Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Billetter til Eiffeltårnet: hvordan man kan kjøpe de, hvor mye de koster, de beste alternativene etc.

Finn ut hvilke muligheter som finnes for å bestige verdens mest berømte tårn.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutter lest

Billetter til Eiffeltårnet: hvordan man kan kjøpe de, hvor mye de koster, de beste alternativene etc.

Eiffeltårnet, Paris | ©Andrea Maschio

Det er mange måter å nyte Eiffeltårnet på, men du må opp for å se hele byen fra toppen. Her er de beste alternativene:

Den mest økonomiske

Billetter til Eiffel Tårnet i Paris

Få en mer autentisk opplevelse med disse billettene for å klatre opp trappene i Eiffeltårnet.

Spar på inngangsbilletten til det ikoniske landemerket i Paris og klatre opp trappene til 2. etasje i tårnet.

.

Hvis du vil spare så mye som mulig på besøket i Eiffeltårnet og ikke er redd for de over 600 trinnene du må gå opp , er disse trapp ebillettene det beste alternativet.

I likhet med heisbillettene tar denne billetten deg opp til første etasje i tårnet for den beste panoramautsikten over byen. Siden de er de billigste billettene, er de også de mest populære (husk at den 30-minutters klatringen er behagelig), så jeg anbefaler deg å bestille dem på forhånd.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Du klatrer i ditt eget tempo, på en avslappet og trygg måte, nyter utsikten og gjør de stoppene du trenger for å hvile. Det er en annerledes måte å oppdage Eiffeltårnet på og betale mindre.


Min favoritt

Billetter til Eiffeltårnet ved Elevator

Unngå de 600 trinnene i Eiffeltårnet og ta heisen rett til 2. etasje takket være disse billettene.

Ikke kast bort tiden med å gå opp i Eiffeltårnet og gå opp i 2. etasje for å få den beste panoramautsikten over Paris.

Varighet: 2 timer

.

Den beste måten å få tilgang til Eiffeltårnet på er å kjøpe billetter på nettet på forhånd for å unngå å vente i de lange køene ved billettkontorene. Takket være disse prioriterte billettene vil du kunne gå opp til 2. etasje i dette symbolske landemerket i byen, men du vil gjøre det med heis, og dermed unngå de 672 trinnene det har.

På denne måten kan du gå rett til toppen for å beundre den beste utsikten over byen. Du vil også ha en audioguide som vil fortelle deg alt om historien om byggingen av Gustave Eiffels arbeid.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Det er mye å se i Paris, og hvis du ikke har mye tid på turen, er dette det beste alternativet for å besøke Eiffeltårnet fordi du ikke kaster bort tid på billettkontoret eller går opp til 2. etasje.


Om natten

Billetter til Eiffel Tårnet i Paris om kvelden

Beundre byen Paris opplyst fra sitt viktigste monument.

Velg nattetid for å bestige Eiffeltårnet og nyt det mest ikoniske synet av Lysets by med disse skip-the-line-billettene.

.

Overrask deg selv med panoramautsikten over Paris om natten fra Eiffeltårnet og få disse nattbillettene som også lar deg komme inn uten å stå i kø. Ikke kast bort tiden i billettluken og ta heisen rett til 2. etasje.

Takket være audioguiden som følger med denne billetten, kan du suge til deg historien om byggingen av dette parisiske symbolet som ble bygget til verdensutstillingen i 1889. Vel oppe har du en unik utsikt over byen som du sent vil glemme.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Paris' sjarm om natten er velkjent, så det er en god idé å klatre opp i Eiffeltårnet og beundre monumentene og de opplyste gatene derfra.


Premium-alternativet

Billetter til Eiffeltårnetmed elvecruise på Seinen i måneskinn

Bestig Eiffeltårnet og nyt et nattlig cruise på Seinen

Du kan ikke forlate Paris uten å bestige Eiffeltårnet, men du kan heller ikke forlate Paris uten å ta en spasertur langs Seinen og nyte den romantiske utsikten over byen.

Som et symbolsk monument i Paris er det lett å finne turisttilbud som kombinerer en guidet tur i Eiffeltårnet med andre aktiviteter som er karakteristiske for byen. Et av de mest relevante alternativene er det som inkluderer inngangen til Eiffeltårnet uten køer og et cruise langs bredden av Se inen hvor du vil nyte utsikten over Louvre eller Notre Dame-katedralen.

Under denne utflukten vil du hele tiden bli ledsaget av en spesialisert guide som ikke bare vil vise deg detaljer om byen Paris, men som også vil være til din disposisjon for å gi deg de rådene og anbefalingene du trenger for å få mest mulig ut av turen til lysets by. Et anbefalt alternativ for å besøke to av byens viktigste turistattraksjoner uten stress og venting, samtidig som du sparer penger.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Hvis du planlegger en tur til Paris, har du sannsynligvis tenkt på å bestige Eiffeltårnet. Men å nyte et cruise på Seinen er også et "must" i Paris. Med denne kombinasjonen kan du nyte en super komplett opplevelse.

Vi sammenligner alternativene

Hvor mye koster billetter til Eiffeltårnet?

Solnedgang med utsikt over Eiffeltårnet
Solnedgang med utsikt over Eiffeltårnet

Fra rundt 20 euro kan du bestige Eiffeltårnet. Prisene vil imidlertid avhenge av flere faktorer: om du velger å gå opp til fots eller med heis, tidspunktet på dagen (nattbilletter koster rundt 39 euro) eller om du velger en guidet tur.

Tilgang til første etasje er inkludert i alle billetter, men derfra kommer ikke utsikten helt til sin rett; for å se den må du gå opp til første etasje (til fots eller med heis, avhengig av hvilken billett du kjøper) eller til toppen (kun tilgjengelig med heis).

Barn under fire år er gratis, og det er rabatter for barn og unge opp til 25 år. Innehavere av Paris Pass må imidlertid kjøpe billettene sine på vanlig måte. Hvis du vil vite mer, finner du all informasjon her: Billettpriser for Eiffeltårnet

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Slik kjøper du billetter til Eiffeltårnet

Cruise på Seinen med Eiffeltårnet i bakgrunnen.| ©Heather (Gruber) Williams
Cruise på Seinen med Eiffeltårnet i bakgrunnen.| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan kjøpe billettene dine ved å stå i kø på billettkontoret eller på det offisielle Hellotickets-nettstedet på forhånd. Du vil ha alle billettene tilgjengelig for å bestille den du liker best, og du vil kunne velge dag og klokkeslett på kjøpstidspunktet.

Mitt råd: bestill så snart som mulig. Eiffeltårnet er det mest besøkte monumentet i Paris, og tusenvis av billetter kjøpes daglig. Og hvis du overlater det til tilfeldighetene og bestemmer deg for å kjøpe dem på selve monumentet, risikerer du å ikke ha billetter tilgjengelig, i tillegg til køene.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Finnes det omvisninger i Eiffeltårnet?

Uansett om du tar trappene eller heisen og om du kommer til toppen eller ikke, er merverdien av Eiffeltårnets inngang med en guide at de vil fortelle deg historien til monument et (fordi det har en), og når du kommer til toppen vil de vise deg de forskjellige områdene og monumentene i Paris og fortelle deg om byens historie og alt du trenger å vite for å nyte det til fulle.

Denne guidede turen inkluderer heis til første etasje og muligheten til å bestille klatringen til toppen separat. Hvis du er i god form, anbefaler jeg å bruke trappene, selv om det bare er for å gå ned, som en del av opplevelsen; de vil gi deg god tid til å gjøre det i ditt eget tempo.

Gjennom hele turen vil du bli ledsaget av en spesialisert guide som, når du kommer til toppen, vil guide deg gjennom utsikten over byen og beskrive interessante detaljer om alle monumentene som utgjør den. Her er innlegget vårt om De beste guidede turene til E iffeltårnet der jeg forteller deg alt om de forskjellige turene.

Bestill en guidet omvisning til Eiffeltårnet

Klatre til toppen av Eiffeltårnet

Eiffeltårnet utsiktspunkt kikkert| ©JOHN TOWNER
Eiffeltårnet utsiktspunkt kikkert| ©JOHN TOWNER

Inngangene til Eiffeltårnet er Eiffeltårnets fire ben, og ved hver av dem er det køer av turister som står i kø for å kjøpe billetter. Derfor er det beste alternativet å bestille billettene dineforhånd; på denne måten trenger du bare å vente i inngangskøen (viktig slik at tårnet ikke er mettet med besøkende og du kan nyte utsikten) og ikke også på billettkontorene som er lengst.

Mitt råd er at det er verdt å betale prisforskjellen (ca. 9 euro) for å gå helt til toppen. Et mellomalternativ, som for meg er det beste, er å ta trappene til første etasje og heisen til toppen. Imidlertid er billetter til toppen vanligvis utsolgt. Jeg forteller deg mer om dette i innlegget vårt om Hvordan klatre opp Eiffeltårnet.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Tider og beste tid for å gå til Eiffeltårnet

Det opplyste Eiffeltårnet| ©Denys Nevozhai
Det opplyste Eiffeltårnet| ©Denys Nevozhai

Eiffeltårnet er åpent hver dag hele året; fra 9.00 til midnatt om sommeren og fra 9.30 til 23.00 om vinteren. I motsetning til mange museer i Paris er ikke monumentet stengt på noen ukedag, men tilgangen kan bli suspendert fra tid til annen på grunn av reparasjoner, værforhold eller folkemengder.

Etter min mening er utsikten verdt å se både dag og natt, og for det er det best å gå opp før solnedgang hvis du ikke vil gjøre det to ganger. Det er imidlertid også en av de mest overfylte tidene på dagen. Hvis du vil nyte utsikten med en liten folkemengde, er den beste tiden i skumringen og tidlig på morgenen hvis det ikke er tåke (som er vanlig i Paris og kan ødelegge utsikten).

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Eiffeltårnets belysning om natten

Eiffeltårnet om natten| ©Paul Gaudriault
Eiffeltårnet om natten| ©Paul Gaudriault

Eiffeltårnets belysningsplan begynner ved mørkets frembrudd. Ved midnatt blinker tårnet i fem minutter til klokken ett om morgenen; disse blinkene ble implementert for å feire ankomsten av år 2000 og er fortsatt aktive i dag. På visse datoer eller dager endres også belysningen av Eiffeltårnet, så det er en god idé å sjekke kalenderen under turen i tilfelle du får sjansen til å se en annen type belysning.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Planlegg ditt besøk til Eiffeltårnet

Utsikt fra bunnen av Eiffeltårnet
Utsikt fra bunnen av Eiffeltårnet

Hvordan komme seg til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er det mest sentrale og mest kjente monumentet i Paris og kan sees fra praktisk talt hele byen. Du har ingen problemer med å til det fra hvor som helst i sentrum ved å se på et kart, og det er også svært godt forbundet med offentlig transport. Hvis du bruker metrolinje 6, er stoppestedet Bir-Hakeim, men hvis du har tid, anbefaler jeg å gå fra Trocadero-stoppet på samme linje. Du finner mer informasjon her.

Varighet av besøket

Du kan bruke så mye tid du vil på besøket til Eiffeltårnet, avhengig av hvor mange bilder du vil ta og hvor mye tid du bruker på å gå opp trapper eller vente på heisene. De fleste bruker omtrent halvannen time på omvisningen, men guidede omvisninger pleier å vare omtrent to timer ettersom de går mye mer i detalj og gir deg tid til å nyte tårnet på egen hånd.

Spisesteder i nærheten

Ved Eiffeltårnet er det to barer hvor du kan kjøpe takeaway-mat, en parisisk makronbutikk og to restauranter med utsikt hvor du kan bestille bord og nyte sesongens franske retter. Hvis du vil nyte opplevelsen og unne deg en luksuriøs godbit, anbefaler jeg de nærliggende restaurantene; maten i barene er dyr og er bare for snacks.

Hvis du vil spise i området, må du gå litt lenger unna for å finne restauranter, men jeg anbefaler å bestille en fabelaktig crêpe fra gateboden mellom Champs de Mars og Trocadero, da de lager dem på stedet og sitter i området for å nyte utsikten, noe som gir deg en mer autentisk opplevelse enn den gjennomsnittlige restauranten.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

Bestige Eiffeltårnet med barn

Solnedgang fra Eiffeltårnet
Solnedgang fra Eiffeltårnet

Kan du bestige Eiffeltårnet med barn? Selvfølgelig kan du det! Eiffeltårnet har tilstrekkelige sikkerhetstiltak på plass slik at du kan besøke det med barn med full trygghet. Alle områder er beskyttet av et sikkerhetsgjerde, og så lenge de er forsiktige i trappene, er barna trygge.

Anas reisetips

Før du planlegger besøket, sjekk været og sørg for at det ikke er tåke; tidlig om morgenen er det ofte tåke i Paris, og du vil ikke kunne nyte utsikten like mye.

Rundt Eiffeltårnet

Utsikt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen
Utsikt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen

Like viktig som å bestige Eiffeltårnet er utsikten fra bunnen. Tårnet ligger mellom Champs de Mars og hagene til Trocadero-palasset, og området er ideelt, spesielt i varmt vær, for en rolig spasertur med en crepe i hånden. Om sommeren har du dessuten lov til å ligge på plenen på Champs de Mars, og om kvelden samles mange grupper der for piknik og for å se på belysningen av tårnet.

Å ligge der i ro og mak og bare se opp og se tårnet er en unik opplevelse i Paris. Hvis jeg kan gi deg et råd, vær forsiktig med vesker, ryggsekker, vesker osv. Dette området har en tendens til å være ganske overfylt, og spesielt etter mørkets frembrudd er det vanlig å se lommetyver som prøver å tjene penger på bekostning av distré turister som lar eiendelene sine være uten tilsyn mens de tar bilder av Jernladyen. Sørg for å lese innlegget vårt om tips for å besøke Eiffeltårnet.

Bestill billetter til Eiffeltårnet

De beste bildene av Eiffeltårnet

Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero

I tillegg til å være et av de mest besøkte monumentene i Paris, er Eiffeltårnet også et av de mest fotograferte, men hvor skal man ta de beste bildene av Eiffeltårnet fra? For å passe enhver smak, foreslår jeg flere steder.

Hvis du er i området, er det kanskje et godt tidspunkt å ta et av Seinen-cruise (det er faktisk pakker som selger inngangen til tårnet og Seinen-cruise, slik at du kan spare penger ved å kjøpe dem sammen). Jeg forklarer alt i artikkelen min om: Seine elve-cruise.

Fra Trocadero

Du vil lett identifisere stedet fordi det er det der alle turistene samles for å ta det "typiske bildet" med Eiffeltårnet i bakgrunnen. Det pleide å være tillatt å klatre opp fortauskanten på trappene, men de siste årene har det blitt inngjerdet for å beskytte området og forhindre fall; likevel er det lett å savne gjerdet hvis du bruker riktig perspektiv.

Fra den nærliggende plenen

Det første du vil innse når du ser Eiffeltårnet for første gang, er at uansett hvor mange bilder du har sett, kan du ikke få et inntrykk av størrelsen. Å fotografere det hele på nært hold uten et vidvinkelobjektiv er praktisk talt umulig, men personlig liker jeg bildet av toppen av tårnet som titter gjennom trærne.

Fra fredsmuren

På slutten av Champs de Mars tilbyr "Wall for Peace" et fint perspektiv for å fotografere Eiffeltårnet. Monumentet består av to glassvegger der ordet "fred" kan leses på 32 språk og 18 forskjellige alfabeter.

Fra Alexander III-broen

Rekkverket på denne broen og utsmykningen av broen gir også mulighet for vakre bilder av Eiffeltårnet med elven i bakgrunnen. Sørg for å ta en spasertur over denne broen fra den franske tredje republikk, som krysser Seinen og fører til Les Invalides.

Fra resten av Paris

Du trenger ikke å ta det perfekte, innrammede nærbildet av Eiffeltårnet; du kan enkelt fotografere det fra forskjellige deler av Paris på grunn av dets størrelse . Prøv å klatre opp på Triumfbuen og ta bildet ditt derfra, eller utforsk baksiden av Sacre Coeur for å få et perspektiv av Eiffeltårnet som lyser opp Paris. Hvis du har gode observasjonsevner, vil du ha et helt album til rådighet når du kommer tilbake fra turen.

Bestill billetter til Eiffeltårnet og cruiseturen

Attraksjoner med lignende utsikt som Eiffeltårnet i Paris

Notre Dame-fasaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dame-fasaden| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Utsikten fra toppen av Eiffeltårnet er fantastisk og den høyeste i Paris. Betyr det at de er de beste? Ikke nødvendigvis; selv om klatring av Eiffeltårnet er et must, er det mange andre steder i byen hvor du kan nyte luftutsikt over Paris og i mange av dem med flere detaljer enn fra toppen av Eiffeltårnet av den enkle grunn at en lavere høyde lar deg bedre sette pris på detaljene.

Jeg anbefaler personlig tre av dem:

Notre Dame

Gargoylene i Paris-katedralen gir en spesiell luft til utsikten over byen. Det ser virkelig ut som om gargoylene våker over byen, og katedralens beliggenhet i sentrum av Paris lar deg sette pris på flere av byens monumenter. Dette stedet er akkurat nå stengt etter brannen i 2019, men jeg er sikker på at det før eller siden vil være tilgjengelig igjen.

Montparnasse-tårnet

Personlig tror jeg at dette er et av de få elementene i Paris som bryter estetikken i byen. Hvorfor klatre opp da? Fordi, nettopp, fra toppen av tårnet, som ligger sør i byen, kan du ikke se selve tårnet, men du kan se resten av de store monumentene i Paris, inkludert Eiffeltårnet.

Sacre-Coeur

Kanskje det er på grunn av atmosfæren i Montmartre-distriktet, men sannheten er at opplevelsen av å se hele Paris fra toppen av Sacre-Coeur-trappene er en imponerende opplevelse som forener deg enda mer med en by som griper deg allerede før du setter foten i den for første gang. Montmartre-distriktet er generelt en attraksjon du ikke kan gå glipp av når du besøker byen. Jeg har skrevet en guide om Paris turer der jeg forteller deg hvordan du besøker dette nabolaget og stedene du ikke bør gå glipp av.

Turistbuss

Enten du velger en eller flere av attraksjonene i Paris, bør du vite at avstandene mellom dem ikke er korte, så ikke undervurder dem. En god måte å komme seg rundt i byen mellom de viktigste severdighetene mens du tar en pause fra den uunngåelige spaserturen, er sightseeingbussen. Her er en praktisk guide til alt du trenger å vite før du kjøper billett: Hop-on Hop-off Buss-omvisninger.

Bestill billetter til Eiffeltårnet