Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

10 beste aktiviteter på Tenerife

Oppdag alt som venter deg på reisen til Tenerife med disse flotte planene fulle av adrenalin og spenning, der du blir kjent med de vakreste stedene på øya på en helt spesiell måte.

Alex Grande

Alex Grande

7 minutter lest

10 beste aktiviteter på Tenerife

Stjernekikking fra El Teide | ©Antonio López

Tenerife er som skapt for å bli kjent med alle fem sanser, for å bli spist i små biter, for å bli reist rundt til sjøs, til lands og i luften, for å gå seg vill og bli funnet, for å feste blikket på horisonten og gå videre til solen går ned.

Jeg tror dette er den eneste måten jeg kan beskrive alt som venter deg på en tur til denne fantastiske øya på Kanariøyene, selv om det beste kanskje er å la de imponerende opplevelsene du kan få der, tale for seg selv: Her er listen over de 10 beste aktivitetene du kan gjøre på Tenerife.

1. Katamaran-tur til hval- og delfinhabitatet

Spotting av hvaler og delfiner fra katamaranen din| ©Tony Hisgett
Spotting av hvaler og delfiner fra katamaranen din| ©Tony Hisgett

Den første opplevelsen på listen er perfekt for de første dagene av ferien, når du skal legge alt stresset bak deg og slappe av: Du har vakker utsikt over Tenerife som stiger opp mot toppen av Teide-fjellet, kjenner havbrisen og solen som skinner på kroppen din. Ingenting sier "ferie" som denne katamaranturen langs Costa Adeje.

Men som om ikke det var nok, vil en del av turen ta deg med inn i det naturlige habitatet til de mange og varierte sjødyrene som lever på Tenerife. Du vil kunne se hvaler og delfiner rundt katamaranen, og snorkle for å se skilpadder og alle slags fisk.

Bestill en katamarantur med hval- og delfinsafari.

2. Paragliding over Tenerife

Oppdag det vakre landskapet på øya ved å fly i paragliding| ©Flying Naturist
Oppdag det vakre landskapet på øya ved å fly i paragliding| ©Flying Naturist

Tenerife er et av de mest imponerende stedene i verden å paraglide. På grunn av det gode klimaet og de milde vindstrømmene, som også gjør disse opplevelsene helt trygge.

Du kan ta en paraglidingtur over den sørlige delen av Kanariøyene, perfekt hvis det er første gang, ettersom varigheten er noe kortere og du unngår å bli svimmel eller sliten, men du vil fortsatt nyte en utrolig utsikt og en adrenalinfylt opplevelse som dekker hele sørvestkysten av øya fra luften.

Men hvis du er klar for hovedretten, kan du ta en premium paragliding-tur fra Teide til Puerto de la Cruz, som tar deg opp til over 2000 meter over havet før du slippes opp i luften og glir gjennom luftstrømmene i rundt 40 minutter. Å se Teide-fjellet fra fugleperspektiv er en av de mest magiske opplevelsene du kan få på øya, med havet i horisonten og Tenerifes fantastiske landskap for dine føtter.

Bestill en flytur med paragliding

3. Sus i bølgene på vannscooter

Kjør på bølgene på vannscooter| ©RealKina
Kjør på bølgene på vannscooter| ©RealKina

Hvis paragliding over Tenerife var som å fly som en fugl, er det å kjøre på bølgene på vannscooter nærmest som å være delfin. Fart og adrenalin går hånd i hånd på en tur der du får se klipper, sjøgrotter og den fantastiske øya Tenerife reise seg foran deg.

På denne 1-times vannscooteropplevelsen får du oppleve et eventyr langs kysten og oppdage de hemmelige stedene som skjuler seg mellom klippene sammen med en guide, mens du kjenner farten bak rattet på vannscooteren.

Hvis du ønsker å supplere sjøeventyret med snorkling, vil denne vannscootersafarien fra havnen i Las Galletas ta deg i full fart ut på åpent hav, der du kan dykke ned i vannet og oppdage den imponerende marine faunaen som lever i dypet av Tenerife.

Og hvis du bare har lyst til å kjøre vannscooter og kappkjøre med vennene dine, vil denne vannscooteropplevelsen sette deg bak rattet på en fartsfylt tur til strendene i Las Americas og La Caleta, der du deler havet i to mens du kjører.

Bestill en vannscooterutflukt

4. Utflukt med jeep til Teide og Masca

Oppdag øyas hemmeligheter i jeep.| ©-JvL-
Oppdag øyas hemmeligheter i jeep.| ©-JvL-

Nok en opplevelse full av eventyr og sterke følelser, denne gangen til lands. På denne jeeputflukten til Teide og Masca kjører du fra hotellet ditt til toppen av vulkanen gjennom veier, skoger og imponerende vulkanske landskap.

Vel fremme utforsker du Teide nasjonalpark og stopper opp for å beundre de finurlige fjellformasjonene, faunaen og floraen og utsikten over resten av øya.

Etter å ha krysset parken kommer du til landsbyen Masca, som ligger gjemt i fjellene og er full av skatter, om enn bare i overført betydning, siden dette stedet var et gjemmested for pirater for flere hundre år siden. Her kan du smake på den typiske kaffen på øyene, barraquito, og spise lunsj på en restaurant med ren kanarisk gastronomi før du setter kursen tilbake gjennom kløftene.

Bestill en jeep-tur til Teide og Masca

5. Dagstur fra Tenerife til La Gomera

Utsikt fra utsiktspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble
Utsikt fra utsiktspunktet i Degollada de Peraza| ©Paul Asman and Jill Lenoble

La Gomera er Tenerifes lillesøster og et av de stedene der man blir overveldet av skjønnheten. Jeg anbefaler et par utflukter fra Tenerife:

På denne dagsturen til La Gomera fra Tenerife tar dufergen til øya og setter kursen mot Garajonay nasjonalpark, en av Kanariøyenes skatter.

I selve nasjonalparken, i tillegg til laurbærskogen, finnes det en rekke utsiktspunkter hvorfra du kan nyte en fantastisk utsikt. Utsiktspunktet Degollada de Peraza er kanskje det mest kjente, og herfra kan du se den majestetiske Barranco de la Laja-kløften.

Utenfor parken kan du på samme utflukt besøke landsbyene Las Rosas og Agulo, der du får se hvordan livet leves på dette avsidesliggende stedet. Du kommer også forbi noen av de viktigste stedene i livet til Christofer Columbus, som stoppet på La Gomera før han satte seil mot Amerika.

Bestill en utflukt til La Gomera

6. Utflukt til El Hierro fra Tenerife

Beundre det vakre landskapet langs kysten av El Hierro| ©Julen Iturbe-Ormaetxe
Beundre det vakre landskapet langs kysten av El Hierro| ©Julen Iturbe-Ormaetxe

El Hierro er en øy med utsiktspunkter med fantastisk utsikt, uberørte strender og et landskap som er så dramatisk erodert av lava at det er logisk at dette stedet ble ansett som verdens ende før Christofer Columbus oppdaget Amerika.

På en heldagsutflukt til El Hierro fra Tenerife kan du utforske de vakre stiene, som er en del av UNESCOs biosfærereservat, og som tar deg forbi utsiktspunkter med utsikt over ville, uberørte strender og tropisk innlandslandskap, forbi fortryllende aloe vera-landbruk, dypgrønne skoger av einer og laurbær, og avsidesliggende klipper med eremitasjer, små hus og huler.

Finn din reise til El Hierro

7. Kajakkpadling og snorkling til klippene i Guaza

Snorkling og oppdag øyas havbunn.| ©Mari Martin
Snorkling og oppdag øyas havbunn.| ©Mari Martin

Et must på denne topp 10-listen over aktiviteter på Tenerife er å bestille en kajakk- og snorkletur. På denne 3-timers utflukten kan du nyte to morsomme vannsporter, fra stranden i Los Cristianos til klippene i Guaza.

Med familie eller venner kan du se delfiner og skilpadder mens du slapper av med utsikt over Palmar og grottene. Sammen med en instruktør og guide kan du dykke ned i det kanariske vannet og få mest mulig ut av denne opplevelsen.

Bestill en kajakk- og snorkletur

8. Stjernehimmelen på Teide, sett fra teleskopet

Beundre stjernehimmelen fra Teide-fjellet| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video
Beundre stjernehimmelen fra Teide-fjellet| ©El Coleccionista de Instantes Fotografía & Video

Få opplevelser er som å se solnedgangen fra Teide med et glass champagne og deretter beundre stjernehimmelen og alle stjernebildene. Hvis du synes dette høres bra ut, er denne nattutflukten til Teide med en astronomiguide det perfekte opplegget for en tur til Tenerife, spesielt hvis dere er et par.

Opplevelsen starter med at dere blir hentet på hotellet og kjørt til Teide nasjonalpark. Der går dere en kort tur før solnedgangen, der dere setter dere på et utsiktspunkt for å se himmelen bli rosa og oransje og sakte gå over i natt.

Deretter setter du kursen mot et opphøyet sted som fungerer som observatorium, og så begynner et helt skue foran øynene dine. Takket være øyas svært lave lysforurensning er det mulig å se opptil 83 forskjellige stjernebilder fra Teide, og guiden din vil vise deg hvordan du finner dem og historien bak hvert enkelt.

Bestill en astronomisk utflukt til Teide om natten

9. Den komplette turen til Tenerife

Det eldgamle dragetreet i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.
Det eldgamle dragetreet i Icod de los Vinos| ©Miguel Ángel García.

Enten du bare er på Tenerife i noen få dager, eller om du blir i en eller to uker og vil utforske øya i dybden, anbefaler jeg denne komplette rundturen på Tenerife som tar deg med til Teide, Icod de los Vinos, Garachico og Masca, noen av de vakreste hjørnene av Kanariøyenes juvel.

Med utgangspunkt i Vilaflor, hvorfra du har en fantastisk panoramautsikt over øya, går turen til Teide nasjonalpark, der du bestiger vulkanen langs en rute full av vakker natur. Når du når toppen, vil du forstå hvorfor dette er et av de mest besøkte verneområdene i Spania: Du vil få følelsen av å ha steget over jorden.

Deretter besøker du Icod de los Vinos, som er kjent for sine søte malvasia-viner og for å være stedet der det gamle dragetreet, et gammelt tre og symbol på øya, er bevart. Videre går turen til Garachico, en landsby som gjenoppstod fra asken etter at den ble fullstendig dekket av lava under Trevejos-utbruddet i 1706.

Som avslutning på turen besøker du Masca, en landsby på toppen av en kløft der du vil føle at du har reist tilbake i tid.

Bestill en komplett rundtur på Tenerife

10. Oppstigningen til Pico Anaga

Anaga naturpark| ©Around Tenerife
Anaga naturpark| ©Around Tenerife

Anaga er en vakker naturpark som ligger nordvest på Tenerife. Den krones av toppen med samme navn, og det finnes flere stier gjennom fjellene og langs kysten som tar deg med på oppdagelsesferd i et område som er glemt av de fleste turister.

Derfor vil jeg ikke avslutte denne listen uten å anbefale en fottur gjennom Anaga Rural Park, der du starter dagen med å besøke San Cristóbal de la Laguna og det lokale markedet, besøker Mercedes-laurbærskogen og kjenner den intense duften og fargen, og krysser Anaga naturpark til Roque de las Bodegas-stranden, helt nord på øya og et av mine favorittsteder på Tenerife for å ta bilder.

Derfra går du tilbake til Las Teresitas-stranden, som har gyllen sand fra Sahara-ørkenen, og stopper ved et par andre steder på øya på vei tilbake til hotellet, for eksempel Candelaria, der basilikaen er et pilegrimsmål for å se en svart utskjæring av Jomfru Maria.

Bestill en fottur i Anaga Park