Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Tenerife på 7 dager: en guidebok for å få det meste ut av besøket

7 dager er mer enn nok tid til å nyte de fleste turistmålene på planeten, og Tenerife er ikke noe unntak fra denne regelen. Jeg vil forklare hvordan du kan nyte denne øya i løpet av hver av dagene på turen, slik at du kan få mest mulig ut av besøket ditt.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

13 minutter lest

Tenerife på 7 dager: en guidebok for å få det meste ut av besøket

Tenerife | ©Andreas M

Det finnes tusenvis av turist- og familieunderholdningsmuligheter på Kanariøyene, og en god del av disse aktivitetene finner sted på Tenerife , som er den største og mest befolkede øya i øygruppen. Samtidig er de beste tingene å se og gjøre på Tenerife spredt mellom nord og sør på øya, noe som gjør den logistiske planleggingen av en reiserute mindre av en fordel og mer av en nødvendighet.

Med det i tankene har jeg i dette innlegget samlet alle slags planer og alle slags tenkelige steder, slik at du kan komme hjem og hevde at du har sett de mest attraktive og interessante stedene på Tenerife. Les videre hvis du vil få en klarere og mer konsis idé om hva slags tur du kan glede deg over hvis du besøker Tenerife i 7 sammenhengende dager.

Dag 1: Begynn turen nord på øya

I San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui
I San Cristobal de La Laguna| ©Eduardo Arostegui

Nordøst på Tenerife er et av de mest befolkede områdene på hele øya på grunn av at hovedstaden ligger der. Samtidig er det karakterisert som en del av øya med en veldig definert naturskjønnhet, ettersom det grønne i Anaga naturpark sammen med den fortryllede skogen La Ensillada skaper et kontrastfylt panorama med klippekysten.

Jeg anbefaler deg å starte turen i denne delen av øya vel vitende om at det er vel verdt et besøk. Husk at for denne dagen og for resten av turen trenger du en leie bil for å komme deg raskt og trygt fra ett punkt til et annet.

Utforsk gatene i Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife er den mest folkerike byen av alle Kanariøyene og skiller seg ut som et kosmopolitisk samfunn der den historiske atmosfæren i de eldre nabolagene blandes med nye moderne konstruksjoner. For eksempel Auditorio Adan Martin eller Centro Internacional de Ferias y Congresos de Tenerife.

Den koloniale kirken av den ubesmittede unnfangelsen, Palacio de Carta og Museum of Nature and Man er bare noen av stedene du bør besøke på et kort besøk i denne vakre byen. Plaza de España er et annet must i sentrum av Santa Cruz de Tenerife.

Fortsett dagen med å besøke La Laguna

Mens du er i Santa Cruz de Tenerife, anbefales det sterkt å besøke byen San Cristóbal de La Laguna. Det er en pittoresk by som må utforskes til f ots, så jeg anbefaler at du lar bilen stå på parkeringsplassen i det historiske sentrum. Dette er slik at du kan besøke katedralen som bærer samme navn som byen, samt det omkringliggende området og den berømte Plaza del Adelantado.

Plaza de la Concepción og Museum of History and Anthropology of Tenerife er også stopp som du må gjøre på din korte omvisning i byen.

Gå langs den gamle veien til Pico del Inglés

Fra sentrum av La Laguna kan du begynne å kjøre mot nordspissen av øya og ta veien TF-12 gjennom Parque Rural de Anaga. Denne veien tar deg til den siste destinasjonen på turens første dag, men det er en liten avstikker du kan ta for å komme til Mirador del Pico del Inglés. Dette er en mulighet du ikke må gå glipp av.

Dette er en smal rute gjennom en tett del av parkens vegetasjon, og skaper en sti som ser ut som et eventyr. På grunn av denne karakteristikken har den med tiden blitt et av de mest fotograferte stedene på hele Tenerife.

Kjør til Las Teresitas for en vakker solnedgang

Hvis du fortsetter å kjøre i en time eller så, kan du tilbringe sen ettermiddag og tidlig kveld på Las Teresitas Beach. Dette er et vakkert kystsamfunn med nesten to kilometer uavbrutt hvit sand og regnes som et av de beste strandstedene på øya.

Det er et flott sted å nyte turens første svømmetur på stranden samt en deilig middag fra dagens fangst på en av restaurantene i den pittoreske byen San Andres. Returen tilbake til byen kan være raskere og mer komfortabel, ettersom du har muligheten til å kjøre langs TF-11-veien.

Dag 2: Besøk Puerto de la Cruz og omegn

Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui
Puerto de la Cruz| ©Eduardo Arostegui

Puerto de la Cruz er en annen av de viktigste urbane bosetningene på Tenerife, og siden slutten av 1800-tallet har den presentert seg for verden som en av de første spanske byene orientert mot turisme og underholdning.

I hele dette samfunnet finner du alle slags planer, men en kort spasertur gjennom det historiske sentrum, en spasertur langs fiske bryggen og middag på en av de hundrevis av restaurantene i byen må du ikke gå glipp av på ditt besøk.

Begynn dagen på utsiktspunktet Mirador Cruz De La Atalaya

I utkanten av Puerto de la Cruz, på veien til Candelaria nær landsbyen Tamaide, ligger et beskjedent utsiktspunkt som har en av de beste utsiktene i hele regionen.

Dette er Mirador Cruz De La Atalaya og er et utmerket sted å starte den andre dagen, da det gir deg muligheten til å se morgenens første himmel før du kjører langs TF-21 mot neste destinasjon, som også ligger i utkanten av Puerto de la Cruz.

Ta en omvisning i den staselige arkitekturen i La Orotava

Den berømte byen La Orotava er lokalt kjent som byen med balk onger. Dette har å gjøre med de berømte trebalkongene som tilhører de gamle herskapshusene som er bygget langs de brosteinsbelagte gatene.

Blant høydepunktene på denne lokaliteten er Victoria Gardens, som kjennetegnes av sin trappetrinnsdesign full av fontener og blomster som skaper en veldig vakker og særegen atmosfære. Casa de Los Balcones er en annen av byens store attra ksjoner og består av en stor og staselig bygning der det i dag er et museum som er tilgjengelig for publikum for å lære om håndverk i Europa og Latin-Amerika.

Bestill billetter til museet La Casa de Los Balcones

Tilbring ettermiddagen på Loro Parque

Loro Parque er et veldig kjent familieunderholdningskompleks på Tenerife som fungerer som en slags dyrehage. Det er et rom som også kombinerer pedagogiske aktiviteter og dynamikk for å samhandle med dyrene som er beskyttet der fra farene i deres naturlige miljøer.

Det er pingviner, gorillaer, tigre, røde pandaer, del finbasseng og mange andre imponerende dyr. Det er utstillinger som er satt opp i stil med et naturhistorisk museum, og det er også noen kafeteriaer der du kan spise lunsj.

Jeg anbefaler deg imidlertid å helst gjøre det på en av restaurantene i nabolaget Punta Brava, slik at du kan benytte anledningen til å vandre rundt i de pittoreske gatene.

Se solnedgangen i Playa de Los Roques

Solnedgangene i denne delen av Tenerife er verdt å beundre, og hvis det er ett sted du kan nyte dem i nærheten av Puerto de La Cruz, er det Playa de Los Roques. Dette er en praktisk talt uberørt strand som utmerker seg ved sitt totale fravær av sand og ved eksistensen av flere steiner som står foran den sterke dønningen i vannet, noe som skaper et ganske fengslende landskap.

Du kan ikke komme til kysten med leiebilen din, men du kan la den stå på den offentlige parkeringsplassen og gå ned til stranden langs en kort sti som er perfekt skiltet og kondisjonert.

Dag 3: Se klippene på den nordvestlige siden av stranden

Punta Teno fyrtårn| ©Man Castillo
Punta Teno fyrtårn| ©Man Castillo

Den nordvestlige spissen av Tenerife kjennetegnes av noen av verdens vakreste klipper, med sitt forrevne terreng som stikker ut fra kystlinjen.

I innlandet finnes det også en rekke naturattraksjoner. For svingete veier slynger seg gjennom Teno Rural Park. Denne har flest kløfter og klipper på hele øya på grunn av måten det vulkanske massivet i området er konfigurert på.

Gå til Punta Teno-fyret

Punta de Teno er et hotspot for turister på Tenerife på grunn av at det er den vestligste delen av hele øya. Det er en utmerket idé å starte den tredje dagen av besøket ditt her, da du kan nyte en energigivende svømmetur på stranden som bærer samme navn som området.

Å gå inn i fyret for å nyte panoramautsikten er et must. Selv om du i det hypotetiske tilfellet at du ikke er i stand til å komme inn, har du også muligheten til å nyte utsikten over landskapet fra utsiktspunktet Punta del Frailete eller utsiktspunktet Punto del Teno.

Vandring gjennom Teno naturpark

Hvis du tar veien TF-445 og deretter kjører sørover på veien TF-436, vil du nyte privilegiet å kjøre gjennom landsbyene som ligger i hele regionen i Teno naturpark.

El Palmar, Las Lagunetas og Masca med sitt berømte utsiktspunkt er bare noen av samfunnene som vil være på ruten din, og hvor du får muligheten til å ta et kort stopp for å spasere gjennom de trange gatene og beundre håndverksbutikkene deres. De er også ideelle steder å nyte en typisk kanarisk frokost hvis du ikke har hatt sjansen til å spise på det tidspunktet på dagen.

Beundre den enorme størrelsen til Los Gigantes

Los Gigantes er utvilsomt en av de vakreste klippene på planeten og er en av de store naturattraksjonene på Tenerife og alle Kanariøyene. Du har forskjellige alternativer for å nyte og beundre skjønnheten deres, og valget av en vil avhenge av din tid og dine interesser.

For eksempel kan du sette deg ned for lunsj på en av restaurantene i Puerto de Los Gigantes, som er preget av en direkte og privilegert utsikt over disse imponerende geologiske formasjonene. Å nyte en katamaran eller seiltur som kombinerer en nærmere utforskning av Los Gigantes med en hvalsafari er også en utmerket idé.

Det mest praktiske med det er at denne typen sjøturer vanligvis går fra denne Puerto de Los Gigantes. Restaurantene i Playa Puerto de Santiago er også et gunstig alternativ for å spise etter å ha deltatt på disse turene, spesielt ettersom de bringer deg enda nærmere dagens neste aktivitet.

Nyt hvalsafari i Los Gigantes og Masca

Ta deg en dukkert i det naturlige bassenget Acantilado de Los Gigantes

Hvis du liker de naturlige bassengene som er skapt av forholdene på klipp ekysten, kan du ikke gå glipp av en svømmetur i solnedgangen i Natural Pool Acantilado de Los Gigantes.

Det er også kjent som Charco de Isla Cangrejo, og det er et gratis og helt trygt sted hvor du kan nyte en god solnedgang. Alt dette mens du bader i et saltvannsbasseng i beste kanariske stil.

Dag 4: Ta en tur på stranden

Den gylne milen| ©Simon Eldin
Den gylne milen| ©Simon Eldin

På turens fjerde dag er du sannsynligvis interessert i å få mest mulig ut av noen av Tenerifes mest berømte strender. Denne dagens reiserute fokuserer derfor utelukkende på å utforske skjønnheten på øyas sørlige kyster.

Gå den gylne milen

Før du begynner å bade i Atlanterhavsvannet som skvulper mot øyas strender, vil du sannsynligvis ønske å dra nytte av en kort shoppingøkt i en av øyas mest berømte handlegater. Dette er Golden Mile og er i utgangspunktet en velkjent aveny der noen av de mest kjente hotellene i Playa de Las Americas er bygget. I tillegg til flere restauranter som Hard Rock Café eller kjøpesentre.

Tilbring morgenen på Los Cristianos-stranden

Det neste du bør gjøre for å begynne å oppleve strandatmosfæren på sørkysten av Tenerife, er å henge på nabostranden Playa de Los Cristianos, en av de mest kjente og mest gunstige for bading.

Hvis denne delen av kysten ikke passer deg, kan du fortsatt tilbringe morgenen på Playa de las Vistas eller bare gå langs promenaden ved Playa de los Tarajales. Husk at dette er en av de aktivitetene du kan se eller gjøre med barn på Tenerife, siden de alle er strender med små bølger og kystvakt.

Besøk stranden på Costa Adeje

Et par kilometer nordover ligger turistområdet Costa Adeje. Det er kjent for sin store konsentrasjon av hotell- og kommersielle komplekser som skaper en av de viktigste næringene på hele øya. Langs området er det også flere strender som du kan finne interessante, som Playa de El Bobo, Playa de Troya eller den langstrakte Playa de Fañabé.

Husk at noen av hvalsafariturene på Tenerife går fra dette punktet. Det kan derfor være et flott under holdningsalternativ hvis du ikke hadde sjansen til å nyte båtturen under ditt besøk til klippene i Los Gigantes.

Kjøp billetter til hvalsafari i Costa Adeje

Ta en jetski-økt i Puerto Colon

Midt i sentrum av Costa Adeje ligger et sted kjent som Puerto Colon. I utgangspunktet er det marinaen i området der de fleste bryggene for luksusyachter, seilbåter, katamaraner og alle slags båter ligger.

Nærheten til den vakre Playa de La Pinta er noe praktisk hvis ingen av de andre delene av kysten så langt har fengslet deg.

Det beste med det hele er at noen jetski-utflukter er organisert fra denne kystlokaliteten. Dette kan være den dosen med adrenalin du har lett etter for å avslutte strandutforskningen av Tenerifes mest turistede område.

Nyt et jetski-eventyr sør på Tenerife

Dag 5: Fokuser dagen din på underverkene på Teide-fjellet

Besøk Teide nasjonalpark| ©Marek Piwnicki
Besøk Teide nasjonalpark| ©Marek Piwnicki

Teide er en vulkan over 3700 meter over havet som ligger midt på øya og representerer et sted av største geologiske og turistmessige betydning for hele Spania.

For det første fordi det er den høyeste toppen i hele landet, og for det andre fordi det er en vulkansk formasjon som ikke ligger på kontinentalsokkelen, men på en øy i en øygruppe i Atlanterhavet.

Området er fullt av planer og aktiviteter som kan underholde deg hele dagen. Det er derfor en god idé å vie deg fullt og helt til å nyte dette vakre hjørnet av Kanariøyene på turens femte dag.

Besøk øyas astronomiske observatorium

Å starte dagen og omvisningen din i området rundt El Teide ved observatoriet til Kanariøyenes astrofysiske institutt er en utmerket beslutning. Dette komplekset er en verdensreferanse når det gjelder overvåking av kosmologiske fenomener og studier knyttet til verdensrommet.

Dette stedet er det største solobservatoriet på planeten, og du har muligheten til å nyte en guidet omvisning i tillegg til å beundre strukturen fra utsiden.

Ta den vakre taubanen opp til Teide-fjellet

Hvis du kjører fra observatoriet langs TF-21-veien, kommer du direkte til bunnen av Teide-taubanen. En tur med dette morsomme transportsystemet er et must for å komme til toppen av Spanias høyeste fjell.

Når du kommer til toppen har du muligheten til å ta noen av turstiene som tar deg til andre utsiktspunkter lenger unna, eller du kan også nyte perspektivet som tilbys av utsiktspunktet ved selve taubanestasjonen. Ved taubanestasjonen kan du også spise hvis du ønsker det, ettersom det er en restaurant for de hundretusener av turister som besøker toppen av Teide hvert år.

Prøv å klemme den store furuen på vei nedover fjellet

Hvis du fortsetter å kjøre langs TF-21, vil det være et punkt der du begynner å gå nedover fjellet, og passerer gjennom områder som Las Lajas rekreasjonsområde.

Like før du kommer til den pittoreske landsbyen Vilaflor, er det et kjent turistmål som tradisjonelt er et grunnleggende stopp på nedstigningen av utfluktene til Mount Teide: Pino Gordo og Pino de las dos Pernadas.

Førstnevnte er en stor kanarisk furu med en stamme så tykk at den har tiltrukket seg oppmerksomheten til de lokale turistkontorene til det punktet at det ble opprettet en parkeringsplass i nærheten. Det andre er et merkelig furutre med en stamme som deler seg i to på toppen av strukturen.

Nyt en særegen middag på slottet i San Miguel

Hvis du fortsetter nedover TF-21 og når du kommer til TF-28 begynner du å kjøre vestover, kommer du til byen San Miguel. Derfra kan du kjøre sørover på TF-25 og etter omtrent 15 minutter vil du være ved inngangen til Castillo de San Miguel.

Det er et slott inspirert av middelaldersk arkitektur, og når du besøker det om kvelden vil du ha muligheten til å nyte en tem amiddag. I denne opplevelsen vil du se et middelaldershow med riddere i rustning og alle slags teaterrekvisitter.

Det er en god underholdningsaktivitet for hele familien og kan også være den ideelle pausen etter en dag med kjøring rundt hele Teide-fjellet.

Middelaldershow og bankett på slottet San Miguel på Tenerife.

Dag 6: Bli kjent med Güímar og dens omgivelser

Pyramidene i Güímar| ©Peter Allan
Pyramidene i Güímar| ©Peter Allan

På dette tidspunktet av turen er den sørvestlige delen av Tenerife den eneste delen av øya du ikke har besøkt. Den vakre landsbyen Güímar og nabobyene er den perfekte muligheten for deg til å komme hjem og si at du har hatt glede av det meste av Tenerife.

Besøk pyramidene i Güímar

Pyramidene i Güímar er strukturer bygget i vulkansk stein som tilhører et etnografisk museum som er kombinert med en botanisk hage.

Dette nettstedet gir turister et nærbilde av Kanariøyenes prekolumbianske fortid. I tillegg til all slags informasjon om øyas natur som et spesielt biosfærereservat på Kanariøyene.

Kjøp dine billetter til pyramidene i Güimar

Ta en vandretur gjennom Malpaís de Güímar

Etter at du har deltatt i alle aktivitetene som er tilgjengelige på Pyramidene i Güímar-museet, er det en god idé å starte en fottur gjennom Malpaís de Güímar spesielle naturreservat.

Dette er et svært viktig landområde for øya, da det er et område på rundt 290 hektar med fullstendig vulkansk jord og vegetasjon. Reservatet har et fjell som er ganske lett å bestige, og noen velger å gå til kysten for å observere bølgenes krasj mot fjellet som ble dannet av vulkanske lavastrømmer for 5000 år siden.

Vandring rundt La Candelaria og Punta Larga

På vei nordover langs TF-21-veien kan du nå samfunnet La Candelaria. Det er en kyst- og fisker landsby med en basilika som har vært et pilegrimsmål for det kanariske samfunnet i et par tiår.

Nabolandsbyen Punta Larga er også verdt et besøk, og mellom de to stedene kan du spise lunsj og nyte en spasertur langs de svarte sandstrendene av vulkansk opprinnelse.

Dag 7: Forlat øya for en kort utflukt

Gomera| ©Vasile Cotovanu
Gomera| ©Vasile Cotovanu

For den siste dagen i uken på Tenerife kan du gå for ideen om å ha en utflukt til noen av de nærmeste øyene.

Av denne grunn vil jeg fortelle deg om de to vanligste alternativene som lar deg bli kjent med et nytt reisemål og deretter komme tilbake i tide på ettermiddagen eller kvelden samme dag. Dette vel vitende om at det neste i logistikken din vil være flyet eller fergen hjem.

Gå til La Gomera fra Tenerife slik Colon gjorde det

La Gomera er den nærmeste øya sør for Tenerife og er et reisemål med et utall turistattraksjoner som Garajonay nasjonalpark eller den pittoreske hovedstaden San Sebastian.

Du bør vite at denne typen daglige utflukter til La Gomera fra Tenerife vanligvis går fra Los Cristianos eller Puerto de La Cruz tidlig om morgenen, og returen er vanligvis satt til rundt kl. 17 eller 18. Logistikken for transporten og turistruten til La Gomera bestemmes vanligvis av hvilken type utflukt du velger.

Nyt en utflukt til La Gomera fra Tenerife

Velg å besøke den minste øya på Kanariøyene

El Hierro er den minste øya av alle de befolkede territoriene på Kanariøyene, og samtidig er den en av de mest særegne og vakre. Utfluktene som tar deg til dette punktet i øygruppen, går vanligvis fra Puerto de La Cruz eller fra en annen havn sørøst på Tenerife.

På denne typen dagstur fra Tenerife til El Hierro vil du besøke steder som Mirador de Jinama eller Laurisilva naturpark sammen med et kort besøk til steder som Hotel Punta Grande eller Roques de Salmor.