Amsterdam Flyplass-transport

Her er alt du trenger å vite for å komme deg mellom Amsterdam lufthavn og byen: raskt og billig!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minutter lest

Amsterdam Flyplass-transport

KLM-fly som lander på Schiphol | ©Paul Jespers

Hvis du reiser til Amsterdam, tar du sannsynligvis et fly til Schiphol, den viktigste flyplassen i Nederland. Som sådan er den veldig godt forbundet, så jeg skal fortelle deg hvordan du kommer deg mellom flyplassen og byen.

Overføringer med privatbil fra Schiphol flyplass til Amsterdam sentrum og omvendt

Privat transport| ©Kārlis Dambrāns
Privat transport| ©Kārlis Dambrāns

Det er mange grunner til at du kanskje vil leie en privat transporttjeneste for å komme deg mellom Amsterdam lufthavn og destinasjonen din, selv om det er dyrere enn tog eller buss. Hvis du reiser sent på kvelden, med en familie, eller hvis du ikke snakker flytende engelsk, vil en privat transporttjeneste gjøre reisen enklere og mer komfortabel.

Denne dør-til-dør-tjenesten har private biler med profesjonelle sjåfører og plass til opptil 6 passasjerer med én koffert hver, og henter deg hele dagen, slik at reisen tar rundt 20 minutter.

Slik fungerer det når du ankommer flyplassen

For å komme fra flyplassen til overnattingsstedet ditt vil sjåføren vente på deg i 45 minutter etter at flyet ditt har landet, slik at du kan hente bagasjen din uten å stresse og med et identifikasjonsskilt med navnet ditt på, slik at du kan finne den. Hentestedet på flyplassen ligger en etasje over bagasjeutleveringen og ved utgang 3, gate D.

Slik fungerer det på vei tilbake, når du forlater hotellet

Omvendt er systemet veldig likt. Du må oppgi hotellinformasjonen din og hentetidspunktet der sjåføren vil vente på deg punktlig i opptil 20 minutter. Hvis du tillater meg å gi deg et tips, beregne god tid før du returnerer til flyplassen, slik at trafikken ikke er et problem for deg.

Hva er inkludert i denne private tjenesten

 • Privat transport for deg og din(e) ledsager(e) fra dør til dør mellom flyplassen og overnattingsstedet ditt.
 • Kundeservice døgnet rundt.
 • Plass til bagasjen din.
 • Ventetid, sjåføren vil vente på din ankomst på flyplassen og på hotellet.
 • Kjøretøy med klimaanlegg.
 • Du vil motta en umiddelbar bekreftelse på bestillingen din, som kan avbestilles med 24 timers varsel.

Bestill transport fra Amsterdam lufthavn til sentrum av Amsterdam

Skyttelbusser mellom Amsterdam og Schiphol lufthavn

Skyttelbussholdeplass på Schiphol lufthavn| ©Robert
Skyttelbussholdeplass på Schiphol lufthavn| ©Robert

Med Amsterdam Airport Express kan du reise mellom Amsterdam sentrum og Amsterdam lufthavn på omtrent 40 minutter. Bussene deres, linje 397, har avgang fra holdeplassene B15-19 utenfor flyplassen hvert 7,5 minutt. De kjører også en nattbuss, Niteliner N97, som følger samme rute.

En enkeltbillett for bussen mellom Amsterdam lufthavn og sentrum kan kjøpes på nettet på forhånd.

Når jeg anbefaler dette alternativet

Denne bussen anbefales for å komme seg direkte til et bestemt sted i Amsterdam, ettersom den stopper flere strategisk plasserte steder. Hvis overnattingsstedet ditt ligger i sentrum, kan det for eksempel være lurt å gå av ved Leidseplein, mens andre interessante stopp er ved Rijksmuseum, Museumplein og Olympiastadion, og ender ved Elandsgracht busstasjon.

Amsterdam Airport Express har plass til opptil 20 personer og voluminøs bagasje og er fullt utstyrt med gratis Wi-Fi, barneseter og klimaanlegg, i tillegg til at den er rullestol-, barnevogn- og dyrevennlig.

Busstidene er mandag til søndag fra 00:00 til 23:30.

Bestill transport fra Amsterdam lufthavn til Amsterdam sentrum

Privat transport mellom Amsterdam lufthavn og cruisehavn

Amsterdam cruisehavn| ©a200/a77Wells
Amsterdam cruisehavn| ©a200/a77Wells

En annen mulighet når du reiser til Amsterdam er å dra til Amsterdam for å ta et av de hundrevis av cruiseskipene som går fra havnen. For å lette din ankomst fra flyplassen til havnen er det denne private transporttjenesten til havnen som tar deg dit på omtrent 20 til 40 minutter.

Hvordan tjenesten fungerer

En profesjonell tospråklig sjåfør, på engelsk og nederlandsk, vil vente på deg ved ankomstterminalen på flyplassen, med et skilt med navnet ditt på, i opptil en time. Etter denne tiden vil sjåføren kontakte deg for å bekrefte din posisjon og ankomsttid. Hvis du blir forsinket i mer enn en time, vil selskapet arrangere en ny henting, og ekstra gebyrer kan påløpe.

Disse private kjøretøyene er fullt tilrettelagt for transport av rullestolbrukere og barn med behov for ekstra barnesete.

 • Flynummer
 • Tidspunkt for henting
 • Antall passasjerer
 • Destinasjonsadresse
 • Du vil motta en umiddelbar bekreftelse på bestillingen din, som kan avbestilles gratis 24 timer i forveien.
 • Er egnet for små barn med barneseter
 • Er egnet for rullestolbrukere

Bestill transport fra Amsterdam lufthavn til Amsterdam sentrum


Andre alternativer for å komme deg mellom Amsterdam og Schiphol lufthavn

Schiphol flyplass skilt| ©John van Weelden
Schiphol flyplass skilt| ©John van Weelden

Med tog

Tog er en svært vanlig måte å komme seg mellom Amsterdam sentrum og Schiphol lufthavn på. Togene går svært ofte, omtrent 9 tog i timen, 24 timer i døgnet, fra stasjonen under Schiphol Plaza-bygningen og ankommer Amsterdam sentralstasjon på omtrent 15-20 minutter.

Hvis du kjøper billettene dine på nettet eller med et OV-Chipkaart-kort, er togbillettene billigere og koster fra 4 euro per person på andre klasse og fra 7 euro på første klasse. Du kan også kjøpe dem ved ankomst på de gule automatene på Schiphol Plaza eller på NS-kontorene på flyplassens Meeting Point, men du må betale et tillegg på 1 euro for smartkortet.

Landets største togselskap er Nederlandse Spoorwegen (NS), og reisen fra flyplassen til sentrum av hovedstaden kan gjøres med Intercity Direct- og Sprinter-tog (via Lelylaan og Sloterdijk). Det går også direktetog til Utrecht, Haag og Rotterdam fra Amsterdam lufthavn.

Drosje

Hvis du reiser med flere personer eller har mye bagasje, er det også mulig å ta en taxi mellom Amsterdam lufthavn og overnattingsstedet ditt, som tar deg til sentrum på omtrent en halv time.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvor stor er flyplassen i Amsterdam?

  Amsterdam lufthavn er en treetasjes bygning med totalt 165 gater. Den har én terminal med 6 ombordstigningsområder.

 • Er flyplassen i Amsterdam åpen om natten?

  Ja, Amsterdam lufthavn er åpen om natten, og det er tillatt å sove i noen områder, så lenge det ikke er flyavganger.

 • Hvor tidlig bør jeg ankomme Amsterdam lufthavn før flyreisen min?

  Amsterdam lufthavn har ganske standard innsjekkingstider, så å ankomme 2 timer før avgang for en europeisk flyvning og 3 timer før avgang for en interkontinental flyvning bør være mer enn nok.