen på dagtid, må du ta en av de 42 Noctilien-bussene (merket med en N) som kjører i Paris fra kl. 00.30 til 5.30 og hvor du kan bruke samme billett hvis du vil nyte Paris' natteliv og komme deg rundt i byen om natten.

Å komme seg rundt i Paris med taxi

Taxi i Paris| ©joiseyshowaa
Taxi i Paris| ©joiseyshowaa

Jeg skal ikke lure deg, den parisiske d rosjen er ikke den billigste måten å komme seg rundt i byen på (omtrent 1,06 € per kilometer), men det er fortsatt et godt alternativ, spesielt hvis du ikke vil bekymre deg for å finne metroen eller bussholdeplassene, eller hvis du foretrekker at en profesjonell sjåfør henter deg og slipper deg av akkurat der du vil dra. Det er også et veldig trygt alternativ, spesielt hvis du må reise om natten, selv om prisen er litt høyere.

Mitt råd er at når du reiser med taxi, sørg for at du tar en offisiell taxi. Hvis du nettopp har ankommet en av flyplassene i Paris og vil til sentrum, er det lett å gjenkjenne en offisiell taxi fordi det er de som står på den spesifikke taxiholdeplassen. Hvis du allerede er i sentrum, bør du bare stole på dem med et lysskilt.

Å komme seg rundt i Paris på sykkel: et bærekraftig alternativ

Paris på sykkel| ©TRAVELBLOG
Paris på sykkel| ©TRAVELBLOG

Hva kan være mer idyllisk enn å sykle rundt steder som Eiffeltårnet eller Place Vendome? Jeg synes ikke det, og det er derfor jeg alltid leier en sykkel noen av dagene når jeg drar til Paris. Det er en rask måte å se byen på uten å gå glipp av noe. I tillegg bidrar det ikke til den parisiske forurensningen, og det er ganske økonomisk, ettersom byen selv har sykler til leie (den berømte Vélib) for rundt 5 euro i døgnet.

I tillegg til at det er bærekraftig, er det en veldig tilgjengelig transportmåte, ettersom det er mange sykkelparkeringsstasjoner (du kan sjekke de offisielle her) og også mange sykkelfelt, så du vil være sikker på å kunne komme deg til alle stedene du vil uten å måtte blande deg for mye med biler.

Å komme seg rundt i Paris med bil: det dyrere alternativet

Biltur| ©Alexandr Podvalny
Biltur| ©Alexandr Podvalny

Hvis du ønsker å komme deg rundt i Paris med bil, må du være klar over at trafikken kan være overveldende, spesielt hvis du ikke er vant til å kjøre i storbyer. Sentrale områder som Triumfbuen, der rundkjøringen virker umulig, men hvis du skal dra nytte av turen til Paris for å gjøre litt sightseeing rundt Paris og du har leid en bil, kan du også bruke den i sentrum for alltid å ha et kjøretøy tilgjengelig for dine behov.

Hvis du er EU-borger, er ditt nasjonale førerkort nok til å leie og kjøre bil i Paris eller andre steder i Frankrike. Sørg imidlertid for å sjekke de offisielle reglene slik at du ikke kommer tilbake fra turen med en bot. Generelt er reglene de samme som i andre europeiske land (kjør på høyre side, bruk bilbelte og respekter reglene og skiltene på veiene).

Bortsett fra trafikkorkene og trafikken i Paris, er parkering det vanskeligste med å komme seg rundt med bil, fordi det alltid er dyrt. Det er for eksempel bare mulig å parkere på gaten i maksimalt 2 timer, og det koster mellom 2,40 € og 4 € (hver dag fra kl. 9 til 20, unntatt på helligdager og søndager i visse gater).

Hvis du vil velge et tryggere alternativ, finnes det alltid underjordiske parkeringshus, som er åpne og bevoktet 24 timer i døgnet. Prisene varierer imidlertid fra nabolag til nabolag og koster rundt 2,50 euro i timen. Hvis du vet at du kommer til å kjøre rundt i Paris og trenger parkering, kan du skaffe deg et flerdagers parkeringskort.

Andre morsomme måter å utforske byen på

I tillegg til de vanlige transportformene som er beskrevet i denne artikkelen, finnes det andre turalternativer som lar deg bli kjent med Paris mens du fortsatt har det gøy. Med den klassiske bilturen med sjåfør kan du kjøre gjennom de viktigste parisiske gatene i en autentisk fransk klassisk bil. For de mer livlige er det også et alternativ med vinsmaking.

Gjenoppdag Paris fra et annet perspektiv med den private sidevognturen i Paris og det brede utvalget av turer. Eller kanskje du har lyst på noe litt mer rolig og miljøvennlig, som tuk tuk-tuk-turene i Paris

.

Å gå til fots i Paris: bare hvis du bare skal bevege deg rundt i ett enkelt nabolag

Rundt i Paris| ©Mathias P.R. Reding
Rundt i Paris| ©Mathias P.R. Reding

Å gå mens du ser noen av de mest berømte og spesielle stedene i verden er en fornøyelse, jeg vil ikke nekte for det, men du må forstå at Paris er en by med mange nabolag og turistsentre. Å gå er et morsomt, billig og sjarmerende alternativ for å komme seg rundt, ja, men du vil kaste bort mye tid på å komme deg fra ett sted til et annet. Det du kan gjøre er å gå til et bestemt nabolag og, når du er der, bevege deg rundt for å besøke de mest symbolske severdighetene.

Er det ikke tilrådelig å gå rundt i Paris? Tvert imot! Det er en flott måte å bli kjent med byen på, men mitt råd er å dra raskt til et bestemt nabolag og, når du først er der, bevege deg rundt til fots. Å gå fra Eiffeltårnet til Montmartre vil for eksempel ta deg mer enn en time, og når du kommer dit, vil du være utslitt og uten energi til å gå gjennom gatene fulle av kunstnere. Det er mye bedre å ta metroen til Montmartre og gå derfra.

Har du bestemt deg for hvordan du skal komme deg rundt i Paris? Som du kan se er det flere alternativer, og noen av dem kan kombineres med hverandre, så jeg er ikke i tvil om at du vil kunne se så mye du vil på turen.

Bestill en guidet omvisning i Paris