Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Hval- og delfinsafari

Tenerife er et av de få stedene i verden der du kan se hvaler og delfiner hele året. Slik kan du nyte denne vakre opplevelsen

Alex Grande

Alex Grande

8 minutter lest

Hval- og delfinsafari

Delfiner utenfor kysten av Tenerife | ©Bertrand Borie

Visste du at sørkysten av Tenerife er et av de beste stedene i Europa for å se marint liv med egne øyne? Der kan du få øye på ville delfiner og hvaler som svømmer i havet, en unik og spennende opplevelse i like deler.

Etter å ha reist til Tenerife ved flere anledninger og vært heldig nok til å kunne nyte denne spektakulære opplevelsen på nært hold, har jeg skrevet denne guiden der jeg forteller deg alt du trenger å vite om hval- og delfinsafari på Tenerife. Vil du bli med meg?

Min favoritt

Hval og Delfin Safari på Tenerife

Seiling i små grupper til uslåelige priser

Perfekt hvis du har lyst til å nyte en hel dag til sjøs med alt inkludert: luksusbåt med maksimalt 11 personer om bord, mat og forfriskninger, hvalsafari og snorkling.

Varighet: 3 timer

Å tilbringe dagen på en seilbåt på havet, kaste anker ved siden av klippene for å nyte lunsj i havbrisen og lytte og oppdage hvaler og delfiner rundt deg: en flott plan som fortjener en automatisk inkludering i turen til Tenerife. Når du seiler for 3 timer på en seilbåt, vil du nyte utsikten over sørkysten av Tenerife fra havet mens du går på jakt etter hvaler og delfiner.

dette seilbåtcruiset med hval- og delfinsafari kommer du til noen av de beste stedene for snorkling og dy kking på grunn av antallet marine arter du kan se selv fra vannoverflaten. Kapteinen på båten, en ekspert på sjøpattedyrene som bor i området, vil alltid være oppmerksom på å advare deg om eventuelle observasjoner.

Du vil stoppe for lunsj, og du kan nyte en smak av Kanariøyene mens du slapper av på dekk på båten.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Blant alle alternativene for hval- og delfinsafari på Tenerife er dette alternativet det mest komplette. Den har en utvidet varighet, lunsj inkludert, snorklingstopp. Alt med maksimalt 11 personer om bord.

Anbefaleshvis... Du ikke bare ønsker å nyte hvalsafari, men også den avslappende opplevelsen av å seile på en seilbåt i Atlanterhavet.


Med luksusbåt

Hval og Delfin Safari på Tenerife

Nyt katamaranseiling

Perfekt for en dag om bord på en eksklusiv båt i en relativt liten gruppe, med alt inkludert. I tillegg til hvalsafari inkluderer det et snorkelstopp.

Varighet: 3 timer

Siden du kommer til å nyte en god tid på Atlanterhavet, lar det brede utvalget av båtturer på Tenerife deg velge din båt. I dette tilfellet vil du tilbringe dagen om bord på en luksuriøs katamaran som tar deg langs sørkysten av Tenerife, foran de spektakulære klippene i Los Gigantes.

I dette tilfellet vil du også gjøre et snorkelstopp, og drikke og mat er også inkludert, så du trenger ikke å bekymre deg for noe annet enn å kose deg til fulle og holde utkikk etter delfiner og hvaler.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: I tre timer får du muligheten til å seile på Atlanterhavet på en luksuriøs katamaran med mat, drikke og et snorkelstopp inkludert.

Anbefales hvis... Du har lyst til å prøve følelsen av å seile på en katamaran med 30 andre passasjerer om bord.


Den mest økonomiske

Hval og Delfin Safari på Tenerife

Det beste cruiset for et stramt budsjett

Selv om det er et stort skip som kan være ganske overfylt sammenlignet med andre cruise, er det en flott måte å legge til en fantastisk suvenir på turen til en rimeligere pris.

Varighet: 3 timer

I dette alternativet vil du seile i farvannet rundt Tenerife mens du nyter den vakre utsikten over Teide-fjellet, og gå på jakt etter en rekke marine dyr: spermhvaler, finnhvaler, skilpadder, forskjellige delfinarter, maneter og sjøfugler. En ekspertguide vil følge gruppen til enhver tid for å sikre at du ikke går glipp av noe, og at du vet hvordan du skal identifisere det du ser riktig.

Du vil gå om bord i en skonnert, som lar deg manøvrere vannet på Kanariøyene med presisjon for å unngå plutselige bevegelser som kan skremme havdyrene.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Selv om det er litt kort sammenlignet med andre lignende alternativer, og du blir ledsaget av en større gruppe, er det en flott måte å legge til en fantastisk suvenir på turen til en rimeligere pris.

Anbefales hvis... Du leter etter en opplevelse som passer inn i et stramt budsjett, men du vil ikke gi opp den spesielle og unike opplevelsen av å se hvaler og delfiner fra en båt.


Øko-eventyr

Hval og Delfin Safari på Tenerife

Et ekte eventyr med marinbiologer om bord

Det mest eksklusive alternativet gir deg eksklusiv veiledning av en marinbiolog og fordelen av å ha den minste mulige gruppen av deltakere, 8 personer om bord på båten sammen med kapteinen.

Varighet: 3 timer

Gå på en motorbåt med en marinbiolog for å oppdage det marine livet på Costa Adeje på en morgentur der du vil være spesielt oppmerksom på lydene fra hvaler og delfiner og få muligheten til å se dem i deres naturlige habitat.

På denne turen vil du reise langs kysten av byen Adeje, et av de viktigste stedene på øya for observasjoner av marine dyr. Du vil gå ombord i en motorbåt utstyrt med en hydrofon for å lytte til lydene fra hvaler og delfiner. Ved å gå med motorbåt vil du raskt kunne nærme deg gruppene av hvaler for å se dem på nært hold uten å gå glipp av en eneste detalj.

I mellomtiden vil guiden din vise deg skjønnheten i det marine livet med didaktisk informasjon slik at du kan forstå i detalj den enorme og betydningen av øyas økosystemer. Når du når det naturlige habitatet til de marine hvalene, vil du sakte nærme deg dem for å observere dem på nært hold. Guiden vil ta bilder av dyrene som du deretter kan motta gratis, slik at du alltid vil ha en flott suvenir av opplevelsen.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er en eksklusiv fullverdig marin safari med den mest intime gruppen av deltakere som er mulig, 8 personer om bord. Denne opplevelsen er mer didaktisk, siden den fokuserer på observasjon av sjøpattedyr, og marinbiologen som følger deg vil introdusere deg for den enorme undervannsverdenen på øya.

Anbefaleshvis... Du går i en liten gruppe, båten vil være praktisk talt privat for deg. Hvis du også er interessert i bevaring av miljøet og den marine faunaen, er dette alternativet for deg.


Kort sagt: vi sammenligner de fire alternativene

Hvis du fortsatt er i tvil om hvilket alternativ som passer best for turen din (og budsjettet ditt), har jeg gjort denne øvelsen for deg. Jeg forlater deg her denne sammenligningstabellen med prisene og de mest relevante dataene for hver ekskursjon.


Hvorfor Tenerife er unikt for observasjon av sjøpattedyr

Delfiner som krysser vannet på Tenerife| ©Bertrand Borie
Delfiner som krysser vannet på Tenerife| ©Bertrand Borie

Takket være det milde klimaet på Kanariøyene hele året, og de dype havbunnene som gir hvalene et pusterom fra de sterke strømningene i Atlanterhavet, tiltrekker Tenerife seg mange sjøpattedyr, beskyttet i et naturreservat.

Det er derfor mulig å se flaskedelfiner og grindhvaler mellom farvannene til La Gomera og Tenerife. Med litt flaks, i opplevelsene jeg har fortalt deg om, vil du kunne se andre arter som Brydes hvaler, vakre eksemplarer av langstrakte hvaler, blåhvaler, det største dyret på planeten Jorden, og flere delfinarter.

Hvorfor er det så lett å se hvaler og delfiner i disse opplevelsene? Årsaken er enkel: om natten jakter disse dyrene på fisk og blekksprut, og om dagen hviler de på overflaten, hvor det er lett å observere dem på nært hold og, enda viktigere, i naturen.

Den beste tiden på året for å se hvaler og delfiner på Tenerife

Under aktiviteten| ©Justin Ennis
Under aktiviteten| ©Justin Ennis

Selv om den store fordelen med disse opplevelsene er at du er garantert observasjoner hele året, her er en liten referanse til hvordan de varierer i henhold til sesongen:

 • Våren er når det er størst aktivitet og bevegelse av hvaler.
 • Sommeren er hekkesesongen, så du kan være i stand til å se babyhvaler og delfiner.
 • Om høsten er observasjonene litt mindre regelmessige, men det er den beste tiden å seile, og himmelen har et helt spesielt lys.
 • Om vinteren er dagene kortere, og det er derfor mulig å se marine dyr som forbereder seg på å jakte, noe som gir kortere, men mer intense observasjoner.

Tips for å få mest mulig ut av hval- og delfinopplevelsen din

Venter på observasjonen| ©Justin Ennis
Venter på observasjonen| ©Justin Ennis

Bestill tidlig for å sikre deg plass

Bestill hval- og delfinsafari så snart som mulig. Det finnes en rekke alternativer for å nyte en av disse spektakulære utfluktene, men det er også en svært populær aktivitet både blant lokalbefolkningen og reisende, så det er lurt å sikre seg plass på forhånd.

Pakk kofferten

Selv om været på Kanariøyene er spektakulært hele året, må du huske å pakke en vindjakke eller mackintosh om vinteren, da havbrisen på havet kan bli ganske kjølig. Uansett årstid trenger du solkrem og sannsynligvis solbriller, slik at lyset ikke gjør øynene dine for fort slitne.

Unngå sjøsyke

Hvis du har lett for å bli sjøsyk, må du huske på at jo større båten er, jo mindre merker du dønningene, så kanskje det billigere alternativet er det perfekte for deg (du vil være på en båt med plass til 130 personer).

Beste tid på dagen for utflukten

Disse opplevelsene avgår til forskjellige tider i løpet av dagen. Uavhengig av tidspunktet på dagen vil du ha samme sjanse for å se marine dyr. Hvis du tar med kamera og ønsker å ta et godt bilde, vil du allerede vite at dagslyset vil hjelpe klarheten i bildene.

Andre interessante aktiviteter på Tenerife

Teide-fjellet| ©Maria Lupan
Teide-fjellet| ©Maria Lupan

Hvis du er på Tenerife, ville det være en dødssynd å ikke bestige Teide-fjellet. Spanias høyeste topp tilbyr ikke bare den beste utsikten over øya, men landskap som ser ut som noe fra en annen planet. Uansett hvilken ånd du har (det finnes mer eventyrlige og mer avslappede alternativer), kan du lese guiden min til hvilken som passer deg best.

Hvis du vil få mest mulig ut av tiden din på øya for å utforske nærliggende paradis, er La Gomera og El Hierro to mindre, men like fascinerende øyer. Jeg vil fortelle deg alt du trenger å vite for å organisere besøket ditt til El Hierro og La Gomera.

Og sist, men ikke minst, hvis du har fått lyst til å oppleve øyas marine dyreliv enda mer, kan du bli med på en kajakktur i nærheten av havskilpaddene. Uforglemmelig!

Ofte stilte spørsmål

 • Er det lett å se delfiner eller hvaler på Tenerife?

  Farvannene rundt øya Tenerife er en verdensreferanse for hval- og delfinsafari, så ja, det er relativt enkelt å se dem i deres miljø, spesielt på visse tider av året.

 • Hva er den beste tiden på året for å se hvaler eller delfiner på Tenerife?

  Om vinteren og våren er migrerende hvaler og delfiner svært vanlige i farvannene sør for Tenerife, spesielt i området mellom Tenerife og La Gomera.

 • Respekterer hvalsafari-ekspedisjonene omgivelsene og miljøet?

  Ja, alle selskapene som opererer er lokale og overholder alle relevante forskrifter. Det er også et alternativ der du vil bli ledsaget av marinbiologer som vil svare på alle spørsmålene dine om disse artene.

 • Er det mulig å gjøre denne hval- og delfinturen med barn, og er det farlig?

  Ja, det kan gjøres med barn, og det er ikke farlig i det hele tatt. Dessuten vil de nyte seilopplevelsen og lære mye om livet i havet ved å se på disse fantastiske hvalene.