Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

De beste tingene å gjøre på Tenerife

Tenerife er den ultimate eksponenten for Kanariøyenes skjønnhet. Det er mange måter å oppdage det fantastiske landskapet på, men bare noen få vil gi deg uforglemmelige minner. Oppdag dem her!

Alex Grande

Alex Grande

9 minutter lest

De beste tingene å gjøre på Tenerife

Panoramautsikt over Tenerife | ©Iulia Laslea

Tenerife, vulkanenes land: et sted fullt av skjønnhet i hvert hjørne du ser, det være seg de svarte sandstrendene, smaragdskogene, fjellformasjonene formet av lava og den majestetiske Teide, og de små landsbyene som ligger fortapt på toppen av kløfter.

På grunn av mangfoldet i landskapet, men et konstant mildt klima, er denne juvelen på Kanariøyene et idyllisk sted å reise til og gå seg vill i. Her er de 10 beste opplevelsene for alltid å huske turen til Tenerife:

1. Bli med på delfin- og hvalsafari

Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S
Hvalsafari på Tenerife| ©Peter & Michelle S

Tenerifes farvann er hjem til over 27 forskjellige arter av sjøpattedyr, inkludert spermhvaler, finnhvaler, skilpadder, delfiner, maneter og sjøfugler. Selv om det er mange flere typer hvaler som kan sees på Tenerife.

Det er viktig å huske på den beste tiden for å se disse artene, da det er tider som vår og vinter når de er mest aktive. Av denne grunn er det lurt å finne noen tips for å se delfiner eller hvaler på Tenerife, spesielt hvis du reiser med barn.

Øya er et beskyttet naturområde, men heldigvis finnes det ulike alternativer i alle prisklasser for å oppdage det fantastiske naturlige habitatet til disse hvalene på en organisert utflukt, der du vil tilbringe dagen om bord i en båt midt i havet og se på hvaler og delfiner som leker og hopper rundt deg.

Du kan også snorkle og ta en titt på et naturlig akvarium med fisk og havskilpadder. Dette er en må-opplevelse på øya. Finn ut hvordan du kan ta en tur ut på havet og se delfiner og hvaler i vår komplette guide: Hval- og delfinsafari.

Utflukter for hval- og delfinsafari

2. Ta en tur til La Gomera

Garajonay nasjonalpark, La Gomera| ©Till Krech
Garajonay nasjonalpark, La Gomera| ©Till Krech

La Gomera er den typen øy du ser for deg når du tenker på en paradisøy ved verdens ende. Selv om den er bebodd, vil dens endeløse laurbærskoger, en type vegetasjon som er unik for Kanariøyene, tilby deg ruter der du kan miste deg selv og glemme resten av planeten i noen timer.

Ravinene vil etterlate deg andpusten og, hvis du klarer å overvinne svimmelheten, med et uutslettelig minne om vill natur. Når du går langs stiene, vil du for en stund sette deg selv i skoene til en innbygger på øya, som bor blant banan- og aloe vera-plantasjer. Du kan reise rundt på øya med buss eller jeep og tilbringe en utrolig dag fra Tenerife.

Å forberede et besøk til La Gomera fra Tenerife kan ta mye tid og krefter, så her har du mer informasjon om alle alternativene for å oppdage denne imponerende øya med en lokal guide: De beste dagsturene til La Gomera fra Tenerife.

Se utflukter til La Gomera

3. Bestig Teide-fjellet

Besøk Teide nasjonalpark| ©Marek Piwnicki
Besøk Teide nasjonalpark| ©Marek Piwnicki

Teide nasjonalpark er en nasjonalskattsom besøkes av nesten fire millioner besøkende hvert år (den mest besøkte i Europa). Det UNESCO-beskyttede vulkanske landskapet er en magnet for turgåere og naturelskere, og en magisk setting du aldri vil glemme.

Det finnes flere ruter for å bestige toppen av Teide, og alle går langs fantastiske stier som bare kan gjøres til fots. Du kan forberede en tur på egen hånd, men fordelene med å ta en organisert tur til Teide er flere: du trenger ikke å be om den nødvendige tillatelsen for å få tilgang til Teide nasjonalpark, du vil sørge for at du ikke går glipp av noen av de utrolige hjørnene på dette stedet, og du vil være sikker på å bli transportert til og fra hotellet ditt.

For å finne ut de forskjellige alternativene du har for å utforske Teide på en organisert tur, har jeg skrevet en komplett guide der jeg gir deg alle tipsene du trenger å vite før du besøker dette fantastiske stedet: Utflukter til El Teide.

Se utflukter til Teide

4. Padle kajakk langs klippene i Atlanterhavet

Kajakk langs kysten| ©Ksenia Zakharova
Kajakk langs kysten| ©Ksenia Zakharova

Fra Los Cristianos-stranden kan du padle kajakk til klippene ved Los Gigantes, et av de mest spektakulære snorklingstedene i Europa. Dette er logisk nok et must på enhver tur til Tenerife, ettersom du vil kunne se øyas marine liv i all sin prakt, spesielt de forskjellige artene av fisk og skilpadder som lever under vannoverflaten.

Siden Tenerifes farvann er et beskyttet miljø, er det strengt forbudt å svømme med delfiner, og derfor er disse kajakkutfluktene den eneste måten å komme nær dyrene på en respektfull måte. Du vil få sjansen til å se hvaler og delfiner på nært hold, noe som gir en uforglemmelig kajakkopplevelse.

Les mer om mulighetene for kajakkpadling på Tenerife og få et glimt av øyas imponerende marine verden: Kajakkpadling og snorkling med skilpadder.

Se kajakkutflukter

5. Utforsk den spektakulære øya El Hierro

Nyt El Hierros betagende landskap| ©Julen Iturbe-Ormaetxe
Nyt El Hierros betagende landskap| ©Julen Iturbe-Ormaetxe

En tur til El Hierro fra Tenerife er en perfekt dagstur hvis du oppholder deg på Kanariøyene i minst en uke: du vil passere utsiktspunkter med fantastisk utsikt, kløfter, klipper, avsidesliggende eremitasjer og uberørte strender.

Siden det å forberede en tur til El Hierro på egen hånd fra Tenerife krever at du skaffer fergebilletter, organiserer ruten og leier en bil og kjører den, er det enklest og mest behagelig å besøke øya på en organisert tur.

Ikke glem å pakke kikkerten til denne turen! Alt du trenger å vite om El Hierro i denne guiden full av råd: De beste dagsturene til El Hierro fra Tenerife.

6. Paragliding

Paragliding over øya| ©Michael L
Paragliding over øya| ©Michael L

Øya Tenerife er et unikt sted av mange grunner, men det er takket være den perfekte temperaturen og de svake vindstrømmene at den er en av de beste destinasjonene for paragliding.

Det er rundt 30 forskjellige steder på øya å ta av fra, og spesielt om sommeren er forholdene så gode at det er daglige flyvninger der du kan nyte en like vakker som spennende opplevelse. Det er ikke bare adrenalinkicket: det er utsikten og følelsen av frihet som gjør paragliding på Tenerife til en så populær opplevelse.

Enten det er en flytur fra Teide til kysten eller en tur til Costa Adeje, vil du stige ned gjennom skyene for å finne øyas fjell og skoger og havet som strekker seg ut i det uendelige.

Hvis du vil vite mer om paragliding, forteller jeg deg her om den beste verdien for pengene og de tryggeste opplevelsene og gir deg noen tips før du tar steget (bokstavelig talt) i tomrommet: Flyvninger med paraglider.

Se paragliding hopp

7. Slapp av på en katamarantur

Seil på en katamaran| ©Loreta Pavoliene
Seil på en katamaran| ©Loreta Pavoliene

Hvis du drar til Tenerife for å koble av og nyte solen og havet, er en katamarantur helt sikkert en av opplevelsene du vil inkludere i planene dine og en av de beste aktivitetene du kan gjøre på øya. Du seiler ut på havet for å kjenne brisen i ansiktet og se delfiner og hvaler leke rundt båten. Svømming i bølgene, snorkling eller å ligge på en sofa på dekk med en drink vil være dine eneste bekymringer.

Dette er det perfekte alternativet hvis du vil ta en båttur uten folkemengdene, med en nærmere og mer personlig behandling. Som i andre opplevelser vil du ha muligheten til å se noen av hvalene som bor i vannet på øya.

Det er flere operatører på øya for å ta en katamarantur, men hvis du vil spille det trygt, her er opplevelsene vi har prøvd og hvorfor vi anbefaler dem: Seiling på Tenerife.

Se katamaranutflukt

8. Stjernekikking fra Teide

Beundre himmelens skjønnhet fra Teide-fjellet.| ©Alex Sanz
Beundre himmelens skjønnhet fra Teide-fjellet.| ©Alex Sanz

Å besøke Teide om dagen er en opplevelse du ikke må gå glipp av, men om natten blir toppen et av de beste observatoriene på planeten for stjernekikking, og du kan se ikke mindre enn 83 forskjellige konstellasjoner fra parken.

Du kan gå på egen hånd, og du trenger ikke tillatelse, ettersom kontrollene slutter kl. 17.00, men etter min mening er det beste å ta en av de organiserte nattutfluktene til Teide med en astronom.

Det som imponerte meg mest med denne opplevelsen var det totale fraværet av lysforurensning, noe øya tar veldig alvorlig med spesifikke regler som å forhindre flytrafikk mellom solnedgang og soloppgang.

For å finne ut mer om denne uforglemmelige utflukten, som jeg spesielt anbefaler deg å gjøre hvis du skal til Tenerife som et par, kan du lese om de forskjellige oppstigningene til Teide der du finner mer informasjon om nattruten: Utflukter til El Teide.

Stjernekikking på Teide

9. Bestig Anaga-toppen

Utsikt fra utsiktspunktet til Pico del Ingles| ©Around Tenerife
Utsikt fra utsiktspunktet til Pico del Ingles| ©Around Tenerife

Pico Anaga er et av de mest spesielle stedene på øya og et sted som særlig besøkes av lokalbefolkningen: de mange stiene, den fuktige laurbærskogen, de uberørte svarte sandstrendene og de imponerende utsiktspunktene.

Man kommer til Parque Rural de Anaga fra La Laguna, slik innbyggerne på Tenerife kjenner byen San Cristóbal de La Laguna. Derfra begynner en rute som tar deg til utsiktspunktet Jardina, hvorfra du kan se hele dalen som kommunen ligger i.

Derfra kan du gå opp til utsiktspunktet Cruz del Carmen, med imponerende utsikt over Teide, og gå stien til utsiktspunktet Pico del Inglés, som ligger nesten perfekt mellom klippen og laurbærskogen, noe som gjør det til et av de vakreste stedene å ta et bilde av øya.

Hvis du vil oppdage sjarmen til Anaga-massivet og mye mer, anbefaler jeg deg å lese guiden min til de beste utfluktene på Tenerife, der jeg snakker om dette og andre opplevelser: De beste dagsturene på Tenerife.

10. Gå rundt den urbane oasen i Santa Cruz de Tenerife

Recova-markedet| ©Matt Kieffer
Recova-markedet| ©Matt Kieffer

For å ta en pause fra all fotturen gjennom skog og fjell, anbefaler jeg en spasertur gjennom Santa Cruz de Tenerife og oppdage det historiske sentrum, med severdigheter som Calle la Noria, Plaza de España, Castillo de San Cristóbal, Plaza de la Candelaria og Plaza de Weyler.

Hvis du vil føle byens atmosfære på sitt mest autentiske, kan du spasere rundt på La Recova-markedet, der du vil se eksempler på produktene som brukes som grunnlag for kanarisk gastronomi, og der du kan stoppe for en matbit og smake på noen typiske retter av høyeste kvalitet.

Og for å legge til litt kontrast til besøket ditt, kan du stikke innom det avantgarde Tenerife Auditorium, med visse likheter med operahuset i Sydney, og Tenerife Arts Space.

11. Sug til deg kultur og tradisjon i museene.

Museum for natur og arkeologi| ©Jasna S
Museum for natur og arkeologi| ©Jasna S

En annen måte å bli bedre kjent med øya Tenerife på er å besøke noen av de mange museene, hvorav mange vil vise deg Kanariøyenes viktige kulturelle og kunstneriske arv, så vel som områdets naturrikdom.

Blant museene du ikke må gå glipp av, er natur- og arkeologimuseet, perfekt for å oppdage Tenerifes urbefolkning og arkeologiske funn, samt den naturlige utviklingen av dette unike landet. Andre viktige utstillinger inkluderer kunstmuseet og vinmuseet.

12. Tilbring en familiedag i temaparkene

Siam Park| ©Andrei Rosca
Siam Park| ©Andrei Rosca

Det finnes et bredt spekter av fritidsaktiviteter på Tenerife, men hvis du reiser til øya med barn, anbefaler jeg en av de morsomste planene, uansett når på året du reiser. Jeg snakker om å besøke noen av de beste fornøyelsesparkene.

Siam Park er et must da det er den største vannparken i Europa og ble ansett som en av de beste i verden. Endeløse sklier, berg-og-dal-baner, fossefall, vannspill og til og med et akvarium venter på deg i denne morsomme parken.

Et annet must er Loro Parque, en dyrepark som, i tillegg til sine mange papegøyearter, har mange andre dyr som vil overraske deg, for eksempel vestlige lavlandsgorillaer, dovendyr og bengalske tigre.

Tips for å besøke Tenerife

Desember på Tenerife| ©Anton's Photostream
Desember på Tenerife| ©Anton's Photostream

Når som helst på året er ideelt for en tur til Tenerife. Med tanke på de behagelige temperaturene hele året, tar øya imot turister uansett hvilken årstid det er. Å ta en båttur, hvalsafari, gå til en av fornøyelsesparkene eller klatre på Teide-fjellet, selv om vinteren, anbefales på det sterkeste, da de vanlige 20 gra dene vil gjøre disse og mange andre aktiviteter enklere.

Derfor er til og med desember på Tenerife eller til og med å tilbringe noen dager på øya i julen sterkt anbefalte alternativer for å unnslippe kulden eller snøen som er typisk for sesongen i mange andre deler av verden.

Hvis du er en av dem som ønsker å planlegge reisen din så langt i forveien som mulig, i tillegg til å vite at du kan bestille transport mellom de to flyplassene og sentrum av Tenerife på forhånd, vil du også være interessert i disse reiserutene som er laget for å hjelpe deg med å organisere de best mulige planene som tilbys på den mest besøkte øya i Kanariøyene: