Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Avgangstransport til flyplassene i Paris

Når du lander i Paris, har du ingen tid å miste: Her er de beste alternativene for å komme deg til hotellet så raskt og komfortabelt som mulig.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

Avgangstransport til flyplassene i Paris

Flyplasstransport | ©Colin Brown Photography

Paris' to hovedflyplasser er Charles de Gaulle og Orly. Begge har svært gode forbindelser til sentrum og Disneyland, og jeg skal fortelle deg hvordan du best kommer deg dit fra hver av dem.

1. Slik kommer du deg fra flyplassene til Paris sentrum

Louvre-museet| ©Fabio Fistarol
Louvre-museet| ©Fabio Fistarol

Fra Charles de Gaulle til Paris eller Disneyland

Fra Orly til Paris eller Disney

Bestill transport til Paris fra flyplassene

2. Transport til og fra Charles de Gaulle flyplass

Privat transport| ©Kārlis Dambrāns
Privat transport| ©Kārlis Dambrāns

Å bestille transfer på forhånd (enten offentlig eller privat) er det mest komfortable og tidsbesparende alternativet.

Delt transport fra Charles de Gaulle til hotellet ditt

Den delte transporten til Paris fra Charles de Gaulle har plass til maksimalt 8 passasjerer. Det er en fullt utstyrt transfer eller varebil med god bagasjeplass, som henter deg ved ankomst sammen med andre passasjerer og setter deg av ved hotelldøren etter en komfortabel og problemfri reise.

Hvordan fungerer det? Etter at du har bestilt, trenger du ikke å bekymre deg for noe: Når flyet ditt ankommer, er sjåføren på flyplassen og venter på deg i opptil en time (hvis du må gå av og hente bagasjen din, er det mer enn nok tid).

Bestill transport til Paris fra flyplassene

Delt transport fra hotellet ditt til Charles de Gaulle

Å komme seg fra flyplassen til hotellet er det første vi bekymrer oss for når vi reiser, men noen ganger glemmer vi at vi på slutten av reisen må ta oss tilbake til flyplassen fra Paris, og vi ønsker ikke å komme for sent eller kaste bort dyrebar reisetid ved å ankomme flyplassen for tidlig.

Ved hjemkomst vil sjåføren hente deg på hotellet i god tid, du reiser sammen med en gruppe på maksimalt 8 personer i en fullt utstyrt bil, og du blir satt av direkte ved terminalen der flyet ditt går. Du må oppgi informasjon om returflyet og hotelladressen når du bestiller, slik at sjåføren vet hvor og når han/hun skal hente deg.

Bestill transport fra Paris til flyplassene

Privat transport fra Charles de Gaulle til hotellet ditt

Hvis du vil ha den mest komfortable og raskeste måten å komme deg fra Charles de Gaulle-flyplassen til hotellet ditt i Paris på, kan du bestille en privattransport med henting på flyplassen. Selv om flyet ditt ankommer mellom kl. 04.00 og 22.00 fra mandag til søndag, vil en profesjonell sjåfør hente deg når flyet ankommer og kjøre deg til hotellet på bare 40 minutter.

Fordelene med dette alternativet er alt fra komfort til bagasjeplass og personlig service. Bestillingsprosessen foregår på nettet, og du må oppgi kontaktinformasjon og flyinformasjon slik at sjåføren kan finne deg. Når du er på flyplassen, slipper du å vente eller bryet med å finne transport.

Privat transport fra hotellet ditt til Charles de Gaulle

Husk at hvis du har spesielle behov eller bagasje, kan du kontakte selskapet når du har bestilt, slik at de kan svare på eventuelle spørsmål du måtte ha; dette er en personlig tilpasset tjeneste.

Felles transport fra Charles de Gaulle til Disneyland

Hvis du reiser til Paris for å besøke Disneyland Park og bor på et av parkens hoteller, kan du bestille delt transport til Disneyland fra Charles de Gaulle. En fullt utstyrt buss henter deg og familien din og kjører dere enten til hotellet eller til Disneyland Paris' busstasjon, hvorfra dere er fremme ved overnattingsstedet på noen få minutter.

Delt flyplasstransport fra Disneyland til Charles de Gaulle

Flyplasstransporten fra Disneyland henter deg på hotellet ditt i Disneyland Paris og kjører deg til Charles de Gaulle i god tid, slik at du ikke rekker flyet ditt. Det er viktig at du legger merke til avgangstiden for bussen når du bestiller: Bussene til Charles de Gaulle har avgang hver eller annenhver time. Når du har bestilt, får du en rutetabell og instruksjoner om hvordan du kommer deg til Charles de Gaulle.

Andre alternativer for å komme seg mellom byen og Charles de Gaulle

  • Toget (RER): Det stopper bare ved terminal 1 og 2 på Charles de Gaulle-flyplassen. Hvis du ankommer en annen terminal, kan du ta direkte transport mellom terminalene (skytteltrafikk). RER B går fra kl. 4.50 til 23.15, koster 10,50 euro og har flere stoppesteder i Paris sentrum: Gare Du Nord (du kan bestille privat transport fra Gare du Nord til hotellet ditt i Paris sentrum), St. Michel-Notre Dame, Châtelet Les Halles og Denfert-Rochereau. Fra alle disse kan du ta metroen til overnattingsstedet ditt uten å forlate stasjonen.
  • Direktebuss: Jeg anbefaler dette kun hvis hotellet ligger i nærheten av sluttdestinasjonen, ellers er toget bedre. Du kan ta Roissy-bussen, som stopper ved metrostasjonen Opera, og Le Bus Direct. Sistnevnte har to linjer med flere stoppesteder: linje 2 setter deg av ved Porte Maillot, Champs Elysées eller Eiffeltårnet, og linje 4 ved Gare de Lyon eller Gare de Montparnasse.
  • Bybussen: den billigste, men også den mest upraktiske når det gjelder tid og bagasjeplass. Linje 350 og 351 er de som går gjennom flyplassen. Hvis du ikke kjenner byen, bør du tenke deg om to ganger før du tar bybussen, for det er ikke like lett å finne frem som med RER og metro når du først har ankommet Paris.
  • Nattbussen: Hvis du ankommer flyplassen tidlig om morgenen og ikke har noe annet transportalternativ, går linjene N140 og N143 fra Charles de Gaulle-flyplassen til Gare de l'Est i Paris. De går hvert 30. minutt mellom kl. 25.55 og 5.00 og koster 8 euro.
  • Drosje eller VTC fra Charles de Gaulle flyplass til hotellet: Dette er et svært komfortabelt alternativ, men også det dyreste, da det kan koste mellom 45 og 55 euro hver vei.

Anas tips til reisende

Når det gjelder transport tur-retur, bør du være oppmerksom på eventuell trafikk og beregne god tid for å rekke flyet i tide.

3. Transport til og fra Orly flyplass

RER-tog til Paris| ©m-louis .®
RER-tog til Paris| ©m-louis .®

Delt transport fra Orly til hotellet ditt i Paris

Når du bestiller en delt transport fra Orly til Paris, reiser du i en gruppe på maksimalt 8 reisende og blir satt av ved døren til hotellet ditt. Når du møter sjåføren din på flyplassen, trenger du ikke å vente på resten av gruppen i mer enn 10-15 minutter, ettersom selskapet har flere biler og sjåfører for å sikre at dette ikke skjer.

Hvordan fungerer det? Du vil bli bedt om å oppgi kontakt- og flydetaljer, og du vil motta en bekreftelseskupong via e-post som du må vise frem ved ankomst. Hvis du reiser med barn, går barn under tre år om bord gratis, men hvis du trenger et barnesete, må du skaffe det selv. Det er god plass til bagasje, men gi beskjed til selskapet hvis du har med deg stor eller ømfintlig bagasje.

Delt transport fra hotellet i Paris til Orly-flyplassen

Denne tjenesten er tilgjengelig for retur til flyplassen fra sentrum. Når du bestiller denne tjenesten, må du også oppgi kontaktinformasjonen din, adressen til hotellet du skal hentes på, og senere kan du bekrefte tidspunktet du ønsker å bli hentet. Mitt råd, hvis du vil ha en smidig reise, er å beregne god tid på forhånd, da trafikken i Paris kan være litt kaotisk i rushtiden.

Privat transport fra Orly til hotellet ditt i Paris sentrum

Hvis du vil ha en enda mer behagelig ankomst til Paris, kan du leie privat transport til hotellet. Når du bestiller, må du oppgi opplysninger om deg selv, flynummer og ankomstdato, slik at de kan hente deg.

Når du mottar bestillingsbekreftelsen, får du vite hvor du skal møte sjåføren. Siden du ikke trenger å dele bilen med noen andre, trenger du heller ikke å vente på noe, og så snart du møter sjåføren, er du klar til å dra.

Bestill transport til Paris fra flyplassene

Privat transport fra hotellet ditt i Paris til Orly

Hvis du vil bestille den samme tjenesten når du skal tilbake til flyplassen fra hotellet ditt, bør du vite at tjenesten er nøyaktig den samme, og at den også er tilgjengelig 24 timer i døgnet, noe som gjør den til et godt alternativ for flyvninger med avgang tidlig om morgenen. Når du bestiller din private transport, vil du igjen bli bedt om å oppgi kontaktinformasjon, hotelladresse og flydetaljer, slik at du kan planlegge hentingen uten uforutsette omstendigheter.

Delt transport fra Orly lufthavn til Disneyland

Det finnes en delt transporttjeneste mellom Orly flyplass og Disneyland som du kan bestille på forhånd, og som sikrer en komfortabel og rask transport mellom de to stedene. Når du bestiller, vil du bli bedt om å oppgi kontaktinformasjon og flydetaljer, og når du har gjort det, vil du motta en voucher med bekreftelse på kjøpet.

På denne voucheren står det hvor du skal møte sjåføren din, som venter på deg noen få meter fra utgangen fra flyplassen.

Delt transport fra Disneyland til Orly

Den samme enveistjenesten er også tilgjengelig for retur til Orly fra Disneyland Park. Det anbefales på det sterkeste, ettersom det går avganger hver time, og det er den mest komfortable måten å komme seg til flyplassen på uten å måtte gå seg vill i metroen med bagasjen på ryggen.

Hvis du har med deg spesielt stor eller ømfintlig bagasje, anbefaler jeg at du tar kontakt med selskapet og gir beskjed eller spør om det tilkommer ekstra kostnader.

Andre alternativer for å komme seg mellom byen og Orly-flyplassen

  • Direktebuss: kalles Orlybus og er lett å finne ved terminalene. Det er det mest populære alternativet fordi det bare tar 30 minutter å komme seg til Denfert-Rochereau stasjon, hvorfra du kan ta metroen til hotellet. Prisen er også ganske overkommelig: 8 euro.
  • Bybuss: Buss 1 har flere stoppesteder i Paris. Jeg anbefaler den bare hvis en av dem ligger i nærheten av overnattingsstedet ditt, ellers tar den mer enn dobbelt så lang tid som Orlybussen og koster mer (12 euro). Hvis du ankommer om natten, går nattbussen til Gare de Lyon og Gare de L'Est på linjene N31 og N313.
  • Trikk (RER): RER B går også til Orly-flyplassen, men bare til terminal 1 og 2. Den tar ca. 30 minutter, har flere stoppesteder i sentrum av Paris, har forbindelse med metroen til overnattingsstedet ditt og koster 10,50 euro.
  • Drosje eller VTC: Du kan også ta en drosje eller Uber når du ankommer flyplassen og bli kjørt direkte til hotellet, selv om det blir dyrere (rundt 40 euro totalt).

Bestill transport fra Paris til flyplassene

4. Hva gjør du når du ankommer Paris?

Terminalen på Orly lufthavn| ©Mathieu Marquer
Terminalen på Orly lufthavn| ©Mathieu Marquer

Du har ankommet Paris. Det er på tide å begynne å bli kjent med en av verdens vakreste byer, så jeg anbefaler at du tar en titt på innleggene mine om byen, for de er fulle av praktiske tips slik at du kan bestemme deg for hvordan du vil tilbringe tiden på reisen. Her er de mest utfyllende, slik at du kan begynne å organisere ideene dine.