Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Louvre med barn

Her er noen tips før du drar til Louvre med barna - de vil garantert hjelpe deg!

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutter lest

Louvre med barn

Louvre-museet, Paris, Frankrike | ©Shvets Anna

Louvre i Paris er et avverdens største kunstmuseer, så stort at det ville være umulig å se alle de 380 000 verkene museet har utstilt på én dag. Å dra dit med barn er imidlertid et helt annet eventyr, for når de første tegnene på kjedsomhet dukker opp, kan alt endre seg.

Derfor kan noen tips og råd hjelpe deg med å holde besøket med barn like interessant som før. Hvis du sjekker prisene på Louvre-museet, er den første gode nyheten at selv om voksne må kjøpe billetter for å komme inn i Louvre, kommer barn gratis inn!

Med barn er det bedre med en guidet tur

Guidet omvisning for barn| ©CaPPy BeNToN
Guidet omvisning for barn| ©CaPPy BeNToN

Det er riktignok en fordel å bestille en guidet omvisning i Louvre for alle som ønsker å besøke museet, men hvis du reiser med barn, er det enda mer interessant. Du kan nemlig velge en omvisning spesielt for barn, der guiden selv gjør det mulig for dem å delta i besøket, slik at de bedre forstår hva hvert enkelt verk symboliserer og betyr, samtidig som du kan konsentrere deg mindre om barna og mer om verkene eller utstillingen generelt.

Husk at det finnes guider som er eksperter på å underholde barn under besøket, ettersom de har guidet grupper i ulike aldre i mange år. I tillegg vet guidene hvilke verk som appellerer mest til barn og hvordan de skal legge opp forklaringene slik at de er oppmerksomme og liker besøket. For ikke å snakke om at med en Louvre-guide blir besøket kortere, men mer intenst - akkurat det barna forventer å høre! Et annet rimeligere alternativ er å bestille en audioguide for barn.

Bestill en guidet omvisning i Louvre

Spis før du ankommer Louvre sammen med barn

Jenter som spiser| ©cottonbro
Jenter som spiser| ©cottonbro

Louvre krever at man går en god del, enten man bestiller en guidet tur eller går på egen hånd. Det er viktig å ankomme Louvre med uthvilte og mette barn. Husk at det er forbudt å spise eller ta med mat inn i museet.

For lunsj i nærheten av Louvre finnes det flere frokoststeder som tilbyr en deilig frokost. Det finnes også et kjøpesenter inne i Louvre hvis du trenger en matbit. Hvis du har enda mindre tid, kan du ta med deg mat fra en hvilken som helst åpen kafé eller bar.

Bestill en guidet omvisning i Louvre

Gjør et toalettbesøk før du går inn i Louvre

Barn på museet| ©Eric Huybrechts
Barn på museet| ©Eric Huybrechts

Det er svært viktig å ta et toalettbesøk før du fortsetter, spesielt etter et stort måltid og/eller noe å drikke. Husk at Louvre er et stort museum, og at utstillingene noen ganger varer lenger enn forventet. I tillegg må barn, på grunn av alder og stoffskifte, gå oftere på toalettet enn andre friske voksne.

Louvre har riktignok også toaletter for publikum, men siden museet er så stort, er det stor sannsynlighet for at man går seg vill, særlig når det er mange besøkende inne.

Hvis du bestiller en guidet omvisning i Louvre, kan det dessuten bli et problem for deg at du mister en del av omvisningen mens du blir distrahert av å vente eller lete etter toalettene.

Bestill en guidet omvisning i Louvre

Barnevogner er velkomne i Louvre

Folk med bil på museet| ©Martyn Davis
Folk med bil på museet| ©Martyn Davis

Babyer og Louvre er ikke uforenlige størrelser. Selv om det kan høres slitsomt ut å gå opp og ned med barnevogn, skal du vite at bygningen er perfekt utstyrt og barnevognvennlig. Bygningen stammer riktignok fra 1100-tallet, men stadige forbedringer har gjort Louvre til et av de best utstyrte museene i Paris når det gjelder bevegelseshemmede.

Ikke bare det, barnevogner er velkomne i hele museet, og du vil sjelden føle deg ukomfortabel. Det finnes heiser i Louvre som er reservert nettopp for familier med spedbarn.

Når du ankommer Pyramiden, vil du dessuten legge merke til at det er separate køer for ulike typer billetter, og hvis du har en "redusert mobilitet"-billett, kan du stille deg i en annen kø. Slapp av, hvis du er ute i god tid, er det sjelden du må vente lenger enn de andre. Heisene er laget av glass og har et futuristisk preg, så barna vil garantert bli overrasket.

Kjøp billetter til Louvre

Gi barna et kart over Louvre

To personer som ser på kartet| ©Martyn Davis
To personer som ser på kartet| ©Martyn Davis

Den beste måten å få barna til å føle seg komfortable på er som sagt å ::link|text=booking a guided tour|element=pa-565::::, og fremfor alt ved å involvere dem på en direkte måte og la dem delta. En av de beste måtene er å gi dem et kart, slik at de begynner å se på jakten på verk som en slags "skattejakt".

I tillegg vil et kart også hjelpe deg med å optimalisere omvisningen ved å gjøre den kortere, men mer intens. Husk at det er praktisk talt umulig å besøke alle verkene på én gang. Derfor anbefaler jeg at du laster ned hele kartet, og hvis du har det utskrevet, er det enda bedre. Husk at museet har 5 etasjer, og utstillingshallen er delt inn i 8 seksjoner! Det er vanskelig å ikke gå seg vill uten guide og kart.

Kjøp billetter til Louvre

Kjøp en bok som kan brukes som guide i Louvre

Lesing for barn| ©ANTONI SHKRABA
Lesing for barn| ©ANTONI SHKRABA

Å vite litt om historien til verkene du vil se, er ekstremt viktig for å fange barnas oppmerksomhet og stimulere deres interesse. Hvis det er én ting alle barn er enige om, så er det at de elsker å høre historier, så det å få informasjon på forhånd er avgjørende for å holde denne usikkerheten i live, i hvert fall så lenge besøket varer.

I butikkene i nærheten av Louvre finnes det flere steder der du kan kjøpe bøker som forklarer alle deler av museet, uansett hvilket språk du foretrekker.

Jeg antar at hvis du kjøper billetter til Louvre, er det fordi du er tiltrukket av museet og vet hva du vil se, men hvis det ikke er tilfelle, er det ikke noe å bekymre seg for. En rask gjennomgang dagen før du besøker museet bør være nok.

Kjøp billetter til Louvre

Ta en kortere omvisning i Louvre

Seieren i Samothrake| ©Rodney
Seieren i Samothrake| ©Rodney

Når du reiser med barn, selv om du kjenner museets åpningstider og har tid, er det alltid viktig å optimalisere om visningen så mye som mulig og om mulig gjøre den kortere. Når vi kjøper billetter til Louvre-museet, er det veldig vanlig at vi ønsker å få mest mulig ut av besøket og prøver å se så mye som tiden tillater. Men hvis du reiser med barn, er det veldig viktig å ta hensyn til dem.

Så et tips: Hvis du ikke bestiller en guidet tur, bør du prøve å se de viktigste delene av museet.

Kjøp billetter til Louvre

Gjør deg klar for Mona Lisa-paparazzi i Louvre

Mona Lisa| ©Matthias Mueller
Mona Lisa| ©Matthias Mueller

Leonardo da Vincis Mona Lisa er nærmest synonymt med Louvre. Dette italienske renessansemaleriet fra tidlig 1500-tall har vært utstilt i Louvre siden 1797. Besøkende står i kø for å se Mona Lisa, beskyttet av skuddsikkert glass og bevoktet av vakter.

hvis du har barn med deg, bør du unngå å stoppe for lenge i Mona Lisa-rommet i rushtiden, da det er lett for barn å gå seg vill i trengselen. Jeg anbefaler heller ikke å besøke Louvre med barn på en reise til Paris om sommeren på grunn av det høye antallet turister. Jeg anbefaler for øvrig at du besøker dette innlegget for flere generelle tips til turen til Paris.

Dessuten er det alltid journalister og paparazzi som fotograferer uttrykkene av beundring som turister og besøkende føler foran dette ikoniske maleriet som er estimert til nesten 2 milliarder euro.

Bestill en guidet omvisning i Louvre

Informer barna om museets retningslinjer

Barn på Louvre| ©Joe Shlabotnik
Barn på Louvre| ©Joe Shlabotnik

På et museum som Louvre er det flere regler som regulerer driften av stedet, og det er flere retningslinjer som kan føre til direkte utvisning hvis de ikke overholdes. Og dessverre gjelder disse retningslinjene for alle, inkludert barn.

Før du går inn på museet, bør du derfor minne barn om forbudene inne i museet, siden de av natur har en tendens til å la seg rive med, spesielt hvis de befinner seg på et sted som er designet for å tiltrekke seg oppmerksomhet. Blant forbudene er:

  • Berøring av verkene
  • å drikke
  • å spise
  • Løping
  • Å snakke høyt

Bestille en guidet omvisning i Louvre

Gi barna et kamera

Jenter som tar bilder| ©Ivan Samkov
Jenter som tar bilder| ©Ivan Samkov

Hvis du har bestilt en omvisning i Louvre, bør du også la barna delta direkte, og en av de beste måtene å gjøre det på er å gi dem et kamera og la dem dokumentere museumsbesøket.

Gi dem et kamera og la dem ta bilder av de verkene som interesserer dem mest, dette enkle faktumet vil gjøre dem mye mer oppmerksomme og mindre lei seg.

Prøv imidlertid å gjøre det klart for dem at blits ikke er tillatt i Louvre-museet, og det er heller ikke tillatt å ta bilder med en selfiepinne, da begge handlinger kan skade verkene og/eller forstyrre museets funksjon.

Kjøp billetter til Louvre