Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

Auschwitz dagsturer fra Krakow

Hvis du er klar til å ta en reise inn i den mørkeste fortiden i Europas nyere historie, vil du lære alt om denne skjebnesvangre episoden i Auschwitz.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutter lest

Auschwitz dagsturer fra Krakow

Konsentrasjonsleiren | ©Fadjar Djulizar

Dessverre trenger et sted som dette ingen introduksjon.

Det som for flere tiår siden var en torturleir, er i dag et historisk museum som forsøker å forklare fortidens feilgrep for nye generasjoner og hindre at minnet om ofrene går tapt. Når vi snakker om Auschwitz, mener vi ikke én, men tre forskjellige leirer: et administrasjonssenter (Auschwitz I), en utryddelsesleir (Auschwitz-Birkenau) og en arbeidsleir (Auschwitz III). De liggeromtrent en time og et kvarter fra Kraków, og det finnes forskjellige utflukter for å besøke dem fra Kraków.

Min favoritt

Dagstur til Auschwitz fra Krakow

Alt inkludert til den beste prisen

Dette er det mest komplette alternativet du finner hvis du vil besøke konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau ledsaget av en ekspertguide. Det inkluderer også returtransport fra Krakow til den beste prisen jeg har funnet på internett.

Varighet: 7 timer

Å besøke Auschwitz er noe du sannsynligvis bare vil gjøre en gang i livet ditt, og det er viktig å ha en ekspertguide: han eller hun vil gi deg de mest relevante detaljene om dette tøffe øyeblikket i historien, men også hjelpe deg med å forstå hvordan livet var i konsentrasjonsleirene, hvordan det harde arbeidet fant sted der, og fremfor alt vil du lytte til alt med den største respekt.

Med dette alternativet for utflukt til Auschwitz fra Krakow er transport til og fra leiren også inkludert, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe, og guiden vil gi deg turen på engelsk, noe som er viktig for å forstå alle detaljene. De som står opp tidlig kan velge å ta turen kl. 6.30 og deretter ha mer tid på dagen til å utforske Krakow.

Det er også mulig å gjøre det klokka 9.Hvorfor jeg liker dette alternativet: av alle måtene å besøke Auschwitz på, er dette den mest komplette og mest komfortable, med den laveste prisen og med guiden på engelsk.Selvstyrt omvisning

Billetter til Auschwitz med transport fra Krakow

Besøk Auschwitz i ditt eget tempo med en trykt guidebok.

Hvis du ikke liker guidede turer, kan du alltids besøke konsentrasjonsleirene i Auschwitz på egen hånd ved å følge en trykt guide eller en audioguide. Dette alternativet inkluderer transport fra Krakow og inngang til leiren, men du vil ikke ha en spesialisert guide.

Varighet: 7 timer

Anbefales hvis... du ønsker å besøke Auschwitz med en spesialisert guide for å få mest mulig ut av opplevelsen. Det er to måter å besøke Auschwitz-leirene på: individuelt eller med en guidet tur. Hvis du besøker Auschwitz på egen hånd med transport fra Krakow, kan du gå i ditt eget tempo uten å måtte følge en guidet gruppe.

D ette billettalternativet med transport koster kr 221 og inkluderer transport til leirene og en trykt guide som hjelper deg å finne frem. Når du bestiller, vil du motta en bekreftelse på e-post med oppmøtested for å gå om bord i bussen. Når du ankommer leirene, har du omtrent tre og en halv time på deg, og så kjører sjåføren deg tilbake til Krakow. Et tips!

Når du velger en dato, hvis du kan, unngå helger og helligdager for å unngå folkemengder.Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette alternativet lar deg være bekymringsløs, da det inkluderer transport fra Krakow og inngang til leiren, men gir deg friheten til å besøke leiren i ditt eget tempo.

Anbefaleshvis... du ikke liker guidede turer, men ønsker å besøke Auschwitz Birkenau-konsentrasjonsleirene i ditt eget tempo og bestemme hvor og hvor mye du vil stoppe.


Sparepakken

Dagstur til Auschwitz og Wieliczka saltgruvene fra Krakow

To av Krakóws beste dagsturer til de beste prisene

Spar penger ved å bestille Krakóws to beste sightseeingturer|description=Perfecto si tienes pensado hacer las dos visitas más demandadas de Cracovia y quieres ahorrar al contratar ambas experiencias juntas.

Varighet: 11 timer

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av tiden din, er dette det beste alternativet, siden det kombinerer omvisningen i konsentrasjonsleirene i Auschwitz med en utflukt til saltgruvene i Wieliczka, de to mest populære og relevante besøkene du kan gjøre under turen til Krakow. Du vil bruke en hel dag på begge utfluktene. Du vil hele tiden bli ledsaget av en engelsktalendeekspertguide, og prisen inkluderer guidens tjenester, inngangsbilletter til begge monumentene og transport tur-retur. Det første stoppet vil være Auschwitz, der den guidede omvisningen vil vare i omtrent tre timer.

Deretter, i løpet av ettermiddagen, vil du besøke de berømte Wieliczka saltgruvene.Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er de to mest etterspurte opplevelsene av reisende, og med denne kombinasjonen har du muligheten til å gjøre begge besøkene på en dag, noe som sparer tid og penger. Anbefaleshvis... du tenker på å gjøre begge utfluktene og du vil spare penger ved å bestille begge guidede turer.


Oppsummert sammenligner vi de tre alternativene


Hvor mye det koster å besøke Auschwitz: inngangsbilletter og omvisninger

Ta deg god tid til besøket| ©Jean Carlo Emer
Ta deg god tid til besøket| ©Jean Carlo Emer

Hvis du lurer på hvor mye det koster å besøke Auschwitz, bør du vite at prisene kan variere avhengig av hvilket alternativ du velger: en standardbillett uten guide eller audioguide koster € 10 per voksen på billettkontoret, mens hvis du blir med på en organisert tur med guide og transport fra Krakow på engelsk, betaler du € 25 hos Hellotickets.

For meg er dette det mest praktiske alternativet, for den lille pris forskjellen kan du komme til porten til konsentrasjonsleiren med privat buss, og etter besøket blir du sluppet av i sentrum av Krakow, uten å bekymre deg for ventetider og viktigst av alt, ledsaget av en ekspertguide. Her er en artikkel med all informasjon om billetter til Auschwitz.

Bestill en utflukt til Auschwitz fra Kraków

Kjøp en kombinert billett eller omvisning til Auschwitz og saltgruvene

Guide som forteller historien til en gruppe| ©Signe Brockman
Guide som forteller historien til en gruppe| ©Signe Brockman

Saltgruveturene fra Krakow er, sammen med Auschwitz-turen, de mest populære attraksjonene i landet. Hvis du vet at du ikke vil forlate Krakow uten å besøke begge, er det et veldig praktisk alternativ, som er å kjøpe Auschwitz og Salt Mines-turen sammen.

Med dette alternativet vil du spare penger og tid, ettersom du ikke trenger å stå i kø på noen av stedene, og du vil hele tiden bli ledsaget av en guide som vil forklare alt du ser, både i konsentrasjonsleiren og i saltgruvene.

Bestill din tur til Auschwitz og saltgruvene

Hvordan komme seg til Auschwitz

Besøk Auschwitz-leiren| ©Jim McDougall
Besøk Auschwitz-leiren| ©Jim McDougall

Det er mest praktisk å komme seg til Auschwitz konsentrasjonsleir på en guidet tur fra Krakow, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å finne din egen transportmetode.

Turene bruker vanligvis en privat buss eller minibuss for å ta deg til og fra Auschwitz-Birkenau fra sentrum av Krakow. Men hvis du foretrekker det, kan du også reise medtog, buss eller til og med med bil, hvis du har bestemt deg for å leie bil under reisen. Alle detaljer om hvert alternativ finner du her: hvordan komme seg til Auschwitz fra Krakow.

Bestill billetter til Auschwitz med transport fra Krakow

Åpningstider i Auschwitz

Vakttårnet| ©bipolars polaroids
Vakttårnet| ©bipolars polaroids

Konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau er åpen hver dag i uken, hver dag i året (unntatt jul, nyttårsdag og første påskedag).

Generelt varierer åpningstidene i Auschwitz fra vinter til sommer, men vanligvis er det åpent mellom kl. 8 og 15 om vinteren og til kl. 17 eller 18 om sommeren.

Bestill en tur til Auschwitz fra Krakow

Varighet på turer og besøk til Auschwitz

Inngang til Auschwitz| ©steve_w
Inngang til Auschwitz| ©steve_w

Avhengig av hvilket alternativ du velger (om du tar en guidet tur eller om du går på egen hånd), vil du trenge mer eller mindre tid, men du bør forvente å trenge mellom en halv og en hel dag for å organisere returen fra Krakow og turen inne i komplekset. For eksempel tar utflukten til Auschwitz fra Krakow som tilbys avHellotickets på engelsk omtrent 7 timer, og du kan velge å gjøre det tidlig på morgenen eller dra senere, det siste alternativet er ved middagstid. 6 eller 7 timer senere vil du være tilbake på hotellet ditt.

O mtrent 6 eller 7 timer senere vil du være tilbake på hotellet ditt. Hvis du velger det kombinertebesøket til Auschtwitz og saltgruvene, er ekskursjonstiden uunngåelig lengre, men det vil tillate deg å gjøre begge besøkene på en dag.

Forvent at den totale varigheten vil være mellom 11 og 12 timer. Se artikkelen min omAuschwitz-turens varighet og Auschwitz-turer for å hjelpe deg med å organisere dagen.

Bestill en tur til Auschwitz fra Krakow

Hva du kan se i Auschwitz

Piggtrådgjerdene omgir hele leiren.| ©Tomas Forgac
Piggtrådgjerdene omgir hele leiren.| ©Tomas Forgac

Under ditt besøk i Auschwitz vil du se:

  • Jernporten til Auschwitz I: På denne porten kan du lese den makabre setningen "Arbeid vil gjøre deg fri" på tysk.
  • Auschwitz I: Besøket begynner i denne konsentrasjonsleiren som ble bygget i 1940 av naziregimet for å huse mellom 15 000 og 20 000 fanger.
  • Auschwitz II: Auschwitz II Birkenause ble bygget senere og økte antallet fanger til 90 000. Her lå gasskamrene, som ble ødelagt på slutten av krigen av nazistiske tjenestemenn i et forsøk på å skjule forbrytelsene.
  • Vakttårnene i Auschwitz Birkenau.
  • Dokumentar: 15 minutter lang, vises i besøkssenteret og gir deg en kontekstuell orientering om historien knyttet til stedet.
  • Skytingsmuren.
  • Hovedbygningen som fører til gasskamrene.
  • Skorsteiner.
  • Piggtrådgjerder.

Hvis du vil vite mer om hva du kan forvente på besøket ditt, kan du lese artikkelen min om hva du kan se i Auschwitz.

Bestill billetter til Auschwitz med transport fra Kraków

Praktiske tips for ditt besøk i Auschwitz

Bagasje tatt fra fanger| ©Fred Romero
Bagasje tatt fra fanger| ©Fred Romero

I enhver annen utflukt er anbefalingene som kan gis før avreise vanligvis mer praktiske: hva du skal ta i ryggsekken, hva slags sko du trenger, hvor du skal spise, hvor du skal ta de beste bildene ... I dette tilfellet tror jeg imidlertid at den første anbefalingen bør være av emosjonell karakter. Jeg lar deg være her et skritt foran, men du kan også konsultere denne artikkelen med 10 tips for å besøke Auschwitz fra Krakow.

Den emosjonelle delen

Mange stiller spørsmål ved et besøk i Auschwitz-leirene som sykelig. Men hvis det gjøres med behørig respekt, er det en verdifull historieleksjon i å bevare minnet og minnet om ofrene.

Med dette vil jeg at du skal huske på at Auschwitz ikke er en fornøyelsespark eller et sted å ta bilder; prøv alltid å oppføre deg med den største respekt.

Auschwitz-turen kan også være vanskelig for de mer følsomme og anbefales ikke for barn.

Trykt guidebok

Den trykte guide boken, som du kan kjøpe ved inngangen på forskjellige språk for under 3 euro, er viktig for å orientere deg under besøket. Når det gjelder hvordan du kommer deg dit, kan du ta tog fra Krakows sentralstasjon, som tar omtrent to og en halv time, hvis du ikke har privat transport.

Bestill en tur til Auschwitz fra Krakow