Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Granada på 2 dager: alt du trenger å vite

Hvis du planlegger å besøke Granada på bare 2 dager, her er en liste over aktiviteter du må gjøre i denne vakre byen. La eventyret begynne!

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minutter lest

Granada på 2 dager: alt du trenger å vite

©Austin Gardner

Vil du besøke Granada og har bare en helg på deg? Ikke bekymre deg, jeg hjelper deg med å finne tid til å besøke steder du må se som Alhambra, Albaicín og Sacromonte-nabolagene, det kongelige kapellet og katedralen, Plaza Nueva, noen flamenco-show og selvfølgelig noen tapasbarer, for ikke alt går i dette livet!

Sikkert, etter 2 dager med sightseeing, vil du komme tilbake og nyte alt det er å se og gjøre i Granada. Denne spanske byen, fremfor alle andre, har den spesielle evnen til å erobre hjertet til hver og en av sine besøkende.

Dag 1: Omvisning i Alhambra, Plaza Nueva, Paseo de los Tristes og Albaicín-området

Alcaicería| ©Eric Titcombe
Alcaicería| ©Eric Titcombe

Å besøke Granada tar tid, siden det er en helt utrolig by, full av historie og sjarmerende hjørner. Ta på deg behagelige sko, for det blir en lang dag med spaserturer.

Ta en omvisning i Alhambra for alle dens skatter

Alhambra er kanskje en av de mest imponerende attraksjonene i hele Spania, og er et virkelig drømmested.

Dette komplekset, som i århundrer var hjemmet til Nasrid-kongene, vitner om det muslimske imperiets majestet i Spania, og er et av de fineste eksemplene på maurisk arkitektur som fortsatt står.

Fontenene, flisene, søylene og hagene, samt oppmerksomheten på detaljer i hvert hjørne av komplekset, gjør det virkelig unikt.

Men du lurer sikkert på hvor lang tid et besøk til Alhambra tar. Selv om det er så stort at det virker som en by i seg selv, kan de viktigste stedene besøkes på egen hånd på omtrent 3 eller 4 timer hvis du skynder deg litt, selvfølgelig.

Husk at for å se Alhambra i detalj trenger du omtrent 6 eller 7 timer, det vil si praktisk talt en stor del av dagen, så du vil ikke ha tid til å besøke andre attraksjoner i byen. Så ta det som bare et første glimt av dette fantastiske stedet. Jeg forsikrer deg: du vil ønske å komme tilbake.

På vår omvisning i dette Nasrid-paradiset kan du ikke gå glipp av Patio de los Leones, den befestede byen (Alcazaba), Generalife-hagene og Nasrid-palassene, ettersom du ikke kan forlate Alhambra uten å nyte alle disse underverkene.

Hvis du vil gå direkte til de mest interessante punktene og samtidig motta informasjon om hva du ser, anbefales det på det sterkeste å leie en guidet tur i Alhambra.

Selv om du har et stramt budsjett, her forteller jeg deg hvordan du får gratis eller rabatterte billetter til Alhambra. Og her er noen tips for å besøke Alhambra som du kan ta hensyn til, både på dette og ditt neste besøk.

Kjøp billetter til Alhambra

En pause på Plaza Nueva

Etter omvisningen i Alhambra, litt under en halvtimes gange fra inngangen, finner du Plaza Nueva, et ideelt sted å hvile et øyeblikk og ta en kjølig drink, mens du setter pris på de imponerende bygningene rundt den.

Plaza Nueva er det viktigste og eldste torget i hele Granada, så navnet virker ikke helt riktig... hvis det er noe dette torget ikke er, så er det nytt.

Den har vært vitne til mange øyeblikk i Andalusias historie. Tyrefekting og til og med henrettelser pleide å finne sted her.

Overfor torget ligger Palacio de la Cancillería Real og Iglesia de Santa Ana, begge med en blanding av renessanse- og mudéjarstil.

I dag er det et avslappet og veldig sentralt sted hvor du kan ta en øl og fortsette turen rundt i byen, for herfra kan du starte besøket til Albaicín og Sacromonte, via den vakre Carrera del Río Darro, en bølgende og pittoresk steinsti som går langs elven med samme navn.

Carrera del Darro fortjener en egen artikkel. Denne vakre brosteinsbelagte gangveien, med sine vakre og historiske stein- og steinbroer (14 i alt), er definitivt et av stedene du må se og nyte i Granada.

Det er også et av de stedene som har blitt minst endret gjennom århundrene, det har blitt bevart nesten intakt, så å gå langs det vil få deg til å føle deg som en del av andalusisk historie.

Gå gjennom det mest romantiske hjørnet av Granada: Paseo de los Tristes

Paseo de los Tristes| ©Pepe Serrano
Paseo de los Tristes| ©Pepe Serrano

Før du kommer til Albaicín-området, som ligger i hjertet av Darro-dalen, vil du komme over den hyggeligste gaten i hele Granada: El Paseo de los Tristes.

Det opprinnelige navnet var ikke det, men siden den lå på veien til San José-kirkegården, endte innbyggerne i byen opp med å kalle den Paseo de los Tristes.

Herfra kan du se noe av Alhambras vegetasjon og noen av de vakre steinbroene over elven Darro.

Uten tvil en av de mest bohemske og romantiske spaserturene i Granada, de små gatene og barene gjør det til et område fullt av sjarm, umulig å gå glipp av på et 2-dagers besøk i denne vakre byen.

Men før du fortsetter til Albaicín-området, er det tid for lunsj. I dette området er det mange restauranter hvor du kan sette deg ned og lade batteriene. Hvis været er fint, kan du nyte en smak av Granadas kjøkken på en av de mange uteserveringene.

Jeg anbefaler spesielt restauranten La Ruta del Azafrán, som ligger på Paseo de los Tristes. Med utsikt over Alhambra og en meny som passer for enhver smak og gane, finner du ikke noe bedre alternativ.

Besøk i Albaicín-området

Etter å ha spist som en konge (eller dronning) kan du fortsette til El Albaicín, den eldste bydelen i Granada.

Albaicín ble erklært et verdensarvsted i 1994 av Unesco på grunn av sin store skjønnhet, og er et av de vakreste eksemplene på muslimsk-spansk middelalderarkitektur, noe som gjør det til et must.

Du har kanskje ikke nok tid til en grundig omvisning i nabolaget, men du bør definitivt stikke innom det berømte Casa de Zafra, den eneste muslimske boligen som er eldre enn de katolske monarkene. Det er erklært som en eiendel av kulturell interesse og et historisk-kunstnerisk monument, og huser Albaicín tolkningssenter.

La Casa de Zafra ligger i den nedre delen av Albaicín, like ved Paseo de los Tristes.

Nyt den beste utsikten over byen på Mirador San Nicolás og Mirador de La Vereda de Enmedio

Det du må huske på når du besøker dette nabolaget, er at sjarmen, utover de uunngåelige severdighetene, ligger i å vandre gjennom middelaldergatene, finne uutforskede hjørner, de vakre og tradisjonelle granadiske cármenes og utsiktspunktene, som San Nicolás eller La Vereda de Enmedio.

Fra disse utsiktspunktene vil du kunne betrakte solnedgangen over et Alhambra som allerede er opplyst i rødlige toner. Dette er et av de mest typiske postkortene i byen, selv om jeg anbefaler at du kommer med god tid, da de har en tendens til å fylles opp med mennesker.

Det er ikke noe bedre enn å avslutte dagen i nabolaget med mest personlighet i byen. I noen av restaurantene kan du prøve typisk andalusisk mat, retter som mandelsuppe, Salmorejo eller Patatas a lo Pobre, er nå klassikere.

Selv om du må snakke om klassiske retter i regionen, kan de stekte auberginer med honning ikke sammenlignes med noe annet. Prøv dem og fortell meg om dem.

Bestill en guidet omvisning i Albaicín

Dag 2: Det kongelige kapellet og katedralen i Granada, tapasbarer, Sacromonte-kvartalet og flamenco-kveld

Katedralen i Granada om natten| ©Gotardo González
Katedralen i Granada om natten| ©Gotardo González

Hvis du syntes den første dagen i Granada var fantastisk, vent til du ser hva jeg har i vente for deg på denne andre og siste dagen. Vi spaserer gjennom det historiske kvartalet og smaker på noen av de mest rotfestede tradisjonene: flamenco og tapas.

Besøk gamlebyen, katedralen og det kongelige kapellet

Start din andre og siste dag i Granada med et besøk i gamlebyen. Der, i tillegg til et gateløp som ser ut til å være frosset i tid, finner du den imponerende katedralen i Granada, og ved siden av den det kongelige kapellet.

Etter katedralen i Sevilla er dette den største i Spania og den første som ble bygget i renessansestil. Ved siden av ligger det kongelige kapellet, der levningene av de katolske kongene Isabella I av Castilla og Ferdinand II av Aragon hviler. I tillegg er hovedaltertavlen et sant vidunder og et eksempel på spansk kunst.

Selv om det kanskje ikke har berømmelsen til Alhambra, anbefaler jeg et besøk til Granada-katedralen. Billetter koster fra € 5 og inkluderer en audioguide via en app.

Både katedralen og det kongelige kapellet er arkitektonisk imponerende, og innvendig kan du nyte mange kunstverk av Granada-fødte Alonso Cano, samt andre fantastiske detaljer.

Overfor det kongelige kapellet finner du La Madraza, en bygning fra 1349 som fungerte som det første senteret for høyere studier i teologi, matematikk, medisin og jus. I dag kan denne bygningen besøkes, ettersom den brukes som utstillingssenter av universitetet i Granada.

Besøk et av de levende monumentene fra byens muslimske fortid: Alcaicería

På 1300-tallet var dette nettverket av gater et av de viktigste handelssentrene i Granada. I denne gamle souken kunne du kjøpe delikat silke, krydder og hundrevis av andre produkter.

I dag har Alcaicería blitt et sted du ikke bør gå glipp av for å bli kjent med Granadas arabiske fortid.

Selv om den opprinnelige Alcaicería ble fullstendig ødelagt av en stor brann i 1843, ble den gjenoppbygd med respekt for den opprinnelige arkitekturen i en ny-maurisk og romantisk stil. I dag beholder den sjarmen og fargene til den første. Definitivt et sted å se på ditt 2-dagers besøk til Granada.

Det er på tide å nyte noen gode tapas

Tapas- og vintur| ©rob thompson
Tapas- og vintur| ©rob thompson

Så mye turgåing gir god appetitt, og det er ikke noe bedre enn å sitte på en terrasse og nyte en god porsjon tapas. Jeg anbefaler Bar La Riviera, med et bredt utvalg av tapas og en uslåelig atmosfære. Eller klassikeren Los Manueles, som har servert tapas siden 1917! Alt hjemmelaget og av utmerket kvalitet.

Som alltid er tapasene gratis, du trenger bare å betale for drikke. Ikke dra uten å prøve krokettene ... de er virkelig en drøm.

Med bare 2 dager kan du bare få en liten ide om hvor velsmakende alt er her, og for din neste tur anbefaler jeg at du leier noen av de beste tapasturene i Granada, en tur til de deiligste barene og restaurantene i byen, spesielt for de som liker å hengi seg til smakene i Granada.

Bestill en tapas-tur i Granada

Besøk Sacromonte-kvartalet, fødestedet til flamencoen

Sacromonte-området er, sammen med Albaicín, et av de mest symbolske stedene i Granada.

Det sies at dette er fødestedet til en av de mest tradisjonelle spanske musikkstilene: flamenco. Selv om en flamencosanger eller -danser vil si at flamenco ikke er en musikkstil, men en livsstil.

Sacromonte ligger høyt oppe, med utsikt over Alhambra og Albaicín, og var opprinnelig en sigøynerforstad, der de mest tradisjonelle og pittoreske husene er de såkalte hulene. I århundrer søkte sigøynersamfunnet tilflukt i disse beskjedne hulehusene.

Denne merkelige blandingen av kulturer, sigøyner, spansk og muslimsk, ga opphav til zambra mora, den mest typiske grenadinske flamencoen.

I dag er de mest kjente hulene Cueva de la Rocío og Cueva de María la Canastera, som begge er dedikert til flamencoforestillinger. Tidligere var forestillingene mer spontane og improviserte, i dag arrangeres det forestillinger for turistene som kommer til Sacromonte på jakt etter den mest tradisjonelle flamencoen.

Ikke gå glipp av et besøk til Museo Cuevas del Sacromonte, ideelt for å lære litt mer om nabolagets historie, sigøynerkulturen og flamencoens fødsel som et helt folks lidende stemme.

Opplev en autentisk flamencoforestilling

Etter en omvisning i Sacromonte-området er du sikkert i humør for litt flamenco. På denne andre og siste kvelden i Granada finnes det ikke noe bedre enn å ta farvel med byen med ren sigøynersang og dans.

Som en av dens vugger er det mange tablaos eller sentre der du kan lytte til og se god flamenco i byen.

I Sacromonte-området har du zambraene jeg har nevnt (Cueva de la Rocío og Cueva de María la Canastera). I andre områder av byen kan du finne forestillinger av utmerket kvalitet, sterkt anbefalt, for eksempel tablaos La Alboreá og Casa Ana, med artister på høyeste nivå.

Mitt råd er å velge blant noen av de beste flamencoshowene i Granada, og la deg bli erobret av den livlige ånden.

I tilfelle du ikke visste det, erklærte Unesco i 2010 flamenco som immateriell kulturarv for menneskeheten. Dette er en måte å sikre bevaring av dette uttrykket som er så typisk for Andalusias og Spanias identitet.

Vi har nådd slutten av reisen vår, og vi er sikre på at du har fått lyst på mer. Hvis du fremdeles ikke er klar til å gå tilbake til hotellet ditt, her er noen flere ideer, dette er 10 ting å gjøre i Granada om natten, fordi byens natteliv banker, vil du se.

bestill billett til et av de beste flamencoshowene i Granada

Hvordan komme seg rundt i byen Granada?

Granada med tog| ©VivirElTren.es
Granada med tog| ©VivirElTren.es

Granada er en relativt liten by, spesielt i sentrum, så det er veldig enkelt å gå til noen av stedene jeg har nevnt i denne artikkelen.

Fra Alhambra til katedralen tar det omtrent 20 minutter, og fra katedralen til Albaicín-området ytterligere 5 minutter. Dessuten er byen ideell å komme seg rundt på denne måten, som med buss eller bil vil du ikke kunne nyte omgivelsene eller stoppe for å føle deg som en del av stedet. Granada er også et skikkelig mareritt å parkere i.

De bratteste gatene med sine kriker og kroker og utsiktspunkter er perfekte for å gå seg vill og oppdage byens sjarm. Hvis du har helseproblemer, kan du selvfølgelig gå på buss 2 på Plaza Nueva og gå av i den øvre delen av byen.

Når er den beste tiden å reise til Granada?

Gatene i Granada| ©SnippyHolloW
Gatene i Granada| ©SnippyHolloW

Definitivt den beste tiden på året for å besøke denne vakre byen er i høst- og vårmånedene (mars til juni og september til desember), da vintrene er veldig kalde og somrene er ganske trykkende, med temperaturer over 40 grader Celsius.