Utflukter til El Teide

Den majestetiske toppen av Teide-fjellet er et must på en reise til Tenerife: Med rundt fire millioner besøkende i året kan du lese mer om hva som gjør dette stedet så spesielt og hvordan du forbereder utflukten.

Alex Grande

Alex Grande

8 minutter lest

Utflukter til El Teide

Utsikt over El Teide | ©Maxim berg

Teide er kronjuvelen på Tenerife og den viktigste grunnen til å besøke Kanariøyene, så ingen tur til dette magiske stedet ville være komplett uten en utflukt til den imponerende vulkanen som er Spanias høyeste fjell.

I denne guiden har jeg valgt ut de beste utfluktene til Teide, der du vil bli trollbundet av det vulkanske landskapet og den utrolige utsikten som reisen vil belønne deg med.

1. Utflukter til Teide

Snødekte Teide| ©Michal Mrozek
Snødekte Teide| ©Michal Mrozek

2. Halvdagsutflukt til Teide

Los Roques García med Teide i bakgrunnen| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Los Roques García med Teide i bakgrunnen| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

På denne halvdagsutflukten til Teide vil du sammen med en lokal guide oppdage det utenomjordiske landskapet som omgir vulkanen, og du vil stige opp til toppen på en rute som ikke vil unnlate å overraske deg.

Reiseplan

Guiden henter deg på hotellet i en minibuss, og du kjører mot Teide nasjonalpark langs en fjellvei gjennom majestetiske furuskoger, og som om det var en tunnel, tar den brått slutt og du befinner deg overfor Teide under den uendelige åpne himmelen.

Du begynner ruten med å oppdage de umulige landskapene som er dannet av lava og vulkansk jord, langs en av de mest tilgjengelige og vakre stiene i parken, Roques de García. Her finner du disse steinmenhirene som er formet av naturens egne innfall og som er uforanderlige vitner om all skjønnheten som omgir dem.

Etter å ha sett noen av disse naturlige megalittene på nært hold, som "La Catedral", "El Dedo de Dios" eller "La Cascada", fortsetter du gjennom et landskap av lava som er frosset i tid, der alle slags innfødte insekter som øgler, tusenbein, øyenstikkere og bønnemengder lever blant gyvelen.

Den siste oppstigningen til Teide-vulkanen kan gjøres til fots eller med taubane og gir deg en spektakulær utsikt over skyene, og mellom skyene kan du se øyas horisont som strekker seg helt til havet.

Derfor anbefaler jeg denne utflukten

Å besøke Teide på en organisert tur har en rekke fordeler, og den viktigste er sannsynligvis at du slipper å planlegge ruten på egen hånd. Når du reiser sammen med en guide, kan du dessuten være trygg på at du vet hvor du skal og at du ikke går glipp av noe interessant.

En annen svært viktig ting er at du er garantert transport til og fra hotellet, og du slipper å søke om nødvendig tillatelse til å bestige Teide (som du måtte ha søkt om på nettet hvis du ville bestige Teide uten å være med på en organisert tur).

Nyttig informasjon

 • Gruppestørrelse: maksimalt 15 personer
 • Hva er inkludert: Transport til og fra hotellet, profesjonell guide, inngangsbillett til Teide nasjonalpark.
 • Hva er IKKE inkludert: Taubanebillett til Teide (må kjøpes på forhånd på nettet).

Alex' tips til reisende

Det er et lite problem å bestige Teide uten tillatelse: Det er adgangskontroll fra kl. 9.00 til 17.00, og utenom disse timene trenger du ikke å vise frem tillatelse for å bestige fjellet, selv om en Teide-tur på ettermiddagen ikke er den beste måten å gjøre det på. Det beste er å dra på en organisert utflukt, som inkluderer tillatelse til å klatre til toppen.

3. Hel omvisning på Tenerife: Teide, Icod, Garachico og Masca

Det gamle dragetreet i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.
Det gamle dragetreet i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.

Tenerife er en øy full av fortryllende hjørner, vulkanske landskap, avsidesliggende byer og landsbyer med tradisjoner som går helt tilbake til guanchene, de opprinnelige kanariøyboerne. På denne komplette rundturen på Tenerife får du oppleve litt av hvert på en vakker reise.

Reiseplan

Etter å ha hentet deg på hotellet, tar guiden deg og resten av gruppen med til Vilaflor, en landsby på 2500 meters høyde, hvorfra du får en fantastisk utsikt over øya. Derfra går turen til Teide nasjonalpark, Kanariøyenes juvel og et av Spanias viktigste naturområder. Du klatrer opp på vulkanen og beundrer toppen av Teide, mens du nyter det utrolige landskapet i parken.

Utflukten fortsetter til Icod de los Vinos, som du kan forestille deg er kjent for sine deilige Malvasia-viner, en søt vin laget av denne druetypen. Icod er også kjent for Drago Milenario, et eldgammelt tre og et kulturelt symbol på Tenerife.

Deretter besøker du Garachico, en landsby som ble ødelagt av et vulkanutbrudd tidlig på 1700-tallet, men som gjenoppsto fra asken og ble det sjarmerende stedet det er i dag. Den vakre kirken og Roque de Garachico, en holme ved inngangen til havet foran landsbyen, gjør dette til et uforglemmelig besøk.

Som avslutning på utflukten utforsker dere området rundt Masca, en liten og avsidesliggende landsby omgitt av kløfter og klipper som tidligere var et tilfluktssted, et hvilested og en base for pirater. På veien tilbake passerer du Santiago del Teide og Los Gigantes-klippen før du returnerer til hotellet.

Hvorfor jeg anbefaler denne turen

Denne omfattende opplevelsen er perfekt hvis du ønsker å utforske øya og bli kjent med den på forhånd, for deretter å dra på egen hånd til det området du liker best for å oppdage det i dybden. Denne utflukten egner seg best de første dagene av reisen til Tenerife.

Nyttig informasjon

 • Varighet: fra 7 til 8 timer
 • Pris: 707.
 • Gruppestørrelse: 15 personer
 • Hva er inkludert: Privat transport, henting og levering på hotellet, profesjonell guide, inngangsbillett til Teide nasjonalpark.

4. Halvdagsutflukt til Teide i en liten gruppe

Luftfoto av Teide nasjonalpark| ©Jonathan Rubio H.
Luftfoto av Teide nasjonalpark| ©Jonathan Rubio H.

På denne halvdagsutflukten til Teide i en liten gruppe kan du besøke Teide i en liten gruppe, spise lunsj med typiske retter fra øya og oppdage alle hemmelighetene i det vulkanske landskapet samt faunaen og floraen.

Reiseplan

Med avgang fra hotellet setter dere kursen mot Teides vulkanske og utenomjordiske landskap. Vi tar hensyn til det fysiske nivået til hver enkelt i gruppen og følger en tilpasset rute gjennom Teide nasjonalpark, der vi sammen med guiden besøker noen av de vakreste stedene.

Vi stopper ved Parador del Teide, en gammel ombygd fjellhytte, for lunsj og en "barraquito", en typisk kanarisk kaffe med likør og kondensert melk.

På ettermiddagen besøker du en botanisk hage og et informasjonssenter for å lære mer om parkens ulike geologiske særtrekk, fauna, flora og arkeologiske verdi. Du kan besøke et vulkansk rør og se informative projeksjoner for å lære mer om opprinnelsen til stedene du har gått gjennom på ruten.

Derfor anbefaler jeg denne turen

Denne opplevelsen er perfekt for deg som reiser til Tenerife med barn: Ruten er tilpasset dem, og de vil kunne nyte den uten problemer, og besøket på besøkssenteret vil være ganske underholdende, spesielt hvis de er interessert i biologi og geologi. Siden det er en liten gruppe, er det heller ingen fare for at de små blir overveldet i et hav av mennesker.

5. Nattutflukt til Teide

Betrakt stjernenes skjønnhet på himmelhvelvingen| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Betrakt stjernenes skjønnhet på himmelhvelvingen| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Hvis du vil se stjernehimmelen slik du aldri har sett den før, kan du på denne utflukten til Teide se solnedgangen og observere stjern ene på en astronomisk rute der du får se stjerneskudd som krysser stjernebildene i totalt mørke.

Reiseplan

Dere møter gruppen ved inngangen til Teide nasjonalpark, og sammen med den profesjonelle guiden og astronomieksperten tar dere en rute i det siste dagslyset til observasjonspunktet.

Ved mørkets frembrudd tar dere plass på et høyt punkt for å observere nattehimmelen i et privilegert miljø uten distraksjoner eller hindringer, langt fra alle former for lysforurensning. Ved solnedgang og midt på fjellet vil det være ganske kaldt, selv om sommeren, så jeg anbefaler at du tar med varme klær og godt fottøy. Du trenger også noe å spise og en flaske vann.

Hvorfor jeg anbefaler denne utflukten

Denne turen kan ikke erstatte en dagstur i Teide nasjonalpark, for da går du glipp av det vakre og majestetiske landskapet, men hvis du allerede har besteget vulkanen, er dette en helt unik opplevelse som du garantert vil nyte, spesielt som par.

Nyttig informasjon

 • Varighet: 6 timer 30 minutter
 • Pris: 994.

6. Utflukt med jeep til Teide og Masca

Nyt det vakre landskapet i Masca fra jeepen din.| ©Jason Boldero
Nyt det vakre landskapet i Masca fra jeepen din.| ©Jason Boldero

En annerledes og eventyrlig opplevelse: Jeepturen til Teide tar deg fra hotellet til toppen av vulkanen på en rute mellom stier.

Reiseplan

Du utforsker Teide nasjonalpark om bord i 4x4-bilen, og stopper av og til for å beundre det vulkanske landskapet og ta bilder, mens ekspertguiden i geologi forklarer opprinnelsen til fjellformasjonene du finner.

I jeepen, alltid med spektakulær utsikt over den majestetiske Teide, krysser du parken og kjører langs den svingete veien til du kommer til Masca, en fjellandsby på toppen av en kløft hvor du stopper for å spise en typisk kanarisk meny.

Derfor anbefaler jeg denne turen

Hvis du er ute etter komfort, er ikke dette opplevelsen for deg, da en jeeptur er litt røffere og humpete enn en utflukt i en minibuss. Hvis du er ute etter eventyr, må du ikke gå glipp av denne 4x4-turen på Teide.

Nyttig informasjon

 • Gruppestørrelse: maksimalt 6 personer
 • Hva er inkludert: Henting på hotellet og retur, profesjonell guide, inngangsbillett til Teide nasjonalpark.
 • Hva er IKKE inkludert: Lunsj (ikke inkludert i prisen).

Spørsmål og svar om Teide nasjonalpark

Her er noen ting jeg skulle ønske jeg hadde visst før min første tur til Tenerife, der jeg besøkte Teide på egen hånd og oppdaget alt underveis.

Trenger jeg billett for å komme inn i Teide nasjonalpark?

Den eneste måten å komme seg til toppen av Teide på er til fots, og da trenger du en tillatelse utstedt av nasjonalparkens nettverk til maksimalt 200 personer per dag. Det avhenger av årstiden, men vanligvis er det ingen ledige plasser de neste to-tre månedene når du ber om tillatelse.

Derfor anbefaler jeg organiserte utflukter, blant annet fordi du da slipper å be om tillatelse.

På den annen side er tillatelsen helt gratis, og dette er den eneste inngangsbilletten du trenger for å bestige Teide.

Hvordan fungerer taubanen til Teide?

Det mest populære alternativet for å besøke Teide er å ta taubanen opp fra basestasjonen. Der er det en gratis parkeringsplass (med plass til ca. 200 biler), og du kan ta taubanen, som på en fantastisk 8-minutters tur med fantastisk utsikt tar deg til toppstasjonen på 3555 meters høyde.

En tur-retur-billett til taubanen koster € 37 (tur-retur) eller € 21 (én vei) per person, og kan kun kjøpes på den offisielle nettsiden i god tid i forveien.

Hvordan går jeg opp Teide på egen hånd?

Det finnes flere ruter for å bestige Teide: rute nummer 10(kalt Telesforo Bravo), som starter fra taubanens toppstasjon og tar ca. 40 minutter én vei. Den er ganske bratt og vanskelighetsgraden er noe høy, men det er den raskeste måten å nå toppen på.

Hvis du vil ta en dagstur, er den mest kjente ruten nummer 7 (Montaña Blanca - Pico del Teide). Den er 8,3 km lang og tar ca. 5 timer å gå, så det er ikke alle som kan gå tur-retur samme dag. Så noe som kanskje høres bra ut for deg er å sove på Refugio de Altavista ( du må bestille i god tid) og fortsette ruten i de tidlige morgentimene for å se soloppgangen fra Teide.