10 ting å gjøre i Granada om natten

Granada, som ligger sør på den iberiske halvøy, skinner i sitt eget lys. Det er ikke uten grunn at byen er en av favorittdestinasjonene for mange reisende. Jeg inviterer deg til å oppdage byen når solen går ned. Er du klar?

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minutter lest

10 ting å gjøre i Granada om natten

Utsikt over Granada | ©Javier Morales

Granada er virkelig et magisk sted, byen har en ubestridelig sjarm, både om dagen og om natten, og hvis du ikke tror meg, kan du bli med meg på en tur til tapasbarene, det annerledes og intime Alhambra, flamencodanserne og de mest pittoreske bydelene, jeg forsikrer deg om at du ikke vil angre. Jeg kan forsikre deg om at du ikke kommer til å angre.

I denne artikkelen vil du lære om Granadas natteliv, de beste stedene der du kan nyte denne andre byen som er så annerledes enn på dagtid. Granada sover aldri, og du vil oppdage at byen har noe for enhver smak.

1. Besøk Alhambra om natten

Alhambra om natten| ©wingpix
Alhambra om natten| ©wingpix

Hvis du har vært i Granada før, bør du bli kjent med byens mest karakteristiske monument. Som du sikkert skjønner, er det et must å planlegge en guidet tur til Alhambra. Dette bymonumentet er et av underverkene som er skapt av mennesker. Det ble bygget på tomten til en andalusisk palatinby, og arkitekturen, fontenene og hagene slutter aldri å forbløffe. Det er et av de mest besøkte monumentene i Spania, og uten tvil et av de vakreste.

Men du tror sikkert at denne skjønnheten stenger dørene om natten, men der tar du feil. I lengre tid har Alhambra holdt nattåpent for dem som ønsker å reservere plass og oppleve en annerledes opplevelse. Men sørg for å bestille nattbesøk i Alhambra på forhånd, for det er byens største attraksjon og blir raskt utsolgt.

Jeg kan forsikre deg om at etter å ha sett Alhambra mange ganger på dagtid, gått gjennom Patio de los Leones, de opplyste Nasrid-palassene og hagene, er det et helt annet sted om natten. Det er en helt unik opplevelse å være der uten dagens kjas og mas, uten folkemengdene, og se søylene kaste sine slitne skygger i nattens ro, og det er noe man ikke bør gå glipp av.

Åpningstider

Åpningstidene for nattbesøk i Alhambra er:

  • Fra april til 14. oktober: 22:00 til 23:30.
  • Fra 15. oktober til 31. mars: fra kl. 20.00 til 21.30.

Bestill en guidet omvisning i Alhambra om kvelden

2. Ta en spasertur gjennom det tradisjonelle nabolaget El Albaicín

Albaicín om natten| ©José Ruiz
Albaicín om natten| ©José Ruiz

Albaicín er et av de vakreste nabolagene i Granada, det eldste og et must å se og gjøre i Granada. Ikke hør på dem som sier at det er utrygt om natten, jeg kan forsikre deg om at du kan gå til sent på kvelden uten fare, og du vil møte mange flere mennesker som også liker natten. Albaicín har rykte på seg for å være et bohemsk og kunstnerisk nabolag. Det er et eventyr i seg selv å rusle gjennom de små gatene som er opplyst av det gulaktige lyset og gjenoppdage steder du har sett på dagtid.

Et av høydepunktene på denne nattevandringen gjennom Albaicín er å se Alhambra og Generalife opplyst ovenfra, samt en stor del av Sierra Nevada fra Mirador de San Nicolás. Det er også viktig å gå langs Calderería Vieja, bedre kjent som La calle de las teterías.

Du vil oppdage at Albaicín har mye å by på om natten, selv om det beste er selve spaserturen for å se den andre siden av byen. Et besøk i bydelene Albaicín og Sacromonte er en av de tingene du ikke må gå glipp av når du besøker Granada.

Bestill en omvisning i El Albaicín

3. Opplev et flamencoshow

Flamencoshow| ©Snuffy
Flamencoshow| ©Snuffy

Å siGranada er å si flamenco. Denne verdensberømte musikkstilen har sin opprinnelse i denne byen, nærmere bestemt i hulene i Sacromonte-området, der sigøynerne bodde i århundrer. Som et resultat av denne profane blandingen av muslimer, sigøynere og kristne oppstod dette svært spanske uttrykket, som senere ble popularisert av artister som Paco de Lucía, Tomatito, Camarón de la Isla og mange andre.

Hvis du vil se et ekte flamencoshow, er Granada byen for deg. Hver kveld tennes flammen, glassene fylles og stemningen blir mer og mer intens. Jardines de Zoraya eller Tablado de la Alborea er to utmerkede alternativer, i tillegg til noen av byens typiske grotter. I bydelene Sacromonte og Albaicín kan du oppleve noen av de beste showene i Spania.

Som du vil se, er det flamenco i luften, og det er ikke uvanlig å finne cantaores eller bailaores (flamencosangere og -dansere) på gaten. Gitarer, klapping i hendene, trampeklapping med føttene og sigøynersang - det er umulig å ikke bli rørt av et flamencoshow, for det er ikke bare en annen musikkstil, men et helt folks lidelser.

De beste alternativene for å oppleve flamenco i Granada

Bestill billetter til et flamencoshow

4. Slapp av i et autentisk maurisk badehus fra 1400-tallet

Arabisk bad i Granada| ©James C
Arabisk bad i Granada| ©James C

Hvis du vil ha en annerledes og avslappende opplevelse, bør du besøke det beste hamamet i Granada. Uansett hvor mange spa og avslapningssentre du har besøkt, kan jeg forsikre deg om at ingen av dem kan måle seg med disse arabiske badene.

Selv om disse badene også kan nytes på dagtid, vil du om kvelden kunne skylle bort trettheten etter en hel dags vandring rundt i Granada. Det er det jeg kaller en ideell plan. I 1998 ble de gjenåpnet etter å ha vært stengt i ikke mindre enn fem århundrer! Her kan du nyte en opplevelse gjennom vann, med bad i forskjellige temperaturer, massasje og andre utrolige aktiviteter.

Du kan være sikker på at du vil takke meg, for dette hamamet som ligger bare noen meter fra Alhambra, er noe helt utenom det vanlige. Mellom massasjene og badene kan du også få servert en deilig te som hjelper deg med å slappe av både innvendig og utvendig.

Praktisk informasjon

  • Åpningstider: Det er ikke kveldsåpent for disse avslappende behandlingene hver dag, kun på fredager og lørdager fra kl. 23.30 til 01.15.
  • Adresse: Calle Sta. Ana, 16

Bestill et arabisk bad i hamam

5. Spis tapas i gamlebyen og på El Realejo

Tapas i Granada| ©Vero Gallardo
Tapas i Granada| ©Vero Gallardo

Et annet must i Granadas uteliv er utvilsomt å gå ut og spise tapas. For de som ikke vet det, er det nesten et must å spise tapas i Granada. Du setter deg på en av terrassene og bestiller en drink, og til den får du en tapa (ja, helt gratis!).

Det finnes mange forskjellige steder å nyte denne tradisjonen, og selvfølgelig mange barer. I noen kan du velge tapa, i andre ikke, men jeg kan forsikre deg om at hvis du vet hvor du skal gå, er det ikke en eneste du ikke vil like.

  • La Bella y La Bestia: Stedet er kjent for sine XXL-tapas. Stedet er ganske lite, men koselig. Jeg anbefaler at du ikke kommer for sent, for da finner du ikke bord.
  • Bar Los Diamantes: ideelt hvis du liker stekt fisk og andre sjømatdelikatesser. Her er alt, absolutt alt, kjempegodt.
  • Bar og restaurant Los Manueles: Rett rundt hjørnet fra La Capilla Real og La Madraza, som har holdt åpent siden begynnelsen av forrige århundre (siden 1917 for å være mer presis), er et annet must på tapaskvelden i Granada. Det er veldig vanlig at tapasene blir viktigere og større etter hvert som du bestiller drinker (og legger igjen dine gode euro, selvfølgelig).
  • La Esquinita: kjent for sine stekte reker og andre delikatesser.

Hvis gastronomisk turisme er din greie, anbefaler jeg at du tar turen til de beste tapasbarene i Granada, og lar en guide med spesialkompetanse på området ta deg med til de stedene du ikke kan gå glipp av for alt i verden.

6. Opplev Granadas natteliv på en nattklubb eller pub

På Mae West| ©ilicitano
På Mae West| ©ilicitano

Granadas natteliv handler ikke bare om flamenco og tapas, for det finnes et bredt utvalg av diskoteker og puber med livemusikk hvis du vil danse til den lyse morgen. Granada er en by full av studenter, og hvert år kommer det mange Erasmus-studenter hit for å studere, så du vil aldri mangle steder å ha det gøy.

De mest fantastiske nattklubbene i Granada er:

  • Mae West: Med tre rom og to etasjer med svært forskjellig musikk og stilarter ligger denne klubben midt i sentrum av byen og er et av de absolutte høydepunktene i Granadas uteliv, og her finner du alltid gode dj-er som spiller live.
  • Forum Plaza: Et annet diskotek med god atmosfære, selv om det ligger litt langt fra sentrum. Diskoteket ligger ved siden av den utrolige Parque de las Ciencias de Granada og er et av de mest sofistikerte og elegante i Granada, med sett av kjente DJ-er og temakvelder. Du kan ikke gå glipp av det hvis du liker å danse og tilbringe en intens natt med ren dans.

Det finnes også mange barer med livemusikkshow der du kan danse og mingle med lokalbefolkningen. Noen av dem er Lemon Rock Granada, La Tertulia eller Bohemia Jazz Café for de som elsker jazz.

7. Nyt kulturtilbudet, kino og teater

Inne i teateret Isabel la Católica| ©PhotoLanda
Inne i teateret Isabel la Católica| ©PhotoLanda

Hvis du er en av dem som foretrekker teater eller konserter, har Granada også en kveld for det. Med et stort antall teatre i sentrum og gamlebyen kan du se prisbelønte, uavhengige teaterstykker, konserter og internasjonale musikaler.

Teatre som Alhambra eller Isabel la Católica-teatret fornyer plakaten hver måned, slik at du kan oppleve forskjellige forestillinger.

Byen har alltid en stor tilstrømning av kjente artister, så jeg anbefaler deg å prøve å kjøpe billetter på forhånd.

8. Nyt drinker med 360-graders utsikt på taket av B-heaven

På taket av B-heaven| ©Claudia F
På taket av B-heaven| ©Claudia F

Hvis du vil nyte de beste signaturdrinkene, med den avslappende atmosfæren fra Granadas natteliv og med en av de beste utsiktene over hele byen, må du ta turen til Acera del Darro 62 og gå opp på byens mest utrolige takterrasse.

B-Heaven, som ligger på taket av Hotel Barceló Carmen Granada, er definitivt et must når du besøker Granada på kveldstid. Med livemusikkshow, gourmetsnacks og utsikt over det opplyste Alhambra tar denne takterrassen all æren. Bare utsikten over byen er verdt det, men legg til den fantastiske servicen og atmosfæren, så er det ikke så mye annet å tenke på.

For å avslutte dagen i luksus er B-Heaven Granada ikke bare en bar, men en opplevelse i seg selv. Ta på deg finstasen, for det er her kvelden begynner.

9. Ta en ukonvensjonell rundtur i Granada by night

Spaser rundt i Granada| ©Juanjo Alonso García
Spaser rundt i Granada| ©Juanjo Alonso García

I tillegg til de gratis turene du kan ta rundt i byen, kan du også bestille en nattlig rundtur i Granada. Disse turene er ganske atypiske og veldig morsomme, ettersom guidene vanligvis gjør en spesiell innsats for å gjøre turen original på alle måter.

Hvis du vil oppleve et nattlig tur-eventyr i Granada og krysse byen med kart og fakler i pannen for å oppdage hemmelighetene til denne vakre byen, ikke nøl, du vil kjenne dens andre side og du vil ikke slutte å ha det gøy med de mest ekstravagante guidene i Andalucía. Anbefales 100 %.

10. Dramatisk nattbesøk på San José-kirkegården i Granada.

San José-kirkegården| ©PhotoLanda
San José-kirkegården| ©PhotoLanda

Jeg har valgt å ta denne turen til slutt, siden det er den mest kuriøse. På denne guidede omvisningen i Granadas nekropolis møter du noen av de viktigste personlighetene i Granadas historie, som tar deg med til utrolige steder fulle av historie, som Alixares-hagen, mens du lærer litt om byen og dens fortid.

San José-kirkegården i Granada er en av de eldste kirkegårdene i hele landet, så den har mange historier å fortelle. Jeg vet hva du sikkert tenker: "Dette er ikke noe for meg". Å besøke en kirkegård er ikke noe man vanligvis gjør om kvelden, men jeg kan forsikre deg om at dette dramatiserte besøket på San José-kirkegården i Granada ikke har noe dystert ved seg, snarere tvert imot.

Takket være skuespillernes prestasjoner vil du oppdage stedets sterke tiltrekningskraft, og du vil bli overrasket over hvor mange hemmeligheter det kan romme. Spør du meg, er dette en sterkt anbefalt utflukt.