Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lære mer.

De beste dagsturene til La Gomera fra Tenerife

La Gomera er en øy med fantastisk vill og naturlig skjønnhet: Jeg forteller deg hvordan du kan besøke den fra Tenerife og oppdage dens landlige sjarm.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutter lest

De beste dagsturene til La Gomera fra Tenerife

Garajonay nasjonalpark | ©Lochabad

La Gomera er en øy med landskap som ser ut til å være fra en annen tid og et annet sted: vill vegetasjon, daler dekket av jungel og klipper og utsikt over havet som transporterer deg direkte til uendeligheten. På turen til Tenerife kan du benytte deg av muligheten til å ta en dagstur til La Gomera for å beundre den utrolige skjønnheten og oppdage et unikt økosystem i verden og et verdensarvsted, den kanariske laurbærskogen iGarajonay nasjonalpark.

Det beste alternativet

Dagstur til Gomera fra Tenerife

Den beste dagsturen til La Gomera for pengene

Det beste alternativet para aprovechar al máximo la jornada. Recorrerás los pueblos con más encanto de la isla y su parque nacional, el Garajonay, en autobús. Incluye también la comida y los traslados a y desde tu hotel.

Varighet: 10 timer 30 minutter

denne utflukten til La Gomera fra Tenerife vil du oppdage de mest imponerende naturomgivelsene på øya med en lokal guide, i en buss med klimaanlegg og med en typisk lunsj inkludert.

Du reiser med båt fra sørkysten av Tenerife (henting fra hotellet ditt) og setter kursen mot San Sebastián de La Gomera. Når du kommer dit, begynner du oppstigningen tilGarajonay nasjonalpark.

Der inne vil du oppdage den tusen år gamle laurbærskogen og utsiktspunktet Degollada de Peraza, som tilbyr imponerende utsikt over Barranco de la Laja-kløften og Chejelipes-demningene. Du fortsetter ruten gjennomLa Palmita til du kommer til landsbyene Las Rosas og Agulo, nord på øya.

Der vil du nyte et typisk kanarisk måltid mens du ser en live demonstrasjon av silbo gomero, en eldgammel kommunikasjonsmetode skapt av de innfødte kanariøyene og tilpasset spansk over tid.Hvorfor jeg liker dette alternativet: Dette er det mest komplette alternativet når det gjelder verdi for pengene.

Du vil oppdage Garajonay og de mest sjarmerende landsbyene på øya. Anbefaleshvis... du vil få mest mulig ut av en dag på turen til Tenerife uten å bekymre deg for transport eller måltider, bare for å kose deg.

Er det verdt å besøke La Gomera med en utflukt fra Tenerife?

Kysten av Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl
Kysten av Gran Rey-dalen| ©Lydia Steinmassl

Du sparer tid og penger

Hvis du er på Tenerife fordi du er ute etter en ferie med sol, strand og mye avslapning, er en heldagstur til La Gomera den perfekte måten å kombinere turen på. Hvis du prøvde å gjøre det på egen hånd, ville det være praktisk talt umulig å nyte alt på en dag: organisere dagen, kjøre fra et sted til et annet osv. Med en utflukt vil den lokale guiden sørge for at du ikke går glipp av de mest spektakulære stedene. Hvis du besøker øya på egen hånd, er det også viktig å ha en bil, og kostnaden for en bil for 2 voksne er omtrent 185 € tur-retur, noe som er mer enn den organiserte utflukten.

Du vil ha en lokal guide til din tjeneste

Hvis du bare har én dag til å besøke La Gomera, er tiden dyrebar, og en lokal guide vil sørge for at du blir kjent med de mest severdige stedene på øya. La deg veilede av deres anbefalinger, benytt anledningen til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha osv.

Hvis du også bestemmer deg for å ta Jeep-turen, vil du se et naturlig og vilt perspektiv på øya i en nesten privat gruppe som du ikke kan få på noen annen måte.

Bestill en utflukt til La Gomera

Fergen fra Tenerife til La Gomera

Ferge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports
Ferge Tenerife - La Gomera| ©Spanish Ports

Fergen for alle utflukter til La Gomera går fra Playa de los Cristianos på Tenerife. Det er for tiden to selskaper som trafikkerer denne ruten: Fred Olsen og Naviera Armas. Begge fergene er like og gjør reisen på bare 50 minutter.

Fergene er veldig store og stabile, med svært komfortable polstrede seter. Hvis du vil reise på egen hånd, anbefales det å kjøpe billetter på forhånd.

Du finner deres offisielle nettsteder her og her. Kostnaden for en tur-retur Tenerife - La Gomera for 2 voksne og 1 bil er rundt 185 €. Uten bil reduseres prisen betydelig, men det begrenser muligheten for å besøke øya så mye at det ikke er verdt det.

Praktiske tips å huske på under ekskursjonen

Utsikt fra utsiktspunktet til Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Utsikt fra utsiktspunktet til Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
  • Ikke glem ID-kortet eller passet ditt, da du trenger det for å gå om bord på fergen til La Gomera.
  • Når det gjelder jeeputflukten, er ikke havneavgifter på La Gomera inkludert i prisen (10,50 € per person).
  • Hvis været er dårlig, vil utflukten bli utsatt eller avlyst, og pengene dine vil bli refundert. Hvis du av en eller annen grunn ønsker å avbestille utflukten, må du gjøre det minst 24 timer i forveien for å få full refusjon.

Bestill en utflukt til La Gomera

Hva du kan se på La Gomera

Fergen fra Tenerife tar deg til San Sebastián de La Gomera på omtrent 50 minutter. Du kan besøke noen av byens severdigheter, som Casa de Colón-museet (i denne lille byen stoppet Columbus før han satte seil mot Amerika) og kirken Nuestra Señora de la Asunción, en vakker kirke som formidler La Gomeras landlige sjarm.

  • Torre del Conde: det mest fremtredende monumentet i San Sebastián de La Gomera. Det er en veldig spesiell festning fra det 15. århundre, ettersom det er den sørligste middelalderske (gotiske) konstruksjonen i verden! Torre del Conde er et skikkelig blikkfang mot et bakteppe av palmer.
  • Alojera: Denne vakre landsbyen ligger utenfor allfarvei, og for å nå den må du krysse veier langs klipper der du kan stoppe for å nyte utsikten. Det lokale produktet er palmesirup, en delikatesse som du kan prøve og til og med ta med deg tilbake på flaske som suvenir.
  • Garajonay nasjonalpark: øyas juvel. Den er erklært verdensarvsted og er et spektakulært biosfærereservat sammen med hele øya. Den er full av turstier og utsiktspunkter med fantastisk utsikt. Det er en reise inn i planetens fortid fordi den har den best bevarte laurbærskogen i Europa. Denne typen regnskog dekket praktisk talt hele det gamle kontinentet for millioner av år siden.
  • Roque de Agando: Hvis du leter etter bilder av La Gomera, er det en god sjanse for at du vil se en fjellformasjon som skiller seg ut blant grøntområder, skyer og palmer: det er Roque de Agando. Et stopp for å forevige det mest symbolske stedet på øya er et must på utflukten din.
  • Valle Gran Rey: til slutt, utsiktspunktene på veien til Valle Gran Rey: utsiktspunktet Ermita del Santo tilbyr en spektakulær utsikt fra en enorm klippe der du på klare dager kan se øyene El Hierro og La Palma, og fra utsiktspunktet César Manrique kandu se dalen i all sin prakt.

Alex' reisetips

Det er noen veldig fine suvenirer du kan ta med deg tilbake fra La Gomera: en flaske palmesirup, tradisjonell keramikk fra El Cercado eller en krukke med almogrote eller mojo er perfekte suvenirer fra turen din.

Hva mer kan jeg se og gjøre på Tenerife?

Hval- og delfinsafari på Tenerife| ©Alberto Varela
Hval- og delfinsafari på Tenerife| ©Alberto Varela

Tenerife er en øy full av kontraster og steder å oppdage, så ikke bekymre deg, du vil aldri ha for mye tid til overs. Hvis du har lyst til å nyte Atlanterhavet, er det beste alternativet å dra på en hval- og delfinsafari med båt, da Tenerife er et av de beste stedene i verden for dette.

Du kan også padle kajakk og snorkle med skilpadder, og selvfølgelig bestige Teide-fjellet, øyas juvel.

Bestill en hvalsafari