Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Besøk til Wieliczka saltgruver med barn

Les disse tipsene for å gjøre ditt besøk i Wieliczka saltgruver med barn til en suksess - de vil ha det gøy!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutter lest

Besøk til Wieliczka saltgruver med barn

Wieliczka saltgruver | ©Muhammad Younas

Wieliczka saltgruve lover å være et av de besøkene som vil ta pusten fra de små der hjemme, men som alle familiebesøk er det et triks.

For å sikre at alt går greit, ikke gå glipp av disse 8 tipsene for å hjelpe deg med å planlegge turen til denne spektakulære polske turistattraksjonen. Legg merke til!

1. En organisert tur er mer praktisk for familieturer

Gruppebesøk i gruvene| ©Aleksandr Zykov
Gruppebesøk i gruvene| ©Aleksandr Zykov

Selv om du kan dra til Wieliczka saltgruver på egen hånd, er det en god idé å ha alt godt organisert og ikke improvisere når du reiser som familie. Spesielt når du er på sightseeing med små barn.

Å ta en organisert utflukt til Wieliczka saltgruver fra Krakow gjør alltid ting mye enklere og enklere.

Du trenger ikke å bruke tid på å lete etter transport eller finne ut den raskeste ruten, slik at barna ikke blir utmattet. Faktisk henter de fleste av disse organiserte turene deg og tar deg til hotellet ditt, noe som er veldig praktisk for alle. I tillegg trenger du ikke å forholde deg til et fremmed språk for å få billetter på billettkontoret og få barna til å vente i kø unødvendig. Dette er en veldig populær attraksjon i landet, og avhengig av dagen kan køene være endeløse.

Å velge en organisert utflukt til Wieliczka saltgruver fra Krakow gjør alt enklere, og alt er designet slik at du ikke trenger å bekymre deg for noen av disse tingene. Bare ha det gøy og la deg gå!

Hvis du er interessert i en organisert utflukt til dette vakre monumentet, anbefaler jeg deg å ta en titt på innlegget Saltgruveutflukter fra Krakow hvor du finner mer informasjon om dette emnet og noen interessante forslag.

Bestill en tur til saltgruvene

2. Bestill alltid billettene dine på forhånd

Inngang til saltgruvene| ©Brian Snelson
Inngang til saltgruvene| ©Brian Snelson

Hvis jeg måtte gi deg ett råd når du besøker Wieliczka saltgruver med familien din, ville det være "ikke utsett til i morgen det du kan gjøre i dag", spesielt når det gjelder å kjøpe billetter.

Som sagt er dette et veldig kjent monument i Krakow, og hvert år besøker nesten 2 millioner mennesker det. Derfor er det viktig å bestille billetter så snart som mulig hvis du ikke vil bli stående uten dem etter å ha reist dit (tenk deg barnas skuffelse!).

Eller å måtte stå i endeløse køer ved billettkontorene for å få plass på omvisningene på polsk eller engelsk, der du, med mindre du forstår språket, vil gå glipp av guidens forklaringer og omvisningen mister sin sjarm.

I denne forstand er mitt råd å kjøpe billettene dine online til Wieliczka saltgruver, ettersom du kan sammenligne tidsplaner, tilgjengelighet, priser og typer ruter (avhengig av barnas alder er det noen turer som kombinerer besøket i gruvene med Auschwithz, med et julemarked eller med Oskar Schindlers fabrikk). I Hellotickets vil du ha mange alternativer å velge mellom, og du vil ha ro i sjelen til å ta billettene med deg hjemmefra!

For mer informasjon kan du lese innlegget Billetter til saltgruvene: priser og hvordan du kjøper dem

Bestill en utflukt til saltgruvene

3. Dra nytte av reduserte billettpriser for barn

Familie på besøk i saltgruvene| ©Andrew Milligan sumo
Familie på besøk i saltgruvene| ©Andrew Milligan sumo

Når du reiser som en familie, er prisen på en utflukt en viktig faktor i beregningen av budsjettet for en tur.

Når det gjelder Wieliczka saltgruver, kan barn opp til 4 år komme inn gratis, mens for resten av barna fra 4 til 12 år er det svært reduserte priser som kompenserer.

For eksempel, i Hellotickets når du skal bestille billettene dine, har du muligheten til å velge alder på barna, slik at den reduserte prisen du må betale for hver enkelt blir beregnet automatisk. Praktisk, ikke sant?

Bestill en tur til saltgruvene

4. Beskytt dem mot kulden i gruvene, selv om sommeren!

Beskytt deg selv mot kulden| ©Aleksandr Zykov
Beskytt deg selv mot kulden| ©Aleksandr Zykov

Enten du besøker Wieliczka saltgruver på egen hånd eller på en organisert tur, tar sightseeingturen gjennom dypet omtrent 2 timer.

Som du kan se, er turen lang, og inne i gruvene er det ganske kjølig selv om sommeren på grunn av luftfuktigheten. Temperaturen varierer mellom 17 ºC og 18 ºC, så det er viktig å holde barna varme slik at de ikke blir kalde under ekskursjonen, uavhengig av temperaturen utenfor.

Husk også å bruke komfortable sko slik at føttene ikke gjør vondt når de går, og at sålene bør være sklisikre for å unngå fall i seksjoner der det er mindre lys eller der bakken er litt mer glatt.

Bestill en utflukt til saltgruvene

5. Gå på toalettet før du starter utflukten

Daniłowicza-brønnen| ©Aleksandr Zykov
Daniłowicza-brønnen| ©Aleksandr Zykov

Før du starter Wieliczka Salt Mine Tour er det viktig å ta barna til toalettene, da de ofte blir overrasket av naturens kall i det mest uventede øyeblikket.

Du finner toalettene ved inngangen til Daniłowicza-brønnen, men i løpet av turen (40 og 90 minutter inn i turen) vil det også være en kort pause for å gå til andre underjordiske toaletter, slik at du ikke trenger å skynde deg underveis.

Bestill en tur til saltgruvene

6. Ta med snacks i ryggsekken

Ta med snacks til barna| ©daveynin
Ta med snacks til barna| ©daveynin

Barn er uforutsigbare. Vi vet ikke når de kommer til å ønske å ta en pause eller bli sultne. Derfor er det alltid en god idé å ha med litt snacks og vann i sek ken i tilfelle de blir småsultne under turen.

I Drozdowice-kammeret vil du ha en kort pause for en drink, og du kan også kjøpe mat og drikke der, noe som vil hjelpe deg med å holde dem energiske til slutten av turen.

7. Sett dem inn i en sammenheng slik at de forstår hva de får se

Skildre gruvearbeid over tid| ©Dennis Jarvis
Skildre gruvearbeid over tid| ©Dennis Jarvis

Innsiden av en gruve kan virke som et atypisk sted å dra på familieferie, men dette er en veldig annerledes og original aktivitet der barna kan la fantasien løpe løpsk og føle seg som en liten oppdagelsesreisende for en dag. Det vil være noe de vil huske hele livet!

Under turen gjennom Wieliczka saltgruver vil de se utrolige steder: vakre saltsjøer, nysgjerrige fjellformasjoner og mange underjordiske kamre og gallerier, det ene mer imponerende enn det andre. I tillegg vil guiden fortelle deg mange legender og nysgjerrigheter som vil gjøre deg målløs. Du vil elske det!

Før du ankommer monumentet for å gjøre reisen mer behagelig, kan du imidlertid gi dem en liten forhåndsvisning av hva de vil se der, slik at de får en bedre kontekst og forstår besøket bedre. I innlegget Hva du kan se i Wieliczka salt gruver finner du et sammendrag som vil hjelpe deg.

8. Se opp for barnevogner

Foreldre som bærer babyer| ©Mavi Villatoro
Foreldre som bærer babyer| ©Mavi Villatoro

Hvis du besøker Wieliczka Salt Mines med en baby, i stedet for å velge en barnevogn, anbefaler jeg at du tar en bæresele, da når turen starter, er det ingen steder å forlate barnevognen, og du vil møte mange trinn underveis.

Bestill en tur til saltgruvene