Paris turer

Paris er kultur, kunst, arkitektur, skjønnhet... men den er også veldig stor. Det er en god idé å ta en rundtur til hovedattraksjonene med en spesialisert guide.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Paris turer

Byen Paris | ©Ali Sabbagh

Paris er mye mer enn Eiffeltårnet, Louvre og Luxembourg-hagen. Paris handler om bydelene, og her er et utvalg av de beste turene, slik at du kan oppdage dem på en autentisk måte.

1. Nattlige turer i Paris

Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde
Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde

Når Paris kalles Lysets by, er det fordi du må se den om natten. Belysningen er et skue, og nattturen i Paris er spesialdesignet for å oppdage den. I løpet av turen besøker du Trocadero, Eiffeltårnet, Triumfbuen og Grand Palais. Historier om sosiale skandaler, store forelskelser og revolusjoner er selvfølgelig også en del av turen.

Den nattlige rundturen i Paris varer ca. to timer, og barn under 13 år kan delta gratis. En annen fordel med dette turalternativet er at du får besøke Paris sammen med langt færre mennesker enn på dagtid, og i tillegg til lysene får du også oppleve byens nattlige atmosfære.

Bestill en nattlig rundtur i Paris

2. Båtturer og cruise på Seinen

Seinen og Paris| ©jlfaurie
Seinen og Paris| ©jlfaurie

Paris kan utforskes på mange måter, og en av de mest populære er å cruise på Seinen og se severdigheter som Eiffeltårnet og Notre Dame-katedralen. Det beste med dette nattcruiset på Seinen med billetter til Eiffeltårnet er at det ikke bare inkluderer båtturen, men også en nattlig rundtur i Paris i en bil med utsikt.

Blant alternativene til fotturer er dette en av de mest komfortable og komplette generiske turene for å bli kjent med Paris. Her får du se byen både dag og natt, med forklaringer fra en profesjonell guide, uten å måtte gå og tilbakelegge lange avstander.

Dette alternativet inkluderer henting og retur til hotellet. Det er det mest anbefalte alternativet for deg som har dårlig tid og ikke vil gå glipp av steder som Operahuset i Paris, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvre, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbuen, Eiffeltårnet, Invalides eller Pigalle. Nesten ingenting.

Bestill et cruise på Seinen

3. Montmartre-turer

Moulin Rouge i skumringen
Moulin Rouge i skumringen

Hver eneste bydel i Paris er verdt et besøk, men jeg begynner med den mest legendariske bydelen i den franske hovedstaden, Montmartre, og den turen som alltid vil være min favoritt: byvandringen i Montmartre.

Detaljer om området

Bydelen Montmartre ligger nord i Paris og er kjent for å være fødestedet til 1800-tallets bohemske malere og kunstnere. Det er vanskelig å sammenligne dette stedet med noe annet, og enda vanskeligere å beskrive følelsen du får når du blir vist rundt på en guidet tur og får høre alle historiene om personene som bodde der.

Da jeg fikk min første omvisning på Montmartre, hadde jeg allerede besøkt bydelen flere ganger og tilbrakt utallige timer i gatene. Det hjalp ikke; det var som om jeg så det for første gang.

Om denne turen

Dette er den mest etterspurte turen på grunn av områdets historie og sjarm. For å se Montmartre må du sette av minst en halv dag, ikke fordi bydelen ikke er tilgjengelig til fots, for det er den, men fordi det er så mye å se, og den beste måten å ikke gå glipp av noe av det på er å ta en tur til fots i Montmartre.

Det du får se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet og Picasso bodde alle i denne bydelen, så i løpet av denne to timer lange omvisningen får du høre mange av anekdotene deres, hvilke steder de besøkte og hva som tiltrakk dem til Montmartre.

I tillegg til malere har bydelen også inspirert filmskapere, så kafeer som den i den berømte filmen Amélie er også et must på denne turen. På Montmartre-turen får du også se emblematiske steder som f.eks:

Moulin Rouge

I den nedre delen av Montmartre ligger den berømte kabareten hvor Tolouse-Lautrecs tegninger ble utført og som er med i flere filmer. Den er et must å se når den er opplyst. Hvis du vurderer å overvære et mytisk show i verdens mest berømte kabaret, inviterer jeg deg til å lese denne artikkelen jeg har skrevet om den. Billetter til Moulin Rouge: alt du trenger å vite.

Sacré-Coeur-basilikaen

På toppen av Montmartre-høyden ligger denne imponerende, skinnende hvite basilikaen. I tillegg til å beundre den vakre arkitekturen, kan du også beundre Paris fra toppen av trappen som går opp til basilikaen.

Malernes plass

Den ligger bak Sacré-Coeur og heter egentlig Place du Tertre, men alle kjenner den som Place des Painters. En rekke restauranter med stoler på rekke og rad (slik gjør man i den franske hovedstaden) omkranser plassen, der ulike kunstnere maler og selger bildene sine.

Paris' red light-distrikt, Pigalle

Kabareter, nattklubber, erotiske butikker, neonlys... Paris' red light district er verdt et besøk og er også kilde til mer enn én anekdote.

Bestill en tur til Montmartre

4. Turer i Latinerkvarteret

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

En annen bydel i Paris som er verdt et besøk, er Latinerkvarteret, sør for Ile de la Cité. Selv om Latinerkvarteret ofte blir oversett av mange turister, har det en spesiell og innbydende sjarm. I tillegg til ikoniske landemerker som Pantheon og Sorbonne, har bydelen noen utmerkede godteributikker, og på denne rundturen i Paris' latinerkvarter, som varer i omtrent en time, besøker du en av dem med en aperitiff inkludert.

Hva denne turen består av

Den største fordelen er at dette er en privat tur der guiden utelukkende står til din og ditt reisefølges disposisjon. På denne måten kan du tilpasse ruten, forklaringene om kvarterets og Paris' historie og de gastronomiske anbefalingene i området etter dine preferanser.

Bestill en omvisning i Latinerkvarteret i Paris

5. Personlige omvisninger i Paris

Utsikt over Eiffeltårnet
Utsikt over Eiffeltårnet

Paris er så mangfoldig at hver enkelt reisende har en preferanse for et bestemt område. Derfor finnes det også private turer der den reisende selv bestemmer reiseruten. Denne skreddersydde turen i Paris er det beste alternativet for å utforske byen i dybden med en lokal guide som er ekspert på byen.

Hva denne turen består av

Denne private turen (du er kun sammen med reisefølget ditt) starter ved Louvre-museet, og derfra bestemmer den reisende selv reiseruten. Turen kan vare fra to til seks timer, og du velger selv hvilke steder du vil besøke, om du vil fokusere mer på det ene eller det andre aspektet av byen, og om du vil stoppe mer eller mindre på det ene eller det andre stedet.

Guiden tilpasser seg dine preferanser og avslører praktiske detaljer om byen og forteller deg historiene bak hvert hjørne.

Bestill en personlig tilpasset rundtur i Paris

6. Gastronomiske rundturer i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Hvis du liker opplevelsen av en gatetur i Paris og ønsker å gjøre den litt mer original, anbefaler jeg deg å prøve en gastronomisk rundtur i Paris. Essensen i denne typen turer er også å lære mer om byen, men de fokuserer på gastronomi og inkluderer også smaksprøver av den franske hovedstadens stjerneprodukter som ost, sjokolade og vin.

Hvis du vil ha en spesifikk anbefaling, anbefaler jeg denne gastronomiske turen i Latinerkvarteret i Paris. I tillegg til smaksprøvene og guidens forklaringer vil du også nyte samtalene med selgerne, noe som gjør denne turen til en svært autentisk opplevelse som er vanskelig å få på noen annen måte.

7. Sightseeing med buss

Louvre-museet| ©Robert Bye
Louvre-museet| ©Robert Bye

Det finnes også en mulighet til å oppleve Paris i all sin storhet uten å måtte gå gjennom hver eneste gate. Selv om det kan virke som en turistopplevelse hvis du er ute etter en mer autentisk tur, er turistbussen et flott alternativ for å fortsette å nyte den utrolige utsikten over byen mens du hviler litt eller forflytter deg fra ett område til et annet.

Spesielt i storbyer som Paris er bussen ofte en god måte å komme seg til de mest interessante områdene på uten å måtte presse seg inn i metroen gjennom folkemengdene og fremfor alt uten å gå glipp av en eneste detalj av det som skjer utenfor. Her er en artikkel jeg skrev om Hop-on Hop-off Buss-omvisninger hvis du vil vite mer.

Bestill sightseeingbuss i Paris

8. Turer til Opera Garnier

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Du trenger ikke å bekymre deg hvis du blir oppslukt av belysningen i Paris' operahus på kveldsturen; det finnes guidede turer i bygningen der du kan fordype deg i historien. Målet med disse omvisningene er å gi deg en generell oversikt og pirre nysgjerrigheten din som reisende, så er det opp til deg å velge hva du vil fordype deg i. Jeg har skrevet en guide om Opera Garnier-omvisninger som kanskje kan interessere deg hvis du vil lære mer om en av de mest emblematiske bygningene i Paris.

Bestill en guidet omvisning i Opéra Garnier

9. Omvisninger i Louvre

Louvre-museet| ©Pedro Szekely
Louvre-museet| ©Pedro Szekely

Vi vet alle at Louvre er det mest berømte museet i Paris (og sannsynligvis i hele verden). Og når man besøker et museum av en slik størrelse, er det ingenting som er bedre enn å ta en guidet tur for å bli godt kjent med museet, forstå hva man ser og få mest mulig ut av besøket.

Det finnes ulike typer omvisninger, fra "ekspressomvisninger", der guiden sørger for at du ikke går glipp av det viktigste, til mer omfattende omvisninger, der en kunstekspert beskriver de viktigste verkene i en mer komplett omvisning. Kom og oppdag kulturen som venter på deg i Louvre sammen med en ekspertguide.

Hvis du vil lese mer om opplevelsen av å besøke Louvre, har jeg laget en guide til Louvre, guidede turer og hvordan du kjøper billetter- du vil ikke være i tvil!

10. Utflukter til Versailles

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

En dagstur ut av byen til Versailles gjør turen komplett med en dag der du ikke bare reiser tilbake i tid, men også kan slappe av i de spektakulære hagene i Versailles-slottet. Siden slottet er så populært, finnes det ulike typer utflukter: fra de som lar deg utforske Versailles i ditt eget tempo til de som gir deg en guidet omvisning i slottet og hagene. Et pluss? Bli igjen for å se det fantastiske skuespillet fra slottets fontener!

Hvis du ønsker å ta denne utflukten, kan du lese mer i guiden min om de beste utfluktene til Versailles fra Paris. Du kan komme dit med tog eller buss, og på bare én dag kan du få mest mulig ut av et spektakulært landskap som ikke vil la deg være likegyldig.

Bestill en tur til Versailles

Organiser en guidet tur i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Slik bestiller du en omvisning

De fleste omvisninger i Paris kan bestilles på nettet. Når du har bestilt, vil du motta en voucher med instruksjoner om hvordan du møter guiden på den dagen og det tidspunktet du har valgt. Hvis du foretrekker å improvisere under turen og gi rom for det uventede, bør du velge en tur som har fri avbestilling, slik at du kan flytte turen til en annen dag 24 timer i forveien uten å tape penger.

Møtepunkt

Møtestedet varierer avhengig av hvor i Paris turen finner sted, men de er alle tilgjengelige med offentlig transport og har god beliggenhet. Hvis du vil besøke et museum i nærheten, kan du velge et tidspunkt og en dag som gjør at du kan gjøre det før eller etter omvisningen, men jeg anbefaler at du sparer på kreftene til å gå hvis du velger gåturen.

Rutetabell

Det arrangeres byvandringer i Paris alle dager i uken, og det er som regel flere tidspunkter å velge mellom. Husk at mange av byens museer er stengt på tirsdager, så det kan være en god dag å ta en spasertur gjennom Paris' gater. Hvis du vil unngå folkemengdene, bør du velge kveldsturer og unngå helgene i høysesongen.

Varighet

En gjennomsnittlig tur varer ca. to timer, men turene kan være lengre. Du kan også finne mer omfattende og kortere turer. Husk at du har god tid til å se på de ulike severdighetene underveis, og at det ikke er meningen at du skal stresse, men slappe av og nyte byen. Prøv å ikke forsinke gruppen, og husk at du alltid kan besøke noen av severdighetene på turen på nytt.

Pris

Prisen på turene kan variere avhengig av område og tur, men jeg anbefaler at du ikke går glipp av muligheten til å få en guidet tur i Paris for pengene. Det er forskjellige priser (for eksempel er en privat tur eller en båttur dyrere), og noen er veldig rimelige; jeg lover deg at du vil få valuta for pengene med alt du vil lære.

Anbefalinger

Guidene som kjører disse turene kjenner Paris ut og inn. Be dem om anbefalinger om hvor du bør spise, hva du bør besøke, hvor du kan kjøpe originale suvenirer, hvor det er best å gå ut og feste... Dagen før kan du lage en liste med spørsmål som de gjerne svarer på under eller etter turen.

Språk

Paris besøkes av turister fra hele verden, så de fleste turene er tilgjengelige på flere språk. Engelsk, fransk og spansk er nesten en selvfølge, men mange omvisninger tilbys også på tysk, italiensk, portugisisk og andre språk.

Ofte stilte spørsmål

  • Hva er den gjennomsnittlige gangavstanden?

    De fleste varer rundt 2 timer. Alle turene foregår i eget tempo, men det er likevel lurt å ha på seg behagelige sko og kle seg etter været for å få den perfekte opplevelsen.

  • Hva er den beste måten å komme seg rundt i Paris på?

    Det beste du kan gjøre, er å gå så mye du kan: På den måten oppdager du sjarmerende små gater, håndverksbakerier og andre skjulte perler som er en del av Paris' særpreg. Sentrum av byen er ganske kompakt, og alle interessante områder ligger relativt nær hverandre, så en kombinasjon av å gå og ta metroen gjør det enkelt å komme seg dit du vil.

  • Hva kan jeg gjøre rundt Louvre?

    Du kan spasere langs rue de Rivoli og nyte en stille stund i Jardin des Tuileries. Du kan også besøke statuen av Molière i rue Richelieu 40, gå forbi Place de la Concorde og beundre Palais Royal fra forsiden.