Katamaranturer

Å seile Menorcas farvann på en katamaran er den mest autentiske båtturen du kan gjøre på øya: her er en guide til hvordan du bestiller den og noen tips til hvordan du får mest mulig ut av den.

Alex Grande

Alex Grande

5 minutter lest

Katamaranturer

Nyt en katamarantur | ©Miquel Gelabert

For å virkelig nyte Menorcas skjønnhet må du få kontakt med naturen: havet, vikene, klippene og selvfølgelig de spektakulære solnedgangene.

Å ta en båttur rundt øya uten annen retning enn vinden og avhengig av bølgene er en vakker måte å nyte havet på den gammeldagse måten. Her er alt du trenger å vite om katamaranturer rundt Menorca.

1. De beste alternativene for en katamarantur rundt Menorca

Nyt havet om bord på en katamaran| ©Patrick Lalonde
Nyt havet om bord på en katamaran| ©Patrick Lalonde

Utflukter med katamaran på Menorca

2. Halvdags utflukt med katamaran

Natur og avslapning i samme opplevelse| ©Jordan Irving
Natur og avslapning i samme opplevelse| ©Jordan Irving

I motsetning til andre båtturer rundt Menorca, har ikke denne utflukten rundt Menorca med katamaran en fast rute: kapteinen bestemmer på stedet i henhold til vindretningen, noe som gjør denne opplevelsen til en veldig ekte måte å nyte havet på. Avhengig av ruten vil du dra vestover på øya, mot Cala Pregonda, eller østover, mot Cala Mongofre.

Katamaranen drar fra havnen i Fornells og returnerer til samme sted. Tidsplanen er fleksibel, og du kan velge å gjøre utflukten om morgenen eller om ettermiddagen, selv om jeg anbefaler å gjøre det om morgenen hvis du vil nyte det krystallklare vannet og utsikten over de fantastiske klippene og buktene som øya har å tilby.

For meg er den store fordelen med katamaranutfluktene fremfor andre båtturer at de er veldig autentiske opplevelser og ikke overfylte: katamaranen har plass til maksimalt 12 personer, så det er ikke en typisk turistbåttur. Denne opplevelsen handler mer om å komme i kontakt med Menorcas natur på en mest mulig autentisk og spesiell måte.

Ytterligere informasjon

  • Varighet: 1 time: 5 timer
  • Pris: 431.
  • Anbefalt: Hvis du vil nyte solnedgangen i en unik opplevelse med en liten gruppe borte fra de mer turistede aktivitetene.

Halvdags utflukt med katamaran

3. Katamaran-tur ved solnedgang med aperitiff

Solnedgang til sjøs| ©Loreta Pavoliene
Solnedgang til sjøs| ©Loreta Pavoliene

Denne katamaranturen ved solnedgang har det spesielle at avgangstiden er rundt kl. 19.00, så turen finner sted mellom solnedgang og mørkets frembrudd. Dette, i tillegg til en aperitiff med drikke inkludert, gjør denne opplevelsen til den perfekte måten å feire en begivenhet eller å ta farvel med Menorca på slutten av turen.

På denne turen vil du også dra fra Fornells, men i motsetning til den forrige opplevelsen, er ruten mer etablert, og du vil ikke gjøre en så omfattende rute, da planen er å sette kursen mot midten av havet og parkere der for å nyte bølgene og solnedgangen. Når båten har stoppet, er det filmtid: hopp i vannet for å svømme og til og med snorkle med snorkelutstyret som kapteinen vil gi deg.

Ved solnedgang kan du skåle med vennene dine eller partneren eller med de andre medlemmene av gruppen (som i dette tilfellet også er en liten gruppe på maksimalt 7 personer) og nyte en aperitiff. Du vil se Menorca fra et unikt synspunkt, med solnedgangen som bader buktene og strendene, og etter en kveldstur drar du tilbake til Fornells.

Ytterligere informasjon

  • Varighet: 2 timer: 5 timer
  • Pris: 431 kr.
  • Anbefalt: Hvis du synes det høres veldig, veldig bra ut å seile på Menorcas farvann om natten med et glass vin.

Katamaranutflukt ved solnedgang

4. Hvorfor en katamaranutflukt er verdt det

De vakreste solnedgangene| ©John Morgan
De vakreste solnedgangene| ©John Morgan

Etter min erfaring, jo mindre gruppen av mennesker som deltar i en aktivitet, jo bedre pleier opplevelsen å være, ettersom du vil bli behandlet personlig og nyte en mer intim og autentisk tid enn på en overfylt utflukt. Når det gjelder disse katamaranopplevelsene, har du alle de gode tingene med en båttur rundt Menorca, men med den ekstra bonusen å være i en liten gruppe, noe som absolutt er verdt det.

Du vil se den beste solnedgangen på øya

På den annen side, det som virkelig gjør disse båtturene til et must, er at de gir deg muligheten til å nyte solnedgangen fra et privilegert utsiktspunkt, midt i havet og uten hindringer, mens du kjenner havbrisen i ansiktet og tar en dukkert i vannet. Det er virkelig en plan som smaker som sommer og Middelhavet som få andre.

Apropos solnedganger, hvis de som meg også er din favoritttid på dagen, har jeg skrevet en guide om hvor du kan se de mest spektakulære på Menorca (selv om jeg kan fortelle deg at fra baugen på en båt med et glass vin ser de veldig, veldig bra ut): De beste stedene for å se solnedgangen på Menorca.

Alex' reisetips

Ta med en veske eller ryggsekk, helst vanntett, for å oppbevare tingene dine. Katamaraner har skap for personlig bruk der du kan legge eiendelene dine hvis du ikke vil legge dem igjen hvor som helst når du svømmer eller snorkler.

5. Før du bestiller

Seil rundt Menorca på en uforglemmelig opplevelse.| ©Alix Greenman
Seil rundt Menorca på en uforglemmelig opplevelse.| ©Alix Greenman

Hva skjer hvis været ikke er bra?

En forutsetning for disse båtturene er godt vær. Hvis det regner eller det er sterk vind, vil opplevelsen bli avlyst, og du vil enten få pengene tilbake eller de vil tilby å utsette den til en annen dato.

Hvis været er dårlig, er en aktivitet som er vakker selv i regn, jeepturen gjennom Menorca. Det er også en av de mest populære på dager der kajakk- og båtturer er avlyst. Les mer om denne opplevelsen i lenken nedenfor.

Hva bør du ta med på turen?

Ta med badetøy, solbriller, et håndkle, en flaske vann og solkrem - du vil sitte i solen og nyte en forfriskende dukkert i vannet.

Hva trenger du for å bestille?

For å bestille en katamarantur må du velge en dato og et antall deltakere. Du vil deretter bli bedt om å oppgi noen personlige opplysninger og e-postadressen din (det er viktig at du oppgir en e-postadresse du vanligvis bruker), og når du har validert betalingen, vil du motta en bekreftelse på e-post, som du må vise til båtkapteinen på dagen for utflukten.

Hvor lang tid i forveien må jeg ankomme før ombordstigning?

Som en generell anbefaling er det lurt å være på oppmøtestedet minst 15 minutter før starttidspunktet for opplevelsen.

Utflukter med katamaran på Menorca

6. Andre aktiviteter som kan interessere deg

Jeepsafari på Menorca| ©Andrew Hurley
Jeepsafari på Menorca| ©Andrew Hurley

I tillegg til katamaranturer er det mange andre båtopplevelser tilgjengelig på Menorca, perfekt for å gi turen din et spesielt og uforglemmelig preg. Jeg forteller deg alt du trenger å vite her: Båtturer på Menorca.

En annen viktig aktivitet er å utforske øya fra innsiden, og hvilken bedre måte å gjøre dette på enn på en jeeptur der du vil oppdage skoger, enger, klipper, skoger og til og med besøke en økologisk gård der du vil nyte Menor Menorcan gastronomi. Hvis du vil vite mer, klikk her: Jeep-safari på Menorca.

Og siden Menorca er et reisemål det er verdt å få mest mulig ut av, er her en liste over flotte planer du kan inkludere i reisen din for en uforglemmelig ferie, noe som er vanskelig å oppnå hvis du bare planlegger å ligge på stranden og sole deg: 10 beste aktiviteter på Menorca.