Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

10 ting å gjøre i Granada i januar

La deg forføre av Granada i januar og dens tusenvis av sjarm, vinteren bringer sine beste farger til denne byen, og du kan være en av de heldige som besøker den og nyte alle aktivitetene som bare kan gjøres på denne tiden av året.

Ana C.R.

Ana C.R.

7 minutter lest

10 ting å gjøre i Granada i januar

Solnedgang i Granada | ©calabria_7

Med vinterens ankomst mister ikke Granada sin magi, tvert imot. I denne fantastiske byen, full av historie og tradisjoner, vil du ha mange muligheter for morsomme og berikende aktiviteter og interessante steder i Granada.

Enten du er en fan av historie, gastronomi, kunst eller sport, vil du besøke Granada i januar kunne oppleve alt dette og mye mer, uten å skynde deg, i ditt eget tempo og uten endeløse køer for å komme inn i de viktigste monumentene. Finn i denne lenken noen av aktivitetene som Granada har for deg.

Granada takket være sin geografiske beliggenhet har et veldig behagelig klima selv i vintermånedene, slik at utendørsaktiviteter kan utføres uten problemer.

Siden det er lavsesong, vil du heller ikke finne tusenvis av turister rundt omkring, og dette lar deg oppleve det beste av byen uten stress. Benytt deg av denne unike muligheten til å besøke en av de vakreste byene i verden, det er den ideelle tiden å gjøre det, ettersom varmen i høysesongmånedene kan være overveldende, men januar lar deg gjøre og se alt du vil på en behagelig måte.

Vil du vite hvilke aktiviteter Granada har i vente for deg i januar? Her er de 10 beste tingene å gjøre i Granada i januar.

1. Delta på "Día de la Toma"-markeringen den 2. januar

Dagen for inntagelsen av Granada| ©Brian Snelson
Dagen for inntagelsen av Granada| ©Brian Snelson

Den 2. januar markeres dagen for inntagelsen av Granada. Byen pynter seg for å minnes dagen da de katolske monarkene gjenvant kontrollen over Granada i 1492.

Feiringen begynner med en hyllest til de katolske monarkene ved gravene deres, etterfulgt av en messe og deretter en parade gjennom byens gater, som avsluttes ved rådhuset. Hvis du tilfeldigvis besøker Alhambra den 2. januar, kan du høre klokken ringe for å feire denne historiske begivenheten.

2. Hellig tre kongers dag-paraden, barnas favorittaktivitet

Hellig tre kongers parade| ©RaMaOrLi
Hellig tre kongers parade| ©RaMaOrLi

Hvis du reiser med barn til Granada i januar, er det én aktivitet du ikke kan gå glipp av, ellers vil de små aldri tilgi deg. Hver 6. januar finner Hellig tre kongers dag-paraden sted. Dette er den eldste paraden i Spania, og har blitt gjentatt hvert år siden 1917.

På denne dagen er det en parade med rundt tjue vogner med dekorasjoner som henspiller på perioden, på en rute som varierer hvert år, men som vanligvis er mer enn 8 kilometer lang for å unngå folkemengder. Det er et skue av musikk, moro og farger som varer til mørkets frembrudd, og der det deles ut mer enn ett tonn med søtsaker til dem som overværer showet.

3. Alhambra, et besøk du ikke må gå glipp av hvis du er i Granada

Alhambra om natten| ©wingpix
Alhambra om natten| ©wingpix

Når vi snakker om Granada, er det første vi tenker på det fantastiske settet av monumenter, palasser, murer og hager i Alhambra. Det har vært residens for konger og sultaner siden det 13. århundre og blender alle som besøker det.

Januar er den ideelle måneden for å besøke Alhambra, siden det er stort og det er mye å gå, så om sommeren kan det være litt overveldende. En stor fordel er at det ikke er noen fast inngangstid, du kan komme inn når som helst og uten skift, bortsett fra Nasrid-palassene som har skift. Du kan kjøpe den mest komplette billetten for rundt 15 euro. Det finnes også andre alternativer for billettpriser og besøk.

Bestill billetter til Alhambra

4. Federico García Lorca, sporene etter Granadas mest berømte kunstner

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Hvis du er lidenskapelig opptatt av litteratur, er det et must å følge i fotsporene til Federico García Lor ca i Granada. Du kan besøke de mest emblematiske stedene knyttet til Lorca spredt over hele byen. Det er mye å se, så det er en utmerket idé å gjøre det i januar for å unngå den trykkende varmen.

Jeg anbefaler deg spesielt å besøke Huerta de San Vicente, der Lorca skrev mange av sine viktigste verk og levde sine siste dager i frihet før han ble arrestert og deretter myrdet.

5. Arabisk kultur i den historiske bydelen Albaicín

Albaicín om natten| ©José Ruiz
Albaicín om natten| ©José Ruiz

Dette nabolaget puster historie. Det er det mauriske kvarteret i Granada, og til tross for at det har eksistert i århundrer, har det fortsatt sine typiske brosteinsbelagte gater og spor fra middelalderen.

Det finnes flere kafeer og restauranter der du kan nyte Granadas gastronomi mens du tar en pause fra spaserturene dine. Du kan også nyte en fantastisk utsikt over Alhambra. I Albaicín kan du kjøpe gaver til familie og venner, da det er mange butikker som selger typisk keramikk fra Granada.

I løpet av januar måned er en spasertur gjennom Albaicín mer behagelig takket være været. Siden det er et middelaldersk kvartal, må det meste av turen gjøres til fots, og om sommeren med de høye temperaturene er ikke turen veldig hyggelig. Om vinteren, derimot, kan du utforske hele området og også dra nytte av interessante rabatter i håndverksbutikkene.

6. Opplev flamenco uten begrensninger i Sacromonte, sigøynerkvarteret

Flamenco i Granada| ©Veroxs
Flamenco i Granada| ©Veroxs

Det er mer enn 600 år siden sigøynerne først kom til Spania og slo seg ned i det som nå er Sacromonte-området. Blandingen av arabisk kultur og sigøynerskikker ga opphav til Granadas ex libris-musikk, flamenco.

I Sacromonte kan du se mange tradisjonelle flamencoforestillinger i noen av de forskjellige restaurantene, kafeene og barene som sammen med sitt gastronomiske tilbud tilbyr utmerkede forestillinger.

Den store fordelen med å besøke Sacromonte i januar er at du kan gå inn på de forskjellige stedene med flamencoforestillinger uten å måtte reservere på forhånd, og du kan til og med gå inn på steder som alltid er opptatt i høysesongen.

7. Sierra Nevada, for vintersportentusiaster

På besøk i Sierra Nevada| ©Steve Slater
På besøk i Sierra Nevada| ©Steve Slater

Granada i januar tilbyr sine besøkende muligheten til å besøke Sierra Nevada, et sted som vil ta pusten fra deg med sin enestående skjønnhet. I Sierra Nevada kan du i tillegg til å glede deg over det vakre landskapet også utøve forskjellige vintersporter.

Skianlegget i Sierra Nevada er blant de beste i Europa og har utmerket infrastruktur og tjenester. I tillegg til ski kan du også utøve andre idretter som skøyter, snowboard og aking, det finnes sportsaktiviteter for enhver smak.

8. Tradisjonell vintermat fra Granada, "Olla de San Antón"

San Antón-gryte| ©JJ Merelo
San Antón-gryte| ©JJ Merelo

Den 17. januar feires i Granada som San Antóns dag. Denne helgenen, dyrenes beskytter, er høyt æret i Granada og er tradisjonelt knyttet til grisen. La olla de San Antón er en rett laget med svinekjøtt, spesielt den 17. januar, men kan finnes på menyen til flere restauranter gjennom hele måneden.

Det er et grytemåltid, som ligner på en lapskaus, med mange kalorier, ideelt for å møte kulden i fjellene, det ble laget for århundrer siden av bøndene da de slaktet grisene og høstet oliven for å tåle de lave temperaturene.

9. Strand i januar i Granada

Granada-stranden| ©Carmen VG
Granada-stranden| ©Carmen VG

Tro det eller ei, du kan nyte stranden i Granada i januar. På den såkalte Costa Tropical i Granada er det temperaturer på rundt 20 grader Celsius selv midt på vinteren, så det er mulig å nyte noen timer på stranden midt i januar.

På Costa Tropical i Granada er det mange strender med sand og rent vann som inviterer deg til å slappe av selv om vinteren. Du kan fortelle venner og familie at du samme dag gikk på ski i Sierra Nevada og også badet på en strand!

10. Religiøs turisme i Granada, katedralen i Encarnación og det kongelige kapellet

Katedralens fasade| ©José vargas.
Katedralens fasade| ©José vargas.

Granada er gjennomsyret av historie, og ettersom Spania er et av de mest katolske landene i verden, er religion en viktig del av Granadas kultur.

Hvis du er fan av religiøs turisme, bør du ikke gå glipp av et besøk til Encarnación-katedralen og det kongelige kapellet. Januar er den beste måneden for disse besøkene fordi du unngår de enorme turistmassene i andre måneder, og du kan sette pris på den religiøse kunsten i all sin prakt i god tid og uten å måtte vente på å komme inn.

Januar er den beste måneden for å nyte Granada

Gatene i Granada| ©SnippyHolloW
Gatene i Granada| ©SnippyHolloW

Som du kan se, tilbyr Granada i januar aktiviteter for enhver smak, sport, historie, gastronomi, poesi, musikk, tradisjoner og mye moro. Det er mange fordeler hvis du bestemmer deg for å reise til Granada i januar.

På den ene siden vil du ha muligheten til å gjøre drømmeturen til en mye lavere pris. Flybilletter er mye billigere på denne tiden av året, og hotellene har også lavsesongpriser fordi reiseprisene er sterkt redusert i vintermånedene, spesielt i januar. Mange av attraksjonene har også kampanjepriser i lavsesongen, og du kan til og med dra nytte av spesialpakkene som noen reisebyråer tilbyr på denne tiden av året.

I tillegg er det ting du bare kan gjøre i Granada i januar og ikke i andre måneder av året, for eksempel å nyte noen av de tradisjonelle festivalene i byen som Día de la Toma eller arrangementene for nyttårsdag og helligtrekongersdag. Vintersport er også på sitt beste i januar, når Sierra Nevada er pyntet for å ønske snøelskere velkommen.

Været i Granada i januar

Granada om natten| ©SnippyHolloW
Granada om natten| ©SnippyHolloW

I motsetning til andre europeiske byer, selv i Spania, har Granada et veldig vennlig klima om vinteren. I løpet av januar måned vil du finne mange solfylte dager med klar himmel. Siden det er et tørt klima, merkes ikke kulden så mye som i andre regioner, så du kan nyte mange turer og utendørsaktiviteter, da regn heller ikke er veldig hyppig på denne tiden av året.

I løpet av natten faller temperaturen ganske mye, så det er alltid lurt å ta med en frakk hvis du skal ut om natten. Det kan også være frost i nattetimene, så husk disse detaljene når du pakker kofferten.

I Granada om sommeren er det dager der temperaturen overstiger 40 grader Celsius, noe som gjør det veldig vanskelig å gjøre utendørsaktiviteter. Benytt anledningen til å besøke Granada i januar hvis du vil bli kjent med denne fantastiske byen i total komfort, uten å skynde deg, uten folkemengder og med et behagelig klima.