Besøksvarighet Alhambra

Hvis du planlegger en tur til Granada, kan du se her hvor lang tid du trenger for å besøke det legendariske Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutter lest

Besøksvarighet Alhambra

Inne i Alhambra | Hari Nandakumar

Hvis du er lidenskapelig opptatt av kulturbesøk, finner du i Alhambra i Granada et helt spesielt monument fullt av kunst og historie som vil gjøre deg målløs. Det er det eneste middelalderpalasset fra sin tid som er bevart, og det siste levende sporet av Nasrid-dynastiet i Spania.

Alhambra i Granada er fullt av fantastiske hjørner, og det vil ta en stund å oppdage dem. Etter at du har bestilt billetter, vil dette innlegget fortelle deg hvor lang tid du trenger for å utforske verdens åttende underverk, slik at du kan planlegge besøket.

Hvor lang tid tar det å besøke Alhambra på egen hånd?

Karl V-palasset| ©Clark Van Der Beken
Karl V-palasset| ©Clark Van Der Beken

Ruten gjennom palassbyen er 3,5 kilometer lang, og et besøk i Alhambra varer vanligvis mellom 3 og 4 timer hvis du kjøper billetter til Alhambra og Nasridpalassene på egen hånd.

Det er likevel vanskelig å fastslå nøyaktig hvor lang tid et besøk i Alhambra tar. Det tar tid å bli kjent med et monument av denne størrelsen, kunstneriske skjønnheten og historiske betydningen, men alt avhenger av hvor fascinert du er av det.

Planlegg ruten for å besøke Generalife eller Alcazaba

Besøket i Generalife eller Alcazaba bør planlegges før eller etter Nasridpalassene, selv om du også kan velge å se sultanenes kongelige residens mellom Generalife og Alcazaba. Du kan med andre ord gjøre følgende omvisning inne i Alhambra.

  • Alcazaba - Nasrid-palassene - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasridpalassene
  • Nasridpalassene - Alcazaba - Generalife

Besøk med fast tidsplan

Uansett hvilken reiserute du bestemmer deg for å følge, bør du ta hensyn til to viktige tid spunkter under besøket, slik at du kan tilpasse tiden under omvisningen i Alhambra.

  • Tidspunktet for inngangen til palassbyen.
  • Tidspunktet for inngangen til Nasrid-palassene.

Når du har besøkt de mest emblematiske områdene i Alhambra, kan du også sette av tid til å besøke andre steder, for eksempel Alhambramuseet og Museum of Fine Arts, som begge ligger i Karl V's palass, et av de beste renessanseverkene utenfor Italia.

Bestill billetter og guidede turer til Alhambra

Hvor lang tid trenger jeg for å se Alhambra med en guidet tur?

Oppdag nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Oppdag nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Hvis du bestiller en guidet omvisning i Alhambra for å se det monumentale komplekset, tar det ca. 3 timer. Guiden tar deg med til viktige steder som Generalife og hagene, Karl V's palass og Alcazaba. Du kan lese mer om disse guidede turene i dette innlegget.

Sammenlign billetter og omvisninger til Alhambra

Hvor lenge varer omvisningene i Alhambra om natten?

Opplev magien i Alhambra om natten| ©Ben30
Opplev magien i Alhambra om natten| ©Ben30

Et nattbesøk i Al hambra varer vanligvis ca. to timer, noe som er kortere enn på dagtid, siden besøket er begrenset til de timene monumentet er åpent.

Selv om Alhambras skjønnhet er slående i dagslys, er det spesielt fortryllende når solen går ned. Det er en magisk opplevelse å betrakte det i nattens stillhet, bare avbrutt av fontenenes murring og måneskinnet. Den delikate belysningen som projiseres på veggene, omslutter festningen i en gåtefull og fascinerende atmosfære som er verdt å se.

Kanskje er det første gang du er i Granada, og du ønsker å besøke Alhambra på dagtid, men hvis du har lyst på et rolig besøk uten folkemengdene, er nattbilletter et fantastisk alternativ.

Rutetider om natten

Det finnes to typer nattbesøk i Alhambra: Nasridpalassene og Generalife-palasset og hagene. Begge gjøres separat, men under de samme betingelsene.

  • Nattbesøk om sommeren (fra 1. april til 14. oktober): fra kl. 22.00 til 23.30.
  • Kveldsbesøk om vinteren (fra 15. oktober til 31. mars): fra kl. 20.00 til 21.30.

Når du besøker Alhambra om kvelden, må du huske å fjerne blitsen fra kameraet for å unngå å blende andre besøkende og forstyrre deres rolige opplevelse av monumentet.

Bestill et nattlig besøk i Alhambra

Hvor lenge varer besøket i Generalife?

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

Hvis du vil se Generalife i ro og mak, nyte utsikten og ta så mange bilder av dette vakre landskapet som du ønsker, anbefaler jeg at du bruker minst 30 minutter.

Generalife-palasset var sommervillaen der Nasrid-sultanene trakk seg tilbake for å hvile og slippe unna hoffets formaliteter. Hagene er vakre, og herfra har du en fantastisk utsikt over festningen og byen Granada i det fjerne.

Generalife er en oase av fred fylt med trær, små fontener med vann og blomsterhager der du kan ta en hyggelig spasertur og ta en liten pause.

Nyttig informasjon

Dette området av Alhambra er vanligvis ikke besøkt før på slutten av besøket, og noen går ikke engang inn for å se det, så i motsetning til Nasrid-palassene er det ikke overfylt, så det er ingen tidsbegrensning, og du kan gå en stund langs stiene i ro og mak.

Bestill en guidet omvisning i Alhambra og Generalife

Hvor lenge varer omvisningen i Nasridpalassene?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Selv om du kan tilbringe timevis med å betrakte Partal, Løvepalasset, Mexuar eller Comares-palasset, har du bare 30 minutter til rådighet på omvisningen i Nasridpalassene, så jeg anbefaler deg å holde øynene åpne og følge nøye med på alle detaljene i rommene og områdene du ser, slik at du kan nyte arkitekturen og utsmykningen i dette ikonet for latinamerikansk-muslimsk kunst i Vesten til fulle.

Nasrid-palassene åpnes i halvtimesskift for å unngå at det samler seg for mange mennesker inne i palasset og at monumentet forringes. For å få mest mulig ut av besøket i Nasridpalassene bør du prøve å være der 15 minutter før tiden som er angitt ved inngangen. Det er viktig å være punktlig, ellers får du ikke komme inn senere.

Nasridpalassene i Alhambra er stedet der regentene i kongeriket Granada bodde, og juvelen i det monumentale komplekset. Det er faktisk den mest besøkte delen av monumentet, så Alhambra-turen må organiseres i henhold til tidspunktet for adgang til Nasridpalassene, da du bare kan besøke denne delen av festningen på det tidspunktet som er angitt på hver enkelt besøksbillett.

Bestill billetter til Alhambra og Nasrid-palassene

Hvor lang tid bør jeg totalt sett bruke i Alhambra?

Utsikt over Alhambra| ©Dimitry B
Utsikt over Alhambra| ©Dimitry B

For å se det monumentale komplekset i sin helhet, legge merke til detaljene i alle rommene og nyte en rolig spasertur gjennom festningen og hagene, trenger du minst 3-4 timer (enten på egen hånd eller med en guidet tur).

Men hvis du bare ønsker å se Alhambra ovenfra og legge det til på listen over landemerker du reiser til, kan to til to og en halv time være nok til å få et godt inntrykk av monumentet.

Men hvis du er kunst- og historieentusiast, vil du ikke bruke mindre enn fire til seks timer på å gå sakte rundt og nyte severdighetene. Det er så mye å se!

Bestill billetter og guidede turer til Alhambra