8 Tips for å dra på hvalsafari med barn på Tenerife

Å reise med familien til Tenerife er en flott plan, men enhver tur med barn har sine utfordringer. Ta en titt på disse tipsene for å gjøre hvalsafarituren til en suksess.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutter lest

8 Tips for å dra på hvalsafari med barn på Tenerife

Hvaler i farvannet rundt Tenerife | ©-JvL-

Hvis du reiser til Tenerife med barn, er hval- og delfinsafari en av de kuleste familieaktivitetene du kan gjøre. Det er en unik mulighet for barna til å komme tett på naturen og se havdyrene i deres eget habitat. De kommer også til å kose seg med å sitte på en båt og seile på havet.

Men som alle utflukter med barn har også denne sine utfordringer. For å sikre at alt går knirkefritt på turdagen, bør du følge disse små tipsene.

1. Fortell barna litt om hva de får se på hval- og delfinturen

Å få øye på hvaler og delfiner| ©Malcolm Murdoch
Å få øye på hvaler og delfiner| ©Malcolm Murdoch

Barn er veldig nysgjerrige og elsker å stille spørsmål. Denne turen er intet unntak. Hvis du bestemmer deg for å dra på hval- og del finsafari med familien, anbefaler jeg at du forbereder deg litt på besøket slik at du kan gi dem en bedre idé om hva de kommer til å se. Spesielt hvis de aldri har sett slike skapninger før.

I tillegg vil en gjennomgang av dyrene dere kommer til å se under utflukten før dere legger ut på tur, også hjelpe dere til å bli bedre kjent med dem og identifisere dem på vannet. På den måten blir dere ikke overrumplet av barnas spørsmål!

På Tenerife finnes det fastboende bestander av flaskedelfiner og grindhvaler, men mange andre arter migrerer også til øya fra tid til annen. I innlegget "Hvilke typer hvaler kan jeg se på Tenerife?" finner du mer informasjon om de marine skapningene du kan observere under en båttur i øyas farvann. Ikke gå glipp av det!

Bestill en hval- og delfinsafari

2. Benytt anledningen til å lære barna hvor viktig det er å ta vare på havet

Øk barnas bevissthet om økologi.| ©Sigmund
Øk barnas bevissthet om økologi.| ©Sigmund

Hval- og delfinsafari på Tenerife er en aktivitet som også har en svært interessant pedagogisk side for barn. På denne typen utflukter vil barna oppdage hvor viktig det er å ta vare på havene, som er hjemsted for mange arter og produserer en stor del av oksygenet vi mennesker puster inn.

Det er alltid en god idé å gi barna gode verdier fra de er små, og hvis dette gjøres mens de har det gøy, er det enda bedre! Siden dere under båtturen får følge av guider eller marinbiologer, kan dette være en god anledning til å vekke barnas nysgjerrighet på miljøet og få dem til å stille spørsmål.

Bestill en hval- og delfinsafari

3. Det er best å seile om morgenen for å se hvaler og delfiner

Se delfiner tidlig om morgenen| ©Danny UK
Se delfiner tidlig om morgenen| ©Danny UK

Barn våkner alltid fulle av energi om morgenen, så hvis du lurer på når det er best å ta dem med på hvalsafari, er mitt råd å stå opp tidlig og dra tidlig. Da vil barna være mer våkne under utflukten og følge bedre med på de marine dyrene de ser underveis.

Hvis ferien på Tenerife sammenfaller med sommeren, bør du også huske på at øya er ganske varm på den tiden av året. Jeg anbefaler derfor at dere seiler tidlig om morgenen når det fortsatt er kjølig, så har dere resten av dagen til å gjøre andre aktiviteter sammen!

Bestill en hval- og delfinsafari

4. Beskytt dem mot sol og kulde på båten

Kle barna etter opplevelsen| ©Tim Trad
Kle barna etter opplevelsen| ©Tim Trad

I sommerhalvåret skinner solen på øya, og temperaturene stiger ganske høyt, så det kan bli stekende hett på visse tider av dagen. Ettersom denne aktiviteten foregår utendørs i flere timer, anbefaler jeg hele familien å være godt forberedt og beskytte seg mot varmen ved å bruke lette klær, hatt, solbriller og solkrem på huden*.

Resten av året er temperaturene vanligvis milde på Tenerife, men hvis det er kjølig eller regner på utfluktsdagen, er det best å pakke vanntette, varme klær til barna.

I innlegget "Beste tid for hvalsafari på Tenerife" forteller jeg om været på øya i de forskjellige årstidene, slik at du kan ta hensyn til det når du planlegger turen og pakker barnas koffert.

Bestill en hval- og delfinsafari

5. Pakk litt snacks i ryggsekken

Pakk mat til turen| ©Alexander Lyubavin
Pakk mat til turen| ©Alexander Lyubavin

Det er også viktig at barna får i seg nok væske, så ikke glem å pakke med en flaske vann i sekken. Og siden de kan bli sultne når som helst, er det alltid en god idé å pakke med litt snacks for å avlede dem en stund under reisen, slik at de ikke får raserianfall på båten.

Noen av hvalsafari-cruisene på Tenerife inkluderer imidlertid lunsj under utflukten (smørbrød, sandwicher, brus, vann, snacks...), noe som er fantastisk, for da kan du bedre organisere barnas måltider, og du slipper å lete etter et ledig bord på en restaurant i nærheten av havnen etter turen i siste liten.

På den annen side er barn vanligvis veldig sjenerøse når det gjelder å dele maten med dyrene, men på denne typen utflukter er det ikke lov å kaste mat til hvalene fra båten.

Hvorfor ikke mate hvalene og delfinene?

  • For det første fordi det er en stor fare for barna å komme for nær båtsiden - de kan falle i vannet, så ikke slipp dem av syne et øyeblikk!
  • For det andre fordi hvaler og delfiner ikke spiser barnas favorittsnacks (sjokolade, snacks, godteri...), men hovedsakelig fisk og blekksprut. De er ikke søtsugne!
  • Og sist, men ikke minst, fordi de er ville dyr med uforutsigbar atferd. Under utflukten bør du ikke gjøre noe som forstyrrer dem, men bare observere dem på avstand. På den måten unngår du ubehagelige møter med disse sjødyrene.

Bestill en hval- og delfinsafari

6. Gå på toalettet før hval- og delfinsafarien starter

Gå på toalettet først| ©Yena Kwon
Gå på toalettet først| ©Yena Kwon

Barn blir ofte overrasket av naturens rop i det mest uventede øyeblikk. Avhengig av størrelsen og typen båt du skal ut på havet med, kan det hende at den ikke har toaletter.

Hvis det ikke finnes toaletter om bord på båten, er det lurt å ta et kort toalettbesøk før du går om bord, slik at du ikke risikerer å ha det travelt under hele aktiviteten.

Bestill en hval- og delfinsafari

7. Bestill på forhånd, slik at de ikke legger ut uten deg

Ikke gå glipp av hvalene| ©Alberto Varela
Ikke gå glipp av hvalene| ©Alberto Varela

Mitt råd er å bestille plass på en hvalsafaribåt på Tenerifeforhånd, da dette er en svært populær aktivitet på øya. Ellers kan du risikere å bli stående igjen i havnen uten å komme om bord den dagen du hadde bestilt på ferien for å gjennomføre dette opplegget.

Barn elsker dyr, og en tur på en båt vil være et spennende eventyr som de alltid vil huske, så det vil være en stor skuffelse for dem hvis billettene er utsolgt. Tror du ikke?

Ved å kjøpe billetter på nettet for å se hvaler på en båt på Tenerife vil du også kunne sammenligne priser, rutetider, tilgjengelighet av turer, rutetyper og varighet, blant annet, noe som vil gjøre det lettere for deg å velge den som passer best for familien din.

Hvilket cruise skal man velge avhengig av barnas alder?

  • Hvis barna er små: For at de ikke skal bli for slitne, kan det være lurt å velge en kort båttur på ca. 2 timer i stedet for en lengre tur, der dere drar til et sted der dere kan se hvaler, slik at barna kan bli overrasket over dyrene.
  • Hvis barna er eldre: De vil sikkert elske å tilbringe så mye tid som mulig på åpent hav og seile som ekte sjømenn. Jeg anbefaler en lengre utflukt på ca. 3 timer med et snorkelstopp for å overraske dem og la dem ta en dukkert i vannet. Det blir en opplevelse de sent vil glemme!

Før du bestiller billetter, anbefaler jeg at du leser artikkelen "Hval- og delfinsafari på Tenerife", der du finner forslag som kan hjelpe deg med å velge den beste utflukten for deg.

Bestill en hval- og delfinsafari

8. Benytt deg av reduserte priser for barn

Barn om bord| ©alex yosifov
Barn om bord| ©alex yosifov

Når man reiser som familie, er prisen på utflukter en viktig faktor når man skal beregne budsjettet for aktiviteter på reisen. Når det gjelder barnebilletter, finnes det som regel svært interessante rabatterte priser som kompenserer for dette, og som du kan benytte deg av for å spare penger.

Når du for eksempel skal bestille billetter til et hvalsafari på Tenerife, har du på Hellotickets muligheten til å velge alder på barna, slik at den reduserte prisen du må betale for hvert av dem beregnes automatisk. Så enkelt er det!

Bestill en hval- og delfinsafari