Billige Billetter til Disneyland Paris: forskjellig typer billetter, hvordan man kan spare penger, mulige alternativer etc.

Et besøk i Disneyland Paris tar deg tilbake til barndommen. Få mest mulig ut av parken med disse tipsene for å få de billigste billettene.

Ana Caballero

Ana Caballero

14 minutter lest

Billige Billetter til Disneyland Paris: forskjellig typer billetter, hvordan man kan spare penger, mulige alternativer etc.

Askepottens slott, Disneyland Paris | ©David Jafra

De mange attraksjonene og alt du kan lære om filmer og spesialeffekter gjør Disneyland til et unikt besøk for alle, selv om du reiser uten barn eller selv om Disney-filmer ikke er din favoritt.

Før du kjøper billett, bør du vite at det finnes to parker: den tradisjonelle parken (Disneyland) og Disney Studios-parken (Walt Disney Studios). De ligger ved siden av hverandre og har begge attraksjoner: Den billigste måten er å kjøpe en 1-dagsbillett som gjelder for en av de to parkene.

Slik får du de billigste billettene til Disneyland

Gå rundt i Disneyland Paris
Gå rundt i Disneyland Paris

Mitt råd er å kjøpe Disneyland-billetter på nettet og på forhånd for å få de beste prisene: Du kan også kjøpe en endagsbillett, en kombinert billett for to dager - som er billigere enn å kjøpe begge separat - og til og med en pakke som inkluderer transport fra Paris og også er billigere enn å kjøpe den separat.

Etter en grundig studie av alle tilgjengelige billettyper er endagsbilletten den billigste, spesielt hvis du velger å besøke bare en av de to parkene.

Bestill endagsbilletter til Disneyland Paris

Hvor mye koster Disneyland-billetter?

Besøke Disney i Paris| ©Patricia Ferreira
Besøke Disney i Paris| ©Patricia Ferreira

Fra 72 euro kan du få de billigste billettene til Disneyland. I dette tilfellet vil du ha tilgang til en av de to parkene i en dag, du kan velge hvilken som helst av dem. Hvis du vil få mest mulig ut av dagen og prøve å nyte så mange attraksjoner som mulig, kan du kjøpe billetter til begge parkene fra 100 euro.

Andre alternativer er flerdagspass til Disneyland, som du kan velge når du bestiller hvor mange dager du vil besøke Disney-komplekset i Paris. Fra ca. 175 euro for en todagersbillett til ca. 300 euro for et firedagerspass får du ubegrenset tilgang til begge parkene.

Bestill billetter til Disneyland Paris

Kan du besøke begge parkene på én dag?

Inngang til parken| ©Thomas Evraert
Inngang til parken| ©Thomas Evraert

Disneyland Paris er et helt kompleks som i tillegg til parkene omfatter butikker, hoteller, diskoteker, restauranter og torg. Men hvis du vil spare inngangsbilletten og ikke er Disney-entusiast , er det et godt alternativ å besøke begge par kene selv om du bare kan bruke én dag.

Alt er ivaretatt med samme detaljrikdom som i parkene (hele Disney-parkenes univers kjennetegnes jo nettopp av den grundighet og omsorg som ligger bak hvert enkelt element). Med din 1-dagsbillett til Disneyland kan du utforske store deler av anlegget, selv om det vil være mange attraksjoner og forestillinger som du må reservere til en annen gang.

Er det økonomisk fornuftig å kjøpe en todagersbillett?

Hvis du skal være i Disneyland i to dager , er det mest økonomiske alternativet å kjøpe en todagersbillett til Disneyland fra begynnelsen av og vie en hel dag til hver park.

Hvis du virkelig liker Disney World, er kanskje det ideelle alternativet for deg å kjøpe en tredagersbillett for å se begge parkene. For litt mer penger kan du virkelig stoppe opp og nyte begge parkene i ro og mak. Du kan velge hvilket som helst av disse alternativene når du bestiller flerdagsbilletter.

Bestill flerdagsbilletter til Disneyland Paris

Spar på billettene og gå ikke glipp av Walt Disney Studios Park

The Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers
The Hollywood Tower Hotel, Walt Disney Studios| ©Zino Scheers

For deg som er nysgjerrig på filmens verden og spesialeffekter, vil Walt Disney Studios være et paradis, og husk at det er inkludert i endagsbilletten til parken. Du sparer med passet hvis du velger å se det sammen med Disneyland samme dag.

Det tilbyr forskjellige show (med flere show i løpet av dagen) der de forteller deg hvordan Disney-filmer ble laget eller hvilke som var de første spesialeffektene i filmhistorien. Du kan se et actionbilshow, gå inn i Armageddon-skipet, kjøre berg-og-dal-banen Aerosmith eller prøve det frie fallet i Tower of Terror.

Denne parken har også områder som er dedikert til Pixar-filmer som Toy Story, Monsters SA, Finding Nemo (skilpaddenes luftstrømmer er en av attraksjonene du bare må se) og Ratatouille. Det er en mindre park enn hovedparken, men den har ingenting å misunne når det gjelder attraksjoner og show. Jeg anbefaler på det sterkeste at du ikke utelukker den fra besøket ditt.

Ana's Traveller Tip

Hvis du skal se begge parkene på én dag, må du huske at Walt Disney Studios stenger kl. 19.00, mens Disneyland har åpent til kl. 23.00.

Velg fleksibel inngang hvis du er usikker på datoene dine

Solnedgang i Disneyland| ©G R
Solnedgang i Disneyland| ©G R

Hvis det er én ting vi har lært i den senere tid, er det at det er en fordel å være fleksibel når man reiser og å kunne endre eller avlyse datoer. Så hvis du vurderer å reise til Paris og ikke er sikker på hvilken dag du vil besøke Disney, kan du velge den fleksible billetten til Disneyland Paris med et års varighet.

Hvordan fungerer det? Veldig enkelt! Du kjøper den og velger den datoen du ønsker, og billetten er gyldig i ett år fra samme dag. Så et godt tips er å bestille den til den første dagen du skal være i Paris, slik at du er sikker på at du kan bruke den den dagen som passer deg best under reisen.

Bestill billetter til Disneyland Paris

Den billigste endagsbilletten med transport fra Paris

Hovedattraksjonen i Disneyland Paris
Hovedattraksjonen i Disneyland Paris

Uansett hvilket billettalternativ du velger, finnes det tjenester som inkluderer transport til parken. Anlegget ligger langt fra Paris sentrum (i Marne-la-Vallée-området), og selv om du kan komme deg dit med RER-tog (det billigste alternativet), sparer du mye tid med en Disneyland-billett med shuttlebuss inkludert - og du kommer direkte til inngangen til parken.

Bestill billetter til Disneyland Paris

For litt ekstra kan du velge privat transport til og fra Disneyland

Privat transport| ©Dan Gold
Privat transport| ©Dan Gold

Etter turen er køene for å komme seg ut av Disney imponerende lange, og enda lengre for å komme seg på toget. Hvis du vurderer muligheten til å investere litt mer, men samtidig ha større frihet når det gjelder rutetider og bevegelsesfrihet, anbefaler jeg deg å vurdere muligheten til å kjøpe billett til Disneyland og bestille privat transport til og fra Disneyland - du vil være svært takknemlig for det.

Bestill billetter til Disneyland Paris

De beste tipsene for å spare penger i Disneyland

Alice i Disneyland Paris| ©Morgan Moinet
Alice i Disneyland Paris| ©Morgan Moinet

Hvis du gleder deg til å dra til Disneyland, men er redd for å overskride budsjettet, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har allerede sett at det finnes måter å få billettene billigere på, men her er en liten sjekkliste du kan følge for å sikre at besøket i parken blir mye billigere, samtidig som du kan ha det gøy uten å bekymre deg for lommeboken:

  • Billetter: på forhånd og på nettet for å få dem billigere: som vi allerede har sett, er dette den billigste endagsbilletten til Disneyland.
  • Suvenirer: du vil bli slått av de mange hjørnene i parken hvor du kan kjøpe alle slags Disney-suvenirer, men ikke la deg friste av disse "turistfellene": de aller fleste kosedyr, krus, T-skjorter osv. får du kjøpt i butikker utenfor parken eller i Paris sentrum, og de er billigere.
  • Overnatting: Å sove inne i parken er ofte en unødvendig luksus: Hvis du ikke har råd til å bo på et av Disneylands feriesteder, trenger du ikke bekymre deg. Det finnes områder rundt parken som har svært gode forbindelser til parken, og som gjør at du kan få mest mulig ut av tiden din uten å bruke de pengene som hotellene i parken koster.
  • Lavsesong, beste priser: Våren og sommeren pleier å være de travleste sesongene i parken, og derfor kan billetter, overnatting og til og med transport være litt dyrere. Hvis du har et valg, bør du unngå høysesongen (da er det også mindre folk i parken!).
  • Unngåhelger og helligdager hvis du kan: Hele året er det spesielle datoer, som jul og halloween, men også langhelger og til og med lørdager og søndager, hvor alt er dyrere (og mer folksomt). Hvis du kan, bør du unngå dem for å få en billigere, men også mer avslappet opplevelse.
  • Bruk offentlig transport for å komme deg til parken: Det er kanskje ikke det mest praktiske, siden togene i perioder er overfylte, men det er definitivt en god måte å spare penger på. Hvis du tenker på å leie privat transport, vet du imidlertid allerede at dette alternativet er tilgjengelig.
  • Spar på måltidene: Mange av parkens restauranter har priser over gjennomsnittet. Velg derfor med omhu hvor du setter deg ned for å spise: Sjekk menyen før du bestiller, og ta gjerne med deg snacks i sek ken for å spare penger. På den måten kan du fylle på uten å måtte betale ekstra.

Bestill dagsbilletter til Disneyland Paris

Få mest mulig ut av tiden i Disneyland-parken

Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert
Big Thunder Mountain, Frontierland| ©Thomas Evraert

Med all informasjonen om hvordan du kjøper de billigste billettene til Disneyland Paris, er det på tide å kose deg ved å få et inntrykk av hva du finner i en park som (jeg gjentar) ikke bare er for barn. Disneys sterke punkt er ikke attraksjonene, selv om Space Mountain er en pioner blant innendørs berg- og dalbaner; det er heller ikke showene, selv om attraksjonene er berømte over hele verden; ikke engang karakterene som samhandler med barn.

I Disney-parker er konstant innovasjon og oppmerksomhet på detaljer det sterke punktet, og det er noe som kan oppfattes i alt; det er grunnen til at voksne, som er klar over dette, liker besøket enda mer enn barn. Hva kommer du til å finne der?

Main Street USA

Disneyland Park er hovedparken. Den ledes av "Main Street USA": en "landsby" bygget rundt et hovedtorg hvorfra du kan bevege deg rundt i parken, full av butikker som alle er dekorert på forskjellige måter og med et togstopp ved inngangen som tar deg rundt i parken.

Når du har gått langs Main Street (og det er verdt å gjøre det, ikke tro at det bare er et shoppingområde, for du tar feil), vil du ha til rådighet de fire hovedområdene i parken med sine respektive attraksjoner og show, hver av dem med en annen atmosfære.

Fantasyland

Dette er det mest klassiske Disney-området og det området med flest attraksjoner for barn. Bak Torneroses slott finner du Krusene til Skjønnheten og Udyret, Alices labyrint, Peter Pans flytur, Snøhvit og Pinocchios historier, Dumbos flytur og vannkarusellen It's a Small World med figurer fra alle kontinenter.

Discoveryland

Dette er området som er dedikert til fremtiden og science fiction, og derfor er det her du finner den berømte innendørs berg-og-dal-banen Space Mountain (den er virkelig morsom). Her finner du også Star Wars-flysimulatoren, Buzz Lightyears sabel, kaptein Nemos skip, Videopolis-teateret og en motorvei for biler.

Frontierland

Dette er territoriet som er satt i cowboy- og indianerland. Her finner du Big Thunder Montain, spøkelseshuset (vel verdt et besøk), Pocahontas' landsby og Woodys rodeoattraksjon.

Adventureland

Dette området er dedikert til eventyrenes verden, og har store grønne områder som Robinsons hytte og piratenes strand. Stjerneattraksjonene er Pirates of the Caribbean (som er inspirert av filmen) og berg- og dalbanen Indiana Jones.

Ana's Traveller Tip

Etter at nattforlystelsen er over, er det endeløse køer til toget. Forlat parken litt tidligere eller lei privat transport til hotellet.

Velg reisedatoer med omhu og optimaliser besøket

Lysshow og pyroteknikk på slottet| ©Zino Scheers
Lysshow og pyroteknikk på slottet| ©Zino Scheers

Det sier seg selv at en så populær attraksjon besøkes av tusenvis av mennesker hver dag. Selv om Disneyland har utvidede åpningstider, kan det være greit å kjenne til andre tips for å få en perfekt dag i parken. Her er noen av dem:

Bestill på forhånd for å få de billigste billettene

Det er enorme køer ved parkens billettluker og mye å se på kort tid; spar deg selv for nervene og gå rett inn med billetten din. Det beste alternativet for å spare tid og penger er å kjøpe billettene til Disneyland Parisforhånd: Da får du en kupong som du kan veksle inn i en billett i en av automatene ved inngangen til parken (det er mange av dem, og du slipper å vente). Du kommer inn i parken direkte gjennom sperringene ved inngangen uten å måtte stå i kø ved billettkontoret.

Billettdatoer og -tider

Billettene er knyttet til en bestemt tid på året, men ikke til en bestemt dag. Du kan kjøpe billettene før du reiser til Paris, og når du først er der, kan du bestemme hvilken dag du vil bruke dem, avhengig av faktorer som for eksempel været. Ved å kjøpe billettene på forhånd kan du også velge billettype og sammenligne priser, noe som gjør at du kan spare penger og få dem billigere.

Når du har validert billetten ved porten til en av de to parkene, kan du gå inn så ofte du vil i løpet av dagen, men husk at studioparken stenger tidligere enn hovedparken (rundt kl. 19.00), som er åpen til etter kveldsparaden (rundt kl. 23.00). Stengetiden kan variere avhengig av årstiden, men åpningstiden er alltid kl. 9.30. Du finner mer informasjon i innlegget vårt om Disney Parks åpningstider.

Når du kan dra

Disneyland Paris er åpent hver dag hele året (det kan være unntak som kunngjøres på nettsiden, men det er ikke vanlig), men avhengig av hvilken sesong du besøker parken, kan det være spesielle arrangementer. Det finnes perioder av året som er dedikert til de ulike Disney-filmene og spesielle feiringer til jul eller Halloween.

Når du planlegger besøket ditt i Disneyland Paris, må du ta hensyn til at det regner mye i Paris, så det er lurt å sjekke været før besøket; du kan besøke parken når det regner, men du vil ikke ha like mye glede av den. Det er også lurt å unngå de varmeste dagene, som også sammenfaller med høysesongen (sommeren). Når det gjelder ukedager, gjelder samme regel som for andre turiststeder: unngå helger og helligdager.

Bestill dagsbilletter til Disneyland Paris

Spar penger på transport og planlegg tiden godt

Metro| ©Sam Nashashibi
Metro| ©Sam Nashashibi

Å organisere besøket i Disneyland med tanke på størrelsen og alt som finnes å se og gjøre der, er en anbefaling du vil være takknemlig for når du er i anlegget. Vær oppmerksom på dette:

Slik kommer du deg dit

Disney-parkene ligger langt fra Paris sentrum, men det er lett å komme seg dit med RER (Paris' tognett). Linje A (rød) er siste stopp og er annonsert på alle togstasjoner; det tar ca. 45 minutter fra Paris sentrum. Her er alle alternativene for hvordan du kommer deg dit.

Det virkelige problemet er ofte å komme seg tilbake, for etter turen kan det være lurt å spise middag på noen av restaurantene utenfor parken, og selv om du ikke gjør det, må du skynde deg for å sikre at toget ikke stenger, ettersom togene ikke går tidlig om morgenen i Paris.

Jeg anbefaler å bestille privattransport til og fra Disneyland på forhånd, slik at du unngår stress og trengsel i siste liten når du kommer inn i parken om morgenen.

Varighet av besøket

Parkene åpner kl. 9.30. Disney Studios stenger kl. 19.00, og hovedparken stenger rundt kl. 23.00 etter at nattforlystelsen er ferdig. For å se begge parkene ordentlig, trenger du minst to dager, siden det er mange attraksjoner å kjøre, mange show å se og mange detaljer å glede seg over.

Det er ikke verdt å gjøre besøket i all hast, men hvis du ikke har noe annet valg og bare skal tilbringe en dag i Disneyland, bør du velge en av de to parkene for å nyte det bedre (selv om du har billett til to parker, kan du gå fra den ene til den andre uten problemer).

Til slutt gir jeg deg disse andre guidene for de som er heldige nok til å ha flere dager til å besøke Disney World i Paris: Hva du kan se i Disneyland Paris på 3 dager og Hva du kan se i Disneyland Paris på 4 dager.

Bestill flerdagsbilletter til Disneyland Paris

Andre tips for å få mest mulig ut av besøket

Mikke i Disneyland Paris| ©Haydn Blackey
Mikke i Disneyland Paris| ©Haydn Blackey

Du vet allerede at det finnes mange attraksjoner i Disneyland, og det er ikke hver dag man reiser til Disney-universet. Derfor vil jeg gi deg noen andre tips, slik at både store og små kan få mest mulig ut av denne magiske opplevelsen.

Spar på måltidene

Disney Resort er forberedt på at du kan spise på en av de mange restaurantene, som alle er innredet med ulike temaer. Selv om det finnes noen restauranter med menyer, er det meste av maten du finner hurtigmat (pizza, hamburgere, pølser), og du kan ikke ta med mat utenfor parken.

Spar penger på overnatting

Hvis Disneyland er et av hovedmålene dine under besøket i Paris, anbefaler jeg deg å bo i nærheten av parken. Overnattingsstedene som tilhører Disney-komplekset er virkelig flotte, men de har også en tendens til å være mye dyrere. Et godt alternativ for å få mest mulig valuta for pengene og spare penger på oppholdet er å se etter overnatting i Chessy-området, som er mye billigere, men like nær parken og med god og rask kommunikasjon med den.

Utstillinger

Når du kommer inn i parken, får du utdelt programmet for forestillingene. Bruk noen minutter på å bestemme deg for hvilke du vil se (hvis du er i tvil om hvilke du liker best, kan du spørre kundeservice), og planlegg besøket i henhold til disse programmene.

Hvis du skal se begge parkene, er det best å gå først til Studios Park, som gjerne har færre besøkende om morgenen, og stille seg i kø til de første forestillingene der.

Offisiell app

Med så mye å se kan det være litt kaotisk å organisere besøket i Disneyland Paris. Ved inngangen får du utdelt et kart over parken, men når du kommer til attraksjonene, vil du se at mange av dem har forskjellige adgangskort, og noen ganger er det lange køer til dem. Det beste tipset: Last ned parkens offisielle app, der du til enhver tid kan se hvor lenge du må vente på hver enkelt attraksjon og hvor de befinner seg. Da får du mer ut av tiden din.

Unngå køene

Ved inngangen til noen av attraksjonene er det en automat der du kan få et fastpass for en bestemt tid. Disse attraksjonene er markert på kartet. Planlegg tiden din og skaff deg et fastpass til en nærliggende attraksjon før du går inn i en attraksjon, slik at du kan gå rett til køen på det tidspunktet du ønsker.

Vær forsiktig, fastpass går også "tom", og det er en viss tid da du ikke får flere, og du må vente i den vanlige køen. Vær oppmerksom på dette og på avstandene mellom de ulike attraksjonene, slik at du ikke bruker hele dagen på å løpe fra en attraksjon til en annen.

Bestill dagsbilletter til Disneyland Paris

Hvis du er interessert i å dra til Disney Park Paris, vil du også være interessert i

Elvecruise på Seinen| ©Joe deSousa
Elvecruise på Seinen| ©Joe deSousa

Hvis hovedgrunnen til at du reiser til Paris er Disneyland, må du ikke gå glipp av å se Paris sentrum, selv om det bare er en dagstur. Hvis du ikke gjør det, vil du angre på at du ikke bestilte minst én dag, og selv om du ikke vil kunne oppleve Paris i all sin prakt i løpet av denne tiden, vil du få et inntrykk av hva byen har å by på.

Hvis du bestemmer deg for å reise til Paris, er det et veldig billig alternativ å bestille turistbussen som tar deg rundt i hele byen. Her er en artikkel om Hop-on Hop-off Buss-omvisninger slik at du kan organisere besøket ditt perfekt.

Enten du reiser med barn eller ikke, kan det også være et godt alternativ å ta et cruise på Seinen, da de vil være mer underholdt mens dere alle kan slappe av og nyte den fantastiske utsikten. Du finner mer informasjon om Seine elve-cruise i guiden jeg har utarbeidet om emnet.

Og til slutt, for å få mest mulig ut av besøket i Paris, anbefaler jeg at du vurderer å kjøpe Paris Pass, et turistkort som gir deg tilgang til de beste attraksjonene i byen til en "flat pris". Her er den praktiske guiden jeg har laget om Paris Pass. Paris pass.

Bestill dagsbilletter til Disneyland Paris