Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Versailles dagsturer fra Paris

Et besøk i Versailles-slottet og en omvisning i slottets indre og hager vil ta deg tilbake i tid. Her er hvordan du kommer deg dit og hvor mye inngangsbillettene koster.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutter lest

Versailles dagsturer fra Paris

Versailles-slottet | ©Mat Reding

Å gå inn i Versailles-slottet er å gå inn i en annen verden. Alle de historiske filmene vi har sett om Ludvig XIV, Marie Antoinette eller Ludvig XVI er kondensert i rikdommen i rommene og skjønnheten i hagene.

Det er flere typer billetter for å besøke palasset og hagene, noen inkluderer en guidet tur eller transport fra Paris ... Jeg vil oppsummere dem alle for deg for å gjøre ditt valg enklere:

Min favoritt

Guidet tur i Versaillespalasset med skip-the-line

Den mest prisgunstige måten å besøke Versailles på fra Paris

Perfekt hvis du vil besøke Versailles med en ekspertguide. Du kommer dit med tog fra Paris.

Varighet: 1 time 30 minutter

Slottet og hagene (fordi vi ikke må glemme majesteten til disse hagene!) i Versailles ligger omtrent 50 minutter fra Paris, men det er et så besøkt interessepunkt at det er veldig godt forbundet.

Med denne turen til Versailles med inngang til slottet og hagene, vil en lokal guide hente deg i sentrum av Paris, ta deg med tog (RER) til slottet, vise deg rundt i hagene, fortelle deg alle historiene om dette historiske landemerket og deretter gi deg muligheten til å se slottet på egen hånd. Du kan også returnere med det toget du ønsker, slik at du får tid til å oppdage Versailles i ditt eget tempo etter omvisningen.

Vær oppmerksom på at transportprisen ikke er inkludert i denne turen, men du kommer deg raskt og komfortabelt til Versailles med tog.

Hvorfor jeg liker denne turen: Dette er den mest økonomiske måten å besøke Versailles-slottet og dets hager med en engelsktalende guide.

Anbefales hvis... du vil spare penger på besøket ditt og ikke har noe imot å reise med offentlig transport.


Premium-alternativet

Dagstur fra Paris til Versailles medguidetomvisning i palasset

Den mest prisgunstige måten å besøke Versailles på fra Paris

Oppdag Versailles og hagene med en spesialisert guide. Du blir kjørt med privat buss fra Paris.

Varighet: 5 timer

Med denne guidede omvisningen i Versailles blir du med gruppen fra et av de tre bussopphentingsstedene i Paris og kommer direkte til Versailles, der du kan hoppe over køene ved slottet takket være billettene som er inkludert i dette alternativet. Vel inne vil du bli guidet gjennom rommene av guiden din, som vil fortelle deg de best bevarte hemmelighetene og anekdotene om slottet og dets konstruksjon.

Du vil også ta en omvisning i hagene. Hvorfor legger jeg så stor vekt på hagene? Fordi første gang jeg var der brukte jeg timevis på å gå rundt i dem, og andre gang jeg var der innså jeg at jeg bare hadde sett halvparten av dem. Hagene er imponerende, fontenene, statuene, blomstene, fargene ... et virkelig vidunder.

Lunsj er ikke inkludert, men du vil ha tid til å spise eller til og med kjøpe litt mat der (du kan også ta med litt fra Paris i en ryggsekk).

På ettermiddagen drar du tilbake til Paris fra Versailles.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Med denne turen kan du besøke Versailles og hagene uten å bekymre deg for noe, med en spesialisert guide.

Anbefales hvis... du foretrekker å bli med i en organisert gruppe fra begynnelsen og bli hentet i Paris med buss for å dra til Versailles og tilbake.


Den mest komplette

Dagsturfra Paris til Versailles medguidet tur i palasset, hagene og Marie Antoinette House

Den mest prisgunstige måten å besøke Versailles på fra Paris

Oppdag Versailles med en omvisning i slottet, hagene og Marie-Antoinettes eiendom med en spesialisert guide. Du blir kjørt med privat buss fra Paris, og lunsj er inkludert.

Varighet: 8 timer 30 minutter

Hvis du foretrekker å få mest mulig ut av muligheten til å se alt en tur har å tilby, er dette alternativet ditt: bli kjent med Versailles i sin helhet med denne turen, der du kan besøke Versailles-slottet og hagene. Dagsturfra Paris til Versailles medguidet tur i palasset, hagene og Marie Antoinette House som tar deg rundt Versailles-slottet, det imponerende palasset og de store hagene som omgir det. Du vil også kunne besøke gården til den aristokratiske Marie Antoinette og kose deg som et barn med dyrene som fremdeles bor der.

Alt dette i en liten gruppetur som varer 8 timer, som inkluderer togbilletter tur-retur, en guide som vil fortelle deg historien bak dette fantastiske stedet og en treretters lunsj. Alt du trenger å bekymre deg for er å nyte en av de vakreste opplevelsene på turen til Paris.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: hvis du ikke vil gå glipp av noe i Versailles og vil nyte hele dagen uten å bekymre deg for måltider eller transport.

Anbefales hvis... for de som liker å ha alt organisert. Dette er også det billigste alternativet, ettersom det inkluderer alt for rundt 139 euro: togtransport, inngangspenger og omvisning i slottet, omvisning i hagene og gården og, selvfølgelig, lunsj.


Besøk Versailles med Paris Pass

Versailles-slottets hager| ©Clark Van Der Beken
Versailles-slottets hager| ©Clark Van Der Beken

Hvis du kjøper Paris Pass under ditt besøk i den franske hovedstaden, vil inngangen til Versailles være gratis som en del av Paris Museum Pass som er inkludert i denne pakken. Det som ikke er inkludert, er returen til Versailles, for selv om dette turistkortet inkluderer metro, ligger Versailles utenfor sentrum.

Hvis du vil vite mer om dette "turistkortet" kan du lese denne guiden jeg skrev om Paris pass der jeg også forteller deg om andre lignende kort som du kan få gratis inngang til de viktigste turistattraksjonene og museene i Paris.

Anas reisetips

Den første søndagen i måneden er det gratis inngang til Versailles, men du bør utelukke det i høysesongen fordi den massive tilstrømningen av turister kan hindre deg i å nyte besøket ditt.

Hvordan komme seg til Versailles fra Paris

Nærbilde av en fontene utenfor Versailles-slottet.
Nærbilde av en fontene utenfor Versailles-slottet.

Slottet i Versailles er oppkalt etter kommunen det ligger i, like utenfor Paris (mot sør), omtrent 45 minutter med bil. Slottskomplekset og hagene er selvfølgelig hovedattraksjonen i Versailles, så det er enkelt og godt skiltet å komme seg dit med alle transportmidler.

Å komme seg til Versailles med privat transport

Organiserte turer til Vers ailles eller omvisninger i slottet og hagene inkluderer vanligvis transport fra Paris sentrum. Normalt vil en privat buss ta deg fra et sentralt punkt i byen, men du kan også finne mer eksklusive alternativer som tar deg med bil eller i en velutstyrt varebil.

Å komme seg til Versailles med tog

Dette er det enkleste alternativet. I Paris er metroen og RER-togene perfekt integrert, og fra hvor som helst i byen kan du få tilgang til RER C, som er linjen som tar deg til Versailles og stopper ved slottet. Husk imidlertid at denne linjen deler seg på slutten av linjen, så før du går på toget, må du sjekke på skjermene at endestasjonen er Versailles-Rive Gauche og ikke Saint-Quentin-en-Yvelines.

Hvordan komme seg til Versailles med buss

Det finnes en buss, "Versailles Express", som går fra Eiffeltårnet fra tirsdag til søndag og tar deg direkte til slottet. Prisen er 25 euro og frekvensen er bare en eller to ganger om dagen, avhengig av sesongen; av disse grunnene har folk en tendens til å forkaste den til fordel for bylinje 171 som tar deg nær Versailles-komplekset til en mye lavere pris.

Hva du bør se i Versailles

Et av de mest imponerende rommene inne i Versailles-slottet.
Et av de mest imponerende rommene inne i Versailles-slottet.

Det indre av slottet

Slottet i Versailles er hovedattraksjonen i komplekset. Ruten er perfekt avmerket, så når du kommer inn gjennom hovedinngangen (Verge d'Honneur), er det lett å gå gjennom hele slottet uten å gå glipp av noe. Det første som vil imponere deg er luksusen og prakten som hvert hjørne av dette palasset utstråler, men det som virkelig er interessant er å lære om historiene bak hvert rom.

Hvis du ikke har bestilt en guidet tur, ikke nøl med å benytte deg av audioguiden som du har rett til med billetten din; den vil fortelle deg utrolige historier om karakterene som bodde innenfor disse veggene, som Ludvig XVI og Marie Antoinette. Jeg kan forsikre deg om at eksentrisitetene til det som en gang var det mektigste monarkiet i Europa, vil imponere deg like mye som palassets skjønnhet og utsmykning.

Hagene

En klassisk utforming i fransk stil, nøye ivaretatt vegetasjon, fontener og statuer som dekorative elementer og et areal på 800 hektar; slik er hagene i Versailles. Mange vet ikke at hagene i Versailles faktisk er gratis (bortsett fra når det er et show), og du trenger ikke å kjøpe billett til slottet for å komme inn i dem.

Hvis du skal til slottet, anbefaler jeg at du ser hagene etterpå fordi du kan bruke audioguiden; du vil elske historiene om fontenene som pryder hagene hvis du er fan av mytologi. I likhet med slottet er hagene i Versailles ikke bare estetisk vakre, men også symbolske for en epoke og et politisk regime som var blant de mektigste i Europa.

Grand Trianon og Petit Trianon

Med den fulle billetten (som er den jeg anbefaler deg å kjøpe, da den bare koster to eller tre euro mer enn den som bare dekker palasset og hagene) vil du ha tilgang til disse to uavhengige palassene kalt trianoner. Stilen til begge disse palassene og de omkringliggende hagene er forskjellig fra hovedpalasset og hagene, så hvis du tenker at å besøke dem er "mer av det samme", tar du feil.

Grand Trianon er et barokkpalass bygget av Ludvig XIV som et sted for rekreasjon og senere okkupert av mange franske monarker og Napoleon. Dekorasjonen av dette palasset er utsøkt smakfull, men mellom de to Trianons er min favoritt Petit Trianon.

Petit Trianon var en gave fra Ludvig XV til en av hans elskerinner, men ble senere brukt av Marie Antoinette til privat bruk. Innsiden av palasset ser ut som et dukkehus, men det som er mest sjarmerende er omgivelsene, kjent som Dronningens landsby. Marie Antoinette bygde denne landlige miniatyrlandsbyen med en mølle, en gård, en innsjø og hytter med små grønnsakshager kun som et dekorativt element for sin egen fornøyelse.

Annes reisetips

Sett av god tid til å besøke hagene. De fleste konsentrerer seg om hovedområdet foran slottet, men hvis du går litt lenger, vil du oppdage unike og overraskende hjørner.

Planlegg ditt besøk til Versailles

Innvendige freskomalerier i Versailles-slottet
Innvendige freskomalerier i Versailles-slottet

Når du skal dra

Uansett når du drar til Versailles, kommer det til å være overfylt. Slottet er en av de viktigste turistattraksjonene i Paris og besøkes av åtte millioner turister hvert år. Det er imidlertid så stort at du ikke vil føle deg overfylt, spesielt hvis du forlater det indre av palasset på ettermiddagen eller hvis du går inn i de mer skjulte områdene av hagene.

Spesielle forestillinger

På Versailles-palasset på tirsdager er det et musikalsk show i hagene, og i helgene er fontenene opplyst; selv om det er mer overfylt, er det verdt å besøke komplekset i en helg fordi de opplyste fontenene gir hagene liv. Når det gjelder årstiden, er det best å planlegge besøket til Versailles på en solrik dag for å nyte den lange spaserturen rundt slottet.

Varighet av besøket

Den dagen du skal besøke Versailles, bør du bestille inngangsbillett på forhånd for å spare tid, ellers må du regne med å stå i kø i minst to timer i høysesongen. Å besøke det indre av slottet vil ta omtrent to timer, spesielt hvis du bruker audioguiden, som jeg anbefaler.

Etter det kan du besøke hagene og trianonene så lenge du vil, men å se det hele vil ta ikke mindre enn tre timer. Alt i alt, mellom turen dit og tilbake, besøket i det indre av palasset, hagene og trianonene, kan det ta deg en hel dag å se Versailles-komplekset.

Hva du bør ta med deg

Ryggsekker og store vesker er ikke tillatt inne i slottet; du må legge dem igjen ved billettkontoret. Bagen din må også gå gjennom sikkerhetskontrollen. Hvis du skal til Versailles om sommeren, ta med solkrem i bagasjen fordi du kan bli solbrent under besøket i hagene, og selvfølgelig ikke glem kameraet ditt.

I noen rom i slottet er det ikke tillatt å ta bilder eller bruke blits, men fargene og vegetasjonen du finner i hagene er verdt mer enn ett bilde. På den annen side bør du ha på deg behagelige sko fordi du kommer til å gå ganske mye, og ikke glem å ta med deg vann under besøket i hagene.

Hvor å spise

Over hele Versailles-slottet finner du forskjellige matboder og restauranter. Kan du gå ut for å spise i området rundt og komme tilbake? Jeg anbefaler ikke det, da du vil kaste bort unødvendig tid, siden det ikke er noen restauranter i umiddelbar nærhet som skiller seg ut for sin kvalitet eller priser over de du finner inne i slottet.

Det du kan gjøre, og ikke alle vet om det, er piknik i visse områder av hagene, så ikke nøl hvis du besøker Versailles på en dag med behagelige temperaturer.

Å dra til Versailles med barn

Barn har gratis adgang til Versailles, og både slottet og hagene er perfekt tilrettelagt for familiebesøk. Det er god plass for barn å løpe rundt utenfor komplekset, men å besøke det indre av slottet kan gjøre dem litt mer slitne på grunn av lengden på omvisningen.

Anas reisetips

Hvis du er usikker på hvilken dag du skal dra til Versailles, er det et musikalsk show i hagene på tirsdager, og fontenene er opplyst i helgene.

Hvis du er interessert i Versailles-slottet, vil du også like

Ingenting i Paris kan sammenlignes med Versailles-slottet. Det nærmeste i Europa er faktisk Schönbrunn slott i Wien. Versailles er unikt, men hvis du vil lære mer om det absolutistiske monarkiet og historien til den franske revolusjonen (som er det du vil lære mest om på dette besøket), anbefaler jeg å ta en av spaserturene i Paris sentrum.

Det er her du vil bli fortalt flest historier om byens fortid, og du har et bredt utvalg av alternativer som du kan se i denne artikkelen jeg har skrevet om. Paris turer.

Hvis du har lyst til å oppdage et av byens mange symboler, kan jeg (selvfølgelig) anbefale Eiffeltårnet, Garnier-operaen eller Louvre. Her er noen av artiklene mine om emnet i tilfelle du er interessert i å utforske noen av alternativene: Billetter til Eiffeltårnet: hvordan man kan kjøpe de, hvor mye de koster, de beste alternativene etc., Opera Garnier-omvisninger y Billetter til Louvre Museum i Paris: forskjellige alternativer, hvor man kan kjøpe de, og mye mer.