Kajakkaktiviteter på Menorca

Gjør deg klar til å nyte de vakreste kajakkrutene på Menorca, som tar deg med på oppdagelsesferd i øyas havgrotter og utilgjengelige viker som ikke kan nås på andre måter.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutter lest

Kajakkaktiviteter på Menorca

Forberedelse av en kajakktur på Menorca | ©Joan Mesquida

Menorca er naturskjønnhet og villmark i sin reneste form, og er et av de stedene som belønner de som tør å være eventyrlystne. For å oppdage den utemmede siden av øya trenger du kajakk og snorkelbriller.

Bare slik kan du nå sjøgrotter og viker som ellers er utilgjengelige, og beundre skattene som skjuler seg mellom klippene og under havet.

Det mest økonomiske alternativet

Kajakkutleie på Menorca

Lei din egen kajakk og padle langs kysten av Menorca i ditt eget tempo.

Hvis du lar deg forføre av tanken på å padle i det krystallklare Middelhavet, kan du leie en kajakk og padle turen på egen hånd til en uslåelig pris. Budsjett er ingen unnskyldning!

Varighet: 5 timer

Hvis du tør å padle på egen hånd, kan du velge dette mer økonomiske alternativet der du leier det nødvendige utstyret for å padle kajakk på egen hånd: Du får redningsvest, padleåre og kajakk, og du kan sette seil hvor du vil og når du vil.

Det lokale ekspertteamet som gir deg utstyret, vil selvfølgelig gi deg de nødvendige tipsene både når du skal padle og når du skal finne de beste stedene å se på landskapet eller ta en svømmetur på en utilgjengelig strand.

Selv om du kan leie utstyret på egen hånd, bør dere helst være minst to personer på turen for å gjøre den tryggere.

Hvorfor jeg liker dette alternativet: Å padle ut med egen kajakk uten å måtte bli med på en tur gir deg frihet til å velge tidspunkter og ruter, og til å stoppe når du trenger en pause eller bare finne det perfekte stedet for en dukkert.

Anbefales hvis... du har lyst til å padle kajakk, men ikke vil være med i organiserte grupper, eller hvis du er erfaren nok til å padle i Menorcas turkise vann på egen hånd.


Hvor er det beste stedet å padle kajakk på Menorca?

Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora
Tamarells Cove| ©Charlotte Nadadora

Denne aktiviteten gir deg mulighet til å velge mellom to forskjellige ruter på to av øyas beste steder.

På ruten gjennom grottene besøker du nord- og sørkysten av øya og oppdager unike steder som Cueva de los Ingleses, Sa Torreta, et område med vakre enger, og de uberørte strendene i Tamarells, der du kan observere en enorm fauna og flora under havet med snorkelutstyret som instruktørene gir deg.

På turen til Fornells Bay passerer du Cala Blanca, Cala Teulera, Punta de Ses Salines og øya Sargantana, der du kan se et vakttårn som ble bygget av britene under okkupasjonen av Menorca på begynnelsen av 1800-tallet. Deretter drar du til buktens munning for å snorkle.

Uansett hvilken rute du velger, avslutter du på Cabra Salada, stranden i Fornells, for å nyte en aperitiff og en kald drink og dele med gruppekameratene dine alt du har sett under havoverflaten.

Hvordan velge mellom de to rutene? Begge er spektakulære, og grotteturen er mer spennende, men litt mer fysisk krevende. Hvis du foretrekker å ta en rolig kajakktur langs kysten og nyte havet og himmelen, velger du Fornells Bay-ruten.

Praktisk informasjon: før du bestiller

Natur og godt selskap| ©Thomas Lardeau
Natur og godt selskap| ©Thomas Lardeau

Må jeg være i god fysisk form for å delta på utflukten?

Du trenger ikke å være i god form for å padle kajakk, ettersom rutene ikke er altfor lange og ikke krever noen spesiell fysisk anstrengelse. Bare husk at du kommer til å padle en stund, men utsikten og omgivelsene er verdt det!

Hvis du aldri har padlet kajakk før, trenger du ikke bekymre deg: Du får alt utstyret du trenger, og du får en briefing før turen begynner, i tillegg til at du hele tiden følges av en dyktig kajakkguide.

Hvilke opplysninger du må oppgi

Det er enkelt å bestille denne opplevelsen: Angi dato og antall deltakere, og velg reiserute og starttidspunkt for turen. Du blir bedt om å oppgi noen få opplysninger (sørg for å oppgi en e-postadresse du bruker), og du kommer til betalingssiden. Når du har bekreftet betalingen, vil du motta en e-postbekreftelse.

Sjekk at alle opplysningene stemmer, og jeg anbefaler at du lagrer e-posten slik at du har den tilgjengelig på dagen for kajakkopplevelsen. Du kan også skrive ut bekreftelsen, men siden dette er en opplevelse på sjøen, kan det være litt tungvint å bære rundt på et papir.

Avbestilling er mulig for denne turen

Du kan avbestille når som helst før turen, men du får bare 100 % refusjon hvis du avbestiller minst 24 timer i forveien.

Hva skjer hvis det regner eller er dårlig vær?

Det er svært sjelden at det er dårlig vær om sommeren på Menorca, men hvis det regner eller sjøen er for grov, er det sannsynlig at utflukten blir avlyst, og du vil enten få pengene tilbake eller bli tilbudt en utsatt dato.

Alex' tips til reisende

Hvis du gjør utflukten om morgenen, får du det beste lyset for å se det marine livet på snorkelaktiviteten, selv om du må stå opp litt tidlig.

Hvorfor det lønner seg å padle kajakk på Menorca

Oppdag viker som ikke er overfylte| ©Travelinho
Oppdag viker som ikke er overfylte| ©Travelinho

Du kan padle kajakk mange steder, men Menorca er definitivt det stedet der det lønner seg å gjøre det, fordi det gir deg muligheten til å legge til besøk på turen din som du ellers ikke ville hatt tilgang til.

På den annen side er det en perfekt aktivitet å gjøre sammen med familien, eller hvis du vanligvis er ute etter opplevelser som inkluderer litt fysisk aktivitet i ferien.

Det er også en spesielt vakker opplevelse hvis du er interessert i livet i havet, ettersom du får se det i all sin prakt i sitt naturlige habitat på strender og viker med svært få turister.

Og til slutt, noe som er viktig i denne opplevelsen, er at gruppestørrelsen er på maksimalt 12 personer, noe som sikrer at instruktøren alltid passer på deg og at aktiviteten forblir interessant fra start til slutt.

Hva du bør ta med til denne opplevelsen

Sport, sol, sjø og strand| ©Artem Zhukov
Sport, sol, sjø og strand| ©Artem Zhukov

Sørg for å ta med følgende i ryggsekken for å kunne nyte kajakkturene på en komfortabel måte:

  • Badetøy og håndkle
  • T-skjorte i syntetisk materiale eller lycra til vannet
  • Hatt og solbriller (helst med snor slik at du ikke mister dem i vannet)
  • Vannsko
  • Solkrem
  • Vannflaske
  • Et sett med klær til å skifte med

Andre interessante aktiviteter på Menorca

Føl farten med vannscooter på Menorca| ©Bas van den Eijkhof
Føl farten med vannscooter på Menorca| ©Bas van den Eijkhof

Kanskje du liker havet, men ikke å bli våt, og i så fall anbefaler jeg deg å bytte ut kajakkpadlingen med en avslappende båttur der du kan se solnedgangen over Menorcas bukter og strender. Du kommer ikke til å gå ned for å utforske dem og oppdage det enorme marine livet under overflaten, men du får uansett en uforglemmelig opplevelse. Hvis du vil lese mer om denne opplevelsen, finner du all informasjon her: Båtturer på Menorca.

En annen aktivitet som kombinerer eventyr med uforglemmelig utsikt over solnedgangen, er jeeptur på Menorca. Du kjører gjennom skoger, enger, steinbrudd som er omgjort til labyrinter og klipper, og avslutter dagen med å se solnedgangen på et naturlig utsiktspunkt mens du smaker på typiske håndverksprodukter. Les mer her: Jeep-safari på Menorca.

Og hvis du fremdeles ikke har funnet det som vil gi deg et uutslettelig minne fra turen til Menorca, har vi her en liste over ti gode planer for å nyte denne juvelen på Balearene slik den fortjener: 10 beste aktiviteter på Menorca.