Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Paris pass

Med Paris Pass kan du få mest mulig ut av byens attraksjoner uten å bekymre deg for budsjettet: her er hvordan du får tak i det og om det er verdt det eller ikke.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

Paris pass

Paris fra takene av Notre Dame | © Pedro Lastra

Louvre, Pompidou, Musée d'Orsay, Musée Rodin, Eiffeltårnet, Opéra Garnier, Versailles, Notre Dame, Sacre Coeur, Triumfbuen ... Det er så mye å se i Paris!

Det beste alternativet

Paris Pass

Hvis du leter etter et turistkort for å besøke hovedattraksjonene i Paris, er Paris Pass det beste valget.

Nyt Paris' beste monumenter, sightseeingbusser og til og med et cruise med dette todagers sightseeingpasset.

For å hjelpe deg med reiseruten din, finner du her all informasjon om monumentene og aktivitetene som er inkludert i Paris Pass. Turistkort er pass som du kan kjøpe for et visst antall dager for å få tilgang til transport og de viktigste turistattraksjonene i byen til redusert pris.

P aris Pass er hovedkortet i Paris og også et av de mest lønnsomme. Med dette kortet får du tilgang til de mest populære attraksjonene i Paris, som Eiffeltårnet eller Notre Dame, til den beste prisen. Det inkluderer også en parisisk frokost, vin- og ostesmaking, og du kan også hoppe på sightseeingbussen og ta et cruise på Seinen - god verdi!

 • Hvorfor jeg anbefaler Paris Pass: Hvis du er en person som ønsker å få mest mulig ut av turen din og besøke de mest emblematiske monumentene og museene, kan du spare tid (med Paris Pass sparer du køer ved billettkontoret) og penger, da det gir deg tilgang til attraksjonene til en fast pris.

Bestill Paris Pass

Hvor mye koster Paris Pass?

Triumfbuen fra luften
Triumfbuen fra luften

Du kan få Paris Pass fra 98 euro. Det første du må vite er at prisen på Paris Pass avhenger av antall dager du bestiller kortet for. Du kan bestille Paris Pass for to eller tre dager.

I løpet av den tiden du har det aktivt, kan du få tilgang til så mange av de inkluderte attraksjonene du vil uten å betale noe ekstra og uten å vente i kø (noen steder er det en inngang som er reservert eksklusivt for medlemmer av dette kortet).

Bestill Paris Pass

Slik fungerer Paris Pass

På spasertur gjennom Louvre-pyramiden
På spasertur gjennom Louvre-pyramiden

Henting

Når du har kjøpt passet ditt, kan du velge mellom følgende leveringsmåter:

 • Hjemlevering
 • Levering til overnattingsstedet der du skal bo under reisen til Paris.
 • Henting på et av kontorene i Paris som er oppgitt på kupongen du fikk tilsendt da du bestilte.
 • Digital versjon som du kan ta med deg på mobilen din (da jeg kjøpte det, var dette ikke tilfelle, men jeg antar at det vil bli oppdatert snart).

Aktivering

Når du kjøper Paris Pass, vil det være gyldig i to år til det aktiveres, og vil bli aktivert første gang du bruker det på en attraksjon eller aktivitet. Vær oppmerksom på at aktivering er etter kalenderdager og ikke etter timer, så du vil ikke bruke Paris Pass for første gang på slutten av en av dagene på turen, men på begynnelsen av dagen for å få mest mulig ut av det hele dagen.

Bestill Paris Pass

Hva er inkludert i Paris Pass

Operahuset i Paris| ©Edgardo W. Olivera
Operahuset i Paris| ©Edgardo W. Olivera

Paris Pass er et digitalt pass som er gyldig i 2 eller 3 sammenhengende dager, og som gir deg direkte tilgang til noen av byens største attraksjoner samt noen av Paris' must-do aktiviteter som et cruise, en parisisk frokost eller en vin- og ostesmaking.

Attraksjoner og aktiviteter inkludert

 • Guidet omvisning i Eiffeltårnet
 • Et cruise på Seinen
 • En dagstur om bord på sightseeingbussen i Paris
 • Bestigning av Montparnasse-tårnet
 • Guidet omvisning i den arkeologiske krypten i Notre Dame
 • Smaking av ost
 • En vin- og champagnesmaking
 • Parisisk frokost
 • Omvisning på Stade de France

Attraksjoner som ikke er inkludert

Som du kan se, er det ett stort fravær fra denne listen: inngang til museer som Louvre er ikke inkludert i Paris Pass, og heller ikke inngang til katakombene, inngang til Disneyland eller Moulin Rouge-showet. Dette er opplevelser som du må betale for separat, men med tanke på alt dette passet dekker, kan jeg forsikre deg om at det fortsatt er valuta for pengene.

Bestill Paris Pass

Er Paris Pass verdt det eller ikke?

Inne i Musée d'Orsay| ©Derek Key
Inne i Musée d'Orsay| ©Derek Key

Det finnes ikke noe eksakt svar, alt avhenger av hva du skal bruke det til og hva slags reisende du er. Hvis du får mest mulig ut av det, vil Paris Pass spare deg for penger og tid, det er helt sikkert.

Når betaler Paris Pass seg selv?

 • Hvis du ikke vil gå glipp av de ikoniske severdighetene (som Eiffeltårnet og Notre Dame), kan du lage en liste over deres separate priser, legge dem sammen og sammenligne dem med prisen på passet.
 • Hvis du planlegger et cruise på Seinen, er det også inkludert.
 • Hvis du vil ha panoramautsikt over byen, er en sightseeingtur med buss alltid et godt alternativ, og en tur med Big Bus er inkludert.
 • Hvis du er interessert i gastronomiske planer, er Paris perfekt for å smake på oster, viner og champagne. Du kan også nyte en autentisk fransk frokost.

Når lønner det seg IKKE å kjøpe Paris Pass?

 • Hvis du skal være i Paris for en lang tur, trenger du ikke å pakke all sightseeing på noen få dager, så Paris Pass vil ikke være kostnadseffektivt, og det er bedre å nyte kulturen i Paris på fritiden.
 • Hvis du er mer interessert i kultur og ikke vil gå glipp av de viktigste severdighetene i Paris, som Louvre, Versailles eller Triumfbuen, må du betale ekstra.

Anas reisetips Lag en liste over museene og attraksjonene du vil se i Paris, og regn ut hvor mye billettene ville kostet hver for seg for å se hvor mye du kan spare med Paris Pass.

Paris Pass og sightseeingbussen i Paris

Triumfbuen sett fra luften
Triumfbuen sett fra luften

Hvis du har bestemt deg for å kjøpe Paris Pass, bør du ikke gå glipp av muligheten til å ta en sightseeingtur med buss i Paris.

Bussturer er ofte undervurdert som et "for turistisk" alternativ, men jeg anbefaler deg å få fordommene dine ut av veien fordi denne turen er veldig hyggelig. Vær oppmerksom på at størrelsen på byen gjør det umulig å se den "med et øyeblikk", noe som Big Bus-turen i Paris gir.

Det faktum at å besøke en by fra et kjøretøy ikke er det ideelle alternativet, utelukker ikke muligheten for å nyte en tur med kommentarer inkludert for å nyte de viktigste interessepunktene før eller etter å ha besøkt dem i dybden. Varigheten av hele turen er halvannen time, og du kan finne ut mer informasjon om ruten og hva du vil se i denne artikkelen påHop-on Hop-off Buss-omvisninger.

Bestill Paris Pass

Paris Museum Pass

Musée d'Orsay| ©mfnure31
Musée d'Orsay| ©mfnure31

Paris Museum Pass er et flott alternativ hvis din hovedinteresse er museene i Paris. Forskjellen med Paris Pass er at de fleste av de inkluderte besøkene er på museer. I motsetning til Paris Pass inkluderer Paris Museum Pass for eksempel ikke vinsmaking, besøk til Paris-operaen, spaserturer eller klatring opp i Montparnasse-tårnet.

Det inkluderer imidlertid et besøk til Triumfbuen, et besøk til Sainte Chapelle, inngangen til Versailles eller en klatring opp i tårnene i Notre Dame (sistnevnte er for øyeblikket ikke tilgjengelig på grunn av brannen i 2019) og en times cruise på Seinen med live-kommentarer under turen. Hvis du kjøper dette kortet på nettet, har du mulighet for levering til hotellet ditt i Paris, men ikke til en privat bolig i byen.

Andre sightseeingkort for Paris

Detalj av Pompidou-senteret| ©Matt Seymour
Detalj av Pompidou-senteret| ©Matt Seymour

Selv om Paris Pass er det mest** populære**, finnes det andre turistkort for å besøke Paris. De er alle ganske like når det gjelder bruk, antall inkluderte attraksjoner og vilkår.

Det er imidlertid subtile forskjeller mellom dem som kan få deg til å velge det ene eller det andre.Paris Passlib er veldig lik Paris Pass, men vil passe deg hvis du leter etter et 5-dagers alternativ som er det eneste Paris Pass ikke har. Prisen er litt lavere, så det kan være et godt alternativ hvis du ikke er interessert i å se Paris-operaen, klatre i Montparnasse-tårnet eller gjøre vinsmaking.

Disse tre turistattraksjonene er hovedforskjellen med Paris Pass, så hvis du ikke er interessert i noen av dem, kan Paris Passlib være et bedre alternativ.

Med Paris Pass kan du også, hvis du betaler litt ekstra, få tilgang til en omvisning i første etasje i Eiffeltårnet.

Tips for å få mest mulig ut av Paris Pass (eller andre turistkort)

Alexander III-broen, Paris| ©Léonard Cotte
Alexander III-broen, Paris| ©Léonard Cotte

Planlegg

Det er klart at ethvert pass lønner seg hvis du skal se så mange ting som mulig på kort tid, men det betyr ikke at du må skynde deg fra et sted til et annet. Med god planlegging vil du kunne se flere severdigheter (og dermed spare penger) uten å ofre fred og ro.

Før du starter turen, bør du lage en liste over de tingene du vil se og organisere deg i henhold til områdene der de ligger; i mange av disse områdene vil du også ha muligheten til å ta en gratis spasertur, så ikke tro at å kjøpe Paris Pass betyr å bruke hele dagen på å besøke stengte steder.

Vær oppmerksom på åpningstider

Før du aktiverer passet ditt, bør du sjekke åpningsdager og -tider for museer og turistattraksjoner. Noen er ofte stengt på helligdager eller spesielle dager. Hvis turen din sammenfaller med en av disse dagene, bør du ikke aktivere kortet ditt den dagen eller dra nytte av elvecruiset på Seinen, vinsmakingen eller besøket i Versailles.

Finn ut mer om rabatter og omvisninger

Operahuset i Paris| ©Jacqueline Duclercq
Operahuset i Paris| ©Jacqueline Duclercq

Du er kanskje på omvisning i Notre Dame-distriktet uten å vite at Paris Pass inkluderer en guidet omvisning i de arkeologiske kryptene som ligger rett foran katedralen. Før du planlegger et besøk til en attraksjon, bør du sjekke at Paris Pass ikke inkluderer guidede omvisninger i området.

Spør også butikkene eller restaurantene du går til om du får rabatter med dette kortet, da du ikke bare kan spare et betydelig beløp på besøk, men også i lokale restauranter eller suvenirbutikker. Vær også oppmerksom på at tiden på dette kortet går etter kalenderdager for bruk og ikke etter timer; hvis du ankommer Paris om kvelden, kan du bruke den dagen på å besøke byen og aktivere Paris Pass nestemorgen slik at du ikke mister tid på å bruke det.

Bestill Paris Pass

Hvis du er interessert i Paris Pass, vil du også være interessert i

I nærheten av Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
I nærheten av Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Med Paris Pass vil du fortsatt ha noen flotte ting å se i Paris.

For å få mest mulig ut av resten av tiden din i Lysets by anbefaler jeg at du besøker innlegget vårt om Hva du kan se og gjøre i Paris, der vi velger de må-se besøkene, turene og monumentene. Monumenter til side, det er show verdt å se i Paris. En av de mest berømte er Moulin Rouge-showet, og du kan også Moulin Rouge billettermedmiddag Du kan også besøke Moulin Rouge for å fullføre besøket ditt i Paris og finne ut mer om showet i denne andre artikkelen: Dette er showet til Moulin Rouge i Paris

Til slutt, en av de hyppigste tvilene du kan ha når du leser det store utvalget av museer som er inkludert i Paris Pass, vil være hvordan du velger. Jeg har skrevet denne andre artikkelen påMuseums-billetter som du kan ta en titt på for å hjelpe deg med å bestemme deg.