Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Versailles dagsturer fra Paris

Et besøk til Versailles-slottet og en omvisning i slottets interiør og hager tar deg tilbake i tid. Her kan du se hvordan du kommer deg dit og hvor mye inngangsbillettene koster.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

Versailles dagsturer fra Paris

Versailles-slottet | ©Mat Reding

Å gå inn i Versailles-slottet er som å gå inn i en annen verden. Alle de historiske filmene vi har sett om Ludvig 14., Marie Antoinette eller Ludvig 16. er komprimert i de rike rommene og vakre hagene.

Det finnes flere typer billetter for å besøke slottet og hagene, noen inkluderer en guidet omvisning eller transport fra Paris... Jeg skal oppsummere dem for å gjøre det enklere å velge:

Min favoritt

Dagstur fra Paris til Versailles medguidetomvisning i palasset

Det rimeligste alternativet for å besøke Versailles fra Paris

Oppdag Versailles og hagene med en spesialisert guide. Du blir kjørt i privat buss fra Paris.

Varighet: fra 5 til 7 timer

Med denne guidede omvisningen i Versailles blir du med gruppen fra et av de tre oppsamlingsstedene som bussen har i Paris, og du ankommer direkte til Versailles, der du kan hoppe over køene ved slottet takket være billettene som er inkludert i dette alternativet. Vel inne i slottet blir du vist rundt i rommene av guiden din, som forteller deg de best bevarte hemmelighetene og anekdotene om slottet og byggingen av det.

Du får også en omvisning i de imponerende hagene, fontenene, statuene, blomstene, fargene... et sant underverk.

Lunsj er ikke inkludert, men du har tid til å spise eller til og med kjøpe noe der.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Med denne turen kan du besøke Versailles og hagene uten å bekymre deg for noe, med en spesialisert guide.

Anbefales hvis... du foretrekker å bli med i en organisert gruppe fra begynnelsen av og bli hentet i Paris med buss for å dra til Versailles og tilbake.


Det mest økonomiske alternativet

Guidet tur i Versaillespalasset med skip-the-line

Det rimeligste alternativet for å besøke Versailles fra Paris

Perfekt hvis du vil oppleve Versailles med en ekspertguide, men samtidig reise i ditt eget tempo.

Varighet: 1 time 30 minutter

Slottet og hagene i Versailles ligger ca. 50 lange minutter fra Paris, men det er en så populær severdighet at det er svært gode forbindelser dit.

På denne guidede turen til Versailles med inngang til slottet og hagene møter en lokal guide deg ved slottet, viser deg rundt i hagene, forteller deg alle historiene om dette historiske stedet og gir deg muligheten til å se slottet på egen hånd etter omvisningen. Vær oppmerksom på at transport til og fra Paris ikke er inkludert i denne turen, men du kommer deg raskt og komfortabelt til Versailles med tog.

Hvorfor jeg liker denne turen: Dette er den rimeligste måten å besøke Versailles-slottet og hagene på med en engelsktalende guide.

Anbefales hvis... du ønsker å spare penger på besøket og ikke har noe imot å reise med offentlig transport.


Besøk Versailles med Paris Pass

Versailles-slottets hager| ©Clark Van Der Beken
Versailles-slottets hager| ©Clark Van Der Beken

Hvis du kjøper Paris Pass under ditt besøk i den franske hovedstaden, får du gratis adgang til Versailles som en del av Paris Museum Pass, som er inkludert i denne pakken. Det som ikke er inkludert, er turen tilbake til Versailles, for selv om dette turistkortet inkluderer metroen, ligger Versailles utenfor sentrum.

Hvis du vil vite mer om dette "turistkortet", kan du lese denne guiden som jeg har skrevet om Paris pass der jeg også forteller deg om andre lignende kort som gir deg gratis adgang til de viktigste turistattraksjonene og museene i Paris.

Den første søndagen i måneden er det gratis inngang til Versailles, men du bør droppe det i høysesongen fordi den massive tilstrømningen av turister kan gjøre at du ikke får glede av besøket.

Bestill ditt Paris Pass

Hvordan komme seg til Versailles fra Paris

Nærbilde av en fontene utenfor Versailles-slottet
Nærbilde av en fontene utenfor Versailles-slottet

Versailles-slottet har fått navnet sitt etter kommunen det ligger i. Det ligger i den sørlige utkanten av Paris, ca. 45 minutters kjøring fra Paris. Slottskomplekset og hagene er selvsagt Versailles' hovedattraksjon, så det er enkelt og godt skiltet å komme seg dit uansett transportmiddel.

Reise til Versailles med privat transport

Organiserte turer til Versailles eller guidede turer til slottet og hagene inkluderer vanligvis transport fra Paris sentrum. Vanligvis tar en privat buss deg fra et sentralt punkt i byen, men du kan også finne mer eksklusive alternativer som tar deg med bil eller i en velutstyrt varebil.

Komme til Versailles med tog

Dette er det enkleste alternativet. I Paris er metroen og RER-togene perfekt integrert, og fra hvor som helst i byen kan du ta RER C, som er linjen som tar deg til Versailles og stopper ved slottet. Vær imidlertid oppmerksom på at denne linjen deler seg ved enden av linjen, så før du går på toget må du sjekke på skjermene at endestasjonen er Versailles-Rive Gauche og ikke Saint-Quentin-en-Yvelines.

Reise til Versailles med buss

Bussen "Versailles Express" går fra Eiffeltårnet fra tirsdag til søndag og tar deg direkte til slottet. Den koster 25 euro og går bare én eller to ganger om dagen, avhengig av sesong. Derfor velger mange å droppe den til fordel for bylinje 171, som kjører deg nær Versailles-komplekset til en mye lavere pris.

Bestill turen til Versailles fra Paris

Hva du bør se i Versailles

Et av de mest imponerende rommene i Versailles-slottet.
Et av de mest imponerende rommene i Versailles-slottet.

Det indre av slottet

Versailles-slottet er hovedattraksjonen i komplekset. Ruten er perfekt merket, så når du først har kommet inn gjennom hovedinngangen (Verge d'Honneur), er det lett å gå gjennom hele slottet uten å gå glipp av noe. Det første som vil imponere deg, er luksusen og prakten som hvert eneste hjørne av palasset utstråler, men det som virkelig er interessant, er å lære om historiene bak hvert enkelt rom.

Hvis du ikke har bestilt en guidet omvisning, bør du ikke nøle med å benytte deg av audioguiden som følger med billetten; den vil fortelle deg utrolige historier om personene som har bodd innenfor disse murene, som Ludvig XVI og Marie Antoinette. Jeg kan forsikre deg om at du vil bli like imponert over eksentrisitetene til det som en gang var det mektigste monarkiet i Europa, som over palassets skjønnhet og utsmykning.

Hagene

Et anlegg i klassisk fransk stil, velstelt vegetasjon, fontener og statuer som dekorative elementer og et areal på 800 hektar- slik er hagene i Versailles. Mange vet ikke at hagene i Versailles faktisk er gratis (bortsett fra når det er show), og at du ikke trenger å kjøpe billett til slottet for å komme inn.

Hvis du skal til slottet, anbefaler jeg at du går inn i hagene etterpå, for da kan du bruke audioguiden. Hvis du liker mytologi, vil du elske historiene om fontenene som pryder hagene. I likhet med slottet er hagene i Versailles ikke bare estetisk vakre, men også symbolske for en epoke og et politisk regime som var blant de mektigste i Europa.

Grand Trianon og Petit Trianon

Med den fullstendige billetten (som er den jeg anbefaler deg å kjøpe, da den bare koster to-tre euro mer enn den som bare dekker palasset og hagene) får du tilgang til disse to uavhengige palassene som kalles trianonene. Stilen på disse to palassene og de omkringliggende hagene er forskjellig fra hovedpalasset og hagene, så hvis du tror at det å besøke dem er "mer av det samme", tar du feil.

Grand Trianon er et barokkpalass som ble bygget av Ludvig XIV som et rekreasjonssted og senere bebodd av mange franske monarker og Napoleon. Innredningen i dette palasset er utsøkt smakfull, men av de to trianonene er Petit Trianon min favoritt.

Petit Tri anon var en gave fra Ludvig XV til en av elskerinnene hans, men ble senere brukt av Marie Antoinette til privat bruk. Innvendig ser palasset ut som et dukkehus, men det mest sjarmerende er omgivelsene, kjent som Dronningens landsby. Marie Antoinette bygde denne miniatyrlandsbyen med en mølle, en gård, en innsjø og hytter med små grønnsakshager, uten annet formål enn å tjene som et dekorativt element for hennes egen fornøyelse.

Bestill turen til Versailles fra Paris

Planlegg besøket ditt i Versailles

Interiørfresker fra slottet i Versailles
Interiørfresker fra slottet i Versailles

Når du skal dra

Uansett når du drar til Versailles, kommer det til å være fullt av folk. Slottet er en av de viktigste turistattraksjonene i Paris og besøkes av åtte millioner turister hvert år. Slottet er imidlertid så stort at du ikke kommer til å føle deg overfylt, særlig hvis du forlater det indre av slottet på ettermiddagen eller går inn i de mer skjulte delene av hagen.

Spesielle forestillinger

På Versailles-slottet er det et musikalsk show i hagene på tirsdager, og i helgene lyser de opp fontenene. Selv om det er mer folksomt, er det verdt å besøke komplekset i helgene fordi de opplyste fontenene gir liv til hagene. Når det gjelder årstiden, bør du planlegge besøket i Versailles på en solrik dag, slik at du kan nyte den lange spaserturen rundt slottet.

Varighet av besøket

Bestill inngangsbilletten på forhånd den dagen du besøker Versailles for å spare tid, ellers må du regne med minst to timers kø i høysesongen. Det tar ca. to timer å gå rundt i det indre av slottet, spesielt hvis du bruker audioguide, noe jeg anbefaler.

Deretter kan du bruke så lang tid du vil på å besøke hagene og trianonene, men det tar ikke mindre enn tre timer å se det hele. Alt i alt, med turen frem og tilbake, besøket i slottets indre, hagene og trianonene, kan det ta en hel dag å se Versailles-komplekset.

Hva du bør ta med

Ryggsekker og store vesker er ikke tillatt inne i slottet; du må legge dem igjen ved billettkontoret. Vesken din må også gjennom sikkerhetskontrollen. Hvis du skal til Versailles om sommeren, bør du ta med solkrem i bagasjen, for du kan bli solbrent under besøket i hagene, og glem selvfølgelig ikke kameraet.

I noen av rommene på slottet er det ikke tillatt å ta bilder eller ta bilder med blits, men fargene og vegetasjonen du finner i hagene er verdt mer enn ett bilde. På den annen side bør du ta på deg behagelige sko, for du kommer til å gå mye, og ikke glem å ta med deg vann under besøket i hagen.

Hvor du kan spise

Overalt i Versailles-slottet finner du forskjellige matboder og restauranter. Kan du gå ut og spise i nærområdet og komme inn igjen? Jeg anbefaler ikke det, da du vil kaste bort unødvendig tid, siden det ikke finnes noen restauranter i umiddelbar nærhet som utmerker seg med høyere kvalitet eller priser enn de du finner inne på slottet.

Det du kan gjøre, og det er ikke alle som vet om det, er å ha piknik i visse deler av hagene, så ikke nøl hvis du besøker Versailles på en dag med behagelige temperaturer.

Å besøke Versailles med barn

Barn har gratis adgang til Versailles, og både slottet og hagene er perfekt tilrettelagt for familiebesøk. Det er mye å boltre seg i for barn utenfor komplekset, men inne i slottet kan de bli litt mer slitne på grunn av lengden på omvisningen.

Hvis du er usikker på hvilken dag du skal besøke Versailles, er det et musikalsk show i hagene på tirsdager, og fontenene er opplyst i helgene.

Bestill turen til Versailles fra Paris

Hvis du er interessert i Versailles-slottet, vil du også like

Ingenting i Paris kan måle seg med Versailles-slottet. Det nærmeste i Europa er faktisk Schönbrunn-slottet i Wien. Versailles er unikt, men hvis du vil lære mer om det absolutistiske monarkiet og den franske revolusjonens historie (som er det du lærer mest om på dette besøket), anbefaler jeg at du tar en av byvandringene i Paris sentrum.

Det er her du vil bli fortalt flest historier om byens fortid, og du har et bredt utvalg av alternativer som du kan se i denne artikkelen jeg har skrevet om. Paris turer.

Hvis du har lyst til å oppdage et av byens mange symboler, kan jeg (selvfølgelig) anbefale Eiffeltårnet, Garnier-operaen eller Louvre. Her er noen av artiklene mine om emnet i tilfelle du er interessert i å utforske noen av alternativene: Billetter til Eiffeltårnet: hvordan man kan kjøpe de, hvor mye de koster, de beste alternativene etc., Opera Garnier-omvisninger y Billetter til Louvre Museum i Paris: forskjellige alternativer, hvor man kan kjøpe de, og mye mer.

Bestill turen til Versailles fra Paris