Utsikten fra The Shard i London

London Eye er et skikkelig blikkfang, men utsikten fra The Shard er enda mer spektakulær fordi det er Storbritannias høyeste bygning. Finn ut hva du kan se fra The View!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutter lest

Utsikten fra The Shard i London

The Shard i London | © Daria Shevtsova

Siden åpningen i 2012 har skyskraperen The Sh ard forandret Londons skyline for alltid. Observatoriet, The View, er stedet å gå for å nyte en fantastisk 360º panoramautsikt over byen.

I dette innlegget vil jeg gi deg en liten forhåndsvisning av alt du vil se under denne opplevelsen, men ingenting kan sammenlignes med å se London fra over 300 meters høyde, du må se det selv!

1. Elven Themsen

Utsikt over London fra The Shard over Themsen.| ©Darko M.
Utsikt over London fra The Shard over Themsen.| ©Darko M.

Fra observatoriet i den moderne skyskraperen The Shard har du en av de mest fantastiske utsiktene over Themsen, en av de lengste elvene i Europa med sine 346 kilometer.

Den renner gjennom hjertet av London og er derfor et av byens mest ikoniske landemerker. Det er mange måter å nyte den på, til lands, til vanns og i luften.

Enten det er et fugleperspektiv fra The View over et glass champagne eller en lang spasertur langs bredden mens du oppdager monumenter som Tower of London, Tower Bridge eller London Eye, blant andre.

Du kan også ta en båttur hvis du bestemmer deg for å ta et cruise på Themsen. Det er en plan som jeg anbefaler på det sterkeste fordi den vil gi deg et unikt perspektiv på den britiske hovedstaden, så vel som fra høyden.

Og hvis cruiset er om natten, vil du oppleve en magisk og romantisk opplevelse på båtdekket mens du nyter utsikten over Londons bygninger opplyst med fargede lys.

Bestill et cruise på Themsen

2. Tower Bridge

Tower Bridge sett fra The Shard| ©american_rugbier
Tower Bridge sett fra The Shard| ©american_rugbier

Tower Bridge er et av Londons ikoniske landemerker som du kan se fra observatoriet på The Shard, og som du ikke kan unngå å ta et bilde av når du setter foten på land igjen.

Med sin vakre viktorianske stil og Themsen i bakgrunnen er Tower Bridge nå en av Londons mest fotograferte turistattraksjoner, selv om den opprinnelig ikke ble bygget på 1800-tallet for dekorative formål, men av en rent praktisk grunn - for å knytte sammen de to sidene av elven etter hvert som byen vokste mot øst.

Når du er ferdig med å besøke The View, kan du gå ut og spise lunsj i nærheten av The Shard eller utforske innsiden av Tower of London, som også er synlig der oppe fra.

Bestill billetter til The Shard

3. Tower of London

Tower of London fra The Shard| ©duncanh
Tower of London fra The Shard| ©duncanh

En annen av de mest populære turistattraksjonene du kan se fra The View er Tower of London, en gammel festning som har stått i nesten et årtusen og har vært vitne til viktige episoder i landets historie.

Selv om du bare er i London i to eller tre dager, er det et must, og det er så mye å se på innsiden! Fra kronjuvelene og middelalderpalasset til vollene og tårnene som utgjør en del av komplekset, for å nevne noe - til og med kråker!

Du vil bli trollbundet av mange av de uhyggelige historiene som fant sted her. Vær forberedt, for et besøk i Tower of London vil ikke etterlate deg likegyldig!

Bestill en omvisning med billett til Tower of London

4. London Bridge

London Bridge fra The Shard| ©Matt Brown
London Bridge fra The Shard| ©Matt Brown

En annen av broene du kan se fra toppen av The Shard er London Bridge, som ofte forveksles med Tower Bridge på grunn av nærheten. De er imidlertid ikke like i utseende eller levetid.

London Bridge er en mye strengere bro med en eldre historie. Den ble bygget av romerne på dette tidspunktet i det 1. århundre e.Kr., men har gjennomgått mange endringer og rekonstruksjoner i årenes løp og har derfor ikke beholdt sin opprinnelige form.

Den som kan sees fra The View i dag, ble innviet av dronning Elizabeth II av England på 70-tallet av det 20. århundre og ble designet av John Mowlem.

Bestill billetter til The Shard

5. Shakespeares Globe Theatre

Shakespeares Globe Theatre| ©Diego Delso
Shakespeares Globe Theatre| ©Diego Delso

Hvis du ser vestover fra The Shard-observatoriet, vil du få et glimt av Shakespeares Globe Theatre, som du vil kjenne igjen på den avrundede formen og den hvite fargen som skiller seg ut blant byens grå bygninger.

Dette teateret er ikke det originale teateret der William Shakespeare fremførte flere av sine mesterverk, men en kopi av det som ble laget på 1900-tallet takket være innsatsen til kunstneren Sam Wanamaker som samlet inn penger til gjenoppbyggingen.

Det er for tiden vertskap for skuespill mellom mai og oktober, slik det opprinnelige teateret var. Hvis reisen din sammenfaller med våren i London, sommeren i London eller høsten i London, anbefaler jeg at du vurderer å legge inn en teaterkveld i Shakespeares Globe Theatre og nyte denne kunsten slik den ble fremført på 1500- og 1600-tallet. Det er en magisk følelse!

6. Big Ben

Big Ben sett fra The Shard ved solnedgang.| ©MK Feeney
Big Ben sett fra The Shard ved solnedgang.| ©MK Feeney

Et av de store symbolene på London som du også kan se fra The View er Big Ben, den enorme klokken til Houses of Parliament.

Denble innviet på 1800 -tallet og har alltid vært kjent for sin punktlighet, selv i ekstreme hendelser som bombingen av byen under andre verdenskrig eller de ekstreme værforholdene som byen noen ganger lider under.

Selv om utenlandske turister ikke kan besøke innsiden, kan du alltid ta et suvenirbilde med den.

7. Westminster-palasset

Westminster-palasset| ©João Trindade
Westminster-palasset| ©João Trindade

Også kjent som Houses of Parliament, er dette en av de vakreste bygningene i London, som du også kan se fra observasjonsdekket til skyskraperen The Shard.

I første halvdel av 1800-tallet ødela en ødeleggende brann palasset som hadde huset parlamentet og den kongelige resid ensen siden 1500-tallet, og bare noen få deler av den opprinnelige bygningen overlevde, som klostrene og krypten i St. Stephen's Chapel, Westminster Hall og Jewel Tower.

Det nåværende Palace of Westminster ble fullført rundt midten av 1800-tallet i en vakker viktoriansk gotisk stil. Jeg anbefaler at du utnytter et besøk til Westminster Abbey til å besøke det på en felles guidet tur, da det er et arkitektonisk vidunder og vil gi noen fantastiske bilder.

Bestill billetter til The Shard

8. London Eye

Utsikt over London Eye fra The Shard| ©Abi Skipp
Utsikt over London Eye fra The Shard| ©Abi Skipp

Ved siden av The View er London Eye det beste stedet å se Londons skyline ovenfra.

Fra skyskraperen The Shard har du imidlertid sjansen til å nyte en fantastisk utsikt over det populære pariserhjulet som du aldri har sett det før.

Men hvis du ikke er redd for høydeskrekk og er en spenningssøker, kan du ikke forlate byen uten også å ta en tur i London Eye, da det vil fullføre utsikten din over London ovenfra - for ikke å snakke om å ta noen fantastiske bilder!

Og hvis du etter å ha sett London fra høyden på The View ønsker å fullføre opplevelsen og se den britiske hovedstadens skyline fra et utsiktspunkt ved elven, kan du ta en titt på post London Eye og Themsen-cruise, fordi det vil være den perfekte kombinasjonen for å nyte denne delen av byen til det fulle.

Bestill billetter til The Shard

9. HMS Belfast

På utsiktspunktet The Shard| ©Martin Pettitt
På utsiktspunktet The Shard| ©Martin Pettitt

Fra The View kan du også se silhuetten av HMS Belfast, et museumsskip fra den britiske Royal Navy som ligger for anker ved bredden av Themsen, og som en gang var en destroyer som deltok i en rekke marineoperasjoner under andre verdenskrig og Koreakrigen.

Å se HMS Belfast fra utsiden er imponerende, men hvis du har tid etter å ha kommet ned fra The Shard-skyskraperen, anbefaler jeg at du besøker henne fordi det er fantastisk å se et skip som dette på innsiden.

Under omvisningen kan du ikke bare se forskjellige utstillinger som viser hvordan livet var på åpent hav, men den mest underholdende delen er besøket i noen av skipets rom der sjømennene og soldatene tilbrakte mesteparten av tiden sin: matrosenes og kapteinens lugarer, sykestua, byssa, kjelleren og kontrollrommet, blant annet.

10. Tate Modern-museet

Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe
Tate Modern Museum i London| ©Eric Titcombe

Et annet av stedene du kan se fra The View er Tate Modern Museum i London, eller med andre ord det britiske nasjonalmuseet for moderne kunst.

Du vil lett identifisere det fordi det ligger i en veldig spesiell bygning, i Bankside Power Station. Etter flere renoveringer ble det i 2000 åpnet som et moderne kunstgalleri, og sannheten er at den opprinnelige strukturen er veldig i tråd med museets tema.

På innsiden kan du finne en av de mest komplette permanente samlingene av moderne kunst i verden med verk av kjente kunstnere som Salvador Dalí, Pablo Picasso, Andy Warhol og Edvard Munch, for å nevne noen, selv om det også er midlertidige utstillinger av samtidskunst designet for å vise frem talentet til unge kunstnere.

Hvis du liker denne typen kunst, anbefaler jeg at du setter av litt tid i løpet av turen til å besøke Tate Modern Museum.

Samlingene er fantastiske, og det beste av alt er at tilgangen til museet vanligvis er gratis. Du trenger vanligvis bare å kjøpe en billett for å komme inn i de midlertidige utstillingene, men det er vel verdt det.

Bestill billetter til The Shard