Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Paris turer

Paris er kultur, kunst, arkitektur, skjønnhet ... men det er også veldig stort. Det er en god idé å ta en omvisning til de viktigste severdighetene med en spesialisert guide.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Paris turer

Byen Paris | ©Pedro Lastra

Paris er mye mer enn Eiffeltårnet, Louvre og Luxembourg-hagene. Paris handler om bydelene sine, og for at du skal kunne oppdage dem på en autentisk måte, har vi samlet et utvalg av de beste turene.

1. Turer i Paris om natten

Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde
Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde

Hvis de kaller Paris for lysets by, er det fordi du må se den om natten. Belysningen er et skue, og natteturen i Paris er spesielt designet for å oppdage den. I løpet av turen vil du besøke Trocadero, Eiffeltårnet, Triumfbuen og Grand Palais. Selvfølgelig er historier om sosiale skandaler, store kjærligheter og revolusjoner også inkludert i denne turen.

Varigheten av natturen i Paris er også omtrent to timer, og barn under 13 år kan bli med gratis. En annen fordel med dette turalternativet er at du får besøke Paris med langt færre mennesker enn om dagen, og i tillegg til lysene får du også oppleve byens nattlige atmosfære.

Bestill en omvisning om natten i Paris

2. Båtturer og cruise på Seinen

Nyt det parisiske nattelivet
Nyt det parisiske nattelivet

Paris kan utforskes på mange måter, og en av de mest populære er å cruise på Seinen og se severdigheter som Eiffeltårnet og Notre Dame-katedralen. Det beste med dette nattcruiset på Seinen med billetter til Eiffeltårnet er at det ikke bare inkluderer båtturen, men også en nattstur i Paris ombord i et kjøretøy med utsikt.

Blant alternativene til fotturer er dette en av de mest komfortable og komplette generiske turene for å bli kjent med Paris. Det lar deg se byen om dagen og om natten, med forklaringer fra en profesjonell guide, uten å måtte gå og dekke lange avstander.

Dette alternativet inkluderer henting og retur til hotellet. Det er det mest anbefalte alternativet for de som har lite tid og ikke vil gå glipp av steder som Paris-operaen, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvre, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbuen, Eiffeltårnet, Invalides eller Pigalle. Nesten ingenting.

Bestill et cruise på Seinen

3. Montmartre Tours

Moulin Rouge i skumringen
Moulin Rouge i skumringen

Hvert eneste nabolag i Paris er verdt et besøk, men jeg begynner med det mest legendariske nabolaget i den franske hovedstaden, Montmartre, og omvisningen som alltid vil være min favoritt: omvisningen til fots i Montmartre-nabolaget.

Detaljer om området

Montmartre ligger nord i Paris og er kjent for å være fødestedet til 1800-tallets bohemske malere og kunstnere. Det er vanskelig å sammenligne dette stedet med noe annet, og enda vanskeligere å beskrive følelsen du får når du blir vist rundt på en guidet tur og fortalt alle historiene om personene som bodde der.

Da jeg tok min første omvisning i Montmartre, hadde jeg allerede besøkt bydelen mer enn én gang og tilbrakt utallige timer i gatene. Ingenting av dette hjalp; det var som om jeg så det for første gang.

Om denne omvisningen

Dette er den mest etterspurte turen på grunn av nabolagets historie og sjarm. For å se Montmartre må du reservere minst en halv dag, ikke fordi nabolaget ikke er tilgjengelig til fots, noe det er, men fordi det er så mange ting å se, og den beste måten å ikke gå glipp av noen av dem er å ta en spasertur i Montmartre-nabolaget.

Hva du får se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet og Picasso bodde alle i dette nabolaget, så i løpet av denne to timers omvisningen vil du få høre mange av deres anekdoter, stedene de besøkte og hva som tiltrakk dem til Montmartre.

I tillegg til malere har nabolaget også inspirert filmskapere, så kafeer som den i den berømte filmen Amélie er også et must på denne turen. På Montmartre-turen vil du også se emblematiske steder som f.eks:

Moulin Rouge

Den berømte kabareten der Tolouse-Lautrecs tegninger ble satt og som vises i flere filmer, ligger i den nedre delen av Montmartre. Det er et must når det er opplyst. Hvis du vurderer å delta på et mytisk show i den mest berømte kabareten i verden, inviterer jeg deg til å lese denne artikkelen jeg skrev om det. Billetter til Moulin Rouge: alt du trenger å vite.

Sacré-Coeur-basilikaen

På toppen av bakken i Montmartre står denne imponerende, skinnende hvite basilikaen. I tillegg til å beundre skjønnheten i arkitekturen, kan du også beundre byen Paris fra toppen av trappene som går foran den.

Malernes plass

Den ligger bak Sacré-Coeur, og heter egentlig Place du Tertre, men alle kjenner den som Place des Painters. En rekke restauranter med stoler på rekke og rad (det er slik det gjøres i den franske hovedstaden) omgir plassen der forskjellige kunstnere maler og selger maleriene sine.

Det røde lys-distriktet i Paris, Pigalle

Kabareter, nattklubber, erotiske butikker, neonlys ... Red light district i Paris er verdt et besøk og er også kilden til mer enn én anekdote.

Bestill en omvisning i Montmartre

4. Omvisninger i Latinerkvarteret

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

Et annet nabolag verdt et besøk i Paris er Latinerkvarteret, sør for Ile de la Cité. Selv om det ofte overses av mange turister, har Latinerkvarteret en spesiell, innbydende sjarm. I tillegg til ikoniske landemerker som Pantheon og Sorbonne har dette nabolaget noen utmerkede godteributikker, og i løpet av denne spaserturen i Lat inerkvarteret, som varer omtrent en time, besøker du en av dem med en aperitiff inkludert.

Hva denne turen består av

Den største fordelen er at dette er en privat tur der guiden vil være eksklusivt til din disposisjon og dine reisefølge. På denne måten kan du tilpasse turruten, forklaringene om historien til nabolaget og byen Paris og de gastronomiske anbefalingene i området i henhold til dine preferanser.

Bestill en omvisning i Latinerkvarteret i Paris

5. Personlige omvisninger i Paris

Utsikt over Eiffeltårnet
Utsikt over Eiffeltårnet

Paris er så mangfoldig at hver enkelt reisende har en preferanse for et bestemt område. Derfor finnes det private omvisninger der den reisende selv bestemmer reiseruten. Denne skreddersydde turen i Paris er det beste alternativet for å utforske byen i dybden og med en lokal guide som er ekspert på byen.

Hva denne turen består av

Denne private turen (du vil bare være sammen med reisefølget ditt) starter ved Louvre-museet, og derfra bestemmes reiseruten av den reisende. Denne spaserturen kan vare fra to til seks timer, og du velger hvilke steder du vil besøke, om du vil fokusere mer på ett eller annet aspekt av byen, og om du vil stoppe mer eller mindre tid på et eller annet tidspunkt.

Guiden tilpasser seg helt etter dine preferanser når han avslører praktiske detaljer om byen og forteller deg historiene bak hvert av dens hjørner.

Bestill en personlig omvisning i Paris

6. Gastronomiske omvisninger i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Hvis du liker opplevelsen av en gatetur i Paris og vil legge til litt mer originalitet, anbefaler jeg deg å prøve en gastronomisk omvisning i Paris. Essensen av denne typen turer er også å lære mer om byen, men de fokuserer på gastronomi og inkluderer også smaksprøver av den franske hovedstadens stjerneprodukter som ost, sjokolade og vin.

Hvis du vil ha en spesifikk anbefaling, anbefaler jeg denne gastronomiske turen i Latinerkvarteret i Paris. I tillegg til smaksprøvene og guidens forklaringer vil du også glede deg over samtalene med leverandørene, noe som gjør denne turen til en veldig autentisk opplevelse som det er vanskelig å nyte på noen annen måte.

7. Sightseeingturer med buss

Louvre-museet| ©Robert Bye
Louvre-museet| ©Robert Bye

Det er også et alternativ å nyte Paris i all sin uendelighet uten å måtte gå gjennom hver eneste gate. Turistbussen, selv om det til å begynne med kan virke som en turistopplevelse hvis du leter etter en mer autentisk tur, er et flott alternativ for å fortsette å nyte den utrolige utsikten over byen mens du hviler litt eller beveger deg fra ett område til et annet.

Spesielt i store byer som Paris er bussen ofte en god måte å komme seg til de mest interessante områdene uten å måtte presse seg inn i metroen gjennom folkemengdene og fremfor alt uten å gå glipp av en eneste detalj av det som skjer utenfor. Her er en artikkel jeg skrev om Hop-on Hop-off Buss-omvisninger i tilfelle du vil vite mer.

Bestill sightseeingbussen i Paris

8. Opera Garnier Tours

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Ikke bekymre deg hvis du blir fanget av belysningen i Paris-operaen under nattomvisningen; det finnes guidede omvisninger i bygningen der du kan suge til deg historien. Målet med disse omvisningene er å gi deg en generell oversikt og pirre nysgjerrigheten din som reisende, det er opp til deg hva du vil fordype deg i. Jeg har skrevet en guide om Opera Garnier-omvisninger som kan interessere deg hvis du vil vite mer om en av de mest symbolske bygningene i Paris.

Bestill omvisning i Paris-operaen

9. Omvisninger i Louvre

Louvre-museet| ©Pedro Szekely
Louvre-museet| ©Pedro Szekely

Vi vet alle at Louvre er det mest berømte museet i Paris (og sannsynligvis i verden). Og når det gjelder å besøke et museum av en slik størrelse, er det ingenting bedre enn å ta en guidet tur for å bli godt kjent med det, forstå hva vi ser og gjøre tiden vår inne i museet mer effektiv og få mest mulig ut av besøket.

Det finnes forskjellige typer guidede turer, fra de mer "ekspress", der guiden vil sørge for at du ikke går glipp av det viktigste, til mer omfattende turer, der en kunstekspert vil beskrive de viktigste verkene i en mer fullstendig omvisning. Kom og oppdag kulturen som venter deg på Louvre med en ekspertguide.

Hvis du vil lese mer om opplevelsen av å besøke Louvre, har jeg laget en guide til Louvre , guidede turer og hvordan du kjøper billetter- du vil ikke være i tvil!

10. Utflukter til Versailles

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

En dagstur ut av byen til Versailles vil fullføre turen din med en dag der du, i tillegg til å reise tilbake i tid, kan slappe av i de spektakulære hagene til Versailles-slottet. Siden det er et så populært besøk, finnes det forskjellige typer utflukter: fra de som lar deg utforske Versailles i ditt eget tempo til de som gir deg en guidet omvisning i slottet og dets hager. Et pluss? Bli for å se skuespillet til slottets fontener: et vidunder!

Hvis du vil gjøre denne utflukten, kan du lese mer informasjon i guiden min om de beste utfluktene til Versailles fra Paris. Du kan komme deg dit med tog eller buss, og på bare én dag kan du få mest mulig ut av et spektakulært landskap som ikke vil la deg være likegyldig.

Bestill en tur til Versailles

Organiser din guidede omvisning i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Hvordan bestille en omvisning

De fleste omvisninger i Paris kan bestilles på nettet. Når du har bestilt, vil du motta en kupong med instruksjoner om hvordan du møter guiden på den dagen og det tidspunktet du har valgt. Hvis du foretrekker å improvisere under turen og gi rom for det uventede, sørg for at du velger en tur som har gratis avbestilling, slik at du kan planlegge en annen dag 24 timer i forveien uten å tape pengene dine.

Møtested

Møtestedet varierer avhengig av hvilket område i Paris turen finner sted, men de er alle tilgjengelige med offentlig transport og har god beliggenhet. Hvis du vil besøke et nærliggende museum, kan du velge et tidspunkt og en dag som lar deg gjøre det før eller etter turen, men jeg anbefaler at du sparer energien din til å gå hvis du velger alternativet til fots.

Rutetabell

Det er byvandringer i Paris hver dag i uken, og det er vanligvis forskjellige tidspunkter å velge mellom. Husk at mange av byens museer er stengt på tirsdager, så det kan være en god dag å ta en spasertur gjennom Paris' gater. Hvis du vil unngå folkemengdene, bør du velge kveldsturer og unngå helgene i høysesongen.

Varighet

Den gjennomsnittlige turen varer omtrent to timer, men turene kan være lengre. Du kan også finne mer omfattende turer og kortere turer. Husk at du i løpet av turen vil ha nok tid til å se de forskjellige severdighetene underveis; dette er ikke turer som er ment å bli stresset, ettersom ideen er å slappe av og nyte byen. Prøv å ikke forsinke gruppen, og husk at du alltid kan besøke noen av severdighetene på turen.

Pris

Prisen på turene kan variere avhengig av området og turen, men jeg anbefaler at du ikke går glipp av muligheten til å ta en guidet tur i Paris for pengene. Det er forskjellige priser (for eksempel er en privat tur eller en båttur dyrere), og noen er veldig rimelige; Jeg lover deg at med alt du vil lære, vil du få pengene dine verdt.

Anbefalinger

Guidene som kjører disse turene kjenner Paris ut og inn. Be dem om anbefalinger om hvor du skal spise, hva du skal besøke i henhold til dine preferanser, hvor du kan kjøpe originale suvenirer, hvilket er det beste området å gå ut og feste ... Dagen før kan du lage en liste med spørsmål; de vil gjerne svare på dem under eller på slutten av turen.

Språk

Paris besøkes av besøkende fra hele verden, så de fleste turene er tilgjengelige på flere språk. Engelsk, fransk og spansk er nesten garantert, men mange turer har også mulighet for tysk, italiensk, portugisisk og andre språk.

Ofte stilte spørsmål

  • Hva er gjennomsnittlig gangavstand?

    De fleste varer rundt 2 timer. Alle turene er i eget tempo, men det er likevel en god idé å bruke komfortable sko og kle seg etter været for å få den perfekte opplevelsen.

  • Hva er den beste måten å komme seg rundt i Paris på?

    Det beste du kan gjøre er å gå til fots når du kan: på denne måten vil du oppdage sjarmerende små gater, håndverksbakerier og andre skjulte perler som er en del av det Paris handler om. Sentrum er ganske kompakt, og alle interessante områder ligger relativt nær hverandre, så en kombinasjon av å gå til fots og å ta metroen tar deg ganske enkelt dit du vil.

  • Hva kan jeg gjøre i nærheten av Louvre?

    Du kan spasere langs rue de Rivoli og nyte et rolig øyeblikk i Jardin des Tuileries. Du kan også besøke statuen av Molière i rue Richelieu 40, gå forbi Place de la Concorde og beundre Palais Royal fra forsiden.