Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

De beste dagsturene til El Hierro fra Tenerife

Et av de mest spektakulære stedene i verden ligger bortgjemt på Kanariøyene: Besøk El Hierro fra Tenerife og opplev et eventyr på denne øya som har blitt frosset i tid.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutter lest

De beste dagsturene til El Hierro fra Tenerife

Nyt El Hierro | ©Carlos Jonay Suárez

El Hierro er en øy å miste deg selv i: i den enorme kysten og klippene som er skulpturert i vulkansk stein, stiene som krysser enger og skoger med furu og einer, og de dype havgrottene og grottene der du kan leve et eventyr.

Hvis du skal på en tur på flere dager til Kanariøyene, er en dagstur til El Hierro fra Tenerife en opplevelse som jeg alltid vil anbefale. Vil du vite hvordan du kan besøke øya som ble ansett som verdens ende før oppdagelsen av Amerika? Så les videre, for her er guiden du har lett etter.

1. Heldagsutflukt til El Hierro fra Tenerife

Utsikt fra utsiktspunktet La Peña| ©Ἥλιος
Utsikt fra utsiktspunktet La Peña| ©Ἥλιος

Siden det å gjøre en utflukt til en annen av Kanariøyene fra Tenerife betyr å måtte organisere ruten, ta ferge, få en eller annen transportmetode eller leie bil og besøke alt på egen hånd, er det å gjøre en organisert utflukt til El Hierro fra hotellet ditt det mest komfortable og enda billigere alternativet. Les videre, så skal jeg fortelle deg hvorfor!

Men først, la meg vise deg alt du vil se på denne utrolige utflukten til El Hierro:

Mirador de la Peña utsiktspunkt

Ledsaget av en lokal guide som kjenner alle hemmelighetene til øya og dens mest fantastiske steder, vil du besøke El Hierro på en rute som starter ved utsiktspunktet Peña, nord på øya, hvor utsikten over El Golfo-dalen, full av vingårder og frukthager, vil gi deg et uforglemmelig minne.

Jinama utsiktspunkt

Du vil deretter fortsette til Jinama utsiktspunkt mot øst, hvorfra du vil ha en av de beste utsikten over El Golfo-bukten hvis du kan komme over svimmelheten. Du vil se klipper, vulkanske strender og små eremitthytter høyt oppe mot et strålende panorama over Atlanterhavet.

Frontera Rural Park

Du vil fortsette på en rute gjennom Frontera Rural Park hvor du vil oppdage laurbærskogen, et unikt naturmiljø på Kanariøyene og erklært et biosfærereservat av UNESCO, og stoppe for en typisk kanarisk lunsj på en lokal restaurant.

La Candelaria-kirken og det naturlige bassenget i La Maceta

På ettermiddagen besøker du Candelaria-kirken, med et vakkert klokketårn med hvite vegger atskilt fra kirken på toppen av et fjell, og du går ned til kysten av øya for å besøke en jomfruelig strand og det naturlige svømmebassenget La Maceta, et av de mest berømte på Kanariøyene.

Hotell Punta Grande

For å avslutte utflukten besøker du det som er kjent som "det minste hotellet i verden": Punta Grande Hotel, et lite svart steinhus ved havet som perfekt kunne fungert som kulisse for en Wes Anderson-film.

Bestill din utflukt til El Hierro

2. Hvorfor jeg anbefaler denne utflukten

Nyt den magiske naturen i Frontera Rural Park.| ©Dan
Nyt den magiske naturen i Frontera Rural Park.| ©Dan

Det er en veldig komplett opplevelse som tar deg med for å se de mest interessante stedene på øya, uten at du trenger å organisere turen på egen hånd eller bekymre deg for transport og å følge et kart.

Det har imidlertid en ulempe: verken maten eller fergen er inkludert i prisen, så du må betale 14 € ekstra for førstnevnte og 24 € for sistnevnte, for hver person på turen. Det kan likevel være verdt å gjøre denne utflukten hvis du vil besøke El Hierro fra Tenerife, ettersom det ikke er lett å forberede en dag som dette på egen hånd hvis du ikke kjenner øya eller er ledsaget av en lokal.

Hvis du reiser til El Hierro på egen hånd fra Tenerife, er ferjebilletten dyrere (rundt 50 € per voksen).

Alex' reisetips

El Hierro har nesten ingen strender, da den nesten utelukkende er omgitt av klipper. Svømming i et av de naturlige bassengene er imidlertid en unik opplevelse som du kan nyte på en kjør-selv-utflukt til øya.

3. Nyttig informasjon

Hotell Punta Grande| ©Jose Mesa
Hotell Punta Grande| ©Jose Mesa
  • Varighet: 12 timer
  • Pris: fra 60 euro
  • Gruppestørrelse: 50 personer
  • Hva er inkludert: Lokal guide, sjåfør og minibuss med klimaanlegg, transport til og fra hotellet.
  • Hva er IKKE inkludert: Lunsj (14 € per person) og fergebillett (24 € per person).

4. Ofte stilte spørsmål om utflukten til El Hierro

Tåken over øya fra utsiktspunktet til Jinama| ©Jose Mesa
Tåken over øya fra utsiktspunktet til Jinama| ©Jose Mesa

Hvilke dokumenter trenger jeg for å gå om bord på fergen?

Du trenger ID-kort eller pass for å gå om bord på fergen fra Tenerife til El Hierro. Hvis du glemmer å ta det med, er det godt mulig at du ikke får lov til å gå om bord på fergen, og du vil ikke kunne få pengene tilbake for utflukten.

Hva skjer hvis det regner eller er dårlig vær?

Turen går bare i godt vær, så hvis det regner, blir den utsatt eller avlyst, og du får pengene tilbake. Du kan også avbestille uansett grunn, og hvis du gjør det minst 24 timer i forveien, får du full refusjon.

Blir det tid til å svømme?

Det er ingen badestopp på utflukten jeg har anbefalt, ettersom El Hierro ikke har mange strender, selv om den har naturlige bassenger. Ved det naturlige bassenget i La Maceta vil du stoppe i omtrent 15 minutter, noe som ikke er nok tid til å gjøre det verdt å ta en dukkert.

Hvordan fungerer alternativet for henting på hotellet?

Sjekk listen over hoteller som er inkludert for henting og avlevering, for hvis ditt ikke er inkludert, må du selv finne veien til avgangsstedet (Los Cristianos-stranden på Tenerife).

5. Få det beste ut av El Hierro fra Tenerife

Utforsk de pittoreske gatene i Valverde| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Utforsk de pittoreske gatene i Valverde| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Som jeg allerede har nevnt, er det egentlig ikke verdt det å forberede din egen tur til naboøya fra Tenerife for bare én dag, men hvis du ikke er så mye tilhenger av organiserte opplevelser, er det noen tips som kan hjelpe deg.

Fergen

Det er bare én rute fra Tenerife til El Hierro: fergen tar rundt 2 timer og 30 minutter for å komme dit, og det er daglige avganger. Det er best å bestille på forhånd på nettstedet til Naviera Armas, det eneste selskapet som driver denne tjenesten på øya.

Prisen per voksen for å komme seg fra Los Cristianos til Valverde (El Hierro) er litt over 50 euro, så lenge du reiser til fots uten bil. En av fordelene med den organiserte utflukten til El Hierro er at billettprisen er billigere, og selv om den ikke inkluderer andre ting i prisen, er det fortsatt det billigste alternativet.

Å komme seg rundt på øya

Den beste måten å komme seg rundt på den vakre øya El Hierro er med bil. Enten med din egen bil eller leie en i Valverde, som du har tre selskaper for: Avis, TransHierro eller Autos Bamir. I alle fall anbefaler jeg å leie i god tid, da det selv i lavsesongen kan være vanskelig.

Som en siste utvei kan du bruke øyas busser eller, rettere sagt, guaguas, og hvis du har lyst til å utforske fjellene, kan du leie en sykkel, selv om du vet at dette vil kreve detaljert forberedelse for å kjenne ruten på forhånd.

Et annet alternativ, det dyreste og minst anbefalte, er å bruke en taxi for å komme deg rundt på El Hierro.

Min favorittrute

El Hierro er en øy som inviterer deg til å bli og oppdage alle dens skatter, men som du kan se av reiseruten til den organiserte turen, er det fullt mulig å besøke de fleste av de viktigste stedene på en dagstur.

Så snart du ankommer El Hierro, kan du sette kursen mot utsiktspunktet La Peña. Det ble skapt av Lanzarote-arkitekten César Manrique, og tilbyr en av de mest spektakulære utsiktene du får på øya, og er en perfekt måte å starte utflukten på.

Herfra kan du gå til det naturlige bassenget La Maceta hvis du har lyst på en svømmetur på et unikt sted og benytte anledningen til å spise og hvile (det er piknikområder, restauranter og steder å ligge i solen), eller hvis du foretrekker å besøke en naturlig grotte, gå til Charco Azul, hvor du kan ta et veldig fint bilde for Instagram og til og med ta en svømmetur hvis havet er rolig.

Deretter går du mot Parador Turístico de El Hierro. Selve bygningen er det minst viktige, det som er fantastisk er omgivelsene rundt! Du kan slappe av en stund ved foten av et stort fjell og spasere langs en strand uten bygninger eller strandbarer. Forresten, på veien til Parador er det flere steder hvor det er verdt å stoppe og nyte den spektakulære utsikten.

Herfra kan du dra opp østkysten av øya tilbake til Valverde, hvor du kan ta en kort spasertur i solnedgangen og oppdage de sjarmerende små gatene før du tar fergen tilbake til Tenerife.

6. Andre anbefalte utflukter og aktiviteter

Besøk La Gomera| ©Till Krech
Besøk La Gomera| ©Till Krech

Hvis du allerede har besøkt El Hierro eller fortsatt bestemmer deg for hvilken som er den beste utflukten å gjøre på turen, anbefaler jeg at du leser denne guiden til en dagstur til La Gomera fra Tenerife: De beste dagsturene til La Gomera fra Tenerife.

Du har også andre aktiviteter som vil gjøre turen til Tenerife til en uforglemmelig opplevelse. En av mine favoritter er en kajakktur på øya, som også inkluderer snorkling, og med litt flaks kan du se skilpadder, hvaler og til og med delfiner: Kajakkpadling og snorkling med skilpadder.

Hvis hval- og delfinsafari har fanget oppmerksomheten din, bør du vite at Kanariøyene er et av de mest spesielle stedene i verden for å se marine dyr. Her er en komplett guide til denne fantastiske opplevelsen: Hval- og delfinsafari.