Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Hop-on Hop-off Buss-omvisninger

Hopp på sightseeingbussen i Paris og ta en rundtur i denne enorme byen. Veldig nyttig for å bli kjent med områdene du kan besøke senere på egen hånd.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

Hop-on Hop-off Buss-omvisninger

Turistbuss som passerer gjennom Opera Garnier | ©veroyama

Det er mange måter å besøke Paris på, og alle har noe spesielt ved seg. En sightseeingbuss er en billig måte å se Paris "på et øyeblikk" og finne byens viktigste severdigheter.

De beste sightseeingbussene i Paris

Solnedgang fra Seinen
Solnedgang fra Seinen

På grunn av det høye antallet turister og de lange avstandene i byen, er det flere ruter og busselskaper som dekker den franske hovedstaden. Jeg skal fortelle deg alt om dem for å gjøre valget ditt så enkelt som mulig:

Paris Big Bus sightseeingbuss

Big Bus Paris| ©Chris Sampson
Big Bus Paris| ©Chris Sampson

Jeg anbefaler Big Bus fordi turen er ganske komplett, fordi utsikten over byen er panoramautsikt og fordi den tilbyr mange fasiliteter til en rimelig pris.

Klassisk rute

Dette er ruten som går gjennom sentrum av Paris. Den består av 10 stopp og omfatter 12 severdigheter. Hele ruten tar omtrent to timer. Om sommeren starter den kl. 9.30 og går til kl. 20.00, og om vinteren starter den kl. 10.00 og går til kl. 19.00. Bussene går hvert 5. til 10. minutt om sommeren og hvert 15. til 20. minutt om vinteren.

Severdighetene du passerer er Eiffeltårnet, Champs de Mars, Palais Garnier, Paris-operaen, Louvre-museet, Pont des Arts, Notre Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Champs Elysées, Grand Palais og Place de Trocadero.

Rute gjennom bydelen Montmartre

Montmartre er den mest pittoreske by delen i Paris, fødestedet til malere og kunstnere og full av emblematiske og bohemske kafeer. Hyppigheten til turbussene på denne ruten er mellom 15 og 20 minutter. Den starter kl. 10.00 med den første bussen og slutter med den siste bussen rundt kl. 19.00 (sluttidspunktet kan endres avhengig av årstiden).

Denne ruten, som går fra Gare du Nord, varer en time og passerer Louvre-pyramiden, Pigalle, Sacré-Coeur-basilikaen, Musée Grévin, Boulevard de Montmartre og Moulin Rouge.

Bestill sightseeingbussen Paris Big Bus

Paris Toot Bus

Utsikt over Louvre-museets pyramide
Utsikt over Louvre-museets pyramide

Toot turistbussalternativet er de gule og blå bussene du vil se i byen, som med sine 3 forskjellige ruter lar deg besøke hele Paris.

Blå rute

Dette er den lengste av dem alle, da den inkluderer totalt 19 stopp og passerer 12 interessante steder. Den totale varigheten på ruten er 2 timer og 20 minutter, med en frekvens på mellom 15 og 20 minutter, og bussene begynner å kjøre kl. 9.30 om morgenen og slutter rundt kl. 19.30 om kvelden. Hvis du skal bruke turistbussen til å reise rundt i Paris og nyte panoramautsikten, er dette det mest komplette alternativet.

Severdigheter å se inkluderer Palais Garnier, Louvre-museet, Pont-Neuf, Notre-Dame-katedralen, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Champs Elysées, Triumfbuen, Place de Trocadéro, Eiffeltårnet, Champs de Mars og Les Invalides.

Rød rute

Fra kl. 9.30 til 17.30 kjører bussene langs denne ruten innom 9 holdeplasser hvert 15.-20. minutt med 6 severdigheter lenger unna sentrum av Paris. Hele turen varer halvannen time.

I løpet av denne turen vil du lære om: Les Grands Boulevards, Place de la Republique, Canal Saint-Martin, Palais Garnier, Pigalle og Moulan Rouge og Gare du Nord.

Grønn rute

Denne ruten fokuserer på de to små øyene i sentrum av Paris: Île de la Cité (der Notre-Dame ligger) og Île Sant-Louis. Den varer en time og 20 minutter og går hvert 25. til 30. minutt, fra 9.30 til 17.30.

På denne turen får du mulighet til å se Notre-Dame-katedralen, Rue de Rivoli, Hotel de Ville, Pantheon, Place de la Bastille, Ile Saint-Louis, Saint Germain des Pres-distriktet og Montparnasse-distriktet.

Bestill sightseeingbussen Toot de Paris

Nattbustur med Paris Big Bus

Paris er lysets by og har fått dette navnet ikke bare på grunn av byens rolle som sentrum for kunst og utdanning på slutten av 1800-tallet, men også på grunn av den storslåtte belysningen. Å se Paris om natten er et must, og opplevelsen av å se steder som Eiffeltårnet, Moulin Rouge og Louvre-pyramiden opplyst er et av de mest autentiske minnene du får av byen.

TheBig Paris Night Bus er en mulighet til å nyte belysningen av byen i komfort. Anbefales på det sterkeste hvis du har lite tid til å besøke Paris og ikke vil gå glipp av byens lys. La deg blende av denne to-timers turen i en åpen buss, med panoramautsikt og en audioguide som vil fortelle deg alt om historien til de viktigste stedene.

Hvis du ikke skal tilbringe mye tid i Paris, er nattbussruten den beste måten å sørge for at du ser de viktigste punktene i byen opplyst. Du vil ikke angre på det.

Bestill nattbusturen med Paris Big Bus

Sightseeingbuss inkludert i Paris Pass

Trocadero| ©Dimitry Anikin
Trocadero| ©Dimitry Anikin

Paris Pass er et bypass som gir deg gratis tilgang til en rekke attraksjoner og rabatter på mange av byens attraksjoner. Paris Pass gir deg gratis tilgang til sightseeingbussen Big Bus i en hel dag og er et must for deg som ønsker å få mest mulig ut av turen til lysets by.

Du kan kjøpe Paris Pass for 2, 3, 4 eller 6 dager, og i løpet av den tiden vil du kunne bruke offentlig transport i Paris. Dette er et av de mest komplette turistpassene: fortrinnsrett til Louvre-museet, Notre-Dame, Pompidou-museet for samtidskunst, Musée d'Orsay, Triumfbuen, Versailles-slottet? Du kan finne ut mer om Paris pass i denne andre artikkelen jeg skrev om det.

Bestill Paris Pass

Hvorfor ta turistbussen

Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde
Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde

Det kan være vanskelig å dekke en så stor by som Paris; i hvert av dens områder ønsker du å stoppe og beundre monumentene, gatene, broene, fasadene, butikkene, torgene ... Så mye å se og med avstander som ikke alle kan tilbakelegge til fots. Med turistbussen er det mye mindre sl itsomt å komme seg rundt i byen, og utsikten lar deg nyte reisen.

Jeg anbefaler Big** Bus fordi turen er ganske komplett**. Prioriteten til denne bussen er å koble sammen stedene som besøkes av de som er på sightseeing i Paris, i motsetning til byens transportnettverk, hvis prioritet er å koble byen til hverandre og gjøre den tilgjengelig for alle.

Bestill sightseeingbussen Paris Big Bus

Hva du trenger å vite før du bestiller din sightseeingbuss i Paris

Utsikt fra Tour Montparnasse
Utsikt fra Tour Montparnasse

Slik fungerer billetten din

Mens du på vanlige busser vanligvis betaler for en billett, og den billetten gir deg rett til en enkelt reise der du velger holdeplass, betaler du på Paris Sightseeing Bus for flere dagers bruk, og det gir deg rett til å bruke den så mange ganger du vil i løpet av perioden du velger.

Sightseeingbusspasset kan kjøpes på forhånd og på nettet. Når du har reservert, vil du få tilsendt en kupong som du kan løse inn mot passet ditt på hvilken som helst av turistbussholdeplassene i de forskjellige områdene i Paris sentrum. Bekreftelses-e-posten vil gi deg informasjon om hvordan du finner holdeplassene, og når det gjelder Big Bus, har du i tillegg en app tilgjengelig for å følge bussenes rute i sanntid.

I Big Bus-alternativet kan du velge mellom et 1- eller 2-dagers pass, men Toot bus-alternativet er likt i pris og funksjoner og gir deg også muligheten til et 3-dagers pass.

Tjenester som tilbys

Turistbussene har et lydopptak, oversatt til 11 språk, som kommenterer byen og dens monumenter etter hvert som turen skrider frem. Noen alternativer, som Big Bus, inkluderer også en live-kommentar på engelsk.

I tillegg er alle sightseeingbussene forberedt for en person som besøker Paris, og har derfor funksjoner som WI-FI om bord, kart over byen eller informasjonsbrosjyrer.

Rabatter på attraksjoner

Ved å kjøpe et sightseeingbusspass får du tilgang til en rekke rabatter og fordeler på forskjellige turistattraksjoner i byen. Med Big Bus-alternativet kan du betale ekstra for tilgang til Triumfbuen eller et cruise Seinen, og med Toot-alternativet får du guidede spaserturer inkludert.

Tilgjengelige seter

Sightseeingbussene er større enn en vanlig buss, og systemet er satt opp slik at ingen blir stående uten sitteplass. Husk at alle stoppestedene er turistattraksjoner, så alle stoppestedene er opptatt og alle går av og på. Og hvis det på en gitt dag er flere mennesker enn vanlig, forsterkes rutene med flere busser.

Bestill turistbussen Paris Big Bus om natten

Organiser ditt besøk til Paris med turistbuss

Louvre-museet| ©Patrick Langwallner
Louvre-museet| ©Patrick Langwallner

Den største fordelen med turistbussen er at du kan se deler av byen som ligger langt fra hverandre på kort tid. Dette betyr ikke at du ikke fortjener å se Paris fra turistbussen: det er mange hyggelige områder å gå rundt i, og du kan veksle mellom å bruke turistbussen og å gå til fots.

De mest sentrale stoppestedene

Uansett hvor du bor i Paris, hvis du er i sentrum, vil du sannsynligvis ha en turistbussholdeplass i nærheten, ettersom de fleste av dem dekker ganske mange områder av byen. Mitt råd er å ta bussen til et sentralt sted og deretter gå rundt i Paris, for eksempel:

  • Besøk Eiffeltårnet, Champs de Mars og Trocadero.
  • Gå fra Eiffeltårnet til Louvre langs bredden av Seinen.
  • Gå nedover Champs Elysées fra Triumfbuen.
  • Besøk Louvre-pyramiden, gå gjennom Tuileries-hagene og opp til Place de la Concorde.

Siste tips

Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
  • Hvis du skal bruke turistbussen for å bli kjent med Paris og besøke byen fra panoramataket, bruk rutene lengst unna sentrum: det er et ideelt alternativ for å få informasjon om mindre kjente områder, og deretter kan du bestemme hvilke av dem du vil besøke i løpet av turen.
  • Det er best å gjøre dette i begynnelsen av turen for å gi deg selv tid til å organisere deg; det er viktig å gi rom for improvisasjon, spesielt i en by som har så mye å tilby.
  • Du kan også bruke det til å "ta farvel" med byen. Når jeg ankommer byer liker jeg å oppdage dem litt etter litt, men den siste dagen har jeg alltid følelsen av å ville se alt en siste gang, og dette er noe som er mulig takket være denne turistbussen.
  • Det er et godt alternativ hvis du reiser med barn til Disneyland og bare skal tilbringe én dag i Paris. Det er en måte å se alt på, barn blir ikke slitne og nyter utsikten fra panoramaterrassen, og mange forklaringer er tilpasset dem.
  • I Big Bus-alternativet reiser barn opp til 4 år gratis. I dette tilfellet, hvis du reiser med barn, vurderer du sannsynligvis å besøke Disneyland (sannsynligvis grunnen til turen din). Jeg har skrevet en guide om Billige Billetter til Disneyland Paris: forskjellig typer billetter, hvordan man kan spare penger, mulige alternativer etc. slik at du har alle detaljene og kan organisere besøket ditt i parken på best mulig måte.
  • Veksle turistbussen med en spasertur rundt i Paris: ta bussen til Eiffeltårnet og gå til Louvre. Der kan du ta bussen tilbake for å utforske områdene lenger unna sentrum.

Bestill turistbussen Toot de Paris

Hvis du er interessert i å bruke turistbussen i Paris, vil du også være interessert i

Turistbuss i Paris| ©COUVRAT Sylvain
Turistbuss i Paris| ©COUVRAT Sylvain

Hvis du tenker på hvilke andre transportmidler du trenger for å bevege deg rundt i Paris, vil jeg anbefale deg et annet alternativ som ligner på konseptet med turistbussen, men sikkert mye mer romantisk. Å ta et cruise på Seinen vil tillate deg, i tillegg til å hvile fra de lange turene på turen, å se arkitekturen og de mest emblematiske bygningene i Paris fra vannet i Seinen. Høres bra ut, ikke sant? Jeg vil fortelle deg alle detaljene i denne guiden om Seine elve-cruise.

Bestill nattbussen Paris Big Bus