Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

De beste dagsturene på Tenerife

På disse utfluktene kan du utforske enorme, uberørte strender, laurbærskoger, Teide-fjellets fremmedartede landskap og eldgamle sjørøverhytter: Så spektakulære er Kanariøyene!

Alex Grande

Alex Grande

9 minutter lest

De beste dagsturene på Tenerife

Veier på Tenerife | ©Vaun

Tenerife er en uendelig kilde til opplevelser og eventyr takket være det vakre landskapet og det perfekte været året rundt. Selv om det kan være fristende å bade i det krystallklare vannet på strendene hver dag helt til du når flyet hjem, får du her en guide til fem fantastiske utflukter på Tenerife der du kan oppdage alt øya og resten av øygruppen har å by på.

1. De beste dagsturene på Tenerife

Garajonay nasjonalpark, La Gomera| ©Till Krech
Garajonay nasjonalpark, La Gomera| ©Till Krech

2. Halvdagsutflukt til Teide nasjonalpark - fra 99€

Teide nasjonalpark| ©Jose Luis Tirado
Teide nasjonalpark| ©Jose Luis Tirado

Å bestige Teide-fjellet er et must på enhver reise til Tenerife, og på denne guidede utflukten til Teide nasjonalpark kan du utforske vulkanen med den utrolige utsikten over Tenerife for dine føtter.

Dette gjør du på denne turen

Du starter dagen med å kjøre inn i Teide nasjonalpark gjennom dype furuskoger på en fjellvei. Når du kommer frem til bestemmelsesstedet, tar guiden deg med på en oppdagelsesferd i det vulkanske jordlandskapet som er dannet av lavaerosjon.

Du besøker Roques de García, en gruppe merkelige fjellformasjoner som ser ut til å ha blitt formet for hånd, hvorav de mest kjente er "La Catedral" og "La Cascada".

På stien til Roques de García får du en følelse av å ha blitt transportert til overflaten av en fjern planet, og du vil se vulkansk stein som er vridd og skjerpet i umulige former, floraen som har vokst i dette fiendtlige landskapet, som f.eks. gyvel og veggblomst, og en variert fauna av øgler, tusenbein, bønnemaneter, øyenstikkere og biller.

Deretter bestiger du vulkanen til fots eller med taubane (hvis du har kjøpt billettene på forhånd, for de er ikke inkludert i turen og pleier å bli utsolgt svært raskt), og fra et punkt nær toppen ser du ut over den utrolige utsikten over Tenerife.

Derfor anbefaler jeg denne turen

Enten du er med på en organisert tur eller på egen hånd, er et besøk i Teide nasjonalpark et must på turen til Tenerife. Fordelene med denne aktiviteten er mange: Du slipper å planlegge ruten på egen hånd og går ikke glipp av de mest imponerende stedene i reservatet, og du blir hentet på hotellet og får transport til og fra parken. Med tanke på prisen på utflukten er det absolutt verdt å spare den ekstra innsatsen det er å organisere den selv.

En annen ting som er ganske relevant, er at du må søke om tillatelse for å bestige Teide (det gjøres med en online søknad), men det trenger du ikke hvis du drar på en organisert utflukt.

Nyttig informasjon

 • Hva er inkludert: Transport til og fra hotellet, profesjonell guide.
 • Hva er IKKE inkludert: Billett til taubanen for å bestige Teide.

3. Heldagsutflukt til El Hierro fra Tenerife

La Sabina, Frontera Rural Park| ©Dan
La Sabina, Frontera Rural Park| ©Dan

Ta fergen og dra på utflukt til El Hierro og utforsk utsiktspunktene: På hvert av dem venter en uforglemmelig utsikt over land og hav som er så vakker at det er vanskelig å tro at den ikke er håndmalt.

Hva du skal gjøre på denne utflukten

En lokal guide tar deg med på en rundtur til El Hierros mest fantastiske steder, og du starter ved utsiktspunktet La Peña nord på øya, hvor du får en vakker utsikt over El Golfo-dalen og de endeløse vinmarkene med druer og andre lokale frukter.

Det andre stoppet er utsiktspunktet Jinama, som byr på en helt annen kontrast med sin utsikt over El Golfo-bukten og de bratte klippene av vulkansk stein, der du kan se tapte konstruksjoner og avsidesliggende eremittboliger som gir deg følelsen av å ha gått deg vill på en nesten øde øy.

Etterpå er det på tide å ta en rute gjennom landsbygdsparken Frontera og bokstavelig talt vandre i historien: der vil du se laurbærskogen, et unikt økosystem på Kanariøyene og beskyttet av UNESCO. Du ankommer en lokal restaurant og smaker på en meny med typisk mat som poteter med mojo, grillet ost, kanin eller escaldón de gofio.

Om kvelden besøker du Candelaria-kirken, en liten kirke med hvite vegger og et vakkert klokketårn på toppen av et fjell, og du besøker det naturlige svømmebassenget La Maceta, som er dannet i strandkanten og er et av de mest populære badestedene for lokalbefolkningen og turister.

Før du tar fergen tilbake til Tenerife, besøker du Hotel Punta Grande, et lite hotell i svart stein på kanten av en klippe.

Hvorfor jeg anbefaler denne utflukten

Selv om verken fergebillett eller lunsj er inkludert i prisen, ville det vært enda dyrere å organisere denne utflukten på egen hånd enn å betale for aktiviteten og disse to tilleggene. Derfor er dette det beste alternativet, siden ruten for utflukten virker ideell og prisen er en av de billigste du kan finne for en utflukt til El Hierro fra Tenerife.

Nyttig informasjon

 • Gruppestørrelse: 50 personer
 • Hva er inkludert: Lokal guide, sjåfør og minibuss med klimaanlegg, transport til og fra hotellet.
 • Hva er IKKE inkludert: Lunsj (14 € per person) og fergebillett (24 € per person).

4. Full rundtur på øya Tenerife: Teide, Icod, Garachico og Masca

Det gamle dragetreet i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.
Det gamle dragetreet i Villa de Icod| ©Miguel Ángel García.

Den beste måten å oppdage hele øya Tenerife og alle dens sjarmerende hjørner på: På denne komplette rundturen på Tenerife besøker du Teides utrolige landskap, landsbyer som har gått tapt i tiden og landlige samfunn med eldgamle trær.

Hva du kommer til å gjøre på denne turen

Du blir hentet på hotellet, og via den sjarmerende lille landsbyen Vilaflor kommer du til Cañadas del Teide, en av Spanias viktigste og mest besøkte nasjonalparker. Den krones av Teide-fjellet og har stått på verdensarvlisten siden 2007, og byr på noe av det mest spektakulære du kommer til å se på din reise: vulkanske bergarter som ser ut til å ha blitt formet for hånd i et krater som ser ut som en del av overflaten på en annen planet.

Deretter setter du kursen mot landsbyen Icod gjennom Orotava-dalen, som ligger nord på øya og er det viktigste bostedet for øyas befolkning. I Icod finner du en av Tenerifes vakreste landsbyer, hvis viktigste symbol er Drago Milenario, et majestetisk og eldgammelt tre. Etter en spasertur gjennom denne sjarmerende byen spiser du lunsj på en restaurant der du får servert typisk kanarisk mat.

Du fortsetter å utforske den nordlige delen av øya i retning Garachico, en liten landsby med sjarmerende brosteinsbelagte gater og en vakker kirke, og foran den ligger holmen Roque de Garachico. Som avslutning på utflukten kommer du til landsbyen Masca på toppen av to raviner, et historisk sted som fungerte som tilfluktssted for pirater på 1600-tallet. Du får en omvisning i denne fantastiske landsbyen som er glemt i tiden, og til slutt går turen tilbake til hotellet.

Vi fortsetter langs nordkysten av øya til vi kommer til Garachico, som er kjent for sine vulkanske lavastrømmer og holmen foran landsbyen, Roque de Garachico. Turen ender i Masca, som ligger i Teno-massivet, nordvest på øya, en landsby med dype kløfter og klipper. Det var her piratene pleide å gjemme seg fra sin privilegerte posisjon i 750 meters høyde for å kontrollere og avskjære skipstrafikken mellom Tenerife og La Gomera. Langs ruten er det tillatt å ta bilder ved de ulike severdighetene der det gjøres stopp.

Hvorfor jeg anbefaler denne utflukten

Dette er en svært populær tur med god valuta for pengene, som viser deg de viktigste severdighetene på øya og noen av de mest sjarmerende landsbyene i en perfekt organisert rute.

Litt nyttig informasjon

 • Gruppestørrelse: 15 personer
 • Hva er inkludert: Privat transport, henting og levering på hotellet, profesjonell guide, alle inngangsavgifter.

Alex' tips til reisende

Hvis du vil ha en kort tur til Tenerife, kan du ta en rundtur på hele øya, der du besøker Teide, Icod, Garachico og Masca. Hvis du blir her i fem dager eller mer, anbefaler jeg at du besøker La Gomera og går deg vill i det magiske landskapet.

5. Dagstur til La Gomera fra Tenerife

Besøk La Gomera med jeep| ©-JvL-
Besøk La Gomera med jeep| ©-JvL-

På La Gomera er all oppmerksomhet rettet mot landskapet i innlandet og den imponerende nasjonalparken Garajonay, et sted som allerede er verdt en tur til La Gomera fra Tenerife.

Hva du skal gjøre på denne turen

Med ferge fra Puerto Colón sør på Tenerife ankommer du San Sebastián de La Gomera, øyas hovedstad.

Her setter du kursen mot Garajonay nasjonalpark, hvor du finner en laurbærskog som er unik på Kanariøyene og vernet av UNESCO, og som i begynnelsen av den menneskelige sivilisasjon var den vanligste vegetasjonstypen i Europa.

En kort fottur gjennom denne vakre parken tar deg til utsiktspunktet Degollada de Peraza, hvor du kan nyte den fantastiske utsikten over Barranco de la Laja-kløften og Chejelipes-dammene.

Dere fortsetter til landsbyene Las Rosas og Agulo nord på La Gomera, hvor dere stopper på en restaurant for å nyte øyas typiske mat mens dere blir vist silbo gomero, en kommunikasjonsmetode som ble brukt av øyas urbefolkning og som gjennom århundrene har blitt tilpasset det spanske språket.

Etter lunsj går turen tilbake til San Sebastián de la Gomera, forbi viktige steder i Christofer Columbus' liv, som Torre del Conde og Casa de Colón, og landsbyene Chipude og El Cercado. Vel tilbake tar du fergen til Tenerife og blir kjørt tilbake til hotellet.

Hvorfor jeg anbefaler denne utflukten

Et besøk på La Gomera er en perfekt aktivitet i løpet av en uke eller mer på Tenerife, så hvis du har tid til overs, anbefaler jeg at du ikke går glipp av denne komplett organiserte utflukten på grunn av god valuta for pengene og de dyktige guidene.

Nyttig informasjon

 • Gruppestørrelse: maksimalt 55 personer
 • Hva er inkludert: Profesjonell guide, transport til og fra hotellet, lunsj på Mirador del Abrante, havneavgifter på La Gomera, fergeavgifter.

Jeep-alternativet

Du kan ta en jeeptur til La Gomera fra Tenerife med en lignende rute som det forrige alternativet. Du krysser laurbærskogen i Garajonay nasjonalpark og besøker Hermigua-dalen, der du tar en kort spasertur for å se Pedro- og Petra-klippene, som det finnes en vakker legende om opprinnelsen til.

Du kjører rundt på øya og ser med egne øyne hvordan den landlige sjarmen har holdt seg intakt i årenes løp, og passerer aloe vera- og bananplantasjer og utsiktspunkter der du kan nyte den fantastiske utsikten over øya.

 • Gruppestørrelse: 6 personer
 • Hva er inkludert: Profesjonell guide, transport til og fra hotellet, lunsj.
 • Hva er IKKE inkludert: Havneavgift (€ 10,50 per person).

6. Utflukt til Anaga Peak

Las Teresitas-stranden| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED
Las Teresitas-stranden| ©Canary Islands Photos - UNFILTERED

Anaga Peak ligger i det nordvestre hjørnet av Tenerife, og kan nås via San Cristobal de La Laguna. Det er et av mine favorittsteder på øya, for det er ikke bare et veldig vakkert område, men også et av de minst turistede og minst besøkte, så en tur til Anaga Peak lover alltid en uforglemmelig dag.

Hva du skal gjøre på denne utflukten

Med avreise fra hotellet ditt på Tenerife kjører du til San Cristóbal de La Laguna (eller bare La Laguna, som de lokale kaller den), hvor du tar en kort spasertur til byens største marked og lærer om de ulike potetsortene som brukes i det kanariske kjøkkenet.

Du setter kursen mot laurbærskogen Mercedes, en av de vakreste på øya, og begynner oppstigningen til Anaga Peak og fortsetter til nordspissen av Tenerife. Der tar dere en rast med piknik på stranden Roque de las Bodegas, den perfekte rammen for et bilde til Instagram.

Dere går tilbake til Anaga Peak og besøker en annen strand, Las Teresitas, som er spesiell fordi den ble bygget med sand fra Sahara, og hvor landskapet med palmer for et øyeblikk hensetter dere til et sted langt borte.

Turen avsluttes med en tur gjennom Santa Cruz de Tenerife, hvor du besøker den imponerende havnen og gjør et siste stopp i Candelaria, som er kjent for den svarte jomfruen som huser basilikaen. Etterpå drar du tilbake til hotellet med en følelse av å ha hatt en dag du alltid vil huske.

Hvorfor jeg anbefaler denne utflukten

Som jeg nevnte tidligere, er dette området på Tenerife et av de minst besøkte av turister, så det lover alltid en veldig hyggelig opplevelse. I tillegg er de vakre strendene og utsiktspunktene du ser ut over, perfekte steder å forevige på et bilde som du alltid vil huske.

Litt nyttig informasjon

 • Gruppestørrelse: maks. 6 personer
 • Hva er inkludert: Piknik, turstaver, profesjonell guide, transport til og fra hotellet.