Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Dubai-ørkenen: tur med ATV

Har du lyst på et adrenalinfylt eventyr under ferien i Dubai? Dra til Lahbab-ørkenen for å kjøre firehjuling gjennom sanddynene og se et utrolig landskap.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutter lest

Dubai-ørkenen: tur med ATV

I ørkenen | ©Leif Bergerson

Har du noen gang kjørt firehjuling? Det er en av de mest spennende opplevelsene du kan ha på en tur til Dubais ørken. Ingenting kan sammenlignes med følelsen av å gli over de høye sanddynene i flere kilometer i timen på et av disse kjøretøyene.

Fra 47 euro kan du kjøre firehjuling i det fascinerende landskapet i Lahbab-ørkenen og fullføre dette lille eventyret med andre eventyrlige aktiviteter som sandboarding, dune bashing i en firehjulstrekker eller en buggy-tur. Du vil få spenningen!

Men det er ikke bare action på denne utflukten - det er også tid til å slappe av og se på solnedgangen og ta bilder av ørkenlandskapet. Kontrasten til byens skyskrapere vil gjøre deg målløs, så la oss ta en titt på hva disse firehjulingsturene i Dubais ørken handler om!

1. Hva firehjulingopplevelsen tilbyr i Dubai-ørkenen

Quad Biking i Dubai| ©Hisham Binsuwaif
Quad Biking i Dubai| ©Hisham Binsuwaif

Quad biking i Dubai-ørkenen er et av de kuleste minnene du tar med deg fra turen til De forente arabiske emirater. Du får sjansen til å utforske det vakre landskapet i Lahbab-ørkenen og ta noen fantastiske solnedgangsbilder over sanddynene.

Men hvis du vil se dette stedet fra et helt annet perspektiv og oppleve et lite eventyr, anbefaler jeg at du opplever adrenalinkicket ved å kjøre en firhjuling i Dubai-ørkenen i full fart.

Hvorfor ta denne turen?

Hvis du er en ekstremsportentusiast, er det ingen tvil om at firehjuling i Lahbab-ørkenen vil være en opplevelse du sent vil glemme. Å gli raskt opp og ned sand dynene er en svimlende og spennende følelse, og det er svært vanedannende!

Bestill din firehjulingstur i Dubai

2. Hvordan er det å kjøre firehjuling i Dubai?

Nyt turen| ©Adrien Delforge
Nyt turen| ©Adrien Delforge

Quad biking i ørkenen er vanligvis en del av en tur som omfatter andre aktiviteter i disse unike omgivelsene, for eksempel sandboarding eller dune bashing i et 4x4 terrengkjøretøy.

Etter all handlingen vil det også være tid til hvile og avslapning. Mange av disse ørkenutfluktene i Dubai inkluderer lunsj eller middag med underholdning og en rekke workshops med arabisk kultur som bakteppe. Så som du kan se, er dette superkomplette aktiviteter for å nyte naturen og Dubai-kulturen på en veldig original måte.

Hva inkluderer disse utfluktene vanligvis?

 • Quad sykling i Dubai-ørkenen
 • Dunebashing med en profesjonell sjåfør
 • Sandboarding i sanddynene
 • Korte rideturer på kamel
 • Stopp i ørkenen for å se på solnedgangen
 • Lunsj eller middag med show og workshops
 • Transport til og fra hotellet
 • Engelsktalende lisensiert safariguide

Hvor lenge vil du kunne kjøre firhjulingen i ørkenen?

Vanligvis vil du ha 30-45 minutter til quad sy kling og resten av tiden vil bli delt mellom alle de andre aktivitetene.

Er det farlig å kjøre firehjuling?

Som alle opplevelsesaktiviteter utgjør quads en viss risiko, så du bør ta forholdsregler når du kjører dem.

Ettersom de har fire hjul og ikke to, blir mange mennesker overmodige, men du bør ikke la garden gå ned, da det er et ustabilt kjøretøy, og du må være veldig forsiktig så du ikke velter.

Hvis du aldri har kjørt en firhjuling før og kjører for første gang i Dubai-ørkenen, har du fordelen av å få hjelp av en instruktør som vil forklare i detalj hvordan du håndterer kjøretøyet og hvordan du tar på deg sikkerhetsutstyret. I tillegg guider monitoren vanligvis konvoien gjennom sanddynene under kretsen og vil gi deg hjelp når du trenger det.

For å nyte opplevelsen fullt ut er det veldig viktig å følge alle instruksjonene gitt av instru ktøren og ikke la seg rive med av adrenalinkicket.

Hvor kan man kjøre firehjuling i Dubai?

Quad-turer finner vanligvis sted i Lahbab-ørkenen, et unikt sted i regionen preget av høye, vakre røde sanddyner. Det er et flott sted for eventyrsport og noen av de vakreste solnedgangene på planeten.

Bestill din ørkensafari i ørkenen med en firhjulssafari

3. Hva er prisene for firehjulingsturer i Dubai-ørkenen?

Kontanter| ©cottonbro
Kontanter| ©cottonbro

Fra £ 62 kan du bestille en utflukt til Dubai-ørkenen og kjøre en fir hjuling gjennom sanddynene i uforlignelige omgivelser.

I løpet av denne aktiviteten, i tillegg til å kjøre firehjuling, kan du også sette deg på et 4x4 terrengkjøretøy for dune bashing eller surfe på sanden på et sandbrett. Hvis du liker ekstremsport, bør du sette av litt tid under oppholdet i byen til å prøve disse disiplinene. Ikke bare for selve aktiviteten, men også for å utforske Lahbab-ørkenen, et av de vakreste hjørnene i De forente arabiske emirater.

Prisen er absolutt verdt det, da det er en veldig komplett utflukt. I tillegg til å se vakre landskap og gjøre ekstremsport, lar det deg også gjøre litt kulturell fordypning gjennom en brunsj eller middag med et show i en beduinleir.

På den ene siden vil du bli litt bedre kjent med den typiske gastronomien i området, og på den andre siden vil du delta på en veldig underholdende demonstrasjon av arabisk musikk, dans og folklore. I artikkelen Utflukter med middag og show i ørkenen i Dubai forteller jeg deg i dybden hva de består av. De er fantastiske!

Og når det gjelder kostnadene for en utflukt av denne typen, anbefaler jeg deg å ta en titt på innlegget Hvor mye koster det å besøke ørkenen i Dubai: priser på utfluktene, da det er en grundig gjennomgang av dette problemet, slik at du bedre kan organisere budsjettet ditt for å oppfylle denne drømmen.

Bestill din firehjulingstur i Dubai

4. Når er den beste tiden å kjøre firehjuling i Dubai-ørkenen?

Fire personer på firehjuling i ørkenen| ©Andre Mouton
Fire personer på firehjuling i ørkenen| ©Andre Mouton

Den beste tiden

Siden Dubai har et subtropisk ørkenklima, vil det alltid være varmt uansett når du reiser til byen. I løpet av sommeren kan termometeret imidlertid lett stige til 50-tallet, så det er ikke den beste tiden å ta en tur til ørkenen og kjøre firehjuling.

Hvis du vil oppleve dette, anbefaler jeg våren eller høsten, som også er varme årstider, men ikke så varme som sommeren, slik at du kan nyte utendørsaktiviteter uten den svimlende varmen. Det er også midt i sesongen i Dubai, så du vil finne det litt billigere enn om du velger vinteren.

Prisene øker mellom desember i Dubai og mars i Dubai, men temperaturene er de mest behagelige på året og overstiger vanligvis ikke 30 grader Celsius. Hvis budsjettet ikke er et problem, er denne årstiden en flott tid for å kjøre firehjuling i Dubais ørken.

For å finne ut mer om byens klima, ikke gå glipp av innlegget Beste tiden å reise til Dubai, slik at du kan planlegge reisen og alle aktivitetene du skal gjøre under oppholdet!

Den beste dagen

Enhver dag er en god dag for et eventyr i Dubai-ørkenen, men spesielt fredag, som er den ukentlige hviledagen i islamsk kultur, kan du dra nytte av det faktum at mange butikker stenger den dagen for å komme deg ut av byen.

Det er ikke mye å gjøre der, så det er en god idé å dra til Lahbab for en liten utflukt og ha litt adrenalinfylt moro på firehjuling. Du vil se noen fantastiske landskap, og du kan filme deg selv mens du kjører et av disse kjøretøyene gjennom de enorme ørkensanddynene. Er dette en god plan eller ikke?

Den beste tiden

Om morgenen**, hvis du har dårlig tid eller** ikke tåler varmen

Dette avhenger litt av timeplanen din under oppholdet. For eksempel, hvis du bare skal tilbringe noen dager i byen(2 dager i Dubai eller 3 dager i Dubai for hvile), er det beste alternativet å velge en morgenplan, ettersom utfluktene starter tidlig (mellom 7 og 10) og varer rundt 4 timer, slik at når du kommer tilbake, vil du ha hele ettermiddagen fri til å gjøre andre ting du har ventet på i byen.

Morgenturer er også et godt alternativ hvis du ikke tåler varmen og foretrekker å stå opp tidlig for å dra nytte av de kjøligere temperaturene tidlig på dagen.

På ettermiddagen, hvis du bor flere dager i Dubai og leter etter en komplett opplevelse

Men hvis du planlegger å tilbringe mer tid i Dubai (omtrent 5 dager i Dubai eller 7 dager i Dubai sightseeing) og varmen ikke betyr noe for deg, kan du ta ettermiddagsturen, etter min mening er opplevelsen av å besøke Lahbab-ørkenen og kjøre firhjuling i dette spektakulære havet av rødlig sand mye mer global hvis du velger en ettermiddagsplan fordi utfluktene er lengre (de varer rundt 6 eller 7 timer) og du gjør mange andre aktiviteter som sandboarding, dunebashing i 4x4, en kameltur, magedans eller fotografering i tradisjonelle arabiske kostymer, blant andre.

Ettermiddagsutflukter til Dubai-ørkenen starter vanligvis rundt 14.30 eller 15.00, slik at du kan tilbringe ettermiddagen i ørkenen med eventyrsport, se solnedgangen over et spektakulært landskap og spise under stjernene i en beduinleir før du drar tilbake til byen.

Hvis du får sjansen, er mitt råd å velge ettermiddagsturen på firehjuling i ørkenen - den er mye lengre, fyldigere og morsommere!

Bestill din safaritur med firehjuling i ørkenen

5. Tips for å besøke Dubai-ørkenen og kjøre firehjuling

Folk som kjører firhjuling| ©Monica Ippoliti
Folk som kjører firhjuling| ©Monica Ippoliti

For å få mest mulig ut av opplevelsen din med firehjuling i Dubai-ørkenen, anbefaler jeg at du noterer deg disse tipsene.

Om firehjuling

 • Quad biking er en risikabel aktivitet, så jeg anbefaler at du tegner forsikring i tilfelle et uheldig uhell. Disse turene er vanligvis forsikret, men du bør tegne din egen forsikring for sikkerhets skyld, ettersom helsevesenet er veldig dyrt i Dubai.
 • Følg instruktørens instruksjoner nøye når du kjører firehjulingen.
 • Firehjulingene har ikke karosseri, så verneutstyr er viktig (godkjent hjelm, arm- og benbeskyttere og arm- og benbeskyttere).
 • Når du kjører quad, må du ikke vri styret brått, da kjøretøyet kan velte. Den beste måten å bevare sikkerheten på er å kjøre rolig.
 • Kjør firhjulingensittende og uten å ta føttene av fothvilerne. Slik unngår du unødvendige risikoer.
 • Kjør firehjulingen i en hastighet som er tilpasset dine og kjøretøyets evner. Ikke kjør for fort, ellers kan firhjulingen spille deg et puss.
 • Deter forbudt å kappkjøre med firehjulinger, så ikke kom i klammeri med andre førere. Siden de har fire hjul, gir disse kjøretøyene en falsk følelse av sikkerhet, og du kan lett havne i farlige situasjoner hvis du ikke håndterer dem riktig.

Om dagen i ørkenen

 • Pakk medisiner mot reisesyke i ryggsekken, for i løpet av utflukten vil du gjøre flere ekstreme aktiviteter som kan gjøre deg kvalm på et eller annet tidspunkt.
 • Husk å drikke ofte og ikke vent til du er tørst. Det er veldig varmt i ørkenen, og du vil gjøre mange anstrengende aktiviteter i løpet av turen, så ta med rikelig med vann og isotonisk drikke for å fylle på energien.
 • Ørkenvarmen kan også gi deg hodepine, så ikke glem å pakke en hatt og litt medisin i førstehjelpsskrinet ditt.
 • Bruksolkrem med solfaktor 50 slik at ørkensolen ikke brenner huden din. Ta også med solbriller for å beskytte øynene dine mot det intense sollyset.
 • For en dagstur til Dubai-ørkenen og for å beskytte deg mot varmen i løpet av dagen, er det best å bruke løstsittende klær laget av kjølige stoffer som dekker hele kroppen. Temperaturene kan imidlertid synke dramatisk om natten, så pakk med deg varme klær hvis du skal se et middagsshow.
 • Når det gjelder fottøy, er det best å bruke sko med lukket for firhjuling. Andre sko vil ikke være komfortable.

Hvis du likte disse små "tipsene", i innlegget Tips for å besøke Dubai-ørkenen har du flere nyttige anbefalinger som sikkert vil hjelpe deg med å få mest mulig ut av dette spennende eventyret i sanddynene.

Bestill din firhjulingstur i Dubai

6. Hvilke andre ekstremsporter kan du gjøre i Dubai-ørkenen?

Sandboarding| ©Maria Borisenko
Sandboarding| ©Maria Borisenko

I tillegg til firehjuling er det andre ekstremsporter du kan nyte i Dubai-ørkenen, inkludert sandboarding (surfing på sanden i høy hastighet), dune bashing i en 4x4 (glir nedover sanddynene som en berg-og-dal-bane) eller en buggy-tur (som gir deg følelsen av å sveve over ørkenen).

Hvis du er en action- og risikoentusiast, vil du ha det flott på denne typen utflukter, da du får sjansen til å prøve alle disse aktivitetene en stund og oppleve uforglemmelige øyeblikk. Du vil også ha sjansen til å se det unike landskapet i Lahbab-ørkenen og ta noen fantastiske bilder til minnealbumet ditt.

For å finne ut hva disse aktivitetene handler om og hva du kan gjøre hvis du blir med på en av dem, anbefaler jeg deg å lese innleggene Dubai-ørkenen: Sandboarding i sanddynene eller Dubai-ørkenen: buggyutflukter.

Bestill din ørkensafari-tur med firhjulssafari