Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Flyplasstransport på Tenerife

Det verste med å reise er stresset med å komme seg til flyplassen og deretter til hotellet ... men hva om jeg fortalte deg at det finnes en måte å gjøre denne prosessen komfortabel, enkel og rask på?

Alex Grande

Alex Grande

6 minutter lest

Flyplasstransport på Tenerife

Venter på transport ved gaten på flyplassen | ©Atoms

Det er to flyplasser på Tenerife: Tenerife Nord (TFN) og Tenerife Sør (TFS), også kjent som Reina Sofia lufthavn. Uansett hvor flyet ditt ankommer, er den raskeste og mest komfortable måten å komme seg til overnattingsstedet ditt med delt eller privat transport.

I denne guiden finner du de mest prisgunstige alternativene og noen nyttige tips du bør vite før du flyr til Tenerife.

Alternativer for å forflytte deg mellom Tenerife nord lufthavn (TFN) og overnattingsstedet ditt

Privat transport| ©Humphrey Muleba
Privat transport| ©Humphrey Muleba

For å begynne å nyte ferien på øya så snart som mulig uten ekstra bekymringer, er det best å bestille en privat transport fra Tenerife nord lufthavn til overnattingsstedet ditt. Tilgjengelig 24 timer i døgnet, syv dager i uken, er dette alternativet jeg anbefaler hvis du vil unngå å betale ekstra for en taxi eller privat sjåfør, og hvis du ikke vil bære bagasjen din på og av bussen.

Videre er den samme overføringen tilgjengelig for hjemreisen, slik at din siste dag på Tenerife vil være verdt å huske for den følelsen som blander tristheten ved å reise med gleden over å ha opplevd noe vakkert, og ikke for stresset ved å ankomme flyplassen. Med denne overføringen kommer du til flyet ditt i tide og på den mest komfortable måten.

Hvis du reiser til Tenerife Nord i en gruppe på 3, 8 eller 16 personer, anbefaler jeg deg å velge privat transport fra Tenerife Nord flyplass til overnattingsstedet ditt eller omvendt (med valg av kjøretøy), ettersom du kan velge mellom sedan, minibuss eller minibuss slik at overføringen passer best til gruppens størrelse.

Sammenlign flyplasstransport

Alternativer for å komme deg mellom Tenerife sør lufthavn (TFS) og overnattingsstedet ditt

Privat transport| ©Mark Cruz
Privat transport| ©Mark Cruz

Hvis du flyr til Tenerife sør lufthavn, i nærheten av Costa Adeje og strendene Los Cristianos og Las Galletas, må du velge transport avhengig av destinasjonen din. Alle disse transportene har de samme egenskapene som de som går fra Tenerife nord lufthavn.

Hvis overnattingsstedet ditt er i Santa Cruz de Tenerife, er det beste alternativet å bestille en privat transport fra Tenerife sør lufthavn til Santa Cruz de Tenerife. Hvis flyet ditt ankommer Tenerife Sør og overnattingsstedet ditt er i nærheten av Costa Adeje, er den private transporten fra Tenerife Sør flyplass til Costa Adeje den mest passende måten å nå destinasjonen raskt.

Og hvis hotellet eller overnattingsstedet ditt ligger i Los Cristianos strandområde, har du en privat transport fra Tenerife Sør flyplass til Los Cristianos.

Til slutt vil den private transporten fra Tenerife South Airport til Playa Las Americas ta deg til hotellet ditt eller annen innkvartering som ligger på stranden i Las Americas sørvest på øya.

Og for transport tilbake til flyplassen? Fra hvilken som helst del av øya Tenerife kan du be om en dør-til-dør-transport fra hotellet ditt til Tenerife sør lufthavn.


Hvordan flyplasstransport på Tenerife fungerer

Venter på flyplassen| ©Artur Tumasjan
Venter på flyplassen| ©Artur Tumasjan

Så snart du kjenner flyinformasjonen din, kan du bestille en av disse flyplasstransportene på nettet for å komme deg til hotellet ditt fra flyplassen. Du må oppgi dagen for transporten og antall personer som skal dele kjøretøyet.

Du vil også bli bedt om å oppgi flyets identifikasjonsnummer, navnet på flyselskapet og, selvfølgelig, destinasjonsadressen. Hvorfor så mye informasjon? Fordi operatøren på denne måten har sanntidsinformasjon om flyreisen din og er klar over eventuelle forsinkelser eller problemer, slik at han kan informere sjåføren slik at han kan vente på deg ved riktig avgangsgate.

Når du har landet og hentet bagasjen din, vil sjåføren møte deg og gruppen din og plassere bagasjen i bagasjerommet, og du kan dra til hotellet eller overnattingsstedet ditt i et kjøretøy med klimaanlegg og Wi-Fi.

For avreisetransport må du oppgi lignende opplysninger, og som standard vil sjåføren hente deg på overnattingsstedet ditt i god tid slik at du kan være på flyplassen minst tre timer før avreise. Hvis du ikke anser det som nødvendig å ankomme flyplassen så tidlig, kan du alltid endre hentetidspunktet.

Fordeler med transport

Utsikt fra flyet til øya Tenerife og Teide-fjellet| ©Peter Reed
Utsikt fra flyet til øya Tenerife og Teide-fjellet| ©Peter Reed

For meg er den største fordelen bekvemmeligheten ved å lande på flyplassen og ikke å måtte bekymre deg for hvordan du kommer til hotellet, til en mye bedre pris enn noen taxi, Uber eller privat sjåfør.

En annen fordel er å ikke måtte bære bagasje, spesielt for turer på en uke eller mer, er noe du helt sikkert vil sette pris på.

Og hvis du ankommer Tenerife i de tidlige morgentimene, er dette det tryggeste alternativet for å ankomme komfortabelt til destinasjonen din, og noen ganger kanskje det eneste, ettersom andre typer transport vil være mindre tilgjengelig på bestemte tider av natten.

Hvor lang tid tar det å komme seg til hotellet eller flyplassen?

Landing med fly| ©Pascal Meier
Landing med fly| ©Pascal Meier

Det avhenger mye av hvor hotellet ditt ligger og hvilken flyplass flyet ditt ankommer (eller avgår fra). For å gi deg en idé, er reisetiden mellom Tenerife nord flyplass og sør på øya omtrent 50 minutter.

For å komme til Santa Cruz de Tenerife fra Tenerife nord flyplass (som ligger i San Cristobal de la Laguna), tar det omtrent 20 minutter.

Og for å komme til strendene i Costa Adeje, Playa de las Americas, Los Cristianos eller Las Galletas fra Tenerife sør, tar det ikke mer enn 15 minutter.

Å komme seg til hotellet fra flyplassen med offentlig transport

Buss til Tenerife lufthavn| ©Vasile Cotovanu
Buss til Tenerife lufthavn| ©Vasile Cotovanu

Hvis du av en eller annen grunn ikke liker tanken på å bestille en privat transport, er det eneste alternativet for å komme deg til overnattingsstedet ditt å ta en taxi eller Uber (som vil koste mye mer for en dårligere service) eller ta offentlig transport. Her er spesifikk informasjon om transport fra hver av Tenerifes flyplasser:

Offentlig transport fra Tenerife nord lufthavn

Alle disse bussrutene tar deg fra flyplassen til forskjellige steder på øya. Bussholdeplassen ligger i -1 etasje på flyplassen, med rutetider fra kl. 07.00 til 22.00-23.00, avhengig av linje.

 • Buss 20: går mellom flyplassen, hovedstaden (Santa Cruz) og nord på øya (La Laguna). Prisen er 2,65 euro (flyplassen - Santa Cruz de Tenerife) eller 2,45 euro (flyplassen - La Laguna).
 • Buss 30: går fra Tenerife nord lufthavn til Puerto de la Cruz. Prisen per billett er 4,75 euro.
 • Buss 104: forbinder den nordlige flyplassen med Santa Cruz, Tacoronte og den nordlige delen av øya (Puerto de la Cruz og La Laguna). Prisen er 2,65 euro til Santa Cruz, 2,45 euro til La Laguna eller Tacoronte og 4,75 euro til Puerto de la Cruz.
 • Buss 343: for å komme fra Tenerife nord til Tenerife sør via La Laguna. Prisen per billett er 9,70 euro for å reise til Tenerife South Airport, 4,75 euro for å reise til Puerto de la Cruz og 12,40 euro for å reise til Los Cristianos-stranden.

Offentlig transport fra Tenerife Sør

Busser fra Tenerife| ©tenerife holidays
Busser fra Tenerife| ©tenerife holidays

Bussholdeplassen på Tenerife Sør ligger på plan 0, i ankomstområdet.

 • Buss 40: for å komme seg fra Tenerife Sør til turiststrendene på denne delen av øya. Billetten koster 3,20 euro for å komme til Los Cristianos og 3,70 euro for å komme til Costa Adeje.
 • Buss 111: forbinder Tenerife South Airport med øyas hovedstad, Santa Cruz de Tenerife, med en billettpris på 9,35 euro.
 • Buss 711: denne ruten går fra Tenerife Sør flyplass til Santa Cruz og de viktigste strendene på øya, med det spesielle ved å være en nattbuss. Prisen per billett er 3,20 € for å dra til Los Cristianos, 3,70 € for å dra til Costa Adeje og 9,35 € for å komme til Santa Cruz.
 • Buss 343: Denne bussen tar deg fra Tenerife sør til Tenerife nord, via La Laguna de San Cristobal. Prisen er 9,70 € til Tenerife sør lufthavn, 4,75 € til Puerto de la Cruz og 12,40 € til Los Cristianos-stranden.
 • Buss 415: forbinder flyplassen med byene sør på øya, med en billettpris på 2,85 euro per billett.

Hva jeg bør vite om Tenerifes flyplasser

Tenerife sør flyplassterminal| ©assillo
Tenerife sør flyplassterminal| ©assillo
 • Gratis Wi-Fi er tilgjengelig på begge flyplassene.
 • Det er flere restauranter fra de store hurtigmatkjedene.
 • Sannsynligvis det viktigste: den maksimale verdien du kan ta med deg i kofferten (fra kjøpene dine uten avgifter) er opptil 430 €, med maksimalt opptil 200 sigaretter eller 250 gram tobakk og 1 liter alkohol når det gjelder brennevin, 4 liter vin og opptil 16 liter øl, selv om du virkelig må ha en veldig god unnskyldning for å ha med deg så mye alkohol i bagasjen.
 • Du finner bilutleieskranker på begge flyplassene.