Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Slik kommer du deg fra Orly lufthavn til Paris

Starter ferien i Paris med landing på Orly flyplass? Det finnes flere alternativer for å komme seg til sentrum av den franske hovedstaden. Finn ut hvilken som passer deg best

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutter lest

Slik kommer du deg fra Orly lufthavn til Paris

Landing av fly | ©Nguyen Hung

Orly-flyplassen, som har to terminaler (sør og vest), er den nest største flyplassen i Paris, så mange reisende lander der med kofferten full av spenning og lyst til å besøke den franske hovedstaden. I så fall vil det glede deg å vite at du har mange alternativer for å komme deg fra flyplassen til Paris og starte reisen.

Selv om forbindelsene, spesielt togforbindelsene, ikke alltid er de beste, finnes det mange alternativer, for eksempel privat transport eller buss, som gjør at du kan reise de 20 kilometerne fra Orly til Paris raskt og komfortabelt. Jeg skal fortelle deg hva disse alternativene er, og hvilket som passer best til dine behov.

Privat transport: roen og eksklusiviteten som følger med

Venter på transporten| ©Daria Shevtsova
Venter på transporten| ©Daria Shevtsova

Husker du filmscenene der hovedpersonen ankommer flyplassen og en sjåfør venter på ham? Vel, det er ikke alltid fiksjon, og det kan faktisk hende at sjåføren har navnet ditt på skiltet. Dette er utvilsomt den store fordelen med å leie en privat transfer fra Orly flyplass til Paris, eksklusiviteten ved å ha noen som venter på deg så snart du lander for å ta deg med til hotellet ditt.

Ved å leie denne tjenesten unngår du unødvendig venting: en profesjonell sjåfør kommer for å hente deg på Orly flyplass for å ta deg med til hotellet ditt uten forsinkelse. Hva kan være bedre? Hvis destinasjonen av en eller annen grunn ikke er et hotell, men en bolig, et hus eller til og med en tog- eller busstasjon, kan sjåføren også kjøre deg dit. Som sagt, denne tjenesten er eksklusiv, unik og personlig tilpasset deg.

Må jeg bestille privat transport på forhånd?

Hvis du ønsker å bestille en privat bil fra Orly til Paris, må du huske å gjøre det i god tid på forhånd. Du må oppgi flyopplysningene dine og den fullstendige adressen du ønsker å bli kjørt til i Paris. Når du lander i Paris, trenger du bare å hilse på sjåføren og følge ham til et moderne og komfortabelt kjøretøy, og han vil til og med hjelpe deg med bagasjen!

Som om ikke det er nok, er det ikke noe bedre enn å forfriske seg med en flaske vann som sjåføren tilbyr, sove en stund eller til og med lese et magasin under reisen. Det finnes vel ingen bedre måte å starte Paris-besøket på?

Når henter dere meg?

Den store fordelen med å leie en privat transport fra Orly flyplass til Paris er at du selv bestemmer når du vil bli hentet. Hvis du er vant til å ta offentlig transport og måtte vente på at den skal ankomme, kan du glemme det, for sjåføren, som på forhånd kjenner flytidene dine, vil vente på deg når du lander så lenge du gjør det i løpet av de timene tjenesten er aktiv (omtrent fra kl. 04.00 til 23.00 hver dag i uken).

Ankomsttiden vil variere avhengig av hvor hotellet ditt ligger og trafikken den dagen, men jeg kan si at reisen vil ta ca. 40 minutter, som er den tiden det tar å tilbakelegge avstanden mellom Orly og Paris sentrum.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: avhenger av avstanden mellom Orly og hotellet, men det tar ca. 40 minutter.
 • Pris: fra 35 euro.
 • Fordeler med å bruke dette transportmiddelet: en personlig og komfortabel reise.
 • Anbefales hvis: du ønsker å legge bekymringene bak deg og komme deg raskt og komfortabelt til Paris.

Bestill flyplasstransport til Paris

Delt transport: et komfortabelt og økonomisk alternativ

Inngangen til flyplassen| ©Tilemahos Efthimiadis
Inngangen til flyplassen| ©Tilemahos Efthimiadis

Når du lander på Orly-flyplassen etter flere timers reise, gleder du deg til å dra rett inn til Paris sentrum. Hvis du ikke ønsker å bruke mye penger på privat transport eller ta offentlig transport, kan det være lurt å bestille delt transport med en liten gruppe andre turister.

Dette alternativet er både praktisk og økonomisk. På den ene siden kan du slappe av etter reisen uten å bekymre deg for når du kommer frem, om det er plass til bagasjen din eller ikke, eller om du må gå til hotellet.

På den andre siden blir prisen rimeligere når du deler transportkostnaden med andre reisende. Og på det meste vil du vente rundt 15 minutter før du drar, og ruten vil være planlagt i detalj slik at det ikke er noen unødvendige mellomstopp eller stopp der ingen går av, slik det kan skje i en offentlig transport med en forhåndsbestemt rute.

Hvordan bestiller jeg delt transport?

Når du kjenner flytidene og hotellet du skal bo på, kan du bestille delt transport. Siden du allerede vet når du lander og hvor du skal, vil du bli bedt om å oppgi denne informasjonen, og når bestillingen er bekreftet, vil du få tilsendt en kupong som du kan vise til sjåføren på møtestedet. I tillegg vil ruten bli lagt opp slik at den er effektiv, og ventetider og stopp vil bli holdt på et minimum.

Du vil imidlertid ikke kunne velge avgangs- og ankomsttidspunkt, da de vil gjøre det for deg. Når ruten opprettes, tas det hensyn til ankomsttidspunktet ditt, slik at du blir plassert i en gruppe med andre turister som lander på Orly på samme tidspunkt. På denne måten trenger ingen å vente for lenge, og du kan komme deg til Paris så raskt som mulig.

Ruten er også lagt opp slik at man unngår for mange stopp og grupperer folk som skal til samme hotell eller samme område. Når du kommer inn i Paris, vil du derfor prøve å ikke gjøre mer enn fire eller fem stopp. Totalt vil det ta omtrent halvannen time å komme til Paris fra Orly.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: avhengig av avstanden mellom flyplassen og overnattingsstedet og antall stopp, kan reisen ta mellom en time og halvannen time.
 • Pris: fra € 25 (prisen kan øke hvis du har med deg mer enn én bagasje per person).
 • Fordeler med å bruke dette transportmiddelet: økonomisk og svært behagelig.
 • Anbefaleshvis: du ønsker å komme deg til Paris med komforten til privat transport, men til en rimeligere pris.
 • Et siste råd: Hvis du reiser med barn til Paris, bør du legge det til som en observasjon slik at barneseter er tilgjengelige.

Bestill flyplasstransport til Paris

Toget: et raskt alternativ, men med nødvendig transfer

Venter på toget| ©Chris Yunker
Venter på toget| ©Chris Yunker

Orly flyplass har ikke alltid like gode forbindelser, særlig når det gjelder tog. Selv om det er et raskt transportmiddel, finnes det ingen lokal togstasjon på Orly flyplass. Det finnes imidlertid flere alternativer som, med en kort transfer, kan brukes for å komme seg fra Orly til Paris med tog på ca. 40 minutter.

Trikk 7 + metro 7

Hvis du ikke har noe imot å bytte tog ved ankomst til Paris, anbefaler jeg dette alternativet: Ta trikk 7 fra Orly flyplass, og etter en reise på ca. 30 minutter kommer du til Villejuif-Louis Aragon stasjon, hvor du kan ta metrolinje 7, som har stoppesteder som Châtelet og Opera.

Selv om den totale reisetiden er ca. en time, er dette et svært økonomisk alternativ, ettersom full pris er rundt 4 euro (du trenger bare to enkeltbilletter til Paris). Den har også høy frekvens (mellom 8-15 minutter) og er tilgjengelig fra kl. 05.30 til midnatt hele uken, noe som gjør den til et svært tilgjengelig og rimelig alternativ.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: ca. én time.
 • Pris: ca. 4 euro.
 • Fordeler med å bruke dette transportmiddelet: det er det billigste alternativet.
 • Anbefales hvis: du ikke har det travelt med å komme deg til Paris sentrum og ønsker å spare penger.

Orlyval + linje B på RER (regionaltoget i Paris)

Orlyval er utvilsomt et av de store transportfremskrittene som Paris har satset på. Selv om det kan virke utrolig, er det et automatisk tog uten fører. På ca. 6 minutter og for ca. 9 euro tar Orlyval deg fra hvilken som helst av Orlys terminaler til Antony, en holdeplass der du kan ta RER B, som stopper flere steder i Paris sentrum.

For en totalpris på rundt € 12 kan du komme deg til stasjoner som Luxembourg, Saint Michel Notre Dame, Châtelet Les Halles eller Gare du Nord på rundt 35 minutter.

Dessuten er frekvensen ganske høy (Orlyval omtrent hvert 8.-15. minutt og RER B hvert 5. minutt). Vær oppmerksom på at tjenesten kun er tilgjengelig mellom kl. 6.00 og 23.35.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: ca. en halv time.
 • Pris: ca. 12 euro.
 • Fordeler med dette transportmiddelet: rask og god forbindelse til sentrum.
 • Anbefales hvis: du ikke har noe imot å bytte tog og ønsker å komme deg til ulike deler av Paris sentrum.

Buss 183 + linje C på RER (regionaltoget i Paris)

Linje C på RER i Paris stopper ikke på Orly flyplass, men fra Orly flyplass kan du ta buss 183 til holdeplassen Pont de Rungis, som gir deg forbindelse til RER på ca. 10 minutter. Når du er på toget, tar det 50 minutter til sentrale steder som Eiffeltårnet og Saint-Michel Notre Dame. Den totale kostnaden for reisen er ca. 6 euro, og begge billettene kan kjøpes i kombinasjon i automatene på flyplassen eller på buss 183.

Frekvensen er tilstrekkelig (ca. hvert 15. minutt), og avgangen stenger mellom kl. 23.22 og 16.50.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: ca. én time.
 • Pris: fra 6 euro.
 • Fordeler med å bruke dette transportmiddelet: rimelig pris.
 • Anbefales hvis: du ikke har noe imot å ta en transfer før du når Paris sentrum.

Bestill transport fra flyplassen til Paris

Bussen: et økonomisk alternativ

Orlybuss med avgang fra flyplassen| ©ParisO
Orlybuss med avgang fra flyplassen| ©ParisO

De ulike busslinjene i Paris er utvilsomt et godt alternativ hvis du ankommer Orly flyplass, ettersom de forbinder Paris med flyplassens to terminaler. Selv om prisen varierer avhengig av hvilken linje du velger, varierer den fra ca. € 2 til € 12, noe som gjør bussen til et svært interessant alternativ for å komme seg til Paris.

Orlybussen

Denne skyttelbussen forbinder de to terminalene på Orly-flyplassen med den sørlige delen av Paris, så hvis du bor sør i Paris, er Orlybussen et godt alternativ som tar deg dit på rundt 30 minutter. Den er også ganske rimelig, og koster rundt € 9.

Orlybus-ruten går fra Orly til Denfert-Rochereau stasjon, som, selv om den ligger sør i Paris, har gode forbindelser med metro og regiontog (RER).

Du kan enkelt kjøpe enkeltbillett i billettluken på flyplassen eller på bussen når du stiger på, men hvis du kjøper et Navigo Zones 1-4-kort (transportkortet for Paris), må du være oppmerksom på at det inkluderer Orlybussen.

Vær oppmerksom på at selv om Orlybussen går ganske ofte (ca. hvert 10. minutt), er den bare tilgjengelig fra kl. 05.30 (når den første avgangen fra Denfert-Rochereau går) til midnatt (når den forlater Orly for siste gang). Hvis flyet ditt ankommer utenom disse tidene, er dette derfor ikke et alternativ for deg.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: ca. en halvtime.
 • Pris: ca. 9 euro.
 • Fordeler med å bruke dette transportmiddelet: god valuta for pengene og rask.
 • Anbefales hvis: du ønsker å reise direkte til sentrum uten behov for transport.

Bybuss linje 183

Hvis du vil ha et billig alternativ, kan du ta buss 183, som koster ca. 2 euro og bruker ca. 40 minutter fra den sørlige terminalen på Orly flyplass til holdeplassen Porte de Choisy.

Ulempen med å ta buss 183 er at du må bytte på metrostasjonen Porte de Choisy for å komme deg til sluttdestinasjonen, noe som betyr lengre reisetid og kjøp av en ny billett.

Hvis du foretrekker det, kan du også ta bussen til Pont de Rungis stasjon på ca. 10 minutter og derfra ta RER C (regiontog), som går til Paris sentrum.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: ca. 50 minutter.
 • Pris: ca. 2 euro.
 • Fordeler med dette transportmiddelet: svært økonomisk alternativ.
 • Anbefales hvis: du ønsker å spare penger og kan bytte senere.

Bestill transport fra flyplassen til Paris

Taxi eller VTC: et dyrere, men svært komfortabelt alternativ

Drosje i Paris| ©joiseyshowaa
Drosje i Paris| ©joiseyshowaa

Som en av de største flyplassene i Paris har Orly en stor drosjeholdeplass som venter på å kjøre deg til sentrum av Paris, og du kan fortelle dem hvor du vil. Mitt råd er å gå direkte til utgang L i den sørlige terminalen eller B i den vestlige terminalen for å være sikker på å få en offisiell taxi. Et annet raskt og trygt alternativ er å bestille en VTC-tjeneste på forhånd. Uber er tilgjengelig i Paris, i likhet med andre franske apper som Marcel og LeCab.

Reisetiden og prisen avhenger av det endelige reisemålet. Generelt mener jeg å huske at det koster mellom 30 og 40 euro å komme seg til sentrum av Paris, ettersom det er rundt disse beløpene den generelle prisen for transport er satt, men du kan alltid sjekke med drosjesjåføren eller, hvis du tar en Uber, sjekke prisen i selve appen. Vær oppmerksom på at prisen også kan øke hvis du har med deg mye bagasje. Når det gjelder tiden, kan reisen ta mellom 40 minutter og en time med tanke på trafikken i Paris.

Uansett synes jeg taxi er et godt alternativ hvis du reiser i en gruppe og ikke vet nøyaktig når flyet lander, eller hvis du blir forsinket slik at du ikke kan ta et annet transportmiddel som tog eller buss.

Praktisk informasjon:

 • Reisetid: ca. 40 minutter.
 • Pris: fra 30 euro.
 • Fordeler med dette transportmiddelet: det er ingen mellomlandinger, og du kommer rett til Paris.
 • Anbefales hvis: du ikke vet når flyet ditt ankommer og du reiser i en gruppe.

Vet du allerede hvordan du kommer deg fra Orly flyplass til Paris? Lysets by venter på deg, så velg det transportmiddelet som passer best for deg, og kom deg av gårde og nyt det.

Bestill flyplasstransport til Paris

Sammenlign de ulike alternativene

Her er en oversikt over de ulike alternativene, slik at du raskt kan velge det som passer deg best:

 • Privat transport
 • Rutetider: fra kl. 04.00 til kl. 23.00 om kvelden.
 • Varighet: ca. 40 minutter
 • Pris: fra 52 €.
 • Fordel: eksklusiv, unik og personlig service.
 • Delt transport
 • Rutetider: som for privat transport
 • Varighet: mellom en time og halvannen time ca.
 • Pris: fra 25 €.
 • Fordel: økonomisk og svært komfortabelt alternativ.
 • Trikk 7 + metro 7
 • Rutetider: fra kl. 5.30 til 00.30.
 • Varighet: ca. én time
 • Pris: ca. 4 €.
 • Fordel: svært økonomisk alternativ
 • Orlyval + RER linje B
 • Rutetider: fra kl. 06.00 til kl. 23.35.
 • Varighet: ca. en halv time
 • Pris: ca. 12 euro
 • Fordel: svært rask, selv om det inkluderer en transfer.
 • Buss 183 + RER linje C
 • Rutetider: fra kl. 5 om morgenen til kl. 23.20 om kvelden.
 • Varighet: ca. 50 minutter
 • Pris: fra 6 euro
 • Fordel: billig, men inkluderer transport
 • Buss (Orlybus)
 • Rutetider: fra kl. 5.30 til 00.30.
 • Varighet: ca. en halv time
 • Pris: ca. 9 €.
 • Fordel: god valuta for pengene og høy hastighet.
 • Bybuss linje 183
 • Rutetider: Det anbefales å sjekke før du reiser.
 • Varighet: ca. 50 minutter
 • Pris: ca. 2 euro
 • Fordel: svært billig
 • VTC eller drosje
 • Rutetider: Det anbefales å sjekke før du reiser.
 • Varighet: ca. 40 minutter
 • Pris: fra 30 €.
 • Fordel: det er direkte