Anne Frank Museum: billetter, turer, tips etc.

Anne Frank-museet i Amsterdam er et flott sted å besøke: Oppdag attraksjonene i dette stykke nederlandsk historie, og hvordan du kommer deg inn i Anne Franks gjemmested.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Anne Frank Museum: billetter, turer, tips etc.

Anne Franks hus, Amsterdam, | ©Charles

Anne Franks hus-museet i Amsterdam ble opprettet i samarbeid med Otto Frank, faren til jenta hvis historie gikk verden rundt. Organisasjonen som driver museet, forteller Anne Franks historie til verden, og åpner skjulestedet der familien hennes bodde under Holocaust for deg. Les videre for å finne ut hvordan du kan besøke museet.

Hvor mye koster billettene til Anne Frank-museet?

Kø for å komme inn i Anne Franks hus| ©mattmangum
Kø for å komme inn i Anne Franks hus| ©mattmangum

Billetter til Anne Frank-museet koster ca. 16 euro for voksne, 7 euro for barn i alderen 10-17 år og 1 euro for barn i alderen 0-9 år. Hvis du også vil bestille introduksjonsprogrammet, må du betale 7 euro ekstra. Programmet er tilgjengelig for besøkende fra 10 år og oppover.

Den guidede Anne Frank-rundturen, som gir deg en grundig innføring i historien om den jødiske jentas eksil mens du går gjennom gatene i nabolaget hennes, koster ca. 30 euro.

Bestill Anne Frank-turen i Amsterdam

Hvordan får jeg billetter til Anne Frank-museet?

Utsiden av Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell
Utsiden av Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell

Billetter til Anne Frank-museet kan bare kjøpes på nett på museets offisielle nettside. Du kan kjøpe dem til et forhåndsbestemt tidspunkt, som du kan velge blant alternativene som museet tilbyr.

Dette gjelder både for publikum, barnebilletter og billetter med rabattkort til Anne Frank-museet. Billetter for en måned legges ut forsalg den første tirsdagen i måneden, så vær oppmerksom på at hvis de er utsolgt, vil du ikke kunne kjøpe dem.

Hvis du ikke rekker det i tide og ikke får tak i billetter til museet, kan du melde deg på Anne Frank-turen i Amsterdams jødiske kvarter. Denne aktiviteten gir deg faktisk muligheten til å lære mer om historien og miljøet der den tyske jenta og familien hennes gjemte seg, takket være forklaringene fra en ekspertguide.

Bestill Anne Frank-turen i Amsterdam

Den beste måten å fullføre besøket ditt på: Anne Frank-turen i det jødiske kvarteret

Gatene i Jodenbuurt| ©maduarte
Gatene i Jodenbuurt| ©maduarte

En annen måte å lære om Anne Franks liv på, hvis du foretrekker å få en kyndig guide til å fortelle deg detaljene om hennes liv, er å ta en Anne Frank-tur i Amsterdams jødiske kvarter.

Denne to timer lange turen tar deg med til stedene der familien måtte gjemme seg for å unnslippe nazistenes forfølgelser, og gir deg en oversikt over det harde livet i byen under Holocaust. Du går blant annet gjennomJodenbuurt, Amsterdams jødiske kvarter, Jordaan-distriktet, der det "hemmelige annekset" ligger, og området rundt det jødiske historiske museet. En hel bydel full av hyllester til det jødiske samfunnet og som forsøker å gjenopprette minnet om det.

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam

Finnes det guidede turer på Anne Frank-museet, og er det verdt det?

Inngang til museet| ©Chan K
Inngang til museet| ©Chan K

På Anne Frank-museet har du mulighet til å kjøpe en billett med et introduksjonsprogram som hjelper deg å bli kjent med museet. Museet tilbyr imidlertid ikke omvisninger.

Min anbefaling er imidlertid å besøke Anne Frank-museet og tidligere på dagen ta en Anne Frank-tur i Amsterdams jødiske kvarter, der museet ligger.

På disse turene vil fokuset være på den unge Anne, så du kommer til Anne Franks hus med en annen type motivasjon. Denne turen varer i to timer, og er en flott måte å bli kjent med detjødiske kvar teret på før du går inn i museet. Den er ideell for historieinteresserte fra det 20. århundre.

Omvisningen kan bestilles på det språket du ønsker, slik at du ikke går glipp av noen detaljer om Holocausts historie. I løpet av turen går du strekningen mellom detjødiske kvar teret og Anne Franks hus, og lærer om en av de mørkeste episodene i verdenshistorien.

Bestill Anne Frank-turen i Amsterdam

Åpningstider for Anne Frank-museet

Anne Frank-rommet| ©Jil D
Anne Frank-rommet| ©Jil D

Du kan besøke Anne Frank-museet hver dag fra kl. 09.00 til 22.00. Vær oppmerksom på at billetter må kjøpes på forhånd, og at du må velge et tidsrom innenfor dette tidsrommet før du kjøper billetten. Det er ikke mulig å kjøpe billetter uten å angi hvilket tidsrom du vil delta på.

Når det gjelder Anne Frank-turen i Amsterdams jødiske kvarter, kan du velge mellom ulike tider på dagen, både morgen og ettermiddag, som du også må velge når du bestiller, og turen varer i 2 timer.

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam

Hvordan komme seg til Anne Frank-museet

Veibeskrivelse til Anne Franks hus| ©Talya Price
Veibeskrivelse til Anne Franks hus| ©Talya Price

Anne Franks hus i Amsterdam ligger i sentrum av byen. Det ligger i Prinsengracht Street 263-267.

Inngangen til huset ligger imidlertid rett rundt hjørnet, på Westermarkt 20. Du bør vite at det er omtrent tjue minutters gange fra sentralstasjonen. Du kan også ta trikk 13 eller 17 og gå av på holdeplassen "Westermarkt".

Du kan også ta buss 170, 171 og 172. Ikke glem å alltid ha Google Maps og et godt internettsignal tilgjengelig, slik at du kan unngå å gå deg vill og bevege deg rundt i byen som om du alltid har kjent den.

Er det lurt å bestille introduksjonsprogrammet for å besøke Anne Frank-museet?

Inne i huset| ©Chan K
Inne i huset| ©Chan K

Introduksjonsprogrammet er et 30-minutters foredrag som gir deg en innføring i hvordan det er å besøke museet. Om du bør bestille dette programmet eller ikke, avhenger av om du kan nederlandsk eller engelsk, som er språkene programmet tilbys på. Hvis svaret er ja, er det absolutt en god idé å bestille det.

Introduksjonsprogrammet til Anne Frank-museet varer i en halv time. Etterpå kan du besøke museet.

Det er en fin måte å få litt kontekst før du tar en tur gjennom huset til jenta som beveget hele verden med sin dagbok med tenåringsminner. Med introduksjonsprogrammet får du informasjon som kan bidra til å supplere den informasjonen du allerede har med deg, slik at du er mer innforstått med konteksten du skal inn i. Du vil blant annet få informasjon om Annes historie, om andre verdenskrig. I tillegg får du vite alt om hvordan museet er organisert og hvilken organisasjon som styrer det.

Er billetter til Anne Frank-museet inkludert i et sightseeingpass til Amsterdam?

Amsterdam Pass| ©HappyW
Amsterdam Pass| ©HappyW

Amsterdam Pass inkluderer ikke adgang til Anne Frank-museet. Det er imidlertid ingen andre Amsterdam City Pass som inkluderer det i pakken. Det gjør for eksempel ikke I Amsterdam City Card.

Men hvis du bestiller en av de beste turene i Amsterdam, vil du se at noen av dem har dette stoppet, slik at du kan besøke Anne Frank-museet og gå rundt i Amsterdam samtidig. Selv om du har det nederlandske museumskortet, må du skaffe deg billetter. I dette tilfellet betaler du bare reservasjonsgebyret, men hvis du ikke kjøper billett, kan du ikke besøke museet.

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam

Er det tilrådelig å gå på Anne Frank-museet med barn?

Statue til minne om Anne Frank| ©jack_g
Statue til minne om Anne Frank| ©jack_g

Først og fremst bør du vite at selve museet har billetter for barn fra de yngste og oppover. Det er nemlig ingenting i museet som gjør det utilrådelig å gå dit med barn.

Jeg mener imidlertid at det er en avgjørelse man selv må ta, og her er hva jeg mener erfordelene og ulempene ved å gå på Anne Frank-museet med barn.Fordeler:

  • Hvis du er på ferie, trenger du ikke å tenke på hvor du skal forlate dem.
  • Hvis du liker å lære barna dine å respektere mangfold, vil du definitivt synes det er veldig lærerikt.
  • Billetter for barn og tenåringer er veldig rimelige.

Ulemper:

  • Hvis barna dine gråter eller skriker mye, kan du bli avskåret fra været.
  • Ikke så mye annet: Ta dem med!

Hvis du har bestemt deg for å reise til Amsterdam, ikke nøl med å sjekke ut våre 10 tips for å reise til Amsterdam!

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam

De beste tingene du ikke må gå glipp av på Anne Frank-museet

Anne Franks gjemmested| ©Dennis Jarvis
Anne Franks gjemmested| ©Dennis Jarvis

Anne Frank-museet i Amsterdam tar som kjent utgangspunkt i det fysiske stedet der Anne Frank bodde før hun ble funnet, og gjenskaper stedet slik at du kan leve deg helt inn i hennes tragiske historie. Her er en oppsummering av de beste tingene du bør se i dette museet:

Det hemmelige annekset

Lurer du på hva det hemmelige annekset er? Jo, det er huset der Anne Frank og familien hennes gjemte seg for nazistene som invaderte byen deres.

De ansatte som hadde ansvaret for gjemmestedet, klarte å redde noen av Anne Franks eiendeler etter at hun ble arrestert, men de fleste av dem gikk tapt. Rommene du vil se når du går gjennom denne delen av museet, vil være forskjellige fra rommene Anne Frank faktisk hadde til rådighet for å overleve krigen. Men du kangjenskape dem med bilder, skilt, plakater og dine egne inntrykk fra Anne Franks dagbok. Er du enig med meg i at det er best å lese den først?

Anne Franks dagbøker

En annen ting du absolutt ikke må glemme, er å være oppmerksom når du er på vei til første etasje. Du vil se et rom med mange utstillingsgjenstander, og inne i det, ja: Anne Franks originale dagbøker. Du vil være adskilt av glass fra å kunne ta på dem, men du vil definitivt kunne se dem.

Det er uten tvil noe av det mest spennende med Anne Frank-museet: å kunne se på nært hold de gamle notatene som en gang lå under Anne Franks penn.

Free2choose-rommet

Til slutt anbefaler vi et besøk i Free2choose-rommet, som er et pedagogisk rom der du kan lære og teste dine overbevisninger om frihet og rasisme på en og samme tid. Her kan du bli bedre kjent med deg selv og måle din toleranse for forskjeller.

Du vil oppdage at Anne Frank-museet ikke bare er et sted for turister: Det er et rom for motstand, der folk tar grep for å endre tingenes gang.

Hvor mye tid du trenger for å besøke Anne Frank-museet

Bilder av Anne Frank inne i museet| ©Jil D
Bilder av Anne Frank inne i museet| ©Jil D

Selv om det ikke er noen tidsbegrensning for besøket ditt på Anne Frank-museet, er det nyttig å vite at du kan besøke museet på omtrent en time. Hvis du vil bruke mer tid på å gå rundt i museet, ta en drink i kafeen eller kikke i Anne Frank-museetsbutikk, kan du gjøre som du vil. Hvis du bestiller en tidsbestemtinngangsbillett til Anne Franks hus, vil du få et forhåndsdefinert tidspunkt for å gå inn i museet.

Du bestemmer selv når du vil gå ut.

Hvor du kan spise i nærheten av Anne Frank-museet

Kafé på Anne Frank-museet| ©Cris Toala Olivares
Kafé på Anne Frank-museet| ©Cris Toala Olivares

Dette kommer du til å elske. Du kan ta en kaffe ikke bare i nærheten av, men også inne på Anne Frank-museet. Museet har nemlig sin egen kafé med utsikt over Prinsengracht.

I kafeen på Anne Frank-museet kan du velge mellom varme og kalde drikker. Du kan også bestille snacks ikafeen på Anne Frank-museet i Amsterdam, og du kan til og med velge å spise lunsj der. Du kan bare komme inn i kafeen hvis du besøker Anne Frankshus, og inne i kafeen kan du bare betale med kredittkort. Bare det å bli kjent med denne kafeen med den fantastiske utsikten er definitivt grunn nok til å besøke museet, og det er ikke engang den mest interessante grunnen.

Er det viktig å ha lest Anne Franks dagbok før du besøker museet?

Resten av Anne Franks dagbok| ©Heather Cowper
Resten av Anne Franks dagbok| ©Heather Cowper

Dette er ikke et svar vi kan gi deg, for det kommer helt an på hver enkelt persons kriterier.

I mitt tilfelle, etter å ha lest den, kan jeg si at jeg tror at jo flere verktøy vi har for å komme inn i slike rom, jo mer får vi ut av dem. Det er ikke det at du ikke vil forstå hva som skjer hvis du ikke leser dagboken, selvfølgelig ikke.

Men jeg antar at man på andre måter re-signifiserer de tingene man observerer ved å ha lest den unge Annes beretning i første person. Jeg synes for øvrig at den er etmust å lese selv om man ikke har tenkt å besøke Anne Frank-museet i Amsterdam.

Skildringen av den bortgjemte tenåringsjenta, med sine hverdagslige, dagligdagse problemer mens alt kollapser rundt henne, er definitivt en fascinerende og rørende opplevelse. Men jeg må si at hvis du ikke har lestAnne Franks dagbok og ikke har planer om å gjøre det før du reiser til Amsterdam, kan du likevel kjøpe den i butikken på Anne Frank-museet. Det er ikke til å komme utenom, er det vel?

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam