Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Beste Hammam og Spa

Sett av tid på turen til Granada til å oppdage det andalusiske hamamritualet og alle de helsebringende egenskapene det har - en magisk opplevelse som vil vekke sansene dine!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutter lest

Beste Hammam og Spa

Interiøret i Hammam Al Andalus | ©Hammam Al Andalus

Granada er en av Spanias vakreste byer. Det historiske sentrum har en uendelig mengde monumenter, og det er alltid noe fascinerende å se rundt hvert hjørne.

Men hvis du trenger en pause etter så mye sightseeing, foreslår jeg at du besøker de arabiske badene i Granada og nyter en unik hamamopplevelse på et magisk sted med essensen av de tradisjonelle badene i Al-Andalus.

Det beste alternativet

Hammam Al Ándalus med Massasje i Granada

Slapp av med en hamamopplevelse på vei gjennom Granada

Nyt et tradisjonelt arabisk ritual i et av byens mest eksklusive hammam. Prøv ulike avslappende opplevelser for å koble av etter en lang dag med sightseeing.

Dette hammamet i Granada ligger i den gamle bydelen og var det første som ble åpnet i Spania for å gjenopplive tradisjonen med arabiske bad fem århundrer etter at de ble stengt etter erobringen av Nasrid-riket.

Hammamopplevelsen begynner så snart du kommer inn i bygningen, for innredningen er designet for å stimulere sansene og slappe av i sinnet. Personalet på disse arabiske badene tar imot besøkende med stor høflighet, og før ritualet starter, informerer de deg om de ulike bassengene og hvordan de fungerer, selv om du kan ta turen i ditt eget tempo.

På disse arabiske badene i Granada kan du bruke halvannen time på å fullføre hamamseremonien og prøve opptil tre bad med ulike temperaturer. Deretter kan du forsterke opplevelsen ved å velge en 15- eller 30-minutters massasje med eteriske oljer.

Anbefales hvis... du vil slappe av etter en lang dag med sightseeing og nyte en typisk moderne arabisk opplevelse.

Hva er et hammam, og hvorfor anbefales de arabiske badene i Granada?

Inne i badene| ©Wikipedia - Hammamgranada
Inne i badene| ©Wikipedia - Hammamgranada

I tillegg til å være et viktig sosialt samlingssted i den islamske middelalderverdenen, fra Østen til Al-Andalus, er hammam først og fremst en form for dampbad som de gamle araberne brukte for å slappe av og rense kroppen.

Hvis du vil føle på kroppen hvordan de gamle andalusiernes hamamritualer var, kan du besøke de arabiske badene i Granada, som har bevart dette fantastiske ritualet den dag i dag.

Hemmeligheten bak hamam ligger i kombinasjonen av varme og kulde med vanndamp. Denne temperaturkontrasten har mange fordeler for kroppen, blant annet at den reduserer stress, får musklene til å slappe av, eliminerer giftstoffer fra huden og forbedrer blodsirkulasjonen og pusten. Hvis du er ute etter det beste, finner du det på Hammam Al Andalus Granada.

Bestill en økt på Hammam Al Ándalus med massasje

Hva er så spesielt med Hammam Al Andalus Granada?

Ro og avslapning| ©Logan Stone
Ro og avslapning| ©Logan Stone

Hvis du aldri har vært i tyrkisk bad før, kan denne utflukten til det gamle Nasrid-riket være en fin mulighet til å gjøre noe annerledes og originalt i Granada.

Det finnes mange arabiske bad i byen, men hvis du vil oppleve en autentisk tyrkisk bad-seremoni i Granada, anbefaler jeg deg å besøke Hammam Al Andalus Granada, fordi det ligger i en gammel bygning fra 1200-tallet ved foten av Alhambra, der det ifølge arkeologiske utgravninger lå et opprinnelig tyrkisk bad for flere hundre år siden. Utrolig, ikke sant?

Når du kommer inn i disse arabiske badene i Granada, vil du se at dette ikke er et typisk spa, men at rommene er innredet i andalusisk stil med islamske buer, fliser med geometriske motiver og vakre tak med stjerneklare takvinduer som slipper inn naturlig lys og skaper en veldig hyggelig og intim atmosfære.

Det jeg liker best

Hvis det var én ting som fascinerte meg ved Hammam Al Andalus Granada, så var det den avslappede atmosfæren i rommene, der tiden ser ut til å stå stille og stillheten hersker, bare avbrutt av den rolige susingen fra vannet i termalbassengene.

I denne rolige atmosfæren får det dempede lyset fra stearinlysene, den parfymerte luften og den andalusiske musikken deg til å føle deg som en sultana og hensetter deg for et øyeblikk til prakten i det gamle Al-Andalus.

Bestill en økt i Hammam Al Ándalus med massasje

Hvordan er dette hammamritualet?

Avslappende massasje| ©Katherine Hanlon
Avslappende massasje| ©Katherine Hanlon

Ritualet, trinn for trinn

  • Til å begynne med anbefaler jeg deg å ta en varm dusj og gå inn i det varme rommet (36 °C) for å opprettholde den samme kroppstemperaturen som ved starten av behandlingen.
  • Deretter venter det varme rommet (39 °C) og det tyrkiske badet (90 °C). Varmen og dampen får deg til å svette og porene til å utvide seg, slik at giftstoffer fjernes og overhuden renses i dybden.
  • Avslappingsprosessen fortsetter i massasjeområdet, der du kan velge din egen massasjeolje fra et utvalg av essenser av rose, lavendel, rav eller granateple - en fryd for sansene!
  • I kjølerommet (18 ºC) setter det kalde vannet i gang blodsirkulasjonen og løsner opp musklene.
  • Når du kommer opp av vannet, kan du hvile for å komme tilbake til normal temperatur mens du nipper til en deilig maurisk myntete. Når du går ut av hamamet, er du svært avslappet, med en følelse av letthet i kroppen og fred i sinnet.

Bestill en økt i Hammam Al Ándalus med massasje

Organiser din opplevelse i hammam i Granada

Santa Ana-kirken| ©Matt Kieffer
Santa Ana-kirken| ©Matt Kieffer

Hvor lang tid i forveien bør jeg bestille?

Ettersom det er begrenset med plasser og det er stor etterspørsel etter hamam i Granada, anbefaler jeg deg å bestille så snart som mulig.

Hvordan fungerer bestillingen?

Du vil motta en bekreftelse innen 48 timer etter bestilling, avhengig av tilgjengelighet. Når du har valgt ønsket tjeneste og tidspunkt, du kontakte den lokale leverandøren for å bekrefte nøyaktig starttidspunkt for opplevelsen i dette hamamet i Granada.

Hvor ligger hamamet?

Hammam Al Andalus Granada ligger ved foten av Alhambra og bak Santa Ana-kirken, i Calle Santa Ana 16 ved siden av Plaza Nueva.

Bestill en time på Hammam Al Ándalus med massasje

Ofte stilte spørsmål

Slapp av i bassengene med ulike temperaturer.| ©Haley Phelps
Slapp av i bassengene med ulike temperaturer.| ©Haley Phelps

Når får jeg massasje?

Massasjen er inkludert i hamamritualet, og du kan få den i begynnelsen, midten eller slutten av turen, så du trenger ikke å bekymre deg for når det er din tur. På denne måten trenger du ikke å bekymre deg for når det er din tur, du trenger bare å bekymre deg for å kose deg!

Er barn tillatt?

Dette hamamet i Granada tillater barn mellom 6 og 17 år, forutsatt at de er i følge med en voksen som må signere en ansvarsfraskrivelse. Barn under 6 år har ikke adgang til de arabiske badene.

De arabiske badene er et sted for hvile og avslapning for kropp og sinn. De termiske bassengene er ikke rekreasjonsbassenger, så under hamamritualet må du snakke stille for å opprettholde en fredelig atmosfære.

Hva skal jeg ta med til de arabiske badene?

Alt du trenger å ta med deg er badedrakten din. Du går barbeint inn i hamamet, men hvis du ønsker det, kan du kjøpe latexstøvler i resepsjonen som du kan bruke inne i badet, da badesko er forbeholdt garderobene.

Dette hamamet i Granada tilbyr et håndkle til å tørke deg med, og garderobene har alt du trenger for å gjøre deg klar etter badet: sjampo, balsam, gelé, hårføner og skap til oppbevaring av personlige eiendeler.

Må jeg bruke badehette i hamamet?

Nei, det trenger du ikke, men de ber kunder med langt hår om å sette opp håret i en knute eller hestehale.

Kan jeg ta bilder inne i de arabiske badene?

For å ivareta personvernet til alle besøkende i hamamet er det ikke tillatt å bruke video- eller fotokameraer.

Kan jeg spise eller drikke inne i hamamet?

Det eneste du kan drikke inne i hamamet er myntete og vann, som er tilgjengelig for gjester i avslapningsområdet. Når det gjelder mat, er det ikke tillatt å spise inne i hamamet.

Bestill en time i Hammam Al Ándalus med massasje

Hva annet kan jeg gjøre i Granada i tillegg til å besøke de arabiske badene?

Alhambra| ©Dimitry B
Alhambra| ©Dimitry B

Det finnes få steder som er vakrere og mer sjarmerende enn Granada for en uforglemmelig ferie. En by full av drømmende hjørner på grunn av sin enorme skjønnhet og sin lange og interessante historie.

Sierra Nevada og Alhambra er de mest populære attraksjonene, men de er ikke de eneste. Hvis du vil oppdage alt det gamle Nasrid-riket har å by på i løpet av ferien, må du ikke gå glipp av artikkelen min om hva du kan se og gjøre i Granada. Du kommer til å forelske deg!