Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Anne Frank Museum: billetter, turer, tips etc.

Anne Frank-museet i Amsterdam er et flott sted å besøke: se hva som kjennetegner dette stykke nederlandsk historie, og hvordan du kommer deg inn i Anne Franks gjemmested.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

Anne Frank Museum: billetter, turer, tips etc.

Anne Franks hus, Amsterdam, | ©Charles

Anne Frank House Museum i Amsterdam ble opprettet i samarbeid med Otto Frank, faren til jenta hvis historie gikk verden rundt. Organisasjonen som driver museet, forteller Anne Franks historie til verden, og åpner gjemmestedet der familien bodde under Holocaust for deg. Les videre for å finne ut hvordan du kan besøke museet.

Hvor mye koster billettene til Anne Frank-museet?

Kø for å komme inn i Anne Franks hus| ©mattmangum
Kø for å komme inn i Anne Franks hus| ©mattmangum

Billetter til Anne Frank-museet koster ca. 16 euro for voksne, 7 euro for barn i alderen 10-17 år og 1 euro for barn i alderen 0-9 år.

Hvis du også ønsker å bestille introduksjonsprogrammet, må du betale 7 euro ekstra. Programmet er tilgjengelig for besøkende fra 10 år og oppover.

Den guidede Anne Frank-turen, som gir deg et innblikk i historien om den jødiske jentas eksil mens du går gjennom gatene i nabolaget hennes, koster ca. 28 euro.

Bestill omvisningen om Anne Frank i Amsterdam

Hvordan får jeg tak i billetter til Anne Frank-museet?

Utsiden av Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell
Utsiden av Anne Franks hus| ©Daryl Mitchell

Billetter til Anne Frank-museet kan kun kjøpes online på museets offisielle nettside. Du kan kjøpe dem til et forhåndsbestemt tidspunkt, som du kan velge blant alternativene som museet tilbyr. Dette gjelder både for publikum, barnebilletter og billetter med Anne Frank-museets rabattkort.

Billetter for en måned legges ut for salg den første tirsdagen i måneden, så vær oppmerksom på at du ikke får kjøpt billetter hvis de er utsolgt.

Hvis du ikke rekker det i tide og ikke får billetter til museet, kan du melde deg på Anne Frank-turen i Amsterdams jødiske kvarter. Denne aktiviteten gir deg faktisk muligheten til å lære mer om historien og miljøet der den tyske jenta og familien hennes gjemte seg, takket være forklaringene fra en ekspertguide.

Bestill omvisningen om Anne Frank i Amsterdam

Den beste måten å fullføre besøket på: Anne Frank-turen i det jødiske kvarteret

Gatene i Jodenbuurt| ©maduarte
Gatene i Jodenbuurt| ©maduarte

En annen måte å lære om Anne Franks liv på, hvis du foretrekker å få en ekspertguide til å fortelle deg detaljene i livet hennes, er å ta Anne Frank-turen i Amsterdams jødiske kvarter.

Denne to timer lange turen tar deg med til stedene der familien måtte gjemme seg for å unnslippe nazistenes forfølgelse, og gir deg en oversikt over det harde livet i byen under Holocaust.

Du går blant annet gjennom Jodenbuurt, Amsterdams jødiske bydel, Jordaan-distriktet, der det "hemmelige annekset" ligger, og området rundt Jewish Historical Museum. En hel bydel som er full av hyllester til det jødiske samfunnet og som forsøker å gjenopprette minnet om det.

Bestill Anne Frank-turen i Amsterdam

Finnes det omvisninger på Anne Frank-museet, og er det verdt det?

Inngang til museet| ©Chan K
Inngang til museet| ©Chan K

På Anne Frank-museet har du mulighet til å kjøpe en billett med et introduksjonsprogram som hjelper deg med å bli kjent med museet. Museet tilbyr imidlertid ikke guidede omvisninger.

Min anbefaling er imidlertid å besøke Anne Frank-museet og tidligere på dagen ta en Anne Frank-omvisning i Amsterdams jødiske bydel, der museet ligger. På disse omvisningene er det den unge Anne som står i fokus, så du kommer til Anne Franks hus med en annen motivasjon.

Omvisningen varer i to timer og er en fin måte å bli kjent med det jødiske kvarteret på før du går inn på museet. Den er ideell for historieinteresserte fra det 20. århundre. Omvisningen kan bestilles på det språket du ønsker, slik at du ikke går glipp av noen detaljer om Holocausts historie.

Under omvisningen går du på strekningen mellom det jødiske kvar teret og Anne Franks hus og lærer om en av de mørkeste episodene i verdenshistorien.

Bestill Anne Frank-turen i Amsterdam

Åpningstider for Anne Frank-museet

Anne Franks rom| ©Jil D
Anne Franks rom| ©Jil D

Du kan besøke Anne Frank-museet fra mandag til torsdag fra kl. 9.00 til 17.00, eller, hvis du bestemmer deg for å besøke museet på en dag mellom fredag og søndag, fra kl. 9.00 til 19.00.

Vær oppmerksom på at billetter må kjøpes på forhånd, og du må velge et tidsrom innenfor dette tidsrommet før du kjøper billetten. Det er ikke mulig å kjøpe billett uten å angi hvilket tidsrom du skal delta.

Når det gjelder Anne Franks omvisning i Amsterdams jødiske kvarter, kan du velge mellom to tidspunkter for omvisningen, enten kl. 10.00 eller kl. 14.00, som du også må velge når du bestiller, og omvisningen varer i 2 timer.

Bestill en Anne Frank-omvisning i Amsterdam

Slik kommer du til Anne Frank-museet

Veibeskrivelse til Anne Franks hus| ©Talya Price
Veibeskrivelse til Anne Franks hus| ©Talya Price

Anne Franks hus i Amsterdam ligger i sentrum av byen. Det ligger i Prinsengracht-gaten 263-267. Inngangen til huset ligger imidlertid rett rundt hjørnet, på Westermarkt 20.

Det tar ca. 20 minutter å gå til Anne Franks hus fra sentralstasjonen. Du kan også ta trikk 13 eller 17 og gå av på holdeplassen "Westermarkt".

Du kan også ta buss 170, 171 og 172. Husk å alltid ha Google Maps og et godt internettsignal for hånden, slik at du unngår å gå deg vill og kan bevege deg rundt i byen som om du alltid har kjent den.

Er det lurt å bestille introduksjonsprogrammet for å besøke Anne Frank-museet?

Inne i huset| ©Chan K
Inne i huset| ©Chan K

Introduksjonsprogrammet er et 30-minutters foredrag som gir deg en innføring i hvordan det er å besøke museet. Hvorvidt du bør bestille dette programmet avhenger av om du kan nederlandsk eller engelsk, som er språkene programmet tilbys på. Hvis svaret er ja, er det absolutt en god idé å bestille det.

Introduksjonsprogrammet til Anne Frank-museet varer en halvtime. Etterpå kan du besøke museet. Det er en fin måte å få litt kontekst på før du tar en tur gjennom huset til jenta som beveget hele verden med sin dagbok med tenåringsminner.

Med introduksjonsprogrammet får du informasjon som supplerer den informasjonen du allerede har med deg, slik at du blir bedre kjent med den konteksten du skal inn i. Du får blant annet informasjon om Annes historie, om andre verdenskrig. I tillegg får du vite alt om hvordan museet er organisert og hvilken organisasjon som styrer det.

Er billetter til Anne Frank-museet inkludert i et sightseeingpass til Amsterdam?

Amsterdam Pass| ©HappyW
Amsterdam Pass| ©HappyW

Amsterdam Pass inkluderer ikke adgang til Anne Frank-museet. Det er imidlertid ingen andre Amsterdam City Pass som inkluderer dette i pakken. Det gjør for eksempel ikke I Amsterdam City Card.

Men hvis du bestiller en av de beste turene i Amsterdam, vil du se at noen av dem har dette stoppet, slik at du kan besøke Anne Frank-museet og gå rundt i Amsterdam samtidig.

Selv om du har det nederlandske museumskortet, må du kjøpe billetter. I så fall betaler du bare reservasjonsavgiften, men hvis du ikke kjøper billett, kan du ikke besøke museet.

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam

Er det tilrådelig å besøke Anne Frank-museet med barn?

Statue til minne om Anne Frank| ©jack_g
Statue til minne om Anne Frank| ©jack_g

Først og fremst bør du vite at selve museet har billetter for barn fra de yngste og oppover. Det er nemlig absolutt ingenting på museet som gjør det utilrådelig å dra dit med barn. Jeg mener imidlertid at det er en avgjørelse du bør ta selv.

Her er mine fordeler og ulemper ved å besøke Anne Frank-museet med barn.

Fordeler:

  • Hvis du er på ferie, slipper du å tenke på hvor du skal sette fra deg barna.
  • Hvis du liker å lære barna dine å respektere mangfold, vil du definitivt synes det er veldig lærerikt.
  • Billetter for barn og tenåringer er veldig rimelige.

Ulemper:

  • Hvis barna gråter eller skriker mye, kan du bli avskåret fra været.
  • Ikke så mye annet: ta dem med!

Hvis du har bestemt deg for å reise til Amsterdam, ta gjerne en titt på våre 10 tips for å reise til Amsterdam!

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam

De viktigste tingene du ikke må gå glipp av på Anne Frank-museet

Anne Franks gjemmested| ©Dennis Jarvis
Anne Franks gjemmested| ©Dennis Jarvis

Anne Frank-museet i Amsterdam tar som kjent utgangspunkt i det fysiske rommet der Anne Frank bodde før hun ble funnet, og gjenskaper det slik at du kan leve deg helt inn i hennes tragiske historie. Her er en oppsummering av det beste du kan se på dette museet:

Det hemmelige annekset

Lurer du på hva det hemmelige annekset er? Vel, det er huset der Anne Frank og familien gjemte seg for nazistene som invaderte byen deres. De ansatte som hadde ansvaret for gjemmestedet klarte å redde noen av Anne Franks eiendeler etter at hun ble arrestert, men det meste gikk tapt.

Rommene du vil se når du går gjennom denne delen av museet, vil være forskjellige fra de rommene Anne Frank faktisk hadde til rådighet for å overleve krigen. Du kan imidlertid gjenskape dem med bilder, skilt, plakater og dine egne inntrykk fra Anne Franks dagbok. Er du enig med meg i at det er best å lese den først?

Anne Franks dagbøker

En annen ting du absolutt ikke må glemme, er å være oppmerksom når du er på vei til første etasje. Du vil se et rom med mange utstilte gjenstander, og inne i det, ja: Anne Franks originale dagbøker. Du vil være avskåret av glass fra å kunne ta på dem, men du vil definitivt kunne se dem.

Det er uten tvil noe av det mest spennende med Anne Frank-museet: å kunne se på nært hold de gamle notatene som en gang lå under Anne Franks penn.

Free2choose-rom

Til slutt anbefaler vi et besøk i Free2choose-rommet, som er et pedagogisk rom der du kan lære og samtidig teste din egen overbevisning om frihet og rasisme. Her kan du bli bedre kjent med deg selv og måle din toleranse for forskjeller.

Du vil oppdage at Anne Frank-museet ikke bare er et sted for turister: det er et rom for motstand, der folk handler for å endre tingenes gang.

Hvor lang tid trenger du for å besøke Anne Frank-museet?

Bilder av Anne Frank inne på museet| ©Jil D
Bilder av Anne Frank inne på museet| ©Jil D

Selv om det ikke er noen tidsbegrensning for besøket på Anne Frank-museet, er det greit å vite at du kan besøke museet på ca. en time.

Hvis du ønsker å bruke mer tid på å gå rundt på museet, ta en drink i kafeen eller handle i Anne Franks museumsbutikk, kan du gjøre som du vil.

Hvis du bestiller en tidsbestemt inngangsbillett til Anne Franks hus, får du et forhåndsdefinert tidspunkt for å gå inn på museet. Du bestemmer selv når du vil forlate museet.

Spisesteder i nærheten av Anne Frank-museet

Kafé på Anne Frank-museet| ©Cris Toala Olivares
Kafé på Anne Frank-museet| ©Cris Toala Olivares

Dette kommer du til å elske. Du kan ta en kaffe ikke bare i nærheten av, men også inne på Anne Frank-museet. Museet har nemlig sin egen kafé med utsikt over Prinsengracht. På kafeen på Anne Frank-museet kan du velge mellom varme og kalde drikker.

Du kan også bestille snacks på kafeen på Anne Frank-museet i Amsterdam, og du kan til og med velge å spise lunsj der.

Du kan bare komme inn på kafeen hvis du besøker Anne Franks hus, og inne kan du bare betale med kredittkort. Bare det å bli kjent med denne kafeen med den fantastiske utsikten er definitivt grunn nok til å besøke museet, og det er ikke engang den mest interessante grunnen.

Er det viktig å ha lest Anne Franks dagbok før du besøker museet?

Resten av Anne Franks dagbok| ©Heather Cowper
Resten av Anne Franks dagbok| ©Heather Cowper

Dette er ikke noe jeg kan svare på, for jeg tror det avhenger av den enkeltes kriterier. I mitt tilfelle, etter å ha lest den, kan jeg si at jeg tror at jo flere verktøy vi har for å komme inn i slike rom, jo mer får vi ut av dem.

Det er ikke det at du ikke forstår hva som skjer hvis du ikke leser dagboken, selvfølgelig ikke. Men jeg antar at man på en annen måte re-signifiserer det man observerer ved å ha lest den unge Annes beretning i første person.

Jeg synes for øvrig at den er et must å lese selv om man ikke har tenkt å besøke Anne Frank-museet i Amsterdam. Skildringen av den skjulte tenåringsjenta og hennes hverdagslige problemer, mens alt kollapser rundt henne, er definitivt en fascinerende og rørende opplevelse.

Men jeg må si at hvis du ikke har lest Anne Franks dagbok og ikke har planer om å gjøre det før du reiser til Amsterdam, kan du likevel kjøpe den i Anne Frank-museets butikk. Det er ikke til å unngå, er det vel?

Bestill en Anne Frank-tur i Amsterdam