Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Slik kommer du deg rundt i Paris

Hvor nærme er du Paris-turen din? Du er sikkert allerede i gang med å legge siste hånd på detaljer og reiseruter, så ikke gå glipp av mine tips om hvordan du kommer deg komfortabelt rundt i byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Slik kommer du deg rundt i Paris

Paris' gater | ©Adrien Olichon

Paris er en by med mange severdigheter å se og mye å gjøre. Det kan være nesten umulig å komme seg rundt i hele byen, med mindre du finner den rette måten å gjøre det på. Organiserte turer, personlige turer, metro, buss... Det finnes mange alternativer.

Avhengig av hvordan du ønsker å komme deg rundt i Paris, tiden du har til rådighet eller hva du ønsker å se, vil jeg anbefale deg det ene eller det andre alternativet.

Hvordan komme seg rundt i Paris på en organisert tur

Gå rundt i Paris| ©Earth
Gå rundt i Paris| ©Earth

Paris er en enorm by, og det kan være vanskelig å finne frem hvis man ikke vet hvilken rute som er best eller hvordan man kommer seg fra et sted til et annet. Derfor velger jeg alltid å bestille en guidet tur til fots i Paris.

På denne måten kan du glemme kart, ruter og veibeskrivelser og bare fokusere på å se byen uten å være redd for å gå deg vill. En annen fordel er at turene som regel inkluderer inngangsbilletter til Paris' severdigheter, slik at du kan være sikker på å komme deg inn på det angitte tidspunktet.

Kort sagt, hvis du ikke vil bli gal, kan du stole på de profesjonelle guidene, som i tillegg til å forklare alt du ser, vil få det til å virke enkelt å komme seg rundt i Paris.

Å komme seg rundt i Paris til fots

Det er klart at det å gå til fots er den beste måten å se flere ting på, ettersom du kan stoppe opp eller komme nærmere de beste museene i Paris eller de parisiske monumentene som fanger blikket ditt. Selvfølgelig vil du sannsynligvis gå deg vill, men du har jo ingen spesialisert guide.

Noe som er veldig vanlig i Paris, er å bestille en personlig tilpasset spasertur, slik at du kan se akkurat det du vil se og stoppe der du vil, uten å måtte vente på en stor gruppe mennesker, noe som utvilsomt også gjør det vanskelig og forsinker enhver bevegelse rundt i Paris.

Sannheten er at det er en luksus å reise rundt i Paris i ditt eget tempo, men med vissheten om at en guide har designet ruten spesielt for deg, tro meg. Bare sørg for at du før du bestiller, lager en liste over de stedene du vil besøke, slik at guiden kan inkludere dem i turen og gi deg beskjed om hvorvidt inngang er inkludert eller ikke.

Sykle rundt i Paris med guide

Hvis du liker å sykle til steder, må du prøve å se Paris på to hjul. Vær oppmerksom på at trafikken og gatene i Paris kan være litt kaotiske, så min anbefaling er å bestille en sykkeltur i Paris sammen med en større gruppe.

Da er det lettere for andre kjøretøy å se deg, og selv om det kan virke farlig, er sykling en god måte å komme seg raskere rundt i Paris på, og du kommer deg til steder litt lenger unna sentrum på kortere tid. Turen inkluderer dessuten sykkel og hjelm i perfekt stand.

Hvis du vil se så mye av Paris som mulig på én dag, anbefaler jeg sykkelturen på det sterkeste, da du faktisk kommer til flere steder enn på en spasertur. Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke gjør like mange stopp på en sykkeltur, så velg denne turen hvis du vil ha en generell rundtur i Paris.

Kom deg rundt i Paris med Segway

Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker
Segway rundt i Paris| ©Markus Tacker

Vil du komme deg enda raskere fra ett sted til et annet i Paris? Da er du heldig, for det finnes organiserte turer som tar deg rundt i byen på Segway, et raskt transportmiddel der du ikke trenger å anstrenge deg mer enn å styre styret og følge guiden.

Du slipper å bli trøtt, og du kan se Paris med åpne øyne. Det er også perfekt hvis du reiser til Paris med lite tid og ønsker å komme deg raskt rundt til de viktigste stedene i den franske hovedstaden, slik at du får mest mulig ut av hvert minutt.

Hvis du aldri har kjørt Segway før, trenger du ikke bekymre deg. Det vil være en ansvarlig person på turen som svarer på spørsmålene dine og guider deg rundt i byen på din Segway-tur. Og hvis du likte opplevelsen og skal bli flere dager i Paris, anbefaler jeg deg å bestille Segway-turen i Château de Vincennes.

En tur rundt i Paris med turistbuss

Et alternativ for å komme seg rundt i Paris som jeg alltid vurderer, er å bestille en sightseeingbuss. Disse kjøretøyene kjører nesten hele Paris rundt, og du kan hoppe av og på på de stoppestedene som interesserer deg.

Det er en fin måte å sørge for at du får sett alt, men bare bruker tid på de stedene du er mest interessert i. Hvis du oppholder deg et par dager i Paris, bør du vurdere dette alternativet, for billetten er gyldig begge dagene, og du kan bruke den som offentlig transport.

Denne bussen stopper ved steder som Notre Dame, Eiffeltårnet og Moulin Rouge. Det fine med å velge denne busstypen i stedet for en vanlig buss er at den har to dekk, hvorav det ene har åpent tak, slik at du kan se severdighetene i Paris fra et annet perspektiv.

Bestill plass på sightseeingbussen i Paris

Reise rundt i Paris med metro og forstadstog

Metro i Paris| ©FranceHouse
Metro i Paris| ©FranceHouse

Metroen i Paris har totalt 16 linjer som forbinder hundrevis av punkter i byen, så du kan regne med at dette alltid vil være et raskt, komfortabelt og tilgjengelig alternativ for å komme seg rundt i Paris.

Det er mange holdeplasser, og turtallet er ca. 5 minutter. I tillegg er mange av metrostasjonene forbundet med eller har RER-stasjoner, som kan ta deg videre til steder som Versailles.

Metrostasjonene er åpne fra kl. 5.30 om morgenen til kl. 13.00 (lørdager og helligdager til kl. 14.00), så du kan alltid ta metroen for å komme deg rundt i byen. Når du kjøper billett, bør du imidlertid ta hensyn til hvilke områder du skal reise i.

Paris' soner

Paris er delt inn i fem soner, hvorav de tre første er de mest sentrale og billigste, og de er lett tilgjengelige med metro (ca. 2 € for en enkeltbillett og 23 € for en 10-billett). I disse sonene fungerer RER som en metro, så den er inkludert i billetten.

Sone 4 og 5 ligger derimot lenger unna, og for å komme dit må du ta RER-forstadsbanen, som ikke er inkludert i enkeltbilletten, men som er inkludert i île-de-France-billetten. Prisen varierer avhengig av hvor langt du skal reise, men du kan sjekke den på den offisielle nettsiden.

Paris-passet

Hvis du skal være i Paris i en uke eller mer og skal bruke metro eller tog, anbefaler jeg at du skaffer deg et Navigo-pass, som lar deg bevege deg fritt i alle de områdene du ønsker. Hvis du ikke skal være i Paris så lenge, kan du alltids skaffe deg et Paris Visite Card.

Dette er gode alternativer, men du kan også bestille Paris Pass, et kort som ikke bare lar deg bruke offentlig transport i Paris, men som også gir deg prioritert adgang til mange av byens turistattraksjoner.

Bestill Paris Pass

Reise rundt i Paris med buss

Busslinje 30 i Paris, Frankrike| ©Bus Box
Busslinje 30 i Paris, Frankrike| ©Bus Box

Selv om metroen er raskere, er bussen mer sjarmerende, siden du kan se utkanten av Paris mens du beveger deg rundt i byen. Det er faktisk også et av de mest populære transportmidlene for parisere.

Det finnes 59 ruter, og prisen er ganske billig (rundt 2 euro). Vær imidlertid oppmerksom på at bussene ikke er like punktlige, da de går ca. hvert 15. til 20. minutt og er tilgjengelige i kortere tid (fra kl. 07.30 til 20.30).

Hvis du vil komme deg rundt i Paris sentrum, er det linjene 20 til 99 du vil bruke mest, da de siste går i utkanten av byen. Du kan uansett se de tilgjengelige rutene på det offisielle kartet.

Hvordan kjøpe bussbillett

Det er veldig enkelt å kjøpe billett i billettautomatene på en hvilken som helst stasjon eller salgssted, men du kan også kjøpe billetten når du går på bussen. Da blir det imidlertid litt dyrere, og du kan ikke bytte til andre transportmidler som metro eller tog.

Hvis du vil spare enda mer penger, kan du kjøpe et sesongkort, for eksempel Navigo eller Paris Visite.

Nattbusser

Selv om du foretrekker å ikke ta buss på dagtid, må du ta en av de 42 Noctilien-bussene (merket med N) som går i Paris fra 00.30 til 05.30, og som du kan bruke samme billett på, hvis du vil nyte Paris' natteliv og komme deg rundt i byen om natten.

Reise rundt i Paris med taxi

Drosje i Paris| ©joiseyshowaa
Drosje i Paris| ©joiseyshowaa

Jeg skal ikke stikke under stol at drosje i Paris ikke er den billigste måten å komme seg rundt i byen på (ca. 1,06 € per kilometer), men det er likevel et godt alternativ hvis du ikke vil bekymre deg for å finne metroen eller bussholdeplassene.

Det er også et veldig trygt alternativ, spesielt hvis du trenger å komme deg rundt om natten, selv om prisen er litt høyere.

Mitt råd er å sørge for at du tar en offisiell taxi når du skal ta taxi. Hvis du nettopp har ankommet en av flyplassene i Paris og ønsker å dra til sentrum, er det lett å kjenne igjen en offisiell taxi, for det er de som står på den spesifikke taxiholdeplassen. Hvis du allerede er i sentrum, bør du bare stole på dem som har et lysende skilt.

Ta deg rundt i Paris på sykkel

Paris på sykkel| ©TRAVELBLOG
Paris på sykkel| ©TRAVELBLOG

Når jeg reiser til Paris, leier jeg alltid sykkel noen av dagene. Det er en rask måte å se byen på uten å gå glipp av noe. Men ikke glem at du også kan bestille en sykkeltur i Paris for å se byen sammen med en gruppe, slik jeg forklarte ovenfor.

Å leie sykkel bidrar ikke til forurensningen i Paris og er ganske økonomisk, ettersom byen selv har sykler til leie (den berømte Vélib) for ca. 5 € per døgn.

I tillegg til at det er bærekraftig å sykle, er det også et svært tilgjengelig transportmiddel, ettersom det finnes mange sykkelparkeringsstasjoner (du kan se de offisielle her) og mange sykkelveier, slik at du kan komme deg til alle stedene du vil.

Bestill en sykkeltur i Paris

Å komme seg rundt i Paris med bil

Å kjøre rundt i Paris med bil| ©Alexandr Podvalny
Å kjøre rundt i Paris med bil| ©Alexandr Podvalny

Hvis du vil komme deg rundt i Paris med bil, bør du være klar over at trafikken kan være overveldende, spesielt hvis du ikke er vant til å kjøre i storbyer og sentrale områder. Men hvis du har tenkt å benytte turen til Paris til å dra på sightseeing, er dette perfekt.

Hvis du er EU-borger, er det nasjonale førerkortet ditt nok til å leie og kjøre bil i Paris eller andre steder i Frankrike. Men husk å ta en titt på det offisielle regelverket, slik at du ikke kommer tilbake fra turen med en bot.

Men det mest kompliserte med å kjøre bil i Paris er parkering, for det er alltid dyrt. Hvis du vil velge et tryggere alternativ, finnes det underjordiske parkeringshus som er åpne og bevoktet 24 timer i døgnet.

Andre morsomme måter å utforske byen på med bil

Bestill en klassisk biltur i Paris

Fotturer i Paris

Rundt i Paris| ©Mathias P.R. Reding
Rundt i Paris| ©Mathias P.R. Reding

Det er en fornøyelse å gå rundt og se noen av de mest berømte og spesielle stedene i verden, det skal jeg ikke nekte for, men du må forstå at Paris er en by med mange bydeler og turistsentre.

Å gå til fots er et morsomt, billig og sjarmerende alternativ, men du kommer til å kaste bort mye tid på å komme deg fra et sted til et annet. Det du kan gjøre, er å gå til et bestemt nabolag, og når du først er der, kan du gå rundt og besøke de mest symbolske stedene.

Hvis du for eksempel går fra Eiffeltårnet til Montmartre, tar det over en time, og når du kommer frem, er du utslitt og tom for energi. Det er mye bedre å ta metroen til Montmartre og gå dit.

Sammenligning av transportmidler i Paris

 • Organisert tur
 • Det mest komplette alternativet
 • Det finnes et bredt utvalg av alternativer
 • T-bane eller forstadsbane
 • Raskere alternativ
 • Kan være kaotisk
 • Offentlig buss
 • Billigere alternativ
 • Avhenger av trafikken
 • Drosje
 • Det mest komfortable og sikreste alternativet
 • Dyrt
 • Sykkel
 • Mer bærekraftig alternativ
 • Anbefales ikke for familier med små barn
 • Bil
 • Mer fleksibelt alternativ
 • Dyrt og komplisert åparkere