Billetter til Burj Khalifa: priser, alternativer, den beste tiden å dra dit etc.

Slik får du billetter til å se Dubai fra fugleperspektiv mens du klatrer opp i verdens høyeste bygning (så langt).

Alex Grande

Alex Grande

8 minutter lest

Billetter til Burj Khalifa: priser, alternativer, den beste tiden å dra dit etc.

Burj Khalifa forsvinner inn i den blå himmelen. | ©Travel Sourced

Burj Khalifa er Dubais store arkitektoniske juvel og en referanse for resten av verdens skyskrapere på grunn av sin høyde på 830 meter. I tillegg gjør den revolusjonerende designen et besøk i denne emblematiske bygningen til et must på reisen, siden den huser luksusboliger, kontorer for verdens største selskaper og Armani Hotel.

Du kan imidlertid bare besøke 124., 125. og 148. etasje og deres respektive observasjonsdekk, hvor du kan nyte den spektakulære utsikten. Jeg skal fortelle deg om de ulike billettypene du kan kjøpe, hva de inkluderer, prisene og alt du trenger å vite for å finne ut hvilken som passer best til dine forventninger.

Premium-alternativet

Billetter til Burj Khalifa Level 124, 125 og 148 i Dubai

Skaff deg billett til de tre observatoriene i Burj Khalifa.

Gå opp til 148. etasje for å se Dubai fra toppen av Burj Khalifa, og ta turen innom observasjonsdekkene i 124. og 125. etasje for å fullføre opplevelsen.

Med denne billetten til Burj Khalifa kan du klatre til toppen av bygningen, som ligger i 148. etasje, hvorfra du har en fantastisk utsikt. En opplevelse du ikke må gå glipp av når du planlegger turen til Dubai.

Jeg anbefaler at du kjøper billetten på forhånd, først og fremst for å unngå en uutholdelig kø ved billettluken når du ankommer bygningen, men enda viktigere er det å sikre at du har billetten for det tidspunktet du ønsker å gå opp i Burj Khalifa, ettersom den har et fast tidspunkt. Med denne billetten kan du også velge valgfri enveis transport til hotellet.

Anbefales hvis... du vil nyte den fulle opplevelsen av å klatre til toppen av Burj Khalifa


Det mest økonomiske alternativet

Billetter til Burj Khalifa Level 124 og 125

Få billetten til Burj Khalifa til best mulig pris.

Perfekt hvis du vil oppleve Dubai fra observasjonsdekket i 124. og 125. etasje i Burj Khalifa og samtidig bruke så lite penger som mulig.

Med denne billetten til Burj Khalifa får du tilgang til det innvendige og utvendige observatoriet i etasje 124 og 125. Du kan ikke klatre til 148. etasje, men utsikten når du først er der oppe, er ikke så ulik. Du kan nyte de lynraske heisene, utsikten over fontenene på vei opp og ned og det spektakulære interiøret i verdens høyeste skyskraper.

Det beste av alt er at med denne forhåndskjøpte billetten slipper du også køene ved billettkontoret, noe som gjør opplevelsen mye morsommere fordi du slipper å vente ved inngangsporten.

Anbefales hvis... du ikke vil gi avkall på den beste utsikten over Dubai og opplevelsen av å bestige Burj Khalifa på et budsjett.


Slik kjøper du billetter til Burj Khalifa

For å kjøpe billetter til Burj Khalifa og nyte den beste utsikten over Dubai, må du bare bestemme deg for hva slags opplevelse du vil ha, og gå inn på Hellotickets for å velge et av de tilgjengelige tilbudene:

Billettpriser Burj Khalifa

Burj Khalifa om natten| ©Zoltan Tasi
Burj Khalifa om natten| ©Zoltan Tasi

Avhengig av hvilke etasjer du vil besøke og når du vil opp, kan prisen variere. På Hellotickets koster for eksempel en voksenbillett til At The Top (etasje 124 og 125) rundt 43 euro, og for å gå opp til 148 etasje må du betale rundt 132 euro.

Du kan også kombinere billetten med andre aktiviteter, for eksempel tilbudet som inkluderer adgang til Dubai Aquarium og 124. og 125. etasje i Burj Khalifa. Med dette passet, som koster ca. 63 euro per voksen, kan du besøke begge steder på én dag og spare inngangsbillettene.

Bestill billetter til toppen av Burj Khalifa

Tider og beste tidspunkt for å gå opp

Skyline om natten
Skyline om natten

Burj Khalifa er åpen hver dag, men er vanligvis overfylt av turister fra torsdag til lørdag, så jeg anbefaler at du tar turen mellom onsdag og søndag. For å gi deg en pekepinn: De billigste billettene er vanligvis mellom kl. 8 .30 og 10. 00, og den minst overfylte tiden på Burj Khalifa er etter kl. 20 .30.

Bestill billetter til toppen av Burj Khalifa

Se solnedgangen over Burj Khalifa

Magiske solnedganger
Magiske solnedganger

Uansett hvilken type billett du kjøper, anbefaler jeg at du sjekker når solnedgangen er på det tidspunktet du besøker Dubai, og kjøper billettene en time før. Hvis du kjøper VIP-billetter, trenger du ikke å bekymre deg for trengsel, for det er så å si ikke-eksisterende på At the Top Sky.

De mest populære tidspunktene er mellom kl. 16.00 og 18.00, når de fleste besøkende går opp til Burj Khalifa for å forberede seg på solnedgangen. Prisen på billettene varierer avhengig av tidspunktet på dagen og er dyrere i rushtiden, men fordelen med denne billetten er at prisen er fast og inkluderer adgang til 148. etasje.

Bestill en kveldstur med billetter til Burj Khalifa

Slik kommer du deg til Burj Khalifa

Burj Khalifa fra Dubai Mall| ©Maher Najm
Burj Khalifa fra Dubai Mall| ©Maher Najm

For å komme til observasjonsdekket på Burj Khalifa må du gå til Dubai Mall. Inngangen til skyskraperen ligger i første etasje. Du kan også komme deg til Burj Khalifa via Armani Hotel, men lykke til med det hvis du ikke bor der.

En av de beste måtene å komme seg til Dubai Mall på er med taxi. De er ganske billige i forhold til prisene i Dubai og er en av de mest populære transportformene på grunn av den uutholdelige varmen i byen, så du kan alltid finne en.

Det andre alternativet er å ta metroen, noe jeg anbefaler hvis du besøker Burj Khalifa i rushtiden. Ta den røde linjen til holdeplassen Burj Khalifa, og derfra tar du buss F13 og går av på neste holdeplass, Dubai Mall. Du kan også gå fra metroen, men det er ikke den beste ideen.

Bestill en rundtur i Dubai med billetter til Burj Khalifa

Det musikalske fonteneshowet

Utsikt over horisonten
Utsikt over horisonten

Ved Burj Khalifa Lake, som ligger foran Burj Khalifa, er det et vann- og lysshow som er ganske imponerende fra bakken, men som tar det til neste nivå når man ser det fra At the Top. Vi anbefaler å bestille billetter til Burj Khalifa og fontenene samtidig, da du kan spare noen euro.

Som mye annet i Dubai er denne fontenen verdens høyeste, men det er ikke alt! Den er på størrelse med to fotballbaner. Å se fontenen i bevegelse er utvilsomt en av byens største attraksjoner. For å betrakte det storslåtte skuespillet er det en flytende gangbro ved foten av fontenen, men som sagt er det fantastisk å se vannet våkne til liv fra At the Top.

Tidsplan for fonteneshowet

  • Hver dag fra kl. 18.00 til 23.00, hver halvtime.
  • Om morgenen kl. 13.00 og 13.30 (fredager kl. 13.30 og 14.00).

På toppen (124. og 125. etasje)

Utsikt fra At the Top Sky| ©Guilhem Vellut
Utsikt fra At the Top Sky| ©Guilhem Vellut

Hvis du bare har kjøpt billett til 124 etasje, kan du gå rett til heisen og validere billetten. På under ett minutt er du oppe på toppen av Burj Khalifa, hvor du finner en gavebutikk der du må unngå noen turistfeller, før du kan gå videre til observatoriet og se ut over Dubai og den enorme ørkenen bak skyskraperne.

Teleskopene som er spredt rundt på observasjonsdekket, gir deg et nærbilde av Dubai, men hvis du virkelig vil oppleve svimmelheten ved å befinne deg i verdens høyeste bygning, kan du lene deg ut av vinduene i observatoriet og se opp mot toppen av Burj Khalifa.

Det er ingen tidsbegrensning for besøket på At the Top, men de fleste pleier å bli i rundt en time. I 125. etasje finner du den interaktive opplevelsen "A Falcon's Eye View", der du kan se sanntidsbilder av livet i Dubai i stil med skjermene på New Yorks One World Observatory.

Bestill billetter til 124. etasje i Burj Khalifa

På toppen av himmelen (148. etasje)

Med en billett til 148 etasje får du tilgang til Sky Lounge, der du kan nyte juice, kaffe, arabiske søtsaker og dadler. Her kan du ta det rolig og slappe av før du går opp til observasjonsdekket.

Etter cocktailen blir du fulgt til VIP-heisen som tar deg opp til plattform 148 på litt over ett minutt. Her har du 30 minutter til å nyte den fantastiske utsikten uten folkemengder før du går ned til de lavere plattformene.

Bestill billetter til toppen av Burj Khalifa

Hva du får se fra toppen

Utsikten fra Burj Khalifa
Utsikten fra Burj Khalifa

Fra toppen av Burj Khalifa, enten fra nedre eller øvre observasjonsdekk, har du utsikt over hele Dubai og deler av Abu Dhabi i et 360°-perspektiv. Noen av Dubais ikoniske bygninger:

  • Burj al Arab
  • Atlantis Hotel
  • Palm Jumeirah
  • Dubai Frame
  • Dubai Eye

Som på nesten alle observatorier i verden er utsikten ved soloppgang og solnedgang helt fascinerende, med den forskjellen at takket være høyden på Burj Khalifa kan du se solen reflekteres i skyene på nært hold og oppleve et sant fargespill.

Bestill billetter til toppen av Burj Khalifa

Hvor du kan spise på Burj Khalifa

På Mosphere Restaurant| ©David Jones
På Mosphere Restaurant| ©David Jones

Hvis du skal klatre til toppen av Burj Khalifa ved solnedgang, er det sannsynlig at du blir litt sulten av høyden. Når du skal spise i nærheten av Burj Khalifa, kan du velge mellom fine restauranter på At. Mosphere eller en rekke rimeligere restauranter i Dubai Mall.

At. Mosphere

Restauranten At. Mosphere ligger i 122. etasje i Burj Khalifa og er kjent for sin eksklusive meny og sine cocktails. Som du sikkert kan forestille deg, er innredningen utsøkt, og utsikten er absolutt verdt det. Å se Dubai opplyst om kvelden mens du spiser, er et flott supplement til utsikten over solnedgangen du har hatt under besøket ditt.

Prisen er imidlertid uoverkommelig, og min anbefaling er å bruke pengene på andre attraksjoner i Dubai hvis du reiser på budsjett.

Dubai kjøpesenter

I kjøpesenteret nedenfor Burj Khalifa finner du mat av alle slag: burgersjapper, italiensk mat, kinesisk mat, grillmat og arabisk mat. De best anmeldte stedene er PF Chang's, som serverer asiatisk fusjonsmat, Texas Roadhouse, som serverer ribbe og biff, og den globale burgerkjeden Shake Shack.

Andre interessante aktiviteter i Dubai

Dubais ørken| ©Enrico Strocchi
Dubais ørken| ©Enrico Strocchi

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av Dubai, er det lurt å ta en guidet tur rundt i hele byen. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å finne veien rundt, men også med å utforske alle byens hjørner, historie, anekdoter og kuriositeter (som det finnes mange av i Dubai). Her er de beste turene og utfluktene fra Dubai.

Hvis du derimot vil benytte turen til å få en autentisk ørkenopplevelse, bør du ikke nøle med å ta en rundtur (noen inkluderer aktiviteter i sanden som snowboarding eller til og med tradisjonell grilling). Jeg har samlet en oversikt over de beste ørkenturene i Dubai.

Bestill billetter til toppen av Burj Khalifa