Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Hvordan komme seg til Oxford fra London

Vil du besøke Oxford fra London, men aner ikke hvilke transportalternativer du har? Heldigvis finner du en rekke alternativer for denne turen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutter lest

Hvordan komme seg til Oxford fra London

Oxford | ©x70tjw

Oxford og universitetscampusene vil alltid være en av de beste tingene å se eller gjøre i London, spesielt hvis du vil tilbringe litt tid i turistunderverkene like utenfor byen.

Med det i tankene inviterer jeg deg til å lese denne informative samlingen jeg har satt sammen, slik at du alltid vil ha et alternativ som passer dine krav, ditt budsjett og dine behov.

1. Organisert utflukt: det beste alternativet

Oxford, London| ©Marcin Pieluzek
Oxford, London| ©Marcin Pieluzek

Det første alternativet du har til rådighet for å dra til Oxford fra London kan være det beste av alle. En guidet tur med en spesialist i historien til dette universitetssamfunnet er en av de beste måtene å oppleve et sted med en så rik historie.

Selv om det er forskjellige turalternativer, er en av de mest interessante den som inkluderer byen Windsor, Oxford og Stonehenge i samme reiserute.

Denne kombinasjonen vil spare deg for tid og penger når du vet at du på en dag kan besøke tre av Englands turistunder uten å måtte betale for individuelle utflukter til hver av dem.

Du kan ikke glemme at både Windsor og Stonehenge er ikoniske steder når du tenker på engelsk turisme. Det er en enestående mulighet til å komme inn i en residens for det engelske monarkiet og enda mer å besøke en av de store gåtene til de arkitektoniske evnene til våre forhistoriske forfedre.

Du vil kunne velge mellom turer som inkluderer inngangsbilletter og de som ikke gjør det, så du må kjøpe de du er interessert i på billettkontoret.
Husk at det også er turer som tar deg til Oxford og legger Cambridge til reiseruten, mens det er andre turer som fokuserer på å gi deg en guidet tur i denne universitetsbyen sammen med de viktigste filmsettene til Downton Abbey.

Til slutt, hvis du er interessert i en Harry Potter-tur i London, er det en annen utflukt til Oxford relatert til dette temaet. Faktisk kombinerer denne turen et besøk til universitetsbyen med et besøk til Warner Bros Studios hvor du kan se mange gjenstander og dekorasjoner fra filmen.

 • Priser: Prisen for en utflukt uten billetter inkludert er rundt 75 euro per voksen og rundt 64 euro for barn opp til 16 år. Barn under 2 år er gratis. Alle andre guidede turer som inkluderer tilgang til attraksjoner som Windsor Castle eller som også tar deg inn i byen Cambridge, vil koste litt mer avhengig av hva som er inkludert.
 • Transportmidler**:** Det brukes vanligvis busser med klimaanlegg for opptil 50 personer. Du bør vite at disse bussene er like komfortable og gode som de som er dedikert til sightseeing i London.
 • Fordeler: Hvis du ikke er veldig interessert i å komme inn i Stonehenge og Windsor-attraksjonene, kan du bruke besparelsene på turer uten inngangspenger inkludert til å bruke pengene på andre aktiviteter som Downton Abbey-turer fra London eller til og med å spise et litt mer luksuriøst måltid under stopp i Oxford.

2. Hvordan komme seg til Oxford fra London med direkte tog?

Tog via Oxford| ©Joshua Brown
Tog via Oxford| ©Joshua Brown

Å organisere en direkte togreise er det nest mest praktiske alternativet for å besøke Oxford hvis du er interessert i å dra til den eldste universitetsbyen på den vestlige halvkule uten å måtte passere andre attraksjoner på veien.

Hvis du har lest en praktisk guide til London Underground, har du sannsynligvis allerede hørt at mobilitet via bybane, T-bane og høyhastighetstog er en viktig del av det å komme seg mellom byer i Storbritannia.

I dette tilfellet må du dra til Paddington stasjon, som ligger i en svært tilgjengelig del av byen og er koblet til T-banen med linjene District, Bakerloo, Hammersmith og Circle.

Du kan med andre ord komme deg raskt dit uansett hvor du bor i London.

Du må ta en av Great Western Railways' avganger til Oxford hvert 10. til 20. minutt, avhengig av årstiden.

Ankomststasjonen i Oxford ligger bare 5 minutters gange fra sentrum, så du kan begynne å utforske området før du drar til universitetsområdet.

Det finnes en annen rute fra London Marylebone stasjon, men du bør være klar over at denne er mye mer ustabil når det gjelder hyppigheten av togavganger.

Du vil også gå glipp av Paddington Station, som i seg selv er en vakker del av byen. Faktisk er det et sted du må besøke selv om du ikke planlegger en tur til utkanten av byen.

 • Priser: Prisene varierer avhengig av tid på dagen og årstid, men i gjennomsnitt kan du forvente å bruke mellom 20-40 euro hver vei. Tidlige morgener før soloppgang og sene ettermiddager er dyrest.
 • Varighet: Togreisen til Oxford fra London tar vanligvis maksimalt 1 time, og en ting jeg kan forsikre deg om er at hver del av reisen er hyggelig for muligheten til å sette pris på skjønnheten i det engelske landskapet.
 • Fordeler: Togreisene fortsetter sent på kvelden, og du kan få plass til andre destinasjoner i løpet av dagen, vel vitende om at du kan ta et tog tilbake til London rundt kl. 23.00. Hvis du for eksempel lurer på hvordan du kommer deg til Cotswolds fra London, vil du bli glad for å vite at det samme toget kan ta deg til Moreton-in-Marsh for et kveldsbesøk etter at du har besøkt Oxford sentrum.

3. Hvordan komme seg til Oxford med offentlige busser i Storbritannia?

Buss via Oxford| ©DSH Transport
Buss via Oxford| ©DSH Transport

Hvis tog ikke er din greie og du foretrekker en offentlig buss, kan du stole på Storbritannias offentlige bussnettverk, som har fordelen av mange alternativer for å komme deg fra sentrum av London til Oxfords Gloucester Green Station.

De fleste går fra Victoria Station, med frekvenser som passer til hvert selskap, årstiden og den større eller mindre ettersp ørselen fra faste brukere og turister som er interessert i å beundre Oxfords akademiske atmosfære.

Oxford Tube er en av de mest kjente av dem alle, men du har også X90, National Express og Megabus til din disposisjon.

Det fine med dem er at de alle har returreiser om kvelden, noe som gjør at du kan bli sent nok i Oxford, eller du kan velge en returreise ved solnedgang for å oppfylle kveldsplanene dine i London.

 • Priser: En tur-retur-reise med denne typen buss kan koste deg rundt 20-40 euro, ettersom verdien av en enkeltreise vanligvis er 10 eller 20 euro, avhengig av årstid og tid på dagen.
 • Varighet: Det tar 1 time og 45 minutter fra Victoria Station til bussterminalen i Oxford. Vær oppmerksom på at dette er en grov retningslinje, ettersom London er en travel by og motorveien som forbinder de to byene ofte lider av dette problemet, særlig i turistmånedene.
 • Fordeler: Bussene som tilbys av disse kollektivselskapene er av topp kvalitet, med innvendig klimaanlegg. De fleste har innebygde ladeporter og gratis wifi for å underholde passasjerene under reisen. Dette gjør dem til det ideelle alternativet hvis du er ute etter en god blund før du drar tilbake til byen for noen av Londons beste nattelivsturer.

4. Hvordan komme seg til Oxford fra London med privatbil?

Gatene i Oxford| ©Alain Rouiller
Gatene i Oxford| ©Alain Rouiller

Å komme seg til Oxford fra London med privatbil kan være den mest særegne planen av alle alternativene jeg har foreslått, men dette er fordi det ikke er vanlig å ha bil i en by som London når du besøker den.

Imidlertid er det åpenbart muligheten for at du kanskje vil leie en fordi du er interessert i den engelske kjøreopplevelsen. På samme måte kan det lønne seg hvis du planlegger å bli i Oxford i en lengre periode og ønsker å kjøre rundt på den engelske landsbygda i en privat bil.

Hvis du velger dette alternativet, må du ta motorveien M40 og kjøre en strekning på rundt 80 kilometer til utkanten av Oxford. Vanligvis vil en slik reise ta rundt 50-60 minutter, selv om det kan ta opptil 90 minutter avhengig av trafikken på veien.

En viktig ting å huske på er at det er svært begrenset med parkeringsplasser i sentrum av Oxford, og du må sette fra deg bilen på en offisielt utpekt plass i byen.

De er ikke billige, og du kan ende opp med å betale 10-15 euro ekstra avhengig av hvor nær sentrum du er og antall timer bilen står parkert der.

 • Priser: Hvis du bare tar hensyn til hvor mye leiebilen kan koste, kan du beregne fra rundt 20-30 til 60-70 euro. Alt avhenger av hvilken type bil du velger, og om du må betale for ekstra drivstoff eller ikke.
 • Fordeler: Hvis du tenker på ting å se eller gjøre i London på 7 dager, kan en kjøretur til utkanten av byen være en god plan. Spesielt hvis du er interessert i å fortsette å oppdage hemmelighetene til den britiske landsbygda.

Tips for reisen mellom London og Oxford med noen av disse alternativene

Gatene i Oxford| ©Chris Yunker
Gatene i Oxford| ©Chris Yunker

Det første rådet jeg kan gi deg for noen av disse transportalternativene er å velge dem basert på dine behov og budsjett.

Det er ikke noe poeng i å betale for en full og luksuriøs utflukt hvis du ikke kommer til å ha nok penger igjen til å spise et skikkelig måltid i Oxford, og enda mer hvis hovedinteressen din er Oxford og ikke de andre destinasjonene på reiseruten.

Den andre tingen å ta hensyn til er dine egne forhold og krav, ettersom en togreise er rask, praktisk og billig, men det betyr ikke at det passer for deg hvis du har en tendens til å bli sv immel i denne typen transport.

Planlegg reisen din godt, ettersom de fleste offentlige transportalternativene stenger billettkontorene rundt kl. 22.00, selv om det fortsatt går flere tog eller busser til og fra midnatt.

Oxfords nærhet til Windsor, Stonehenge og Cotswolds gjør det også til en utmerket idé å overnatte i byen , slik at du kan besøke disse andre destinasjonene neste dag. Det vil si uten å måtte betale for en retur til London og en returreise neste dag.

Og til slutt anbefaler jeg deg å følge nøye med på værforholdene som forventes den datoen du skal besøke Oxford. Siden du skal besøke byen utendørs, kan det være den verste avgjørelsen på hele turen å gå rundt i friluft på en kald vinterdag eller være overkledd i en hetebølge om sommeren.

Andre tilgjengelige transportmidler for å besøke Oxford fra London

Helikoptre i London| ©Check-in London
Helikoptre i London| ©Check-in London

Alle alternativene jeg har gitt deg er designet for å spare penger og være praktiske for sightseeing. Selvfølgelig er det andre transportmåter som du kan synes er veldig interessante hvis du ønsker å investere i en luksusopplevelse.

Hvis du for eksempel vil besøke Windsor fra London og deretter tilbringe ettermiddagen i Oxford , kan du betale for en helikopteroverføring som tar deg og tre andre personer gjennom himmelen i en veldig unik opplevelse som er en filmscene verdig.

Budsjettet femdobles imidlertid på en slik plan, ettersom prisene aldri vil gå under 250 euro per person og faktisk kan være i området 400 euro, avhengig av betingelsene som tilbys av selskapet.

Du har også alternativet å betale for en taxi eller privat transporttjeneste som kan ta deg til Oxford under en litt mer betydelig grad av intimitet. Men du må sette pris på det faktum at reisen er en og en halv times reise og kan ta opptil 2 timer avhengig av trafikk.

Så den endelige regningen på kredittkortet ditt vil sannsynligvis være over 200 euro, og dette er også i tråd med ettersp ørselen og tiden på året du bestemmer deg for å gjøre denne utgiften.

 • Utflukter
 • Mellom € 65 og € 120, avhengig av tur og inngangsbilletter inkludert.
 • Fordeler: Det er en planlagt overføring med transport inkludert, der du bare trenger å bekymre deg for å nyte turen.
 • Ulemper**:** Du må holde deg til turens reiserute.
 • Tog
 • Mellom 20 og 40 €, avhengig av når du reiser.
 • Fordeler: Det er en komfortabel, direkte og rask reise, som lar deg optimalisere tiden din til å besøke andre destinasjoner.
 • Ulemper: Garantien for å få en billett avhenger av turisttilstrømningen i sesongen.
 • Busser
 • 10 eller 20 € avhengig av årstid og valgt tidspunkt.
 • Fordeler: Det er det billigste alternativet.
 • Ulemper: Ikke det mest komfortable alternativet, og personvernet vil være begrenset.
 • Bil
 • Leie fra rundt 20 € + drivstoff + inngangspenger.
 • Fordeler: Du vil ha mer frihet når du besøker.
 • Ulemper: Kjøring er på venstre side, noe som gjør sjåførens opplevelse vanskeligere.