Amsterdam-turer

Det beste alternativet for omvisning i byen er å gjøre det sammen med en spesialisert guide. Her er en liste over de beste turene for å få mest mulig ut av kanalbyen.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minutter lest

Amsterdam-turer

Solnedgang i Amsterdam | ©Piotr Chrobot

Amsterdam er en svært besøksvennlig by. Det er lett å komme seg rundt til fots, og en guidet omvisning i gatene vil hjelpe deg å bli kjent med byens historie og innbyggernes levesett.

1. Spaserturer i sentrum av byen

Amsterdams kanaler
Amsterdams kanaler

Hvis du besøker Amsterdam for første gang, kan det være lurt å rusle rundt i de brosteinsbelagte gatene, sjarmerende hjørnene og rundt monumentene og kanalene for å få en følelse av den nederlandske hovedstaden før du utforsker severdighetene. Denne spaserturen i små grupper i Amsterdam, der en profesjonell guide vil følge deg på utflukten din med ikke mer enn 15 personer, er designet for å gjøre nettopp det.

Guiden vil forklare på engelsk høydepunktene i byen og dens historie, fra dens begynnelse som en gjørmete landsby ved elven Amstel til å bli Europas viktigste handelsby. Du får en gjennomgang av den tragiske gjennomgangen av nazistenes okkupasjon under andre verdenskrig gjennom det gamle jødiske kvar teret og den kontroversielle historien rundt prostitusjon i Red Light District og avkriminaliseringen av narkotika i kaffebarene.

Du vil utforske områder som Dam-plassen, hjertet av Amsterdam i dag og der byen ble formet, med historiske bygninger som nasjonalmonumentet og det kongelige palasset. Du får se andre bydeler som det kinesiske kvarteret, der Amsterdams buddhistiske tempel ligger, og andre livlige markeder som Nieuwmarkt og det fargerike blomstermarkedet.

Reiserute

Jeg har utarbeidet en liste over de viktigste severdighetene som er inkludert i reiseruten til de mest populære turene i byen:

 • Dam-plassen, Dam-plassen, som ligger i hjertet av Amsterdam.
 • Oudekerkstoren, midt i Red Light District, hvor du også vil se Oudekerk, den gamle kirken.
 • Zeedijk, Chinatown, der Amsterdams buddhistiske tempel ligger.
 • Nieuwmarkt, det nye markedet og St. Anton's Gate.
 • Zuiderkerk, det jødiske kvarteret og den triste historien fra andre verdenskrig.
 • Begijnhof, på Spui-plassen, med hagene og Fransiskanerkirken.
 • Bloemenmarkt, blomstermarkedet.
 • Amsterdam Museum, museet om byens historie.
 • Statue av Multatuli, statuen til ære for den berømte nederlandske forfatteren.
 • Homomonument, Westerkerk, minnesmerket for alle homoseksuelle, homofile og lesbiske som ble forfulgt på grunn av sin seksuelle legning.

Sammenlign de beste turene i Amsterdam

2. Private og personlige byturer

Typisk byarkitektur
Typisk byarkitektur

Hvis du allerede har en klar idé om hva du vil se og gjøre i Amsterdam og leter etter en annen opplevelse enn en mer konvensjonell, organisert tur, anbefaler jeg at du tar denne helt personlige spaserturen på engelsk med en lokal guide, de såkalte lokafyers.

Disse "lokafyers" er innbyggere i Amsterdam som ikke utelukkende dedikerer seg til guiding, men som drar på turer av hengivenhet til byen sin og har stor kunnskap om dens historie. Det nysgjerrige med denne turen er at den er organisert i henhold til din smak og interesser og har en variabel varighet, fra å se bare de viktigste monumentene i den nederlandske hovedstaden, til også å bli kjent med de mest hverdagslige områdene som lokalbefolkningen besøker.

Forklaringene til disse guidene er veldig rike siden de ikke bare holder seg i den viktigste informasjonen om hver enklave, men de viser deg det virkelige livet i Amsterdam gjennom sine egne erfaringer, anekdoter og historier, som om de var en venn som viser deg byen sin!

Reiserute

Reiseruten vil avhenge av hva du velger selv, med anbefalinger og turtips fra guiden selv.

Sammenlign de beste Amsterdam-turene

3. Alternative turer i nabolaget

Bilde av Red Light District
Bilde av Red Light District

Som med enhver storby som respekterer seg selv, er det noen få uforutsigbare å besøke når det gjelder monumenter, museer og områder som vi er mer eller mindre kjent med før vi legger ut på reisen. Men hvis du vil fordype deg dypere i det virkelige Amsterdam, den siden av byen som lokalbefolkningen elsker og som besøkende kommer for å oppdage, anbefaler jeg deg å se etter en annen tur.

Du vil oppdage, i en alternativ spasertur guidet på engelsk og med grupper på ikke mer enn 9 personer, noen av de mest typiske stedene i Amsterdam, som Dam-plassen, kanalene eller Red Light District, men fra et mer kulturelt og sosialt synspunkt. Dette er turen som vil gi deg et innblikk i Amsterdams intrahistorie gjennom dens alternative liv og subkulturer, dens forhold til narkotikabruk i kaffebarene, prostitusjonens opprinnelse og funksjon i butikkvinduene.

Du vil også lære om sykkelkulturen som en livsstil, fenomenet husbåter og husokkupanter forårsaket av boligkrisen etter andre verdenskrig, samt de motkulturelle bevegelsene som ga opphav til det unike bylandskapet med eksklusive kaffebarer. Eventuelt kan du besøke utstillingen til den strålende Bansky på Moco, dets museum for moderne samtidskunst.

Du kan også ta en av de tohjulede turene som er tilgjengelige, for eksempel denne historiske sykkelturen i Amsterdam, der du lærer om historien til Amsterdams viktigste monumenter samtidig som du får en smakebit av byens kulturliv.

Sammenlign de beste sykkelturene i Amsterdam

4. Sightseeingturer med buss

Kanalcruise
Kanalcruise

Hvis dette er din første gang i Amsterdam eller du har lite tid til å besøke den, er denne guidede turen på engelsk med museumsstopp designet for å gi deg en oversikt over alt du bør se og lære om byen gjennom en panoramisk busstur til de viktigste severdighetene med mulighet for å dra om morgenen eller ettermiddagen og legge til et sightseeingcruise langs kanalene eller et besøk til hovedgalleriet, Rijksmuseum.

Om bussturen

Komfortabelt sittende, med kommentarer om bord fra en profesjonell guide og fra høyden av turbussen kan du beundre severdigheter som det kongelige slottet og nasjonalmonumentet på Dam-plassen, Magere Brug og Albert Cuyp-markedet, det største og mest populære markedet ikke bare i byen, men i hele Nederland, oppkalt etter Albert Cuyp, en nederlandsk maler fra 1600-tallet.

Kombiner det med et besøk på Rijksmuseum

Etterpå kan du velge å besøke Rijksmuseum, et av de største museene i Nederland, med mer enn to millioner besøkende i året og hjemsted for den beste samlingen av nederlandsk gullalderkunst i verden med grunnleggende verk som strekker seg fra 1200 til 2000, som Rembrandts "Nattevakten", Johannes Vermeers "Melkepiken" og Frans Hals' "Den glade drikker", blant andre av genier som Vincent Van Gogh.

Kombiner det med et cruise

Hvis du derimot velger å ta et cruise, kan du nyte en annen av Amsterdams må-gjøre-opplevelser med en spasertur langs byens verdensarvlistede ring av kanaler kantet med forseggjorte handelshus, sjarmerende mursteinsbroer, varehus og kirker bygget på 1600-tallet, den nederlandske gullalderen, som ender ved Amsterdams gamle havn før du returnerer til avgangskaien.

Reiserute

 • Dam-plassen, Amsterdams hovedtorg
 • Royal Palace Amsterdam, i klassisistisk arkitektonisk stil, ble bygget som byens rådhus på 1600-tallet.
 • Amstel, en del av byens kanaler.
 • Magere Brug, den smaleste broen over kanalene.
 • Nasjonalmonumentet, nasjonalmonumentet på Dam-plassen, fra 1956, til minne om de døde under andre verdenskrig og påfølgende væpnede konflikter.
 • Albert Cuyp-markedet, det største markedet i byen og i Nederland.
 • Diamant Museum Amsterdam, et pedagogisk museum om historien til de viktigste diamantsamlingene i Amsterdam.
 • Rijksmuseum, det viktigste kunstgalleriet i Nederland.

Bestill en sightseeingtur med buss i Amsterdam

5. Omvisning i Anne Franks jødiske kvarter

Anne Franks hus museum
Anne Franks hus museum

Denne guidede omvisningen i Amsterdams gamle jødiske kvarter fokuserer på det jødiske samfunnets bosetting i hovedstaden fra 1600-tallet med besøk til viktige steder som det jødiske historiske museet, den portugisiske synagogen og Auschwitz-minnesmerket og andre som utsiden av Anne Frank House Museum.

Inngang til dette museet er ikke inkludert, men guiden vil forklare historien om denne lille jenta som etterlot oss en rystende, men absolutt nødvendig beretning om de mørke dagene etter tyskernes okkupasjon av Nederland mellom 1940 og 1945. En turbulent fortid som du vil gjenoppleve i grupper på ikke mer enn 15 personer og gjennom monumenter og bygninger som fremdeles viser tegn på krigen.

Du vil oppdage stedene som den nederlandske motstandsbevegelsen tilbød som hemmelige gjemmesteder for familier som familien Frank og virkningene av dette brutale regimet, ikke bare på det jødiske samfunnet, men også på dagliglivet til alle nederlendere, og oppdage hvordan de oppførte seg og hvorfor de prøvde å sameksistere med okkupasjonshæren.

Reiserute

 • Joods Historisch Museum, det eneste museet i Nederland som er dedikert til jødisk historie.
 • Portugese Synagoge, den portugisiske jødiske synagogen er en sefardisk synagoge fra 1600-tallet.
 • Dokwerker, statue og monument på Jonas Daniël Meijerplein til minne om streiken i februar 1941.
 • Auschwitz-monumentet, til minne om dem som led i konsentrasjonsleiren.
 • Dam-plassen, Amsterdams historiske torg
 • Statuen av Anne Frank, statuen til minne om Anne Frank.
 • Anne Franks hus, museumshuset til familien Frank

Bestill Anne Frank-turen i det jødiske kvarteret

6. Omvisninger i Red Light District

Gatene i Red Light District om natten
Gatene i Red Light District om natten

Meninger til side, et besøk i Amsterdams legendariske Red Light District er en opplevelse du ikke må gå glipp av, og en trygg en av slagsen. Du kan besøke det på egen hånd sammen med de mange turistene som rusler gjennom gatene hver dag, eller du kan ta denne guidede turen på engelsk der en ekspert vil forklare opprinnelsen, driften og severdighetene i Amsterdams eldste nabolag, Red Light District, i grupper på maksimalt 20 personer.

Med denne omvisningen i Amsterdams Red Light District vil du gå gjennom gater som er hjem til en blanding av kunstgallerier, viktige skulpturer som er mer ukjente for den konvensjonelle turisten, kinoer, kafeer, kaffebarer, sexbutikker og noen av de viktigste monumentene i byen, som den gamle kirken, Oude Kerk.

For ikke å glemme, selvfølgelig, de berømte butikkvinduene badet i neon og røde lys, der prostitusjon praktiseres på en helt lovlig måte siden de første butikkvinduene dukket opp i området på 1600-tallet, noe som gjør Amsterdam til en av de tretten nederlandske byene med prostitusjon i butikkvinduer, som har vært lovlig i Nederland siden 1911.

Reiserute

 • Condomerie
 • Oude Kerk, den gamle kirken
 • Warmoesstraat, lærkvartalet
 • Sexbutikk
 • Videokiosker
 • Elitens gater
 • Informasjonssenteret for prostitusjon
 • Skjulte skulpturer

Bestill omvisning i Amsterdams red light district


Hvis du er interessert i guidede turer i Amsterdam, vil du også være interessert i

Når du er ferdig med byvandringen, er det på tide å slappe av med et kanalcruise, hvis du ikke allerede har gjort det. Og hvis du foretrekker å runde av besøket ditt i Amsterdam med en utflukt rundt i landet, anbefaler jeg at du leser denne artikkelen på Dagsturer og utflukter fra Amsterdamhvor du kan finne et utvalg av det jeg anser som de beste.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor lenge varer de fleste spaserturer i Amsterdam?

  De fleste spaserturer i Amsterdam varer rundt 2-3 timer. Mens det er noen som varer opptil 4 timer, inkluderer disse vanligvis en lunsjpause.

 • Hvilken vandring skal jeg velge?

  Den mest populære turen er omvisningen til fots i Amsterdams Red Light District. Dette er en tur kun for voksne der ekspertguider tar deg med gjennom Red Light District og viser deg prostitusjonsmuseet. Hvis du ikke har lyst til å utforske Red Light District, kan du alltids velge byvandringen i Amsterdam, som viser deg hvordan byen har endret seg gjennom århundrene.

 • Hva er den beste måten å komme seg rundt i Amsterdam på?

  Faktisk er byen Amsterdam liten nok til at den mest genuine måten å oppleve den på er å gå langs de mange kanalene mens du utforsker hver krik og krok.