Versailles dagsturer fra Paris

Et besøk på Versailles-slottet og en rundtur i slottets interiør og hager vil ta deg tilbake i tid. Slik kommer du deg dit og hvor mye inngangsbillettene koster

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Versailles dagsturer fra Paris

Versailles-slottet | ©Mat Reding

Å gå inn i Versailles-slottet er som å tre inn i en annen verden. Alle de historiske filmene vi har sett om Ludvig XIV, Marie Antoinette eller Ludvig XVI, er komprimert i de rike rommene og de vakre hagene.

Det finnes flere typer billetter for å besøke slottet og hagene, noen inkluderer en omvisning eller transport fra Paris ... Jeg skal oppsummere dem alle for å gjøre det enklere å velge:

Min favoritt

Dagstur fra Paris til Versailles medguidetomvisning i palasset

Det mest prisgunstige alternativet for å besøke Versailles fra Paris

Oppdag Versailles og hagene med en spesialisert guide. Du blir kjørt med privat buss fra Paris.

Varighet: fra 5 til 7 timer

Med denne omvisningen i Versailles blir du med i gruppen fra et av de tre oppsamlingspunktene som bussen har i Paris, og du kommer direkte til Versailles, hvor du kan hoppe over køene ved slottet takket være billettene som er inkludert i dette alternativet. Vel inne i slottet blir du guidet gjennom rommene av guiden din, som vil fortelle deg de best bevarte hemmelighetene og anekdotene om slottet og dets konstruksjon.

Du får også en omvisning i de imponerende hagene, fontenene, statuene, blomstene, fargene ... et sant underverk.

Lunsj er ikke inkludert, men du får tid til å spise eller kjøpe noe der.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Med denne turen kan du besøke Versailles og hagene uten å bekymre deg for noe som helst, med en spesialisert guide.

Anbefales hvis... du foretrekker å bli med i en organisert gruppe fra begynnelsen av og bli hentet i Paris med buss for å dra til Versailles og tilbake.

Det mest økonomiske alternativet

Guidet tur i Versaillespalasset med skip-the-line

Det mest prisgunstige alternativet for å besøke Versailles fra Paris

Perfekt for deg som ønsker å besøke Versailles med en kyndig guide, men samtidig reise i ditt eget tempo.

Varighet: fra 1 time 30 minutter til 2 timer 30 minutter

Slottet og hagene i Versailles ligger ca. 50 lange minutter fra Paris, men det er en så populær severdighet at det er svært gode forbindelser.

På denne guidede turen til Versailles med inngang til slottet og hagene møter en lokal guide deg ved slottet, viser deg rundt i hagene, forteller deg alle historiene om dette historiske stedet og gir deg muligheten til å se slottet på egen hånd etter den guidede omvisningen. Vær oppmerksom på at transport til og fra Paris ikke er inkludert i denne turen, men du kommer deg raskt og komfortabelt til Versailles med tog.

Hvorfor jeg liker denne turen: Dette er den mest økonomiske måten å besøke Versailles-slottet og slottshagen på, med en engelsktalende guide.

Anbefales hvis... du ønsker å spare penger på besøket og ikke har noe imot å reise med offentlig transport.


De beste utfluktene til Versailles fra Paris

 • Dagstur til Versailles fra Paris med guidet omvisning i palasset og hagene
 • Fra 834 kr
 • 5 timer og 30 minutter
 • Inkluderer inngang til Versailles-slottet uten å måtte stå i kø
 • Ekspertguide
 • Ingen lunsj
 • Bestill nå
 • Dagstur til Versailles og Giverny fra Paris
 • Fra 2 761 kr.
 • 9 t 30 min
 • Inkluderer inngang til Versailles-slottet og adgang til hagene.
 • Audioguide
 • Med lunsj
 • Bestill nå
 • Billetter til Versailles-palasset med Transport fra Paris
 • Fra 1 012 kr
 • I ditt eget tempo
 • Inkluderer inngang uten kø til Versailles-slottet
 • Audioguide
 • Ingen lunsj
 • Bestill nå
 • Dagstur fra Paris til Versailles medguidetomvisning i palasset
 • Fra 1 148 kr.
 • 5 t til 7 t
 • Inkludert inngang til Versailles-slottet og adgang til hagene
 • Ekspertguide
 • Uten lunsj
 • Bestill nå

Besøk Versailles med Paris Pass

Versailles-slottets hage| ©Clark Van Der Beken
Versailles-slottets hage| ©Clark Van Der Beken

Hvis du kjøper Paris Pass under besøket ditt i den franske hovedstaden, vil inngangen til Versailles være gratis som en del av Paris Museum Pass, som er inkludert i denne pakken. Det som ikke er inkludert, er hjemreisen til Versailles, for selv om dette turistkortet inkluderer metroen, ligger Versailles utenfor sentrum.

Hvis du vil vite mer om dette "turistkortet", kan du lese denne guiden jeg skrev om Paris pass der jeg også forteller deg om andre lignende kort som gir deg gratis adgang til de viktigste turistattraksjonene og museene i Paris.

Den første søndagen i måneden er inngangen til Versailles gratis, men du bør droppe det i høysesongen fordi den massive tilstrømningen av turister kan gjøre at du ikke får glede av besøket ditt.

Bestill ditt Paris Pass

Hvordan komme seg til Versailles fra Paris

Nærbilde av en fontene utenfor Versailles-slottet
Nærbilde av en fontene utenfor Versailles-slottet

Versailles-slottet har fått navnet sitt fra kommunen det ligger i. Det ligger i den sørlige utkanten av Paris, omtrent 45 minutters kjøring fra Paris. Slottskomplekset og hagene er selvfølgelig hovedattraksjonen i Versailles, så det er enkelt å komme seg dit med alle transportmidler, og det er godt skiltet.

Hvordan komme seg til Versailles med privat transport

Organiserte turer til Versailles eller guidede turer til slottet og hagene inkluderer vanligvis transport fra Paris sentrum. Normalt tar en privat buss deg fra et sentralt punkt i byen, men du kan også finne mer eksklusive alternativer som tar deg med bil eller i en velutstyrt varebil.

Å komme seg til Versailles med tog

Dette er det enkleste alternativet. I Paris er metroen og ** RER-togene** perfekt integrert, og fra hvor som helst i byen kan du ta RER C, som er den linjen som tar deg til Versailles og stopper ved slottet. Vær imidlertid oppmerksom på at denne linjen deler seg ved enden av linjen, så før du går på toget, må du sjekke på skjermen at endestasjonen er Versailles-Rive Gauche og ikke Saint-Quentin-en-Yvelines.

Hvordan komme seg til Versailles med buss

Det går en buss, "Versailles Express", fra Eiffeltårnet fra tirsdag til søndag, som tar deg direkte til slottet. Bussen koster 25 euro og går bare én eller to ganger om dagen, avhengig av sesong. Av disse grunnene har folk en tendens til å velge den bort til fordel for bylinje 171, som kjører deg til Versailles-komplekset for en mye lavere pris.

Bestill reisen din til Versailles fra Paris

Hva du bør se i Versailles

Et av de mest imponerende rommene i Versailles-slottet.
Et av de mest imponerende rommene i Versailles-slottet.

Interiøret i slottet

Versailles-slottet er hovedattraksjonen i komplekset. Ruten er perfekt avmerket, så når du først har kommet inn gjennom hovedinngangen (Verge d'Honneur), er det enkelt å gå gjennom hele slottet uten å gå glipp av noe. Det første som vil imponere deg er luksusen og pranget som hvert hjørne av dette palasset utstråler, men det som virkelig er interessant er historiene bak hvert rom.

Hvis du ikke har bestilt en omvisning, bør du ikke nøle med å benytte deg av audioguiden som følger med billetten din. Den vil fortelle deg utrolige historier om personene som levde innenfor disse murene, som Ludvig XVI og Marie Antoinette. Jeg kan forsikre deg om at du vil bli like imponert over eksentrisitetene til det som en gang var Europas mektigste monarki som over palassets skjønnhet og utsmykning.

Hagene

En klassisk fransk stil, velstelt vegetasjon, fontener og statuer som dekorative elementer og et areal på 800 hektar; slik er Versailles-hagene. Mange vet ikke at Versailles-hagene faktisk er gratis (bortsett fra når det er forestilling), og at du ikke trenger å kjøpe billett til slottet for å komme inn i dem.

Hvis du skal besøke slottet, anbefaler jeg at du ser hagene etterpå, for da kan du bruke audioguiden. Hvis du liker mytologi, vil du elske historiene om fontenene som pryder hagene. I likhet med slottet er Versailles-hagene ikke bare estetisk vakre, men symboliserer også en tidsepoke og høyden på et politisk regime som var blant de mektigste i Europa.

Grand Trianon og Petit Trianon

Med en fullverdig billett (som er den jeg anbefaler at du kjøper, da den bare koster to-tre euro mer enn den som kun dekker palasset og hagen) får du tilgang til disse to uavhengige palassene, kalt trianonene. Stilen i begge disse palassene og hagene rundt skiller seg fra hovedpalasset og hagene, så hvis du tror at det er "mer av det samme" å besøke dem, tar du feil.

Grand Trianon er et barokkpalass som ble bygget av Ludvig XIV som et sted for rekreasjon, og som senere ble brukt av mange franske monarker og Napoleon. Utsmykningen i dette palasset er utsøkt smakfull, men min favoritt mellom de to Trianonene er Petit Trianon.

Petit Tri anon var en gave fra Ludvig XV til en av hans elskerinner, men ble senere brukt av Marie Antoinette til hennes eget private bruk. Innvendig ser palasset ut som et dukkehus, men det som er mest sjarmerende er omgivelsene, kjent som Dronningens landsby. Uten noe annet formål enn å tjene som et dekorativt element for å underholde seg selv, bygde Marie Antoinette denne landsbyen i miniatyr med en mølle, en gård, en innsjø og hytter med små grønnsakshager.

Bestill din reise til Versailles fra Paris

Planlegg ditt besøk til Versailles

Fresker i Versailles-slottets interiør
Fresker i Versailles-slottets interiør

Når du bør dra

Uansett når du drar til Versailles, kommer det til å være fullt av folk. Slottet er en av de viktigste turistattraksjonene i Paris, og det besøkes av åtte millioner turister hvert år. Det er imidlertid så stort at du ikke vil føle deg overfylt, spesielt hvis du forlater det indre av slottet om ettermiddagen eller hvis du går inn i de mer bortgjemte delene av hagen.

Spesielle forestillinger

På tirsdager er det musikalske forestillinger i hagen, og i helgene lyser de opp fontenene. Selv om det er mer folksomt, er det verdt å besøke slottet i helgene fordi de opplyste fontenene gir liv til hagen. Når det gjelder årstiden, bør du legge besøket til Versailles til en solrik dag, slik at du kan nyte den lange spaserturen rundt slottet.

Varighet av besøket

Bestill inngangsbilletten på forhånd for å spare tid, ellers må du regne med minst to timers kø i høysesongen. Det tar omtrent to timer å gå rundt i slottet innvendig, spesielt hvis du bruker audioguiden, noe jeg anbefaler.

Deretter kan du bruke så lang tid du vil på å besøke hagene og trianonene, men det tar minst tre timer å se det hele. Alt i alt kan det ta en hel dag å se Versailles-komplekset, med turen frem og tilbake, besøket i det indre av slottet, hagene og trianonene.

Hva du bør ta med

Ryggsekker og store vesker er ikke tillatt inne i slottet, og du må legge dem igjen ved billettkontoret. Vesken din må også gå gjennom sikkerhetskontrollen. Hvis du skal til Versailles om sommeren, bør du ta med solkrem i bagasjen, for du kan bli solbrent under besøket i hagene, og du må selvfølgelig ikke glemme kameraet ditt.

I noen av rommene i palasset er det ikke lov å ta bilder eller ta dem med blits, men fargene og vegetasjonen du finner i hagene er verdt mer enn ett bilde. På den annen side bør du ha på deg behagelige sko, for du kommer til å gå mye, og ikke glem å ta med deg vann under besøket i hagene.

Hvor du kan spise

I hele Versailles-slottet finner du forskjellige matboder og restauranter. Kan du gå ut og spise i området rundt og komme tilbake inn igjen? Det anbefaler jeg ikke, for da kaster du bort unødvendig tid, siden det ikke finnes noen restauranter i umiddelbar nærhet som skiller seg ut med høyere kvalitet eller priser enn de du finner inne i slottet.

Det du kan gjøre, og ikke alle vet om det, er å ta piknik i visse områder av hagene, så ikke nøl hvis du besøker Versailles på en dag med behagelige temperaturer.

Å dra til Versailles med barn

Barn har gratis adgang til Versailles, og både slottet og hagene er perfekt tilrettelagt for familiebesøk. Det er nok å boltre seg på for barn utenfor komplekset, men inne i slottet kan de bli litt mer slitne på grunn av omvisningens lengde.

Hvis du er usikker på hvilken dag du skal dra til Versailles, er det et musikalsk show i hagene på tirsdager, og fontenene er opplyst i helgene.

Bestill turen til Versailles fra Paris

Hvis du er interessert i Versailles-slottet, vil du også like

Ingenting i Paris kan sammenlignes med Versailles-slottet. Det nærmeste i Europa er faktisk Schönbrunn-slottet i Wien. Versailles er unikt, men hvis du vil lære mer om det eneveldige monarkiet og den franske revolusjonens historie (som er det du lærer mest om på dette besøket), anbefaler jeg å ta en av byvandringene i Paris sentrum.

Det er her du får høre mest om byens fortid, og du har et bredt utvalg av alternativer som du kan se i denne artikkelen jeg har skrevet om. Paris turer.

Hvis du har lyst til å oppdage et av byens mange symboler, kan jeg (selvfølgelig) anbefale Eiffeltårnet, Garnier-operaen eller Louvre. Her er noen av artiklene mine om emnet i tilfelle du er interessert i å utforske noen av alternativene: Billetter til Eiffeltårnet: hvordan man kan kjøpe de, hvor mye de koster, de beste alternativene etc., Opera Garnier-omvisninger y Billetter til Louvre Museum i Paris: forskjellige alternativer, hvor man kan kjøpe de, og mye mer.

Bestill reisen din til Versailles fra Paris