Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

10 Ting å Gjøre på Menorca in May

Arrangementer og festivaler du må delta på hvis du besøker Menorca i mai: konserter, messer og konkurranser for å få en god start på sommeren.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutter lest

10 Ting å Gjøre på Menorca in May

Menorca | ©Daniel Lobo

All den historiske og kulturelle skjønnheten på Menorca kommer til syne med en rekke arrangementer og festivaler, hvorav mange finner sted i mai måned. Så å besøke Menorca i mai kan være en berikende og uforglemmelig opplevelse for deg. Men dette er ikke det eneste du kan gjøre på Balearene. Det er en enorm mengde aktiviteter du kan gjøre hvis du besøker Menorca i løpet av denne sesongen.

Med begynnelsen av sommeren og det fantastiske været kan du hengi deg til hvilken som helst utendørsaktivitet du ønsker å gjøre; padle kajakk på Menorca, gå fotturer og til og med ri langs den historiske Camí de Cavalls stien. Vil du nyte begynnelsen av sommeren på Menorca til det fulle? Dette er de beste arrangementene og festivalene som finner sted i mai over hele øya, og som vil gi deg de beste sommeropplevelsene.

Ikke gå glipp av Swing Weekend i Ciudadela

Folk danser swing| ©louiscrusoe
Folk danser swing| ©louiscrusoe

Swing Weekend er en menorquinsk feiring som du ikke har råd til å gå glipp av, ettersom den samler store musikere og artister som Héctor Artal og hans partner Sonia Ortega, som deltar for å gjøre helgen til en begivenhet full av musikk, dans og moro for alle som har sjansen til å delta.

Danseshowene som finner sted under denne festivalen sprer spenning og energi til publikum. Det underholdende musikalske innholdet vil være veldig dynamisk og livlig; det er ikke overraskende at du ender opp med å danse mens du følger musikkens rytme, så mye moro du kommer til å ha.

Menorca er preget av sin gastronomiske rikdom, men i mai råder den kunstneriske og kulturelle fasetten, som skiller atmosfæren fra det kalde og anspente klimaet om vinteren, og forvandler den til en entusiastisk og varm atmosfære, både for innbyggerne og for utenlandske besøkende.

Oppdag flere turer på Menorca

Få mest mulig ut av opplevelsen på Pastisset-festen

Pastisset-festivalen| ©Tobi
Pastisset-festivalen| ©Tobi

Dette er en festival der Menorcas folkemusikk og gastronomiske kultur vil være et utmerket trekkplaster for deg. Mange lokale musikkgrupper og sangere vil vise frem sine kunstneriske talenter, mens publikum kan smake på de mest utsøkte produktene fra Menorca; som tilbys på øyas lille marked, like utenfor Pastisset Fest i Es Castell.

Musikken på Menorca overfører vitalitet og energi, noe som skaper furore på spillestedene og overføres til de reisende som følger dem under feiringen. Du kan ikke la være å danse til de smittende tonene. Å delta i feiringen er veldig enkelt, atmosfæren av eufori og glede som du vil føle når du er der, vil tillate deg å nyte denne festivalen til det fulle.

Bli med i prosesjonen til Monte Toro

På Monte Toro| ©Eduardo Ortín
På Monte Toro| ©Eduardo Ortín

Å delta i prosesjonen til Menorcas Monte Toro er kanskje en annerledes aktivitet enn de foregående, men det vil gi deg et innblikk i skikkene og troen til Menorcas innbyggere. Det ligger så mye historisk verdi i denne tradisjonen at du ikke bør stryke den fra listen din. Feiringen av Virgen del Toro er en feiring som hvert år samler hundrevis av lokalbefolkningen for å hedre skytshelgenen sin. Det vil være en rute som vil overraske deg.

Mai måned er ekstremt spesiell for Men orcans av denne grunn. Klatringen opp Monte Toro-fjellet varer omtrent en time, og kulminerer på toppen der Sanctuary of the Virgen del Toro ligger. Dette er et sted hvor du kan nyte en spektakulær utsikt over landskapet på Menorca. Det vil være verdt hvert skritt på veien for å komme dit.

Delta på jazzfestivalen i Ciudadela

En person som spiller jazz| ©Chevanon Photography
En person som spiller jazz| ©Chevanon Photography

Musikk er Menorcas flaggskip i mai måned. Jazzfestivalen, som finner sted i Ciudadela, er en annen musikalsk begivenhet du bør få med deg. Harmonien og roen du føler når du er vitne til dette musikalske skuespillet, vil gi deg opplevelser du vil ønske å oppleve igjen. Det har blitt holdt siden 2017, og flere og flere artister blir med i utviklingen.

Dette er et annet arrangement som holdes i Ciudadela i løpet av mai måned. Det er også rettet mot musikk, men i en helt annen sjanger. Menorca Jazz Festival er mye roligere enn Swing Weekend, men det betyr ikke at du bør gå glipp av den. En minneverdig begiven het som lar deg nyte jazz på en ekstraordinær måte.

Hesteshow: hestemessen

Hestemesse| ©Max
Hestemesse| ©Max

Menorcan Equestrian Morphology Competition finner sted hvert år i Mercadal. Et show der du kan se de beste eksemplene på den menorcanske rasen. Hvis du liker ridning, kan du nyte akrobatikken som utføres av disse renrasede dyrene, som kjennetegnes av sin svarte farge.

Den majestetiske galoppen deres utføres på en særegen måte, ettersom hestedressur på Menorca praktiseres som en disiplin med et annet sett med regler enn den konvensjonelle. En av de mest slående modalitetene er at rytteren holder hestens tøyler med bare én hånd.

Det er mulig å ri på en av disse symbolske hestene. Noen ridesentre på Menorca inkluderer ridning i sitt turisttilbud. Det beste med dette er at menorcanske hester er veldig rolige og lett adlyder rytterne sine. Hesteridning rundt Menorca er en aktivitet du bør legge til på listen din, selv om det alltid vil være de som foretrekker jeepturer rundt øya.

Smak på de beste menorkanske vinene på vinmessen i Mahón

Smaking av vin| ©Timur Saglambilek
Smaking av vin| ©Timur Saglambilek

Mostrade Vins er vinmessen som arrangeres på Menorca, en av Balearenes demonstrasjoner av sitt vinproduksjonspotensial. Den finner sted spesielt i Mahón, men her deltar de beste vinprodusentene på Menorca. Under arrangementet tilbyr de prøver for å smake på årets mest fremragende vinproduksjon. Hvis du er vinelsker, er dette en begivenhet du ikke kan gå glipp av.

På utstillingen tilbereder vinprodusentene sine beste flasker med vin og champagne. Det perfekte øyeblikket for å smake viner av høyeste kvalitet fra Menorca, og hvis du fortsatt er sulten på mer, kan du kjøpe dem på slutten av smakingen.

Alle vinene som tilbys under denne vinmessen er av menorquinsk opprinnelse. Dette er en mulighet for vinprodusentene til å vise frem de nyeste produktene fra vingårdene sine, markedsføre sine eksklusive reserver og tiltrekke seg oppmerksomhet fra besøkende på øya.

Opplev livekonserter på Claustro del Carmen

Claustro del Carmen| ©Rafacasette
Claustro del Carmen| ©Rafacasette

Menorca er det ideelle stedet for å overvære musikalske forestillinger. På Claustro del Carmen arrangeres det konserter med jevne mellomrom. En av de beste månedene å delta på disse arrangementene er imidlertid mai. Når vinterens bitende kulde har passert og sommervarmen ennå ikke har satt inn.

En av de mest anerkjente sangerne på Menorca er Gigi McFarlane. Hennes liveopptredener skaper furore blant de tilstedeværende. Hvis du overværer en av hennes opptredener, kan du kjenne lyden av gitaren som akkompagnerer hennes melodiøse stemme begeistre deg. Noen ganger spiller hun selv gitar mens hun fremfører sangene sine; et skue du ikke må gå glipp av.

Beundre Menorcas blomsterprakt på Fiestas de las Flores (Blomsterfestivalen)

Blomster på Fiestas de las Flores (Blomsterfestivalen)| ©Slow Life Menorca
Blomster på Fiestas de las Flores (Blomsterfestivalen)| ©Slow Life Menorca

Våren i mai bringer med seg naturens majestet på sitt beste. En stor variasjon av flora som favoriseres av den gode temperaturen og som allerede har kommet seg etter vintersesongen. Du kan ikke forlate Menorca uten først å ha beundret den naturlige skjønnheten på Blomsterfestivalen.

Et arrangement som samler forskjellige produsenter av lokale blomsterarter, hvis prakt finner sted i løpet av mai måned i Alayor. Mai er blomster måneden par excellence på Menorca. I noen år sammenfaller denne fantastiske festivalen med blomsterkonkurransen i La Salle, dette er ingen tilfeldighet, det er den årlige gjenfødelsen av Menorcas flora.

Monte Toro Dance Festival: en kulturelt berikende begivenhet

Teatre des Born| ©Color sépia
Teatre des Born| ©Color sépia

Gatene i Monte Toro gir plass til Festival de Danza de Menorca, et arrangement som er beregnet til å vare i tre dager, og som finner sted på forskjellige scener. Hovedforestillingen finner sted på Teatre des Born, som ligger i Ciudadela. Åpningen av arrangementet vil inneholde en kunstnerisk forestilling av Pax de Deux.

Dette er en annen festival som arrangeres i Ciudadela i løpet av mai måned, som du kan delta på gratis. Initiativet til denne festivalen kom fra Pascal Houzelot, som bestemte seg for å utfylle de kulturelle aktivitetene på Menorca med et danseshow høyeste nivå.

Mai: en ideell måned for fotturer på Menorca

Av Camí de Cavalls| ©Damià Vinent Olives
Av Camí de Cavalls| ©Damià Vinent Olives

Mai er absolutt en ideell måned for fotturer på Menorca. Landskapet påvirkes positivt av begynnelsen av sommeren, og det blir en aktivitet du ikke kan la være å gjøre. Rutene er perfekte for å få et annet perspektiv på Menorcas naturrikdommer.

Strekningene du bestemmer deg for å gå på steder som Camí de Cavalls er et eksepsjonelt syn. Overfloden av flora pryder alle stiene langs veien og vil lede deg til magiske hjørner av øya, som få mennesker klarer å nyte på andre tider av året.

Se en sommersolnedgang fra Punta Nati

Solnedgang på Menorca| ©Chris Combe
Solnedgang på Menorca| ©Chris Combe

Ciudadela slutter aldri å overraske besøkende. Hvis du har lagt merke til hendelsene som er vist ovenfor, vil du ha lagt merke til at mange av dem finner sted i Ciudadela. Det er nettopp der det berømte Punta Nati-fyret ligger, som tilbyr en utmerket utsikt over solnedgangene om sommeren.

Det regnes av besøkende som et obligatorisk stopp under oppholdet på Menorca, spesielt hvis du vil sette pris på den fantastiske utsikten over solnedgangene. Den ble bygget i 1912, på grunn av de gjentatte skipsforlisene som pleide å skje i området.

Du tenker sikkert at dette er en ganske enkel plan. Men det er ingenting som å kunne sette pris på naturens underverk. Solnedganger kan være spektakulære, og i løpet av sommeren din på Menorca er det ett sted du må besøke for å se dem. Du vil ikke angre på at du dro dit. Dette er bare én; sjekk ut de 5 beste solnedgangene på Menorca.

Fordeler med å besøke Menorca i mai

Stranden på Menorca| ©Nicolas Vigier
Stranden på Menorca| ©Nicolas Vigier

Å besøke Menorca i løpet av mai måned er en av de beste beslutningene du kan ta, ikke bare fordi været er perfekt for utendørsaktiviteter, men også fordi det er mange fordeler når du leter etter overnatting og planlegger besøk til turiststeder.

En annen av de viktigste fordelene er at flybilletter i mai vanligvis er billigere enn i andre måneder. Og det er mye lettere å finne gode hotell rom og steder å bo under oppholdet på øya. Et utmerket alternativ vil alltid være et sted med havutsikt, som vil gjøre nettene dine til en drøm. Dra nytte av været for å besøke noen av de 5 beste stedene å snorkle på Menorca.

Mai er en måned der tilstrømningen av turister på Menorca er ganske lav sammenlignet med de følgende månedene. Dette er et pluss som du kan bruke til din fordel, med tanke på at det vil være mer variasjon å velge mellom de forskjellige overnattingsmulighetene, og du vil ha tilgang til alternativer som vanligvis er utsolgt i høysesongen. En av de mest populære aktivitetene for turister er båtturer.

Bestill båtturer på Menorca

Hvordan er været i Menorca i mai?

På vannscooter| ©Asad Photo
På vannscooter| ©Asad Photo

Været i mai er egnet for alle utendørs- og turistaktiviteter; båtturer på Menorca eller morsomme opplevelser med vannscooter. Det er mer gunstig enn andre måneder i året, med en maksimumstemperatur på 24°. Dette betyr et kjølig og behagelig miljø for ferien din. Nedbør er usannsynlig i løpet av denne måneden, så du trenger ikke å bekymre deg for at regn skal ødelegge planene dine eller planlagte turer.

I begynnelsen av måneden kan det være lett overskyet, men det avtar etter hvert som dagene går. Sommeren begynner, solens intensitet øker, og varigheten strekker seg til nesten en time lenger enn vanlig. Du kan betrakte det som en mulighet som Menorca gir deg til å nyte oppholdet på øya enda mer.