Brugge dagsturer fra Amsterdam

Brugge er eventyrbyen som fullfører turen til Amsterdam, og du kan reise frem og tilbake på bare én dag!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minutter lest

Brugge dagsturer fra Amsterdam

Utsikt over en av Brugge-kanalene | ©Neil Turner

Sett deg på kartet og oppdag den sjarmerende byen Brugge i nabolandet Belgia. Denne lille middelalderbyen ligger bare tre timer fra Amsterdam og er perfekt for en dagstur. Her er den beste måten å oppdage Brugge på fra Amsterdam:

Det beste alternativet

Dagstur til Brugge fra Amsterdam

Oppdag eventyrbyen Brugge på denne endagsutflukten.

Glem planleggingen og bli med på denne turen, som inkluderer transport fra Amsterdam, en guide som tar deg med til de viktigste severdighetene i Brugge og en smaksprøve på utsøkt belgisk sjokolade.

Den beste måten å oppdage magien i Brugge på er å ta denne dagsturen fra Amsterdam. Denne 12-timers turen organiserer hele reisen til Brugge med buss, slik at du ikke trenger å bekymre deg for noe som helst, og inkluderer en engelsktalende guide.

Du får den beste mulige reiseruten, slik at du ikke går glipp av noe i denne middelalderbyen, og du får også en belgisk sjokoladesmaking i en av de berømte sjokoladebutikkene. Uimotståelig, ikke sant?

Anbefales hvis... I tillegg til å bli kjent med Amsterdam, vil du benytte turen til å utforske de drømmende gatene i denne belgiske byen, bare 260 km fra den nederlandske hovedstaden.

Hva får jeg se på denne turen til Brugge fra Amsterdam?

Burgplassen med Belfort-tårnet| ©Eduard Marmet
Burgplassen med Belfort-tårnet| ©Eduard Marmet

Brugge er uten tvil et eventyrlig sted. Hvis du tror at du bare kan komme dit fra Brussel, tar du feil. Denne vakre belgiske byen er like lett tilgjengelig fra Amsterdam, og denne turen til Brugge fra Amsterdam gjør det enkelt å komme frem og tilbake på samme dag.

Brugge i det 21. århundre er en reise tilbake i tid: Selv om mange av bygningene du vil se på turen til Brugge har måttet renoveres siden 1900 på grunn av tidens tann og oversvømmelser forårsaket av elven Zwin, ble restaureringen utført i datidens nygotiske stil.

Her er noen av stedene du vil se på turen:

 • Håndverksmarkedene på Grote Markt.
 • Brygges hovedtorg med det 85 meter høye Belfort-tårnet.
 • Det idylliske Burg-torget med rådhuset.
 • Minnewater, kjærlighetens mystiske innsjø
 • Smaking av den berømte belgiskesjokoladen i en kjent sjokoladebutikk.
 • Blomsterkaien

Reiseplan

På denne dagsturen til Brugge kan du blant annet oppleve Minnewater-sjøen, Begijnhof med sin utrolige kvinnehistorie, middelalderhusene i Stoofstraat og smake på den beste håndverkssjokoladen i Chocolalino-butikken.

Bestill en tur til Brugge fra Amsterdam

Andre turer til Brugge og vindmøllene i Zaanse Schans, Marken og Volendam

Kanaler i Brugge
Kanaler i Brugge

Vil du få mest mulig ut av tiden i nærheten av Amsterdam? Bli kjent med den vakre belgiske byen Brugge, og legg til det mer landlige Holland. På denne todagers bussturen til Brugge og den nederlandske landsbygda får du se alt du forestiller deg når du tenker på Nederland. På denne turen får du se typiske vindmøller, fremstilling av berømte oster, idylliske landskap og typiske hus fra 1400-tallet.

 • Brugge: Her tilbringer du en dag sammen med en guide og besøker noen av de mest fascinerende attraksjonene i den belgiske byen, som Helligblodskirken, et av byens viktigste torg, Burg-torget, Kantcentrums kniplingssenter, som viser historien og betydningen av den berømte kniplingsskolen i Brugge, og Groeningmuseum.
 • Zaanse Schans: Neste dag, på vei tilbake til Amsterdam, blir du kjent med det postkortperfekte landskapet. Du får se autentiske vindmøller i Zaanse Schans, en landsby ved bredden av elven Zaan med tradisjonelle hus fra 1400-tallet.
 • Volendam: Volendam er en av de vakreste fiskerlandsbyene i området med sine fargerike hus, trange gater og vakre havn fra 1300-tallet. Her kan du besøke ostefabrikken for å lære om landets ostetradisjon og få en demonstrasjon av den spesielle ostefremstillingsprosessen.
 • Marken: Fra Volendam tar du et cruise, Volendam-Marken Express, for å besøke den pittoreske halvøya Marken, en annen liten fiskerlandsby som ligger omgitt av IJsselmeer og kun er forbundet med en 10 kilometer lang demning. I Marken får du lære hvordan nederlenderne lever under havoverflaten, se en demonstrasjon av hvordan et annet nederlandsk ikon, tresko, lages, og gå over vakre broer over små kanaler mellom hus med trefasader.

Hvis du vil vite mer om disse byene, kan du lese innlegget vårt om hvordan du besøker Zaanse Schans og vindmøllene fra Amsterdam.

Bestill en tur til Brugge fra Amsterdam


Hvorfor er Brugge verdt et besøk?

Brosteinsbelagte gater i Brugge
Brosteinsbelagte gater i Brugge

Brugge er et av de stedene du må besøke minst én gang i livet. Denne belgiske byen er en sann fryd for sansene. Brugge gjentar Amsterdams kallenavn "Nordens Venezia". Det kan ikke være annerledes, for navnet i seg selv gir oss en pekepinn på hva byen har å by på.

På nederlandsk betyr "brug" "bro", og byen har fått navnet sitt i flertall: "broer". I likhet med Amsterdam lever og ånder denne lille byen med 117 000 innbyggere blant utallige kanaler som krysses av sjarmerende og mange broer, samt brosteinsbelagte gater, pene torg og vakre hus, noen med mer enn seks århundrer på baken.

Litt historie

Det var disse travle vannveiene som gjorde Brugge, som ble grunnlagt på 1000-tallet rundt en festning, til et knutepunkt for nordeuropeisk handel frem til 1400-tallet, noe som gjorde byen til en av de mest velstående byene på kontinentet.

I dag ligger Brygges største skatt i det historiske sentrum, som i 2000 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste som en av de best bevarte middelalderbyene i verden. Brugge er den mest besøkte byen i Belgia, foran Brussel, og med over 3 millioner turister i året er det et uforglemmelig sted å besøke på turen til Amsterdam.

Bestill en tur til Brugge fra Amsterdam

Hvor kan man spise i Brugge?

Restauranter på markedsplassen| ©Paul Lewin
Restauranter på markedsplassen| ©Paul Lewin

Siden turene jeg anbefaler ikke inkluderer måltider, vil jeg gjerne anbefale noen steder der du kan kose deg og stille sulten etter mange timer med sightseeing. Og til tross for hva du kanskje tror, er det mer enn vafler, øl, blåskjell og sjokolade i Brugge. De 7 beste stedene å spise i Brugge:

 1. På Tattie's. Byens beste smørbrød. 2. Café de Gilde. Typiske belgiske retter på denne hjemmelagde restauranten. 3. Chez Albert. Forgyll besøket med de beste vaflene i Brugge. 4. Beers Yesterday's World. Det beste stedet å smake på det berømte belgiske ølet. 5. Chez Vincent. Berømt for sine poteter med saus og burgere. 6. Soup, det sunnere alternativet med deilige supper. 7. De Karmeliet, den beste restauranten i Brugge, med 3 Michelin-stjerner. Reservasjon er nødvendig.

Typiske retter fra Brugge

Vil du ikke forlate det belgiske landet uten å ha prøvd noen av de mest typiske rettene? Da må du forberede magen på deilige, men ikke akkurat lette måltider, og ikke gå glipp av følgende liste over saftige og smakfulle delikatesser:

 1. flamsk carbonara. Dette er Belgias mest ikoniske rett, en kalvekjøttgryte med ølsaus. 2. Denne typiske flamske gryteretten med grønnsaker, fisk eller kylling passer perfekt til kalde vinterdager. 3. Kanin med kirsebær. En annerledes og deilig rett som ofte serveres med eplepuré. 4. Knoke med sennep, som gjenspeiler den germanske innflytelsen i gastronomien. 5. Blåskjell, et must. De tilberedes på mange forskjellige måter, selv om de mest typiske er med selleri og hvitvin. 6. Øl, selvfølgelig. I Belgia er det til og med billigere enn vann. Det mest typiske ølet i Brugge er Brugse Zot, men det finnes dusinvis av gode varianter. 7. Legg igjen litt plass til å prøve de berømte vaflene!

Bestill en tur til Brugge fra Amsterdam

Andre interessante aktiviteter i Amsterdam

Sykling i Amsterdam med Magere Brug i bakgrunnen| ©Evelyn Liow
Sykling i Amsterdam med Magere Brug i bakgrunnen| ©Evelyn Liow

Hvis du har lyst til å oppdage mer av Amsterdams omgivelser, anbefaler jeg at du utforsker dagsturene som kan gjøres fra Amsterdam. Her er en guide jeg har skrevet med det jeg synes er de beste tingene å gjøre i Nederland: Dagsturer og utflukter fra Amsterdam.

Hvis du derimot foretrekker å få mest mulig ut av den nederlandske hovedstaden, anbefaler jeg at du leier en sykkel eller blir med på en av de mange guidede turene. Jeg forteller deg alt om det her: Amsterdam-turer.

Og sist, men ikke minst, den utfyllende aktiviteten som enhver ølelsker bør ta i betraktning: den Heineken Experience.

Bestill en utflukt til Brugge fra Amsterdam