Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Varighet av besøk og turer til Auschwitz

Hvis du er en av dem som vil ha alt organisert til minste detalj når du reiser, kan jeg hjelpe deg med å beregne tiden du trenger for å besøke Auschwitz og komme deg dit fra Krakow.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minutter lest

Varighet av besøk og turer til Auschwitz

Under besøket i konsentrasjonsleiren | Lāsma Artmane

Når vi reiser, er tiden dessverre ikke uendelig, og dagene i Krakow kommer garantert til å fly av gårde. For å organisere timeplanen din riktig og sørge for at du ikke kommer i tidsnød, bør du vite at du må bruke mellom en halv og en hel dag på å besøke konsentrasjonsleiren Auschwitz.

Legg merke til at jeg vil forklare hvor lenge besøkene varer, hvor mye tid du trenger hvis du vil besøke den i ditt eget tempo og hvor lang tid reisen fra Krakow tar.

Hvor lang tid tar turen til Auschwitz fra Krakow?

Hvordan komme seg til Auschwitz| ©smartpic M
Hvordan komme seg til Auschwitz| ©smartpic M

Hvis du velger å bestille en all -inclusive-tur til Auschwitz fra Krakow, må du regne med at den totale varigheten (inkludert transport og guidet tur) vil være ca. 7 timer, slik at du har brukt mer enn en halv dag på denne turen.

Avhengig av hvilket språk du velger å ta turen på, kan du dra på et eller annet tidspunkt. Det gode? I Hellotickets finner du muligheter for å ta turen på spansk til forskjellige tider på dagen, så fleksibiliteten du har til å organisere dagen er maksimal.

Reisetiden er litt over en time og den guidede turen varer i ca. tre timer, så vi har en dag på ca. 7 timer foran oss. Den første turen går fra Krakow kl. 6.30 om morgenen, slik at vi kan være i Auschwitz under åpningen av leiren (dette alternativet passer selvsagt bare for de mest utålmodige eller morgenfriske). Fra dette tidspunktet er det avganger hvert 30. minutt, med siste avgang ved middagstid. Du kan forvente å være tilbake i Krakow syv timer etter avgang.

Bestill turen til Auschwitz fra Krakow

Hvor lang tid tar turen til Auschwitz konsentrasjonsleir på egen hånd?

Besøk Auschwitz-leiren| ©Jim McDougall
Besøk Auschwitz-leiren| ©Jim McDougall

Det er ingen tidsbegrensning for oppholdet i leiren. Når du kjøper billettene til turen til Auschwitz, må du velge hvilken dato og klokkeslett du ønsker å gå inn i leiren, ettersom alle innganger er registrert.

Når du er inne i leiren, kan du regne med å bruke ca. tre timer på å besøke de to Auschwitz-Birkenau-leirene. Tanken er at du skal se den innledende dokumentaren i besøkssenteret (15 minutter) og deretter gå på oppdagelsesferd i den første leiren med utstillingsrommene med gjenstander og eiendeler fra ofrene og stoppe opp for å beundre detaljene.

Når du kjøper billettene, får du gratis tilgang til en audioguide som forklarer alt du ser gjennom hodetelefoner mens du går gjennom de ulike delene av leiren. På slutten av turen må du huske å legge til tiden det tar å komme deg tilbake til Krakow, slik at du trenger mer enn 7 timer totalt (legg til ventetiden ved billettkontoret hvis du ikke har kjøpt billettene nettet på forhånd).

Bestill turen til Auschwitz fra Krakow

Hvor lang tid tar det å komme seg til Auschwitz fra Krakow?

Vakttårn| ©bipolars polaroids
Vakttårn| ©bipolars polaroids

Auschwitz ligger i den polske byen Oświęcim, omtrent 70 kilometer fra hovedstaden. Hvis du reiser med bil, bør det ikke ta mye mer enn en time og et kvarter, avhengig av trafikken. Se artikkelen min om hvordan du kommer deg til Auschwitz fra Kraków for mer informasjon.

Med buss

Hvis du reiser med en organisert busstur til Auschwitz fra Kraków, går turen direkte og uten mellomlandinger. Hvis du velger å reise med offentlig buss, blir reisen noe lengre. Med avganger fra kl. 06.00 og kl. 20.00 om morgenen har du hele dagen til å komme deg til og fra Auschwitz uten problemer.

Med tog

Hvis du reiser med tog, må du bytte spor, så reisen tar nesten to timer. I tillegg kommer de to kilometerne fra togstasjonen til inngangen til konsentrasjonsleiren (det kan ta en halvtime ekstra å gå).

Bestill turen til Auschwitz fra Krakow

Hvor lang er den kombinerte turen til Auschwitz og Saltgruven?

Inne i saltgruvene| ©Alexander Johmann
Inne i saltgruvene| ©Alexander Johmann

Et populært alternativ for reisende til Krakow er å bestille en kombinert tur til Auschwitz og salt gruvene, der målet er å få mest mulig ut av tiden ved å gjøre begge besøkene på én dag.

Først besøker du konsentrasjonsleiren, og deretter kjører bussen deg til inngangen til saltgruvene, der du får en guidet omvisning.

Denne turen tar ca. 11 timer, så ikke planlegg å gjøre noe annet den dagen. Resten av turen har du imidlertid tid til å organisere dagen i Krakow etter eget ønske.

Bestill turen til Auschwitz og saltgruven