10 ting å gjøre i Granada i januar

La deg forføre av Nasrid-byen i januar, en tid da du kan nyte aktiviteter i Granada som du ikke har mulighet til å gjøre ellers.

Ana C.R.

Ana C.R.

8 minutter lest

10 ting å gjøre i Granada i januar

Solnedgang i Granada | ©calabria_7

Når vinteren kommer, mister ikke Granada sin magi, snarere tvert imot. I denne fantastiske byen, som er full av historie og tradisjoner, har du mange morsomme muligheter som vil forbløffe deg. Enten du elsker historie, gastronomi, kunst eller sport, vil du kunne oppleve alt dette og mye mer når du besøker Granada i januar.

Dessuten er det lavsesong, og turismen avtar betraktelig, slik at du kan nyte byen i ro og mak. Benytt deg av denne unike muligheten til å besøke en av verdens vakreste byer. Det er det ideelle tidspunktet å gjøre det på, ettersom varmen i høysesongmånedene kan være kvelende. Her er de 10 beste tingene du kan gjøre i Granada i januar.

1. Besøk Alhambra, et must å få med seg

Alhambra om natten| ©wingpix
Alhambra om natten| ©wingpix

Når vi snakker om Granada, er det første vi tenker på den fantastiske samlingen av monumenter, palasser, murer og hager som utgjør Alhambra. Det har vært residens for konger og sultaner siden 1200-tallet og blender alle som besøker det.

Januar er den ideelle måneden å besøke Al hambra, for det er enormt stort og man må gå ganske mye, så om sommeren kan det være litt trykkende på grunn av varmen. En stor fordel er at det ikke er noen fast inngangstid, du kan gå inn når som helst og uten skift, bortsett fra Nasrid-palassene som har skift.

Jeg anbefaler at du bestiller billetter til Alhambra på forhånd fordi det vanligvis er stor etterspørsel. Du kan kjøpe den mest komplette billetten for rundt 15 euro. Det finnes også andre alternativer for billettpriser og besøk. Du kan også velge å bestille en guidet omvisning i Alhambra, Generalife-hagene og Nasrid-palassene i Granada og ikke gå glipp av noen detaljer takket være en profesjonell guide.

Bestill billetter til Alhambra

2. Fordyp deg i maurisk kultur i den historiske bydelen Albaicín

Albaicín om natten| ©José Ruiz
Albaicín om natten| ©José Ruiz

Denne bydelen oser av historie. Det er den mauriske bydelen i Granada, og til tross for flere hundre år med historie har den fortsatt sine typiske brosteinsbelagte gater og middelalderske spor. Her finner du flere kafeer og restauranter hvor du kan nyte Granadas gastronomi. Du kan også nyte den fantastiske utsikten over Alhambra. I Albaicín kan du dessuten kjøpe gaver til familie og venner, for det er mange butikker som selger typisk keramikk fra Granada.

I januar måned er det mer behagelig å gå rundt i Albaicín takket være været. Ettersom det er en middelalderbydel, må man gå mesteparten av turen til fots, og om sommeren kan det være litt kvælende med høye temperaturer. Om vinteren, derimot, kan du utforske hele området og dessuten finne interessante rabatter i håndverksbutikkene.

Det finnes ulike måter å utforske Albaicín på: til fots, på segway eller på sykkel.

Bestill en tur til Albaicín

3. Nyt flamenco uten grenser i Sacromonte

Flamenco i Granada| ©Veroxs
Flamenco i Granada| ©Veroxs

For mer enn 600 år siden begynte sigøynerne å ankomme Spania og slo seg ned i det som i dag er bydelen Sacromonte. Blandingen av arabisk kultur og sigøynerskikker ga opphav til Granadas ex libris-musikk, flamencoen.

I Sacromonte kan du se mange tradisjonelle flamencoshow på en av de mange restaurantene, kafeene og barene som i tillegg til det gastronomiske tilbudet tilbyr show på et utmerket nivå, for eksempel:

Den store fordelen med å besøke Sacromonte i januar er at du kan komme inn på de ulike stedene med flamencoshow uten å måtte bestille på forhånd, og du kan til og med komme inn på steder som alltid er fulle i høysesongen.

Bestill et flamencoshow i Granada

4. Følg i fotsporene til Granadas mest berømte kunstner, Federico García Lorca

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Hvis du er lidenskapelig opptatt av litteratur, er det et must å følge i Federico García Lorcas fotspor i Granada. Her kan du besøke de mest emblematiske stedene knyttet til forfatteren.

Det er mye å se, og derfor anbefaler jeg at du bestiller en Federico García Lorca-tur. Januar er dessuten en ideell tid for det, fordi byen er roligere enn på andre tider av året.

Jeg anbefaler deg spesielt å besøke Huerta de San Vicente, der Lorca skrev mange av sine viktigste verker og levde sine siste dager i frihet før han ble arrestert og deretter myrdet.

5. Skikjøring i Sierra Nevada, den ideelle planen for vintersportelskere

Besøk i Sierra Nevada| ©Steve Slater
Besøk i Sierra Nevada| ©Steve Slater

Granada i januar gir sine besøkende muligheten til å besøke Sierra Nevada, et sted som tar pusten fra deg med sin uforlignelige skjønnhet. I Sierra Nevada, i tillegg til å glede deg over det vakre landskapet, kan du utøve forskjellige vintersporter som

Sierra Nevada skianlegg er blant de beste i Europa, og har utmerket infrastruktur og tjenester. I tillegg til skikjøring kan du også drive med andre idretter som skøyter, snowboard, aking og trugeturer i Sierra Nevada.

Det finnes sportsaktiviteter for enhver smak. Jeg anbefaler imidlertid at du bestiller utflukten din til Sierra Nev ada så snart som mulig, for dette er den travleste tiden på året å besøke.

Bestill en utflukt til Sierra Nevada

6. Utøve religiøs turisme i Granada

Fasaden på katedralen| ©José vargas.
Fasaden på katedralen| ©José vargas.

Granada er gjennomsyret av historie, og siden Spania er et av de mest katolske landene i verden, er religion en viktig del av Granadas kultur.

Hvis du liker religiøs turisme, bør du bestille en guidet tur til Granada-katedralen og det kongelige kapellet. Januar måned er ideell for disse besøkene, for da er det ikke så mange turister som i andre måneder, og du kan oppleve den religiøse kunsten i all sin prakt i god tid og uten å måtte vente på å komme inn.

Bestill en guidet omvisning i katedralen i Granada

7. Delta på markeringen av "Día de la Toma" 2. januar

Dagen da Granada ble inntatt| ©Brian Snelson
Dagen da Granada ble inntatt| ©Brian Snelson

Den 2. januar feires dagen for inntakelsen av Granada. Byen pynter seg for å feire dagen da de katolske monarkene gjenvant kontrollen over byen Granada i 1492.

Feiringen begynner med en hyllest til de katolske monarkene ved gravene deres, etterfulgt av en messe og deretter en parade gjennom byens gater som ender ved rådhuset. Hvis du besøker Alhambra 2. januar, kan du høre klokkene ringe til minne om denne historiske begivenheten.

8. Gå heller ikke glipp av Hellige tre kongers dag-paraden, som er barnas favorittaktivitet

Tre kongers dag-parade| ©RaMaOrLi
Tre kongers dag-parade| ©RaMaOrLi

Hvis du reiser med barn til Granada i januar, er det én aktivitet du ikke må gå glipp av, ellers vil de små aldri tilgi deg. Hvert år den 6. januar arrangeres Tre kongers dag-paraden. Dette er den eldste paraden i Spania, og den har blitt gjentatt hvert år siden 1917.

På denne dagen går et tjuetalls paradevogner med dekorasjoner som henspiller på perioden, langs en rute som varierer fra år til år, men som vanligvis er mer enn 8 kilometer lang for å unngå folkemengder. Det er et skue med musikk, moro og farger som varer til langt på natt, og det deles ut mer enn ett tonn godteri til de som deltar.

9. Smak på et tradisjonelt vintermåltid, Olla de San Antón

San Antón-gryte| ©JJ Merelo
San Antón-gryte| ©JJ Merelo

Den 17. januar feires Sankt Antons dag i Granada. Denne helgenen, dyrenes beskytter, er høyt aktet i Granada og er tradisjonelt knyttet til grisen. La olla de San Antón er en rett laget med svinekjøtt, spesielt den 17. januar, men kan finnes på menyen på flere restauranter gjennom hele måneden.

Det er en gryterett, som ligner på en gryterett, med mange kalorier, ideell for å møte kulden i fjellene, den ble skapt for århundrer siden av bøndene på tidspunktet for slakting av grisene og høsting av oliven for å kunne tåle de lave temperaturene.

10. Bli kjent med stranden i vintersesongen

Granada-stranden| ©Carmen VG
Granada-stranden| ©Carmen VG

Tro det eller ei, men det er mulig å nyte stranden i Granada i januar. På den såkalte Costa Tropical i Granada er det temperaturer rundt 20 grader selv midt på vinteren, så det er mulig å nyte noen timer på stranden midt i januar.

På Costa Tropical i Granada er det mange strender med sand og rent vann som innbyr til avslapping selv om vinteren. Du kan fortelle venner og familie at du samme dag gikk på ski i Sierra Nevada og badet på en strand!

Januar er den beste måneden for å nyte Granada

Gatene i Granada| ©SnippyHolloW
Gatene i Granada| ©SnippyHolloW

Som du ser, byr Granada i januar på aktiviteter for enhver smak, sport, historie, gastronomi, poesi, musikk, tradisjoner og mye moro. Det er mange fordeler hvis du bestemmer deg for å reise til Granada i januar.

På den ene siden har du muligheten til å få drømmereisen til en mye lavere pris. Flybilletter er mye billigere på denne tiden av året, og hotellene har også lavsesongpriser, fordi reiseprisene er sterkt redusert i vintermånedene, spesielt i januar. Mange av attraksjonene har også kampanjepriser i lavsesongen.

I tillegg er det ting du bare kan gjøre i Granada i januar og ikke i andre måneder av året, som for eksempel å delta på noen av byens tradisjonelle festivaler som Día de la Toma eller arrangementene på nyttårsdag og Helligtrekongersdag. Vintersport er også på sitt beste i januar, når Sierra Nevada pyntes opp for å ønske snøelskere velkommen.

Bestill en omvisning i Sacromonte og Albaicín

Været i Granada i januar

Granada om natten| ©SnippyHolloW
Granada om natten| ©SnippyHolloW

I motsetning til andre europeiske byer, og til og med i Spania, har Nasrid-byen et svært behagelig vinterklima som gjør det mulig å nyte alle aktivitetene og severdighetene i Granada. I løpet av januar måned er det mange solfylte dager med skyfri himmel, noe som gjør det mulig å nyte de beste guidede turene og utfluktene i Granada.

Det tørre klimaet gjør at kulda ikke merkes like mye som i andre regioner, så du kan nyte mange turer og utendørsaktiviteter, og nedbøren er også sjelden. I løpet av natten kan temperaturen synke en del, så det er lurt å alltid ta med en frakk. Det kan også være frost om natten.

I Granada er det om sommeren dager med temperaturer på over 40 grader, noe som gjør det svært vanskelig å drive med utendørsaktiviteter. Benytt anledningen til å besøke Granada i januar hvis du vil bli kjent med denne fantastiske byen på en behagelig måte, uten å stresse, uten folkemengder og med et behagelig klima.

Bestill en elsykkeltur i Granada