Krakow Flyplass-transport

Det er flere måter å komme til hotellet ditt fra Krakow flyplass: Jeg vil fortelle deg hvilken som er mest praktisk.

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minutter lest

Krakow Flyplass-transport

Fly som lander på Kraków flyplass | ©ERIC SALARD

Den internasjonale flyplassen ligger omtrent 11 km fra sentrum av Krakow og er forbundet med byen med offentlig og privat transport. For å unngå hodebry ved ankomst er det lurt å bestemme seg på forhånd for hvilket alternativ som passer best for deg.

1. De beste transportmulighetene mellom flyplassen i Krakow og sentrum av byen

Krakow lufthavn| ©Alquiler de Coches
Krakow lufthavn| ©Alquiler de Coches

Det første du må bestemme deg for er om du er mer interessert i komfort og hastighet eller i å spare penger ved ankomst til Krakow. Avhengig av dette vil offentlig transport (buss eller tog til sentrum) eller privat transport være mer egnet for deg. Innenfor komforten med privat dør-til-dør-transport anbefaler jeg deg:

Bestill transport fra Krakow flyplass

2. Privat transport fra Krakow flyplass til hotellet ditt

Privat transport| ©Thibault Penin
Privat transport| ©Thibault Penin

Når du ankommer Krakow flyplass vil du sannsynligvis være sliten etter reisen eller ivrig etter å begynne å besøke byen; i begge tilfeller vil du ønske å komme deg til hotellet ditt så snart som mulig uten å måtte gå rundt for å komme deg ut av flyplassen og lete etter et transportmiddel. Av denne grunn er den mest praktiske måten å komme seg til sentrum på en privat transport fra Krakow flyplass til hotellet.

Du kan bestille denne private transporttjenesten fra Krakow flyplass til hotellet ditt på forhånd (i tilfelle uforutsette omstendigheter er avbestilling mulig med minst 24 timers varsel). Alt du trenger å gjøre er å oppgi ankomstdatoen din i Krakow, flyinformasjonen din slik at sjåføren kan vente på deg og sjekke eventuelle forsinkelser, og adressen til hotellet ditt slik at transporten kan slippe deg av på døren.

Bestill din private flyplasstransport fra Krakow lufthavn

Hvordan tjenesten fungerer

Når du drar til ankomstterminalen, vil sjåføren vente deg med et identifikasjonsskilt og kjøre deg til hotellet i en minibuss med klimaanlegg som deles med seks andre reisende. I gjennomsnitt vil du være på hotellet ditt i sentrum av Krakow på 20-40 minutter. Du trenger ikke å bekymre deg for flyforsinkelser; sjåføren vil vente på deg, og du kan alltid kontakte byrået via e-post.

Privat transport tilbake til flyplassen

Denne tjenesten er også tilgjengelig fra hotellet til flyplassen i Krakow. Måten det fungerer på er den samme: du bestiller på nettet, og den dagen flyet ditt går, vil en minibuss som deles med andre reisende, hente deg på hotellet og kjøre deg til flyplassen. Sjåføren sørger for at du ikke kommer for sent til flyet ditt, slik at du ikke trenger å gå om bord i flyet i all hast og at du ikke må vente for lenge og kaste bort dyrebar tid på reisen.

3. Delt transport mellom flyplassen og byen og tilbake igjen

Ankomster til Krakow flyplassterminal| ©Chris Hoare
Ankomster til Krakow flyplassterminal| ©Chris Hoare

Du kan også spare penger ved å bestille delt transport fra Krakow lufthavn til hotellet ditt i sentrum. Bestillingsmetoden og reisevilkårene er de samme, og dette alternativet lar deg glemme de mer kjedelige detaljene på reisen din og fokusere på å nyte Krakow og omgivelsene.

Hvordan det fungerer

Som med den private transporten, vil sjåføren møte deg på flyplassen og ta deg til døren til hotellet ditt, men du må kanskje dele reisen med en annen reisende som også trenger å reise fra flyplassen til byen samtidig (eller omvendt).

Sjåføren kan derfor stoppe underveis for å sette av eller hente en annen reisende. Dette, som kan forlenge reisen med ti til femten minutter, gjør også billettprisen litt billigere.

Fordeler

Andre fordeler med noen av disse tjenestene er plass til bagasje eller tilgjengeligheten av rutetabellen, ettersom de er tilgjengelige 7 dager i uken uavhengig av når du ankommer Krakow lufthavn.

Bestill transport fra Krakow flyplass

4. Andre alternativer for å komme deg fra Krakow lufthavn til sentrum av byen

Tog fra Krakow lufthavn| ©Melinda van den Brink
Tog fra Krakow lufthavn| ©Melinda van den Brink

Tog

Toget går fra flyplassen hver halvtime og kjører fra kl. 04.00 til 23.00 mandag til søndag. Billetten koster en eller to euro og tar omtrent 45 minutter for hele reisen og omtrent 20 minutter til stoppestedet på Kraków sentralstasjon, som er der jeg anbefaler at du går av hvis hotellet ditt ligger i sentrum (siste stopp er utenfor Kraków sentrum).

Navnet på toget er SKA1, og det har WIFI om bord og elektriske ladepunkter. Ved ankomst til flyplassen vil du se at togstasjonen er skiltet.

Buss

Det er to bussruter til Krakow sentrum på dagtid (208 og 252) og en nattbuss (902), som er skiltet ved flyplassutgangene. Billettene koster én euro og kan kjøpes i automater i nærheten av bussholdeplassen eller på selve bussen.

Turen til sentrum tar omtrent 45 minutter. Blant de viktigste bussholdeplassene på flyplassen er Kraków sentralstasjon (linje 208) og Kraków kongressenter (linje 252).

Nattbussen går fra kl. 23.00 til 05.00, og en av de viktigste holdeplassene er Glówny stasjon.

Drosje

Drosjer er dyrere enn å leie en privat transport på forhånd, og sjåførene er ikke forpliktet til å ta imot euro i stedet for polsk valuta (zloty). Det er imidlertid et tilgjengelig alternativ hvis du ikke har bestilt transport når du ankommer flyplassen og ønsker å unngå offentlig transport. Stoppestedet er lett å finne fra ankomstterminalen, og prisen er ca. 25 euro til sentrum.

Anas reisetips

Unngå å veksle penger på flyplassen; du vil få en dårligere avtale enn på byens vekslingskontorer.

5. Du kan også være interessert i

Wawel-katedralen, Krakow| ©Naval S
Wawel-katedralen, Krakow| ©Naval S

Når du har organisert din ankomst til Krakow, er det viktig at du på forhånd organiserer aktivitetene du ønsker å gjøre i byen, siden den er ganske turistifisert og noen av dem bør bestilles i god tid i forveien. Så jeg anbefaler at du tar en titt på disse guidene:

Bestille transport fra flyplassen i Krakow