De bestematlagingskursenei Paris

Liker du å lage mat? Da er det ikke noe bedre enn et matlagingskurs for å lære å lage noen av klassikerne i parisisk konditori: ta på deg forkleet og bli med meg for å lære av ekspertkonditorer i Paris!

Verónica Álvarez

Verónica Álvarez

8 minutter lest

De bestematlagingskursenei Paris

Paris | ©Elina Sazonova

Paris er verdensberømt, blant annet for kvaliteten på sine brød og desserter. En av de beste tingene å gjøre i Paris hvis du liker å lage mat, er å delta på et konditori- eller bakekurs. Når du kommer tilbake til byen din, vil du kunne lage disse delikatessene til familie og venner og også vise dem at du har lært hemmelighetene til tilberedningen med profesjonelle kokker.

Denne typen aktivitet er også en fin måte å nyte Paris med barna dine, de små vil elske å bli skitne på hendene i et profesjonelt kjøkken og lage deilige desserter som de kan spise etterpå. De vil også bli kjent med hvordan det daglige livet er i et parisisk konditori eller bakeri og hvordan de profesjonelle maskinene fungerer og hvordan man bruker de forskjellige kjøkkenredskapene. Følg meg på denne omvisningen av de beste matlagingskursene i Paris.

1. Matlagingskurs i Paris: lær hvordan du lager macarons

Macarons| ©Anne Laurence
Macarons| ©Anne Laurence

Macarons er en av spesialitetene til fransk konditori. Historien til macarons går langt tilbake, ettersom de ble servert ved kongelige bryllup så tidlig som på 1400-tallet.

Macarons er et tydelig eksempel på hvor raffinert og omsorgsfullt franskmennene behandler sine tradisjonelle bakverk. Barn kan ikke motstå disse deilige godbitene, så hvis du reiser med de minste, er det en god idé å ta et matlagingskurs for å lære å lage dem. Når du kommer hjem, kan de gjenskape oppskriften og glede vennene sine.

I dette tretimers kurset får du en instruktør som trinn for trinn lærer deg å lage deilige macarons, som du deretter kan gjenskape hjemme. Etter å ha laget makronene dine kan du smake på dem med en kopp te eller kaffe. Opplevelsen inkluderer alle materialer, velkomstdrink, kaffe og en eske med rundt 20 macarons laget av deg!

Interessante detaljer om denne opplevelsen

  • Pris: fra ca. 120 euro per person.
  • Varighet: ca. 3 timer.
  • Transportmidler: du må komme deg til stedet for klassen på egen hånd, du kan dra med buss, metro, taxi eller bil.
  • Fordelermed dette alternativet: inkluderer velkomstdrink, kaffe og makronene du baker.
  • Ulempermed dette alternativet: klassene er ikke på spansk.

2. Bak gardinen til en Boulangerie: en utflukt til et fransk bakeri i Paris

Boulangerie bakeri| ©Juan Antonio Segal
Boulangerie bakeri| ©Juan Antonio Segal

Bakeriet du vil besøke ligger i det pittoreske nabolaget Montmartre. På denne omvisningen vil du lære alle hemmelighetene til et tradisjonelt parisisk bakeri der du vil bli vist hvordan de lager noen av sine mest ikoniske brød, som baguetten. Du vil oppdage på nært hold hvordan de klassiske franske brødene lages.

På dette en-times besøket, i en avslappet atmosfære, får du se hvordan det hele fungerer, og du får en nystekt baguette og croissant i gave. I dette tilfellet er kurset ikke praktisk, du vil ikke lage mat, men du vil se hvordan bakeripersonalet gjør det. Du vil få muligheten til å se og lære hvordan det industrielle utstyret som brukes i dagens profesjonelle bakerier fungerer.

Interessante detaljer om denne opplevelsen

  • Pris: fra ca. 34 euro per person.
  • Varighet: ca. 1 time.
  • Transportmiddel: du må komme deg dit på egen hånd, enten med buss, metro, taxi eller bil.
  • Fordeler med dette alternativet: du vil se mesterbakere på jobb i sanntid i løpet av bakeriets åpningstider.
  • Ulempermed dette alternativet: du vil ikke kunne bake selv.

3. Oppdag Paris gjennom et baguette- og croissantverksted

Baguette- og croissantverksted| ©Viator
Baguette- og croissantverksted| ©Viator

I denne fantastiske aktiviteten får du ikke bare se en ekspert parisisk baker i aksjon, men du vil også lage dine egne baguetter og croissanter etter oppskrifter som har blitt overlevert gjennom generasjoner.

De vil lære deg alle hemmelighetene slik at du kan lage dine egne baguetter og croissanter når du kommer hjem. Hvis du kjenner baguettens historie, vil du forstå hvorfor dette brødet har vært så nært knyttet til fransk historie i århundrer og hvorfor det har oppnådd den berømmelsen det har i dag.

Gruppene er små for denne opplevelsen, med maksimalt 8 personer for å sikre at du får personlig oppmerksomhet fra instruktøren din.

Du vil også lære hvordan du velger de beste ingrediensene og selvfølgelig hvordan de forskjellige industrimaskinene på kjøkkenet fungerer og hva de brukes til, samt riktig bruk av de viktigste redskapene i et profesjonelt bakeri.

Du vil kunne smake på forskjellige croissanter og brød som du vil ta med deg for å nyte senere.

Interessante detaljer om denne opplevelsen

  • Pris: fra 120 euro per person omtrent.
  • Varighet: rundt 2 timer.
  • Transportmiddel: du må komme deg dit på egen hånd, med bil, metro, buss eller taxi.
  • Fordelermed dette alternativet: det er en praktisk klasse som lar deg lære oppskriftene slik at du kan gjenskape dem senere så mange ganger du vil.
  • Ulempermed dette alternativet: aktiviteten er ikke tilgjengelig på spansk.

4. Lær hvordan du lager franske makroner i Paris

Matlaging av franske makroner| ©Nico
Matlaging av franske makroner| ©Nico

I denne klassen lærer du trinn for trinn hvordan du tilbereder de beste makronene i fransk stil. Du vil delta i valget av hvilke typer macarons som skal tilberedes i løpet av klassen sammen med de andre deltakerne i opplevelsen.

Aktiviteten finner sted i kokkens personlige leilighet, i en avslappet atmosfære og i grupper med maksimalt 8 personer, så aktiviteten er veldig personlig, og du får muligheten til å oppklare eventuelle tvil du måtte ha om ingrediensene og tilberedningen.

Dette kurset lar deg lære å lage makroner på samme måte, med utstyr og redskaper som ligner dem du har hjemme og ikke med profesjonelt utstyr.

Etter dette detaljerte 3-timers kurset får du med deg en eske full av deilige makroner og oppskriften som du kan dele med vennene dine. Prisen på opplevelsen inkluderer bruk av alle redskaper og utstyr samt esken med macarons som du tar med deg hjem på slutten av kurset.

Hvis du har en søt tann og makroner ikke er nok for deg, kan du prøve å tilfredsstille dessertbehovet ditt ved å besøke et av de beste creperiene i Paris, du vil ikke angre på det, Paris er en by som har så mange delikatesser å tilby at du vil prøve dem alle.

Interessante detaljer om denne opplevelsen

  • Pris: fra ca. 120 euro per person.
  • Varighet: ca. 3 timer.
  • Transportmiddel: Du må komme deg dit på egen hånd, men det er ikke komplisert fordi leiligheten ligger i sentrum av Paris, og hvis du følger disse tipsene om hvordan du kommer deg rundt i Paris, blir det enda enklere.
  • Fordeler med dette alternativet: det inkluderer kjøkkenutstyr og det er i små grupper.
  • Ulempermed dette alternativet: det er ikke en aktivitet på engelsk.

5. Omvisning bak kulissene i et konditori i Paris

Matlagingskurs| ©Jeff Hester
Matlagingskurs| ©Jeff Hester

Når du ankommer konditoriet, vil du nyte en typisk fransk frokost (inkludert i prisen for turen) og deretter gå i gang med arbeidet under en parisisk mesterbaker. Du lærer om ingrediensene som trengs for å lage baguetter, croissanter og pain au chocolat med tradisjonell stil, tekstur og smak.

Du vil lære å bake noen av klassikerne i tradisjonelt fransk bakeri med alle hemmelighetene som bare fagfolk kjenner, samt hvordan du velger ingrediensene som passer best til den typen brød du skal lage.

Læreren din vil også forklare og gi deg de beste tipsene om tilberedningsmetoder som ideelle tider og temperaturer, slik at du når du kommer hjem kan bake de beste baguettene og croissantene og pain au chocolat for å dele med familien din.

Baguetter, croissanter og pain au chocolat er de tre franske bakeriklassikerne som enhver matelsker bør vite hvordan man tilbereder. Benytt anledningen til å lære å lage disse tre delikatessene enkelt og med hjelp fra en profesjonell, og skryt deretter til vennene dine om de kulinariske ferdighetene du har lært i løpet av turen.

Interessante detaljer om denne opplevelsen

  • Pris: fra ca. 80 euro per person.
  • Varighet: ca. 2 timer.
  • Transportmiddel: du må ankomme med egne midler, metro, buss, bil eller taxi.
  • Fordelermed dette alternativet: undervisningen foregår på spansk, så du kan svare på eventuelle spørsmål på ditt eget språk.
  • Ulempermed dette alternativet: Gruppene er store, opptil 27 personer.

Bestill en omvisning i konditoriene i Paris

6. Matlagingskurs i Paris: Sjokolade Éclairs og fløteboller

Éclair| ©David Lebovitz
Éclair| ©David Lebovitz

Denne opplevelsen fokuserer på tilberedning av to franske konditorklassikere, sjokoladeéclairs og kremboller

Du vil lære å lage disse gourmetdelikatessene fra en profesjonell fransk konditor, etter tradisjonelle franske oppskrifter som er sjalu bevoktet.

Læreren din vil lære deg trinn for trinn hvordan du lager chouxdeig og chantilly-krem gjennom klare og detaljerte forklaringer. Hvis du allerede har prøvd å lage eclairs og krempuffer hjemme, vet du at disse oppskriftene er litt kompliserte og har noen små hemmeligheter som ikke vises i oppskriftsbøkene.

Fortvil ikke hvis eclairs fremdeles ikke blir perfekt, for i denne klassen vil de fortelle deg alle hemmelighetene du trenger for å lage dem akkurat som de som er laget av profesjonelle bakere.

På slutten av klassen vil du kunne ta de originale oppskriftene med deg hjem slik at du kan bake dem igjen uten problemer. Etter å ha fullført denne unike kulinariske opplevelsen, vil du ta med deg noen eclairs eller kremboller for å nyte senere med en god kaffe.

Interessante detaljer om denne opplevelsen

  • Pris: fra ca. 106 euro per person.
  • Varighet: ca. 3 timer.
  • Transportmiddel: du må ankomme med egne midler, buss, taxi, bil eller metro.
  • Fordelermed dette alternativet: du vil lære å lage to oppskrifter som vanligvis ikke finnes på matlagingsturer.
  • Ulempermed dette alternativet: det er ikke en klasse på spansk.

Hvordan bestille et matlagingskurs i Paris

Bestilling av turen| ©Vlada Karpovich
Bestilling av turen| ©Vlada Karpovich

Denne typen aktiviteter tilbys vanligvis ikke på hotellresepsjoner, men du bør se etter dem på en online reise- og turismeplattform som spesialiserer seg på å selge opplevelser av denne typen.

Disse online selskapene har vanligvis i sin portefølje av turer, i tillegg til de beste gastronomiske turene i Paris, flere alternativer for kulinariske klasser med fokus på klassikerne innen gastronomi, bakverk og tradisjonelt bakeri i Paris.

I tillegg til å kunne finne den typen matlagingskurs du ønsker, vil du på disse plattformene også finne et bredt utvalg av opplevelser og turer som tilbys av lokale guider som vanligvis er utenfor hotellkretsene, ettersom de er personlige opplevelser som tilbys av private guider. Jeg anbefaler at du blar gjennom disse nettstedene for å se alle de forskjellige alternativene du kan finne.

Hvorfor er det lurt å ta et matlagingskurs i Paris?

Matlagingskurs| ©Elaine
Matlagingskurs| ©Elaine

For enhver matlagingsentusiast er det en drøm som går i oppfyllelse å lære av lokale fagfolk hvordan man tilbereder noen av de klassiske bakverkene og bakevarene i et av verdens mest ikoniske kjøkken. Du kan se mange oppskrifter på internett, men det er ikke det samme som å lære trinn-for-trinn-tilberedning av typiske franske oppskrifter fra ekte fagfolk.

Gjennom et matlagingskurs lærer du ikke bare å lage en bestemt typisk rett, men gjennom en slik opplevelse vil du lære enda mer om kulturen, skikkene og idiosynkrasiene til folket i Paris.

Hvis du ikke er en stor fan av matlaging og ikke er veldig dyktig, kan det å delta i et matlagingskurs i Paris gi deg andre verktøy og kunnskap som du ikke kan lære gjennom oppskriftsbøker og kanskje vekke gourmeten du har gjemt inni deg.

Jeg elsker gastronomi, og hver gang jeg besøker en ny by deltar jeg alltid i et matlagingskurs, hvis jeg har sjansen. Ikke bare for å lære oppskriften, men fremfor alt fordi jeg ønsker å lære mer om den lokale kulturen og samhandle med lokalbefolkningen på en avslappet og autentisk måte som bare kan oppnås gjennom noe som går utover kulturelle forskjeller: mat.