Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Ta en organisert tur til Stonehenge og Bath fra London

Å kombinere to av Englands mest imponerende turistattraksjoner i én og samme tur er det beste alternativet hvis du er i London.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

8 minutter lest

Ta en organisert tur til Stonehenge og Bath fra London

Stonehenge | ©Ankit Sood

Et besøk til Stonehenge bør stå øverst på listen over ting du bør se i London. Bare 130 kilometer fra hovedstaden er det ingen tvil om at et besøk til dette magiske neolittiske monumentet er en av de mest fantastiske opplevelsene du kan få.

Hvis du vil få mest mulig ut av tiden din, kan du kombinere et besøk til Stonehenge med et besøk til den nærliggende byen Bath. Denne byen, som er svært forskjellig fra hovedstaden, byr på attraksjoner som de berømte romerske badene og de vakre gatene. For at du skal kunne gjøre begge besøkene på én og samme dag uten å måtte bekymre deg for noe, har jeg analysert turene som går fra London, slik at du kan velge den som passer deg best.

Det beste alternativet

Dagstur fra London til Stonehenge, Windsor

Se Stonehenge, Windsor og Bath

Turen inkluderer besøk til megalittene i Stonehenge, spa-byen Bath og Windsor Castle, ledsaget av en profesjonell guide og i en komfortabel luksusbuss.

Stonehenge er et forhistorisk megalittkompleks som var et sted for tilbedelse der elementene er innrettet for å markere soloppgang og solnedgang, og det sies til og med at det ble produsert et drakonidregn inne i det. Det er mer enn 5000 år gammelt og ble bygget i yngre steinalder. Bath regnes som en spa-by kjent for sine naturlige varme kilder, og de honningfargede bygningene og arkitekturen er vel verdt et besøk.

Windsor, til slutt, er en liten by i grevskapet Berkshire (England) som huser Windsor Castle, den offisielle residensen til 40 monarker, og har alle de kongelige attraksjonene og mye å oppdage under besøket.

Anbefales hvis... du ønsker å gå litt mer i dybden på omgivelsene rundt London og lære mer om historien til både monarkiet, arkitekturen og de imponerende forhistoriske bygningene.

Alternativ 1: Tur til Stonehenge, Windsor Castle og Bath

På Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson
På Windsor Castle| ©Kevin Hutchinson

En av turene du kan bestille i London for å besøke Stonehenge og Bath inkluderer et tredje besøk som kanskje også vil falle i smak: Windsor Castle.

Etter å ha forlatt hovedstaden, og alltid i en luksusbuss og med en ekspertguide som forklarer deg alt du trenger for å nyte besøket, går turen til Windsor Castle, hjemmet til den britiske kongefamilien gjennom 900 år, som du kan kjøpe billetter til.

Dette får du se hvis du velger denne typen tur

 • Stonehenge: Første stopp etter ankomst til Stonehenge er besøkssenteret. Der kan du ikke bare hente audioguiden din, men også besøke museet og utstillingene som forklarer monumentets historie og mye mer.
 • Bath: Noen av hovedattraksjonene i byen Bath er den flotte Pulteney Bridge, Royal Crescent og noen av de vakre husene, men byen er også verdensberømt for sine gamle romerske bad.
 • Windsor Castle: Som residens for kongefamilien er dette slottet det lengst sammenhengende bebodde slottet i Europa. Du kan kjøpe billetter til Windsor Castle på forhånd, og under besøket kan du beundre slottets majestetiske prakt.

Et annet rom du kan gå inn i er St George's Chapel. George's Chapel. Her ligger gravene til noen av de viktigste britiske kongene, og det var også her prins Harry og Meghan Markle giftet seg.

Praktisk informasjon

 • Pris: fra 80 euro
 • Varighet: 11-12 timer

Hvorfor jeg liker denne turen: Fordi det å se Stonehenge, Bath og Windsor Castle på én dag og uten å måtte bekymre seg for noe som helst er perfekt for alle som besøker London og ønsker å få mest mulig ut av opplevelsen.Anbefales hvis... du er nysgjerrig på å få et innblikk i hvordan britiske konger lever og ønsker å bruke dagen til å besøke andre attraksjoner i nærheten.

Bestill turen din til Stonehenge, Windsor og Bath

Alternativ 2: Rundtur til Stonehenge og Bath

Soling i solskinnet på Stonehenge| ©Michael Sutton
Soling i solskinnet på Stonehenge| ©Michael Sutton

Den britiske hovedstaden har et vell av steder du kan besøke i løpet av flere dager, men i nærheten av hovedstaden ligger to steder du ikke bør gå glipp av: Stonehenge og Bath.

Førstnevnte er uten tvil verdens mest berømte megalittmonument. Stonehenge er fullt av mystikk, og det er verdt en tur ut av London ved å bestille en tur til Stonehenge for å vandre rundt steinene.

Den nærliggende byen Bath, derimot, regnes som en av de vakreste byene i landet, i tillegg til å være hjemsted for de imponerende romerske badene som har gitt byen dens navn, og med tanke på nærheten til begge stedene er den beste måten å se dem på én dag og få mest mulig ut av tiden din å bestille en organisert tur som kombinerer de to stedene.

Dette får du se hvis du velger denne typen utflukt

 • Stonehenge: Det beste med denne turen er at du får god tid til å vandre rundt i Stonehenge-komplekset, inkludert museet og besøkssenteret. Takket være audioguiden får du alltid detaljert informasjon om det du ser, noe som gjør besøket til en enda mer komplett opplevelse. På dette monumentet kan du se den berømte indre steinsirkelen og fem rekonstruksjoner av hus fra yngre steinalder. Du kan også se to interessante utstillinger, slik at du kan gå derfra som en ekspert på Stonehenge.
 • Bath: I Bath kan du se steder som den fantastiske Pulteney Bridge, Royal Crescent og noen av de vakre husene. Hvis du har valgt alternativet som inkluderer billetter til de romerske badene, kan du selvfølgelig også gå inn og se dem.

Nyttig informasjon for besøkende i byen

 • Pris: Fra 90 euro
 • Varighet: mellom 10,5 og 11 timer.

Hvorfor jeg liker denne turen: Det er den perfekte måten å se to av de mest imponerende stedene i landet på én dag og uten bekymringer.

Anbefales hvis... du vil få mest mulig ut av oppholdet i London og besøke noen steder i nærheten av hovedstaden.

Hva er fordelene med å ta en guidet tur kontra å besøke Stonehenge og Bath på egen hånd?

På rundtur i Bath| ©Pedro Szekely
På rundtur i Bath| ©Pedro Szekely

Du er kanskje i tvil om du skal leie en organisert tur fra London for å besøke Stonehenge og Bath (på listen over de beste turene fra London) eller om du skal prøve å gjøre det på egen hånd. Sistnevnte er selvfølgelig alltid mulig, men førstnevnte har to store fordeler: tid og bekvemmelighet.

Det kan være vanskelig å besøke Stonehenge og Bath på egen hånd på én dag. Det er riktignok ikke vanskelig å nå begge stedene fra hovedstaden. Når det gjelder Stonehenge, er det nesten uunngåelig å bytte i Salisbury, mens det går direkte tog og buss til Bath. Problemet oppstår når du vil kombinere begge besøkene på samme dag.

Selv om det går tog fra Bath til Salisbury, hvor du må ta buss til monumentet, kan det være vanskelig å få rutetabellen til å gå opp slik at du får tid til å se alt i ro og mak. Det beste alternativet er kanskje å overnatte i Bath før du returnerer til London.

Det er mye enklere å bestille en organisert tur til Stonehenge og Bath hvis du må undersøke de ulike transportkombinasjonene og rutetidene for de stedene du ønsker å besøke, slik at du unngår at de er stengt. Når alt kommer til alt, er det bare å hoppe på bussen og bli fraktet til både Stonehenge og Bath.

Slik bestiller du turen til Stonehenge og Bath

Besøke Stonehenge med en guidet tur| ©Bryony Elena
Besøke Stonehenge med en guidet tur| ©Bryony Elena

Det er enkelt å bestilleturen til Stonehenge og Bath. Bare skriv inn datoene og opplysningene dine på nettstedet, så får du en bekreftelse på e-post. Jeg anbefaler at du er oppmerksom på de ulike alternativene du kan velge mellom.

Når du kommer til møtestedet, er alt du trenger å gjøre å vise guiden kupongen som er inkludert i e-posten, du trenger ikke å skrive ut noe.

Bestill turen din til Bath, Avebury og Lacock Village

Er det verdt å reise til Stonehenge og Bath fra London?

Bath| ©Aaron & Carol
Bath| ©Aaron & Carol

Det er umulig å gi et entydig svar på dette spørsmålet, for det kommer helt an på hva du liker. Hvis du er glad i showbiz, vil du kanskje heller gå på en av Londons musikaler enn å bruke en dag på å besøke disse stedene, eller hvis du vil smake på den beste maten i London, kan du velge en mattur i London. Det jeg mener er at en så stor by byr på så mange alternativer, og denne turen kan være et supplement til noen av hovedaktivitetene på turen.

Mitt råd er imidlertid at du bør prøve å sette av tid til denne turen. Stonehenges magi og mystikk gir besøkende en opplevelse som er vanskelig å slå, og hvis du i tillegg legger til skjønnheten i Bath, er dette et nesten uunnværlig besøk for alle reisende.

Valget ditt vil selvsagt også avhenge av hvor mye tid du skal tilbringe i London. Hvis du bare skal være der i to eller tre dager, er det stor sannsynlighet for at du kommer til å bruke all din tid på museer eller på å oppdage hva Londons ulike bydeler har å by på. Men hvis du blir i London i seks dager eller mer, anbefaler jeg at du kommer deg ut av byen og oppdager underverkene som Stonehenge og Bath har å by på.

Planlegg besøket: noen grunnleggende tips

Vinter i Stonehenge| ©Fred Rockwood
Vinter i Stonehenge| ©Fred Rockwood
 • Når du skal dra: Her kan du senår det er best å dra til Stonehenge, noe som også gjelder for Bath. Normalt er det mange besøkende, selv om det er færre i høst- og vintermånedene. Det er likevel lettere å få sett begge stedene hvis du ikke drar på en helg.
 • Varighet: Etbesøk til Stonehenge kan ta alt fra 1 time til 1,5 time. Selv om det kanskje ikke virker så lenge, er dette mer enn nok tid til å gå rundt blant steinkonstruksjonene og besøke museet. Besøket i Bath vil derimot avhenge av hvilke alternativer du har valgt, men totalt sett kan det ta omtrent like lang tid som besøket i Stonehenge.
 • Hva du skal ha på deg: Selv om du reiser om sommeren, må du aldri glemme at det britiske været kan være ganske omskiftelig. Prøv alltid å ha på deg behagelige klær og, avhengig av værmeldingen, klær som er varme nok til at du ikke føler deg ukomfortabel. Det er også viktig å ha behagelige sko, siden du kommer til å gå ganske lenge, og Stonehenge har et ganske ujevnt underlag. Til slutt, ikke glem å ta med deg en mackintosh for sikkerhets skyld.
 • Spisested: Hvis du ikke har bestilt mat, må du finne et passende sted å spise. Du kan alltids ta med deg noe å spise, ellers kan du bruke lokalbefolkningen du finner. Stonehenge Visitor Centre har en restaurant som ikke kan måle seg med de beste i London, men som likevel kan være et bra sted å ta en matbit. I Bath er det heller ikke vanskelig å finne et sted du liker.
 • Stonehenge og Bath med barn: Begge steder har nok attraksjoner til at barna ikke kjeder seg under besøket. Det er klart at de har en tendens til å bli slitne før de voksne, men hvis de blir distrahert, kan de få en flott dag. På Stonehenge er det en god idé å skaffe en audioguide, slik at de kan lytte til de ulike forklaringene på det de ser.
 • Sjekk været før du drar: Som jeg nevnte tidligere, er det britiske været ofte ganske uforutsigbart. Derfor anbefaler jeg at du sjekker værmeldingen litt på forhånd, slik at du kan forberede deg på besøket.

Bestill reisen din til Bath, Avebury og Lacock Village