Billetter til Eiffeltårnet: hvordan man kan kjøpe de, hvor mye de koster, de beste alternativene etc.

Finn ut hvilke muligheter som finnes for å bestige verdens mest berømte tårn.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutter lest

Billetter til Eiffeltårnet: hvordan man kan kjøpe de, hvor mye de koster, de beste alternativene etc.

Eiffeltårnet, Paris | ©Andrea Maschio

Det er mange måter å nyte Eiffeltårnet på, men du må opp for å se hele byen fra toppen. Her er de beste alternativene:

Den mest økonomiske

Billetter til Eiffel Tårnet i Paris

Få en mer autentisk opplevelse med disse billettene til trappene i Eiffeltårnet.

Spar inngangsbilletten til det ikoniske landemerket i Paris, og gå opp trappene til 2. etasje i tårnet.

.

Hvis du vil spare så mye som mulig på besøket i Eiffeltårnet og ikke er redd for de over 600 trappetrinnene, er disse trappebillettene det beste alternativet.

I likhet med heisbillettene tar denne billetten deg opp til første etasje i tårnet og gir deg den beste panoramautsikten over byen. Siden dette er de billigste billettene, er de også de mest populære (husk at den 30 minutter lange klatringen er behagelig), så jeg anbefaler deg å bestille dem på forhånd.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Du klatrer i ditt eget tempo, på en avslappet og trygg måte, nyter utsikten og gjør de stoppene du trenger for å hvile. Det er en annerledes måte å oppdage Eiffeltårnet på, til en lavere pris.


Min favoritt

Billetter til Eiffeltårnet ved Elevator

Unngå Eiffeltårnets 600 trappetrinn og ta heisen rett til 2. etasje takket være disse billettene.

Ikke kast bort tiden med å gå opp i Eiffeltårnet, men gå opp i 2. etasje for å få den beste panoramautsikten over Paris.

Varighet: 2 timer

.

Den beste måten å få tilgang til Eiffeltårnet på er å kjøpe billetter på nettet på forhånd, slik at du slipper å stå i lange køer ved billettkontorene. Takket være disse prioriterte billettene kan du gå opp til 2. etasje i dette symbolske landemerket i byen, men du tar heisen og unngår dermed de 672 trinnene.

På denne måten kan du gå rett til toppen og beundre den beste utsikten over byen. Du får også en audioguide som forteller deg alt om historien bak byggingen av Gustave Eiffels verk.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det er mye å se i Paris, og hvis du ikke har mye tid på turen, er dette det beste alternativet for å se Eiffeltårnet fordi du ikke kaster bort tid på billettkontoret eller på å gå opp i 2. etasje.


Premium-alternativet

Billetter til Eiffeltårnet og valgfritt cruise på elven Seine

Klatre opp i Eiffeltårnet og dra på nattcruise på elven Seine

Du kan ikke forlate Paris uten å klatre opp i Eiffeltårnet, men du kan heller ikke forlate Paris uten å ta en spasertur langs Seinen og nyte den romantiske utsikten over byen.

Som et symbolsk monument i Paris er det lett å finne turisttilbud som kombinerer en guidet tur i Eiffeltårnet med andre aktiviteter som er karakteristiske for byen. Et av de mest aktuelle tilbudene er det som inkluderer inngang til Eiffeltårnet uten kø og et cruise langs Seinen, hvorfra du kan nyte utsikten over Louvre eller Notre Dame-katedralen.

Under denne utflukten vil du til enhver tid være ledsaget av en spesialisert guide som ikke bare viser deg detaljer om Paris, men som også står til din disposisjon for å gi deg de rådene og anbefalingene du trenger for å få mest mulig ut av turen til lysets by. Et anbefalt alternativ for å besøke to av byens viktigste turistattraksjoner uten stress og ventetid, samtidig som du sparer penger.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Hvis du planlegger en tur til Paris, har du sikkert tenkt på å bestige Eiffeltårnet. Men et cruise på Seinen er også et "must" i Paris. Med denne kombinasjonen får du en superkomplett opplevelse.

Vi sammenligner alternativene

folk i nærheten av Eiffeltårnet|© Il Vagabiondo
folk i nærheten av Eiffeltårnet|© Il Vagabiondo

Hvor mye koster billetter til Eiffeltårnet?

Penger i euro| ©Ibrahim Boran
Penger i euro| ©Ibrahim Boran

Du kan gå opp i Eiffeltårnet fra rundt 20 euro. Prisen avhenger imidlertid av flere faktorer: om du velger å gå opp til fots eller med heis, tidspunktet på dagen (nattbilletter koster rundt 39 euro) og om du velger en guidet tur.

Tilgang til første etasje er inkludert i alle billetter, men utsikten derfra er ikke så god som den kunne vært; for å se den må du gå opp til første etasje (til fots eller med heis avhengig av hvilken billett du kjøper) eller til toppen (kun tilgjengelig med heis).

Barn under fire år har gratis adgang, og det gis rabatt for barn og unge opp til 25 år. Paris Pass-innehavere må imidlertid kjøpe billettene sine på vanlig måte. Hvis du vil vite mer, finner du all informasjon her: Billettpriser til Eiffeltårnet

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Slik kjøper du billetter til Eiffeltårnet

Cruise på Seinen med Eiffeltårnet i bakgrunnen.| ©Heather (Gruber) Williams
Cruise på Seinen med Eiffeltårnet i bakgrunnen.| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan kjøpe billetter ved å stille deg i kø i billettkontoret eller på forhånd på Hellotickets offisielle nettside. Du vil ha alle billettene tilgjengelig for å bestille den du liker best, og du vil kunne velge dag og klokkeslett på kjøpstidspunktet.

Mitt råd: Bestill så snart som mulig. Eiffeltårnet er det mest besøkte monumentet i Paris, og det kjøpes tusenvis av billetter hver dag. Og hvis du overlater det til tilfeldighetene og bestemmer deg for å kjøpe dem ved selve monumentet, risikerer du at det ikke er billetter tilgjengelig, i tillegg til køene.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Finnes det guidede turer i Eiffeltårnet?

Eiffeltårnet på avstand|© Austin Kehmeier
Eiffeltårnet på avstand|© Austin Kehmeier

Uavhengig av om du tar trappene eller heisen og om du kommer til toppen eller ikke, er merverdien av en guidet tur i Eiffeltårnet at du blir fortalt historien til monumentet (for det har en historie ), og når du kommer til toppen, blir du vist de forskjellige områdene og monumentene i Paris og fortalt om byens historie og alt du trenger å vite for å nyte den til fulle.

Denne guidede turen inkluderer heis til første etasje og muligheten til å bestille turen til toppen separat. Hvis du er i god form, anbefaler jeg at du bruker trappene, selv om det bare er for å gå ned, som en del av opplevelsen; de gir deg god tid til å gjøre det i ditt eget tempo.

Under hele turen får du følge av en spesialisert guide som, når du kommer til toppen, viser deg utsikten over byen og beskriver interessante detaljer om alle monumentene som utgjør den. Her er innlegget vårt om de beste guidede turene til Eiffeltårnet, der jeg forteller deg alt om de ulike turene.

Bestill en guidet tur til Eiffeltårnet

Klatre opp til toppen av Eiffeltårnet

Utsiktskikkert fra Eiffeltårnet| ©JOHN TOWNER
Utsiktskikkert fra Eiffeltårnet| ©JOHN TOWNER

Inngangene til Eiffeltårnet er Eiffeltårnets fire ben, og ved hver av dem står turister i kø for å kjøpe billetter. Det er derfor det beste alternativet er å bestille billetterforhånd; på denne måten trenger du bare å vente i inngangskøen (viktig for at tårnet ikke skal bli overfylt av besøkende og du kan nyte utsikten) og ikke også ved billettkontorene, som er de lengste.

Mitt råd er at det er verdt å betale prisforskjellen (ca. 9 euro) for å gå helt til toppen. Et mellomalternativ, som for meg er det beste, er å ta trappene til første etasje og heisen til toppen. Billetter til toppen er imidlertid vanligvis utsolgt. Jeg forteller deg mer om dette i innlegget vårt om hvordan du klatrer opp i Eiffeltårnet.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Tider og beste tidspunkt for å gå til Eiffeltårnet

Dagene i Eiffeltårnet| ©Campus France
Dagene i Eiffeltårnet| ©Campus France

Eiffeltårnet er åpent hver dag hele året; fra kl. 9.00 til midnatt om sommeren og fra kl. 9.30 til 23.00 om vinteren. I motsetning til mange andre museer i Paris er monumentet ikke stengt noen dager i uken, men det kan være stengt fra tid til annen på grunn av reparasjoner, værforhold eller folkemengder.

Etter min mening er utsikten verdt å se både dag og natt, og det beste tidspunktet er å gå opp før solnedgang hvis du ikke vil gjøre det to ganger. Det er imidlertid også et av de mest folkerike tidspunktene på dagen. Hvis du vil nyte utsikten sammen med en liten folkemengde, er den beste tiden i skumringen og tidlig om morgenen hvis det ikke er tåke (som er vanlig i Paris og kan ødelegge utsikten).

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Eiffeltårnets nattbelysning

Eiffeltårnets belysning begynner ved mørkets frembrudd. Når klokken slår midnatt, blinker tårnet i fem minutter frem til klokken ett om natten; disse blinkene ble innført for å feire ankomsten av år 2000 og er fortsatt aktive i dag. På visse datoer eller dager endres belysningen av Eiffeltårnet, så det er lurt å sjekke kalenderen i løpet av reisen i tilfelle du får sjansen til å se en annen type belysning.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Planlegg besøket ditt i Eiffeltårnet

Utsikt fra undersiden av Eiffeltårnet
Utsikt fra undersiden av Eiffeltårnet

Slik kommer du til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er det mest sentrale og velkjente monumentet i Paris, og kan sees fra praktisk talt hele byen. Det er ikke noe problem å til tårnet fra hvor som helst i sentrum ved å se på et kart, og det er også svært gode forbindelser med offentlig transport. Hvis du tar metrolinje 6, er stoppestedet Bir-Hakeim, men hvis du har tid, anbefaler jeg å gå fra Trocadero-stoppestedet på samme linje. Du finner mer informasjon her.

Varighet av besøket

Du kan bruke så lang tid du vil på besøket i Eiffeltårnet, avhengig av hvor mange bilder du vil ta og hvor lang tid du bruker på å gå i trapper eller vente på heisene. De fleste bruker rundt halvannen time på omvisningen, men guidede turer varer gjerne rundt to timer, da de går mye mer i detalj og lar deg nyte tårnet i ro og mak.

Spisesteder i nærheten

Ved Eiffeltårnet er det to barer hvor du kan kjøpe takeaway, en parisisk makronbutikk og to restauranter med utsikt hvor du kan bestille bord og nyte sesongens franske retter. Hvis du vil nyte opplevelsen og unne deg noe luksuriøst, anbefaler jeg restaurantene i nærheten; maten i barene er dyr og er kun snacks.

Hvis du vil spise i området, må du gå litt lenger for å finne restauranter, men jeg anbefaler å bestille en herlig crepe fra gateboden mellom Champs de Mars og Trocadero, for de lager dem på stedet, og når du sitter i området og nyter utsikten, får du en mer autentisk opplevelse enn på en vanlig restaurant.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Klatre opp i Eiffeltårnet med barn

Solnedgang fra Eiffeltårnet
Solnedgang fra Eiffeltårnet

Kan du klatre opp i Eiffeltårnet med barn? Selvfølgelig kan du det! Eiffeltårnet har tilstrekkelige sikkerhetstiltak slik at du trygt kan besøke det med barn. Alle områder er beskyttet av et sikkerhetsgjerde, og så lenge de er forsiktige i trappene, er barna trygge.

Ana's Traveller Tip

Før du planlegger besøket, bør du sjekke været og forsikre deg om at det ikke er tåke. Tidlige morgener er ofte tåkete i Paris, og da kan du ikke nyte utsikten like godt.

Rundt Eiffeltårnet

Utsikt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen
Utsikt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen

Like viktig som å klatre opp i Eiffeltårnet er utsikten nedenfra. Tårnet ligger mellom Champs de Mars og hagene til Trocadéro-palasset, og området er ideelt, spesielt i varmt vær, for en rolig spasertur med en crepe i hånden. Om sommeren er det dessuten lov å ligge på gressplenene på Champs de Mars, og om kvelden samles mange grupper der for å ha piknik og se på belysningen av tårnet.

Å ligge der i ro og mak og bare se opp og se tårnet er en unik opplevelse i Paris. Hvis jeg kan gi deg et råd, så vær forsiktig med vesker, ryggsekker, vesker osv. Det er ofte mye folk i dette området, og spesielt etter mørkets frembrudd prøver lommetyver ofte å gjøre seg rike på turister som ikke vet hva de skal gjøre mens de tar bilder av Jernladyen. Husk å lese innlegget vårt om tips til besøk i Eiffeltårnet.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

De beste bildene av Eiffeltårnet

Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero

I tillegg til å være et av de mest besøkte monumentene i Paris, er Eiffeltårnet også et av de mest fotograferte, men hvor tar man de beste bildene av Eiffeltårnet? Jeg har flere forslag til steder som passer for enhver smak.

Hvis du er i området, passer det kanskje bra å ta et av elvecruisene på Seinen (det finnes faktisk pakker som selger inngang til tårnet og elvecruise på Seinen, slik at du kan spare penger ved å kjøpe dem sammen). Jeg forklarer det hele i artikkelen min om: Seine elve-cruise.

Fra Trocadero

Du vil lett identifisere stedet fordi det er der alle turistene samles for å ta det "typiske bildet" med Eiffeltårnet i bakgrunnen. Tidligere var det tillatt å klatre opp trappekanten, men de siste årene har den blitt inngjerdet for å beskytte området og forhindre fall; likevel er det lett å overse gjerdet hvis du bruker riktig perspektiv.

Fra den nærliggende plenen

Det første du vil innse når du ser Eiffeltårnet for første gang, er at uansett hvor mange bilder du har sett, får du ikke noe inntrykk av størrelsen. Det er nesten umulig å fotografere hele tårnet på nært hold uten vidvinkelobjektiv, men personlig liker jeg bildet av toppen av tårnet som skimtes gjennom trærne.

Fra fredsmuren

I enden av Champs de Mars ligger "Fredsmuren", som er et fint utgangspunkt for å fotografere Eiffeltårnet. Monumentet består av to glassvegger der ordet "fred" kan leses på 32 språk og 18 forskjellige alfabeter.

Fra Alexander III-broen

Rekkverket på denne broen og broens utsmykning gjør det også mulig å ta vakre bilder av Eiffeltårnet med elven i bakgrunnen. Pass på å ta en spasertur over denne broen fra Den tredje franske republikk, som krysser Seinen og fører til Les Invalides.

Fra resten av Paris

Du trenger ikke å ta det perfekte, innrammede nærbildet av Eiffeltårnet; på grunn av tårnets størrelse kan du enkelt fotografere det fra ulike deler av Paris. Prøv å klatre opp Triumfbuen og ta bildet derfra, eller utforsk baksiden av Sacre Coeur for å få et perspektiv på Eiffeltårnet som lyser opp Paris. Hvis du har observasjonsevnen i orden, har du et helt album til disposisjon når du kommer hjem fra turen.

Bestill billetter til Eiffeltårnet og cruise

Attraksjoner med lignende utsikt som Eiffeltårnet i Paris

Notre Dames fasade| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dames fasade| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Utsikten fra toppen av Eiffeltårnet er fantastisk og den høyeste i Paris. Betyr det at den er den beste? Ikke nødvendigvis; selv om det er et must å klatre opp i Eiffeltårnet, er det mange andre steder i byen der du kan nyte utsikten over Paris fra luften, og mange av dem er mer detaljerte enn fra toppen av Eiffeltårnet, av den enkle grunn at en lavere høyde gjør at du bedre kan sette pris på detaljene.

Personlig anbefaler jeg tre av dem:

Notre Dame

Gargoilene i katedralen i Paris gir utsikten over byen et helt spesielt preg. Det ser virkelig ut som om gargoylene våker over byen, og katedralens beliggenhet i sentrum av Paris gjør at du kan se flere av byens monumenter. Dette stedet er for øyeblikket stengt etter brannen i 2019, men jeg er sikker på at det før eller siden blir tilgjengelig igjen.

Montparnasse-tårnet

Personlig mener jeg at dette er et av de få elementene i Paris som bryter med byens estetikk. Hvorfor klatre opp i det da? Nettopp fordi du fra toppen av tårnet, som ligger sør i byen, ikke kan se selve tårnet, men du kan se resten av de store monumentene i Paris, inkludert Eiffeltårnet.

Sacre-Coeur

Kanskje er det på grunn av atmosfæren i bydelen Montmartre, men sannheten er at opplevelsen av å se hele Paris fra toppen av Sacre-Coeur-trappen er en imponerende opplevelse som forener deg enda mer med en by som griper deg allerede før du setter foten i den for første gang. Montmartre-distriktet er i det hele tatt en attraksjon du ikke må gå glipp av når du besøker byen. Jeg har skrevet en guide om Paris turer der jeg forteller deg hvordan du besøker denne bydelen og hvilke steder du ikke bør gå glipp av.

Turistbuss

Uansett om du velger en eller flere av attraksjonene i Paris, bør du vite at avstandene mellom dem ikke er korte, så ikke undervurder dem. En god måte å komme seg rundt i byen mellom de viktigste severdighetene og samtidig ta en pause fra den uunngåelige gåturen er sightseeingbussen. Her er en praktisk guide til alt du trenger å vite før du kjøper billett: Hop-on Hop-off Buss-omvisninger.

Bestill billetter til Eiffeltårnet