Pris for å besøke Wieliczka saltgruver: Billettkostnader og guidede turer

Planlegger du å besøke saltgruvene i Wieliczka, men vet ikke hvor stort budsjett du trenger? Les videre!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

3 minutter lest

Pris for å besøke Wieliczka saltgruver: Billettkostnader og guidede turer

Daniłowicza-brønnen | ©Aleksandr Zykov

Å besøke saltgruvene i Wieliczka er et must på en ferie i Polen.

I dette innlegget vil jeg fortelle deg hvor mye det koster å besøke Wieliczka-saltgruvene, enten du vil dra på egen hånd eller bli med på en organisert tur.

Hvor mye koster det å besøke Wieliczka-saltgruvene fra Krakow?

St. Kingas kapell| ©Aleksandr Zykov
St. Kingas kapell| ©Aleksandr Zykov

Åbestille en organisert tur til Wieliczka-saltgruvene fra Krakow koster rundt 50 euro. Dette er et veldig godt alternativ fordi du får følge av en guide og kommer frem til porten til monumentet uten unødvendig venting og kø ved billettkontoret.

Du kan også avbestille turen gratis hvis det skulle oppstå uforutsette omstendigheter. Totalt varer turen vanligvis rundt 4 timer, og transporten foregår i en velutstyrt bil med klimaanlegg. Og selvfølgelig er inngangsbillettene til gruvene inkludert.

Det er også mulig å bestille en utflukt til saltgruvene og Auschwitz, slik at du kan se begge stedene på samme dag. I dette tilfellet starter prisen på € 106.

Bestill en tur til saltgruvene

Billettpris til saltgruvene i Wieliczka

Maskiner som brukes til å drive gruven| ©Dennis Jarvis
Maskiner som brukes til å drive gruven| ©Dennis Jarvis

Billettpriser for omvisninger på andre språk enn polsk er som følger:

  • Standard enkeltbillett: 100 PLN (21,59 EUR)
  • Rabattert enkeltbillett for barn og unge: 80 PLN (17,27 Euro)
  • Rabattert enkeltbillett for studenter og eldre: 90 PLN (19,43 euro)
  • Familiebillett (2 voksne + 2 barn i alderen 4-16 år): 280 PLN (60,45 Euro)
  • Barn opp til 4 år: gratis

Du kan kjøpe billetter til Wieliczka-saltgruven på egen hånd i monumentets billettkontor, men du risikerer å gå tom for plass, så jeg anbefaler at du gjør det på nettet.

Billetter i billettkontoret er tilgjengelige på polsk og engelsk, men hvis du ønsker å ta denne turen på et annet språk, må du kjøpe dem på nettet og i god tid før du reiser til Krakow, ettersom turer på andre språk er få, men svært etterspurte.

Bestill en tur til saltgruvene

Hvor mye koster det å ta en tur til Wieliczka saltgruver på egen hånd fra Krakow?

Trapper som fører ned til gruven| ©Aleksandr Zykov
Trapper som fører ned til gruven| ©Aleksandr Zykov

Mens den organiserte turen koster rundt 50 euro per person, vil en tur på egen hånd være litt billigere, ettersom du da bare trenger å betale inngangsbilletten og transport til og fra saltgruvene. På grunn av Wieliczka-saltgruvenes særpreg og av bevarings- og sikkerhetshensyn vil du alltid bli ledsaget av en profesjonell guide under omvisningen inne i monumentet.

For å planlegge et besøk til Wieliczka-saltgruvene på egen hånd, anbefaler jeg at du først sjekker åpningstidene og deretter skaffer deg billetter.

I innlegget Hvordan besøke Wiel iczka-saltgruvene på egen hånd finner du mer informasjon om dette, så jeg anbefaler deg å ta en titt på det.

Bestill en utflukt til saltgruvene

Hvor mye koster det å besøke saltgruvene i Wieliczka og Auschwitz?

Inngang til Auschwitz II-leiren| ©Magdalena Smolnicka
Inngang til Auschwitz II-leiren| ©Magdalena Smolnicka

En turtil Auschwitz og saltgruvene i Wieliczka fra Krakow koster ca. £97 og er en av de mest populære opplevelsene i Krakow.

Med denne pakken kan du få mest mulig ut av turen til byen hvis du bare tilbringer noen få dager i Krakow, og du sparer også tid (ved å slippe å stå i kø ved billettluken) og penger (ved å slippe å kjøpe billetter separat).

Besøket til begge stedene finner sted på samme dag, og en privat bil tar deg til og fra Krakow, Auschwitz og saltgruvene. Hvis du vil vite mer om dette besøket, må du ikke gå glipp av innlegget Utflukter til Auschwitz og Wieliczka saltgruver fra Krakow.

Bestill en tur til saltgruvene

Pris for transport fra Krakow til saltgruvene i Wieliczka

Sukiennice, Krakow| ©Angelo Romano
Sukiennice, Krakow| ©Angelo Romano

Hvis du ikke er interessert i å ta en organisert tur til Wieliczka-saltgruvene med transport inkludert, er de beste alternativene tog og buss, to raske, komfortable og rimelige transportmidler som tar deg til monumentet på ca. 30 minutter.

Bussbilletten til Wieliczka-saltgruvene fra Krakow koster ca. 4 PLN hver vei (ca. 1 euro), mens prisen på togbilletten bør du sjekke i billettvinduet på stasjonen eller på nettet.

I innlegget Hvordan komme seg til Wieliczka-saltgruvene fra Krakow vil jeg imidlertid fortelle deg mer informasjon og alle tilgjengelige alternativer.

Bestill en utflukt til saltgruvene