De beste dagsturene til La Gomera fra Tenerife

La Gomera er en øy med fantastisk vill og naturlig skjønnhet: Jeg forteller deg hvordan du kan besøke den fra Tenerife og oppdage den landlige sjarmen.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutter lest

De beste dagsturene til La Gomera fra Tenerife

Garajonay nasjonalpark | ©Lochabad

La Gomera er en øy med et landskap som ser ut til å være fra en annen tid og et annet sted: vill vegetasjon, daler dekket av jungel og klipper og utsikt over havet som tar deg direkte til uendeligheten.

På turen til Tenerife kan du benytte anledningen til å ta en dagstur til La Gomera for å beundre den utrolige skjønnheten og oppdage et unikt økosystem i verden og et verdensarvsted, den kanariske laurbærskogen i Garajonay nasjonalpark.

Det beste alternativet

Dagstur til Gomera fra Tenerife

Dagsturen til La Gomera gir best valuta for pengene

Det beste alternativet para aprovechar al máximo la jornada. Recorrerás los pueblos con más encanto de la isla y su parque nacional, el Garajonay, en autobús. Incluye también la comida y los traslados a y desde tu hotel.

Varighet: 10 timer 30 minutter

denne utflukten til La Gomera fra Tenerife får du oppleve øyas mest imponerende natur sammen med en lokal guide, i en buss med klimaanlegg og inkludert en typisk lunsj. Du reiser med båt fra Tenerifes sørkyst (hentes på hotellet) og setter kursen mot San Sebastián de La Gomera.

Vel fremme begynner oppstigningen til Garajonay nasjonalpark. Her finner du den tusen år gamle laurbærskogen og utsiktspunktet Degollada de Peraza, som byr på imponerende utsikt over Barranco de la Laja-kløften og Chejelipes-dammene.

Du fortsetter via La Palmita til du kommer til landsbyene Las Rosas og Agulo, nord på øya. Der kan du nyte et typisk kanarisk måltid mens du ser en live-demonstrasjon av silbo gomero, en eldgammel kommunikasjonsmetode som ble utviklet av urbefolkningen på Kanariøyene og tilpasset det spanske språket over tid.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er det mest komplette alternativet når det gjelder valuta for pengene. Du vil oppdage Garajonay og de mest sjarmerende landsbyene på øya.

Anbefales hvis... du vil få mest mulig ut av en dag på reisen til Tenerife uten å bekymre deg for transport eller måltider, bare for å kose deg.

Er det verdt å besøke La Gomera med en utflukt fra Tenerife?

Kysten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl
Kysten i Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl

Du sparer tid og penger

Hvis du er på Tenerife fordi du er ute etter en ferie med sol, strand og masse avslapping, er en heldagstur til La Gomera den perfekte måten å kombinere turen på. Hvis du prøver å gjøre det på egen hånd, er det praktisk talt umulig å få med seg alt på én dag: organisere dagen, kjøre fra ett sted til et annet osv. Med en utflukt vil den lokale guiden sørge for at du ikke går glipp av de mest spektakulære stedene. Hvis du besøker øya på egen hånd, er det viktig å ha bil, og en bil for to voksne koster ca. 185 euro tur/retur, noe som er mer enn en organisert utflukt.

Du får en lokal guide til din disposisjon

Hvis du bare har én dag til rådighet på La Gomera, er tiden kostbar, og en lokal guide vil sørge for at du blir kjent med de viktigste stedene på øya. La deg lede av guidens anbefalinger, benytt anledningen til å stille spørsmål osv. Hvis du i tillegg velger å ta en jeeptur, får du et naturlig og vilt perspektiv på øya i en nesten privat gruppe som du ikke kan få på noen annen måte.

Bestill en utflukt til La Gomera

Fergen fra Tenerife til La Gomera

Ferge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports
Ferge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports

Fergen for alle utflukter til La Gomera går fra Playa de los Cristianos på Tenerife. Det er for tiden to selskaper som trafikkerer denne ruten: Fred Olsen og Naviera Armas. Begge fergene er like og gjør reisen på bare 50 minutter. Fergene er svært store og stabile, med komfortable, polstrede seter.

Hvis du vil reise på egen hånd, er det lurt å kjøpe billetter på forhånd. Du finner de offisielle nettsidene deres her og her.

En tur-retur Tenerife - La Gomera for 2 voksne og 1 bil koster ca. 185 €. Uten bil reduseres prisen betydelig, men det begrenser muligheten til å besøke øya så mye at det ikke er verdt det.

Praktiske tips å huske på under utflukten

Utsikt fra utsiktspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Utsikt fra utsiktspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
  • Ikke glem ID-kortet eller passet ditt, da du trenger det for å gå om bord på fergen til La Gomera.
  • Når det gjelder Jeep-utflukten, er havneavgiftene på La Gomera ikke inkludert i prisen (10,50 € per person).
  • Hvis været er dårlig, vil utflukten bli utsatt eller avlyst, og pengene dine vil bli refundert. Hvis du av en eller annen grunn ønsker å avlyse utflukten, må du gjøre det minst 24 timer i forveien for å få full refusjon.

Bestill en utflukt til La Gomera

Hva du bør se på La Gomera

Cond-tårnet| ©Eduardo Lorenzo Arrocha
Cond-tårnet| ©Eduardo Lorenzo Arrocha

Med fergen fra Tenerife kommer du til San Sebastián de La Gomera på ca. 50 minutter. Her kan du besøke noen av byens severdigheter, som Casa de Colón-museet (i denne lille byen stoppet Columbus før han satte seil mot Amerika) og Nuestra Señora de la Asunción-kirken, en vakker kirke som formidler La Gomeras landlige sjarm.

  • Torre del Conde: det mest enestående monumentet i San Sebastián de La Gomera. Det er en helt spesiell festning fra 1400-tallet, siden det er den sørligste middelalderske (gotiske) konstruksjonen i verden! Torre del Conde er et skikkelig blikkfang med palmer i bakgrunnen.
  • Alojera: Denne vakre landsbyen ligger utenfor allfarvei, og for å komme dit må du krysse veier langs klipper der du kan stoppe for å nyte utsikten. Det lokale produktet er palmesirup, en delikatesse som du kan smake på og til og med ta med tilbake på flaske som suvenir.
  • Garajonay nasjonalpark: øyas juvel. Den er erklært som verdensarvsted og er et spektakulært biosfærereservat sammen med hele øya. Parken er full av turstier og utsiktspunkter med fantastisk utsikt. Det er en reise inn i planetens fortid, for her finnes den best bevarte laurbærskogen i Europa. Denne typen regnskog dekket praktisk talt hele det gamle kontinentet for millioner av år siden.
  • Roque de Agando: Hvis du er på jakt etter bilder av La Gomera, er det stor sjanse for at du ser en fjellformasjon som skiller seg ut blant grøntområder, skyer og palmer: det er Roque de Agando. Et stopp for å forevige det mest emblematiske stedet på øya er et must på utflukten.
  • Valle Gran Rey: Til slutt har vi utsiktspunktene på veien til Valle Gran Rey: Utsiktspunktet Ermita del Santo byr på en spektakulær utsikt fra en enorm klippe der du i klart vær kan se øyene El Hierro og La Palma, og fra utsiktspunktet César Manrique kan duse dalen i all sin prakt.

Alex' tips til reisende

Det er mange fine suvenirer du kan ta med deg hjem fra La Gomera: en flaske palmesirup, tradisjonell keramikk fra El Cercado eller en krukke med almogrote eller mojo er perfekte suvenirer fra turen.

Hva mer kan jeg se og gjøre på Tenerife?

Hval- og delfinsafari på Tenerife| ©Alberto Varela
Hval- og delfinsafari på Tenerife| ©Alberto Varela

Tenerife er en øy full av kontraster og steder å oppdage, så ta det med ro, du har aldri for mye tid til overs. Hvis du har lyst til å nyte Atlanterhavet, er det beste alternativet å dra på båttur for å se på hvaler og delfiner, for Tenerife er et av de beste stedene i verden.

Du kan også padle kajakk og snorkle med skilpadder og selvfølgelig bestige Teide-fjellet, øyas juvel.

Bestill en hvalsafari