Kajakkaktiviteter på Menorca

Alex Grande

Alex Grande

6 minutter lest

Kajakkaktiviteter på Menorca

Forberedelse av en kajakktur på Menorca | ©Joan Mesquida

Menorca er naturskjønnhet og villmark i sin reneste form, og er et av de stedene som belønner dem som tør å være eventyrlystne. For å oppdage den siden av øya som ikke har blitt temmet, trenger du en kajakk og snorkelbriller.

Bare da kan du nå havgrotter og viker som ellers er utilgjengelige, og beundre skattene som er gjemt mellom klippene og under havet.

Det beste alternativet

Kajakk og Snorkel Tur på Menorca

3+ timer med kajakkpadling og snorkling med ditt valg av reiserute

Ledsaget av en lokal ekspertguide kan du nyte det krystallklare vannet på Menorca og padle til de vakreste grottene på øya eller i Fornells-bukten. Du kan også svømme og snorkle for å oppdage de marine artene.

Varighet: 3 timer

Målet med denne opplevelsen er å ta deg med for å oppdage viker, klipper og grotter som bare kan nås med kajakk. Det er to forskjellige ruter for denne kajakkaktiviteten, og begge kan gjøres om morgenen (9:30) eller om ettermiddagen (15:30).

Under denne aktiviteten vil du alltid være ledsaget av en spesialisert guide som vil følge gruppen slik at du ikke går glipp av de mest imponerende stedene. Han vil anbefale de beste stedene å stoppe og svare på alle spørsmålene dine. På slutten av ekskursjonen vil du ha tid til en forfriskning og en matbit for å lade batteriene, som er inkludert i prisen.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Av alle alternativene som er tilgjengelige på øya, er dette det mest fleksible og mest komplette til en veldig rimelig pris. På den ene siden lar det deg tilpasse reiseruten, velge mellom grottene eller Fornells-bukten, og på den andre siden kan du også velge en morgen- eller ettermiddagsplan.

Anbefales hvis... du vil få mest mulig ut av en morgen eller ettermiddag på vannet. Snorkelstoppet er et must!


Det mest økonomiske alternativet

Kajakk og Snorkel Tur på Menorca

Lei din egen kajakk og padle langs kysten av Menorca i ditt eget tempo.

Hvis du blir forført av tanken på å padle i det krystallklare Middelhavet, kan du leie en kajakk for å gjøre padleturen på egen hånd og til en uslåelig pris. Budsjett vil ikke være en unnskyldning!

Varighet: 3 timer

Hvis du tør å padle på egen hånd, kan du velge dette mer økonomiske alternativet der du leier det nødvendige utstyret for å padle kajakk på egen hånd: du får redningsvest, padleåre og kajakk, og du kan seile hvor og når du vil.

Selvfølgelig vil teamet av lokale eksperter som vil gi deg utstyret, gi deg de nødvendige indikasjonene både for å padle og for å finne de beste stedene å se landskapet eller å stoppe for en svømmetur og nyte en utilgjengelig strand.

Selv om du kan leie utstyret på egen hånd, bør du ideelt sett være minst to personer på denne turen for å gjøre utflukten tryggere.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Å dra ut med din egen kajakk uten å måtte bli med på en tur vil gi deg friheten til å velge tidspunkter og ruter og til å stoppe når du trenger en pause eller bare finne det perfekte stedet for en dukkert.

Anbefaleshvis... du har lyst til å padle kajakk, men ikke er interessert i å bli med i organiserte grupper, eller hvis du er erfaren nok til å padle i Menorcas turkise vann på egen hånd.


Hvor er det beste stedet å padle kajakk på Menorca?

Tamarells-bukten| ©Charlotte Nadadora
Tamarells-bukten| ©Charlotte Nadadora

Denne aktiviteten lar deg velge mellom to forskjellige ruter på to av de beste stedene på øya.

ruten gjennom grottene vil du besøke nord- og sørkysten av øya og oppdage unike steder som Cueva de los Ingleses, Sa Torreta, et område med vakre enger, og de uberørte strendene i Tamarells, hvor du kan observere en enorm fauna og flora under havet med snorkelutstyret som instruktørene dine vil gi deg.

Fornells Bay-ruten vil du passere Cala Blanca, Cala Teulera, Punta de Ses Salines, øya Sargantana hvor du kan se et vakttårn bygget av britene under okkupasjonen av Menorca på begynnelsen av 1800-tallet. Deretter drar du til munningen av bukten for å snorkle.

Uansett hvilken rute du velger, avslutter du på Cabra Salada, stranden i Fornells, for å nyte en matbit og en kald drikke og dele med gruppekameratene alt du har sett under havoverflaten.

Hvordan velge mellom de to rutene? Begge er spektakulære, og grotteturen er mer spennende, men litt mer fysisk krevende. Hvis du foretrekker å ta en rolig kajakktur langs kysten og nyte havet og himmelen, velger du Fornells Bay-ruten.

Praktisk informasjon: før du bestiller

Natur og godt selskap| ©Thomas Lardeau
Natur og godt selskap| ©Thomas Lardeau

Må jeg være i god fysisk form for å delta på utflukten?

Du trenger ikke å være i veldig god form for å padle kajakk, da rutene ikke er altfor lange og ikke krever noen spesiell fysisk anstrengelse. Vær imidlertid oppmerksom på at du kommer til å padle en god stund, men utsikten og omgivelsene er verdt det!

Hvis du aldri har padlet kajakk før, ikke bekymre deg: du vil få utlevert fullt utstyr og du vil få en briefing før du starter opplevelsen, i tillegg til at du hele tiden blir ledsaget av en ekspertkajakkguide.

Hvilke opplysninger må du oppgi

Trinnene for å bestille denne opplevelsen er enkle: angi en dato og antall deltakere og velg reiserute og starttid for utflukten. Du vil bli bedt om å oppgi noen få opplysninger (sørg for at du oppgir en e-postadresse du bruker), og du vil bli ført til betalingssiden. Når du har validert betalingen, vil du motta en e-postbekreftelse.

Sjekk at alle opplysningene er korrekte, og jeg anbefaler at du lagrer e-posten slik at du har den tilgjengelig på dagen for kajakkopplevelsen. Et annet alternativ er å skrive ut bekreftelsen, selv om dette er en sjøopplevelse, kan det være litt tungvint å måtte bære rundt på et stykke papir.

Avbestilling er tilgjengelig for denne turen

Du kan avbestille når som helst før turen, men du får bare 100 % refusjon hvis du avbestiller minst 24 timer i forveien.

Hva skjer hvis det regner eller været er dårlig?

Det er veldig sjelden at det er dårlig vær om sommeren på Menorca, men hvis det regner eller havet er for urolig, er det sannsynlig at utflukten blir avlyst, og du vil enten få pengene tilbake eller bli tilbudt en ny dato.

Alex' reisetips

Å gjøre utflukten om morgenen vil sikre det beste lyset for å se det marine livet på snorkleaktiviteten, selv om du må stå opp litt tidlig.

Hvorfor det er verdt å gjøre en kajakkaktivitet på Menorca

Oppdag uberørte bukter| ©Travelinho
Oppdag uberørte bukter| ©Travelinho

Du kan padle kajakk mange steder, men Menorca er definitivt stedet der det er verdt å gjøre det, på grunn av muligheten for å legge til besøk på turen som du ellers ikke ville fått tilgang til.

På den annen side er det en perfekt aktivitet å gjøre med familien eller hvis du vanligvis leter etter opplevelser som inkluderer litt fysisk aktivitet i ferien.

Det er også en spesielt vakker opplevelse hvis du er interessert i marint liv, ettersom du vil kunne se det i all sin prakt i sitt naturlige habitat på strender og bukter med svært få turister.

Og til slutt, noe som er viktig i denne opplevelsen, er at den maksimale gruppestørrelsen er 12 personer, noe som sikrer at instruktøren alltid passer på deg og at aktiviteten forblir interessant fra start til slutt.

Hva du skal ta med til denne opplevelsen

Sport, sol, sjø og strand| ©Artem Zhukov
Sport, sol, sjø og strand| ©Artem Zhukov

Sørg for å ta med følgende i ryggsekken for å nyte kajakkutflukten komfortabelt:

  • Badetøy og håndkle
  • T-skjorte i syntetisk materiale eller lycra til vannet
  • Hatt og solbriller (helst med snor slik at du ikke mister dem i vannet).
  • Vannsko
  • Solkrem
  • Vannflaske
  • Et klesskift

Andre interessante aktiviteter på Menorca

Føl farten med vannscooter på Menorca| ©Bas van den Eijkhof
Føl farten med vannscooter på Menorca| ©Bas van den Eijkhof

Kanskje du liker havet, men ikke å bli våt, og i så fall anbefaler jeg deg å bytte ut kajakkaktiviteten med en avslappende båttur der du kan se solnedgangen gå ned over buktene og strendene på Menorca. Du vil ikke gå ned for å utforske dem og oppdage det enorme marine livet under overflaten, men du vil uansett få en uforglemmelig opplevelse. Hvis du vil lese mer om denne opplevelsen, har du all informasjon her: Båtturer på Menorca.

En annen aktivitet som kombinerer eventyr med uforglemmelig utsikt over solnedgangen er jeepturen på Menorca. Du vil passere gjennom skoger, enger, steinbrudd omgjort til labyrinter og klipper, for å avslutte dagen med å se solnedgangen på et naturlig utsiktspunkt mens du smaker på typiske håndverksprodukter. Les mer her: Jeep-safari på Menorca.

Og hvis du fremdeles ikke har funnet den tingen som vil gi deg et uutslettelig minne fra turen til Menorca, her er en liste over ti flotte planer for å nyte denne juvelen på Balearene som den fortjener: 10 beste aktiviteter på Menorca.