Billetter til Alhambra

Granada ville ikke vært det samme uten Alhambra, et av de mest imponerende monumentene i Spania og et av de mest besøkte hvert år.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

6 minutter lest

Billetter til Alhambra

Alhambra i Granada | Jorge Fernández Salas

Alhambra står på UNESCOs verdensarvliste og etterlater ingen besøkende likegyldige. Når du først har satt foten i Granada og fordypet deg i Alhambras majestet, vil du aldri bli den samme igjen.

På grunn av det store antallet besøkende er det best å bestille billettene dine på forhånd og på nettet, for å sikre at det er tilgjengelighet på datoene for reisen din. Her er de beste alternativene.

Det beste alternativet

Billetter til Alhambra og Nasrid Palassene

Billetter til Alhambra, til den beste prisen og med et besøk til Nasrid-palassene inkludert.

Med denne billetten kommer du inn i Alhambra uten å stå i kø (nødvendig), og du kan besøke Alhambra, Nasrid-palassene, Karl V-palasset og museet i ditt eget tempo.

Med tilgjengelighet hver dag i uken inkluderer denne skip-the-line-billetten Alhambra og Nasrid-palassene, og du kan velge mellom morgen eller ettermiddag.

Det beste av alt er at du kan besøke Alhambra i ditt eget tempo. Alt du trenger å gjøre er å ta med legitimasjon og vise den digitale bill etten din ved ankomst. På denne måten vil du unngå å kaste bort tid ved inngangen til monumentet og bruke den på å oppdage det imponerende muslimske komplekset, det best bevarte i verden.

Hvorfor velgedette alternativet: dette alternativet er det mest komplette til en veldig rimelig pris. Det inkluderer Alhambra, Nasrid-palassene, Karl V-palasset og Alhambra-museet, samt tilgang til å hoppe over køen.

Anbefales hvis... du vil få billetten din for å se Alhambra i dybden mens du sparer på budsjettet.


Hvor mye koster billetter til Alhambra?

Interiørdekorasjon av Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Interiørdekorasjon av Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Det er flere typer billetter, og prisen kan variere avhengig av hvilken du velger: i Hellotickets kan du for eksempel velge mellom den billigste for 26 € (inkludert Nasrid-palassene) til den mest eksklusive for 41 € hvis du vil besøke Alhambra i en liten gruppe. Begge billettene inkluderer skip-the-line tilgang.

Hvis du planlegger ditt besøk til Alhambra og vil vite mer om budsjettet du trenger, anbefaler jeg at du leser artikkelen min om Alhambra-billettprisene.

Bestill billetter til Alhambra

Hva som er inkludert i Alhambra-billettene

Generalife| ©Fran Fernández
Generalife| ©Fran Fernández

Billettene du kan kjøpe i Hellotickets inkluderer inngangen uten kø til Alhambra og også inngangen til Nasrid-palassene og inngangen til Generalife. Selvfølgelig har du også muligheten til å bestille en guidet om visning i hele komplekset, slik at du ikke går glipp av det viktigste på et så majestetisk sted.

Bestill billetter til Alhambra

Få billetter til omvisning om natten i Alhambra

Karl V-palasset opplyst om natten| ©dr_zoidberg
Karl V-palasset opplyst om natten| ©dr_zoidberg

Hvis Alhambra imponerer i dagslys, er magien den avgir om natten overveldende. Det er derfor det er mulig å gå inn i Alhambra med en nattbillett og nyte det opplyst under stjernelyset.

Hvis dette er din første gang i Granada, vil du sannsynligvis foretrekke å besøke det på dagtid, men hvis du vil unnslippe folkemengdene og nyte en rolig tur, med færre mennesker rundt, vil nattbilletter være et flott alternativ.

I denne artikkelen om nattbesøk til Alhambra finner du alt du trenger for å planlegge besøket ditt om natten og vite hva du kan forvente når du besøker det majestetiske Alhambra sent på dagen.

Bestill ditt besøk til Alhambra

Hvor lang tid tar det å se Alhambra?

Dekorasjon av en innvendig gårdsplass i Alhambra| ©Austin Gardner
Dekorasjon av en innvendig gårdsplass i Alhambra| ©Austin Gardner

Det tar mellom 3 og 4 timer å besøke Alhambra. Det er et veldig stort kompleks med et stort område med hager, gårdsplasser og haller, detaljerte tak, søyler og fontener som du vil beundre i hver sving.

Varigheten av besøket til Alhambra med en ekspertguide vil være lik, omtrent 3 til 4 timer, og deretter vil du ha ledig tid til å vandre rundt i interiøret igjen på fritiden.

Bestill billetter til Alhambra

Åpningstider for Alhambra

Alhambra er åpent hver dag i uken, hver dag i året (unntatt jul og nyttår). Åpnings- og stengetidene til Al hambra kan imidlertid variere avhengig av sommer- eller vintersesongen (fra 8.30 til 18.00 om vinteren, fra 8.30 til 20.00 om sommeren).

Åpningstidene kan også variere avhengig av om du planlegger å besøke Alhambra om dagen eller om natten. I alle fall anbefaler jeg at du konsulterer artikkelen min om åpningstidene til Al hambra for å planlegge besøket ditt mer detaljert.

Bestill billetter til Alhambra

Hvilken dag er best å besøke Alhambra

Partal-palasset| ©Cayetano Gros
Partal-palasset| ©Cayetano Gros

Gitt det store antallet besøkende, er det best å unngå helger og helligdager for å kunne besøke Alhambra på fritiden og unngå folkemengdene.

Dette er imidlertid ikke alltid mulig, men ikke bekymre deg. Alhambra er et veldig stort kompleks med mange uteområder, så besøket er veldig dynamisk og hyggelig selv om det er mange mennesker. Du vil ikke føle deg overveldet.

Bestill billetter til Alhambra

Er det gratis å komme inn i Alhambra?

Festningen og palasset til Karl V| ©Marco Montero Pisani
Festningen og palasset til Karl V| ©Marco Montero Pisani

Innbyggernei Granada har gratis adgang til Alhambra i helgene. Takket være Diputación de Granada er det hver helg en viss kvote med gratisbilletter for å oppmuntre lokale turister til å besøke Alhambra til full kapasitet er nådd.

Du kan sjekke vilkårene på Patronatos nettsted. Hvis du ikke er statsborger eller bosatt i Granada, må du bestille en guidet tur eller dine betalte billetter.

Hvis du planlegger ditt besøk til Alhambra og vil vite mer om budsjettet du trenger, anbefaler jeg deg å lese artikkelen min om hvordan du får gratis eller rabatterte billetter til Alhambra.

Bestill billetter til Alhambra

Kjøp billetter til Alhambra i billettkontoret

Detalj av den vakre dekorasjonen av Alhambra| ©Callum Parker
Detalj av den vakre dekorasjonen av Alhambra| ©Callum Parker

Hvis du bestemmer deg for å besøke Alhambra i Granada på egen hånd og kjøper billettene dine på billettkontoret, må du kjøpe dem på dagen, avhengig av tilgjengelighet og bare opptil to timer før besøket , noe som kanskje ikke passer inn i reiseplanen din.

Gitt den store populariteten til Alhambra i Granada er det veldig vanlig at det dannes lange køer ved billettkontoret, og det er en mulighet for at Alhambra vil være utsolgt når det er din tur til å besøke. I så fall kan du prøve å stå opp tidlig og være på billettkontoret klokken 8 om morgenen og prøve lykken. Du kan kanskje få tak i en ekstra billett, selv om det vanligvis er vanskelig, om ikke umulig.

Bestill billetter til Alhambra

Er billettene nominative, må jeg vise pass eller ID-kort?

Utsikt over Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Utsikt over Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Ja, det er de. Billettene til Alhambra er nominative , personlige og kan ikke overdras. Av hensyn til sikkerhet og bevaring av monumentet er hver besøkende forpliktet til å fremvise pass, identitetskort eller et originalt personlig identifikasjonsdokument utstedt av deres land.

Alhambra-ansatte utfører identifikasjonskontroller av besøkende, så for å få tilgang til monumentet er det nødvendig å vise billettene og et identitetsdokument.

For å sikre at besøket ditt til Alhambra går greit, anbefaler jeg at du, i tillegg til å bli identifisert med ID-kort eller pass, tar en titt på denne guiden med tips for å besøke Alhambra i Granada, slik at ingenting ødelegger besøket ditt!

Bestill billetter til Alhambra

Hvordan komme seg til Alhambra

Å komme seg til Alhambra er ikke vanskelig, og som hver gang du går i Granada, vil du nyte hver gate og hvert hjørne. Dessuten er hele komplekset veldig godt forbundet med sentrum, så du kan ikke bare gå dit, men du kan også ta en bybuss eller til og med turisttoget hvis du foretrekker det (med barn er det definitivt det morsomste alternativet).

På den annen side, som i alle byer, kan du alltid ta en taxi for mer komfort eller til og med ankomme med din egen bil hvis du foretrekker det (dette siste alternativet er veldig behagelig, men ikke så praktisk, ettersom du må betale for parkering). Jeg forteller deg alt om det her: hvordan komme til Alhambra.

Bestill billetter til Alhambra

Kan jeg besøke Alhambra med barn?

Selvfølgelig kan du besøke Alhambra i Granada med barn! Alhambra og dens legender er en stor attraksjon for både store og små, det er et besøk som passer for hele familien. Guidene er vant til å ha barn i gruppene, og hvis du vil sette dem i sammenheng med det de skal se før de ankommer, vil de forstå det mye bedre og de vil bli glade for turen.

Husk å bruke komfortable sko og fremfor alt beskytte dem mot varmen hvis du besøker i de varmeste månedene av året. Ellers vil du ikke ha noe å bekymre deg for, bare nyt!

Bestill billetter til Alhambra

Hvor du kan spise i nærheten av Alhambra

Etter (eller før) besøket i Alhambra kan det hende du blir sulten og trenger å stoppe og lade batteriene. Selv om det kan virke som om du ikke finner noe av god kvalitet og pris i nærheten av et slikt turiststed, ikke bekymre deg: Jeg har utarbeidet en guide med de beste stedene å spise i nærheten av Alhambra, slik at du drar derfra med en god smak i munnen.

Bestill billetter til Alhambra