Informasjonskapsler hjelper oss å levere våre tjenester. Ved å bruke nettstedet, godtar du å vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Besøksvarighet Alhambra

Hvis du planlegger en tur til Granada, kan du se her hvor mye tid du trenger for å besøke det legendariske Alhambra.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutter lest

Besøksvarighet Alhambra

Inne i Alhambra | Hari Nandakumar

Hvis du er lidenskapelig opptatt av kulturelle besøk, vil du i Alhambra i Granada finne et helt spesielt monument fullt av kunst og historie som vil gjøre deg målløs. Det er det eneste middelalderske palasset i sin tid som har kommet ned til oss og det siste levende sporet av Nasrid-dynastiet i Spania.

Alhambra i Granada er full av fantastiske hjørner, og å oppdage dem vil ta deg en stund. Etter at du har bestilt billettene dine, vil dette innlegget fortelle deg hvor mye tid du trenger for å utforske verdens åttende underverk, slik at du kan organisere besøket ditt.

Hvor lenge varer besøket til Alhambra?

Karl V-palasset| ©Clark Van Der Beken
Karl V-palasset| ©Clark Van Der Beken

Ruten gjennom palassbyen er 3,5 kilometer lang, og et generelt besøk til Alhambra varer vanligvis mellom 3 og 4 timer.

Likevel er det vanskelig å fastslå nøyaktig hvor lenge et besøk til Alhambra varer. Å bli kjent med et monument av denne størrelsen, kunstneriske skjønnheten og historiske betydningen tar tid, men alt avhenger av fascinasjonen du føler for det.

Omvisningen i det monumentale komplekset må organiseres i henhold til tidspunktet for tilgang til Nasrid-palassene, ettersom hver besøkende bare har lov til å komme inn i denne delen av festningen på det tidspunktet som er angitt på billetten, og det er ikke mulig å endre det.

Organiser ruten for å besøke Generalife eller Alcazaba

Derfor bør besøket til Generalife eller Alcazaba planlegges før eller etter Nasrid-palassene, selv om du også har muligheten til å se den kongelige residensen til sultanene klemt mellom Generalife eller Alcazaba. Du kan med andre ord gjøre følgende omvisning inne i Alhambra.

  • Alcazaba - Nasridenes palasser - Generalife
  • Alcazaba - Generalife - Nasrid-palassene
  • Nasridenes palasser - Alcazaba - Generalife

Besøk med fast tidsplan

Uansett hvilken reiserute du bestemmer deg for å følge, bør du huske på to viktige tidspunkter under besøket for å tilpasse tiden din under omvisningen i Alhambra.

  • Tidspunktet for tilgang til den palatinske byen.
  • Tidspunktet for inngangen til Nasrid-palassene.

Når du har besøkt de mest emblematiske områdene i Alhambra, kan du også bruke litt tid på å besøke andre steder som Alhambra-museet og Museum of Fine Arts, som begge ligger i palasset til Karl V, et av de beste renessanseverkene utenfor Italia.

Sammenlign billetter og turer til Alhambra

Hvor mye tid trenger jeg for å se Alhambra hvis jeg besøker det på egen hånd?

Oppdag nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Oppdag nye ting i Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Enten du går på egen hånd eller tar en guidet omvisning i Alhambra, trenger du minst 3 til 4 timer for å se hele det monumentale komplekset.

Hvis du bare vil se Alhambra fra toppen for å legge det til listen over landemerker på reisen din, for å få en idé om hvordan palasskomplekset er, trenger du kanskje denne tiden eller enda mindre.

Men hvis du er en historie- og kunstentusiast, vil du ikke bruke mindre enn 4 eller 6 timer inne for å utforske Alhambra tomme for tomme.

Sammenlign billetter og turer til Alhambra

Hvor lenge varer Alhambra-turene om natten?

Opplev magien i Alhambra om natten| ©Ben30
Opplev magien i Alhambra om natten| ©Ben30

Nattbesøk til Alhambra varer vanligvis halvannen time, mindre tid enn besøk på dagtid, ettersom besøkstiden om morgenen er begrenset til timene når monumentet er åpent. Hvis Alhambras skjønnhet er imponerende i dagslys, er den spesielt fortryllende når solen går ned. Å tenke på det i nattens stillhet, bare brutt av vannet i fontenene og måneskinnet, er en magisk opplevelse. Den delikate belysningen som projiseres på veggene omslutter festningen i en gåtefull og fascinerende atmosfære som er verdt å se.

Kanskje dette er din første gang i Granada, og du ønsker å besøke Alhambra på dagtid, men hvis du ønsker å nyte et rolig besøk uten folkemengdene, er et nattbesøk et fantastisk alternativ.

Det finnes to typer nattbesøk til Alhambra: Nasrid-palassene og Generalife-palasset og hagene. Begge gjøres separat, men under de samme forholdene.

Rutetabell for natt

  • Nattbesøki sommer tid (fra 1. april til 14. oktober): fra kl. 22.00 til 23.30.
  • Nattbesøki vinter tid (fra 15. oktober til 31. mars): fra kl. 20.00 til 21.30.

Isabels reisetips

Under nattbesøk til Alhambra må du huske å fjerne blitsen fra kameraet ditt for å unngå å blende andre besøkende og forstyrre deres rolige oppfatning av monumentet.

Hvor lenge besøket i Generalife varer

Generalife| ©Charlie Jackson
Generalife| ©Charlie Jackson

For å se Generalife på fritiden, nyte utsikten og ta så mange bilder av dette vakre landskapet som du ønsker, anbefaler jeg å tilbringe minst 30 minutter der.

Generalife-palasset var sommervillaen der Nasrid-sultanene trakk seg tilbake for å hvile og unnslippe formalitetene ved hoffet. Hagene er vakre, og herfra har du fantastisk utsikt over festningen og byen Granada i det fjerne.

Generalife er et fristed fylt med trær, små fontener med vann og blomstrende hager hvor du kan ta en hyggelig spasertur og en kort pause.

Dette området av Alhambra er vanligvis igjen til slutten av besøket, og noen mennesker går ikke engang for å se det, så, i motsetning til Nasrid-palassene, er det ikke overfylt, så det er ingen tidsbegrensning, og du kan gå en stund på stiene på fritiden din.

Sammenlign billetter og turer til Alhambra

Hvor lenge varer omvisningen i Nasrid-palassene?

Patio de los Leones| ©Rafolas
Patio de los Leones| ©Rafolas

Selv om du kan bruke timer på å tenke på Partal, Løvepalasset, Mexuar eller Comares-palasset, vil du bare ha 30 minutter til å gjøre om visningen i Nasrid-palassene, så jeg anbefaler deg å holde øynene åpne og følge nøye med på alle detaljene i rommene og rommene du vil se for å nyte arkitekturen og ornamentikken til dette ikonet for spansk-muslimsk kunst i Vesten.

Tilgang til Nasrid-palassene foregår i halvtimesskift for ikke å samle for mange mennesker inne og dermed unngå forringelse av monumentet.

Nasrid-palassene i Alhambra er stedet der herskerne i kongeriket Granada bodde og juvelen i kronen til det monumentale komplekset. Faktisk er det den mest besøkte delen av monumentet, så omvisningen i Alhambra må organiseres i henhold til tidspunktet for tilgang til Nasrid-palassene, da det bare vil være mulig å besøke denne delen av festningen på det tidspunktet som er angitt på hver besøkendes billett.

Isabels reisetips

For å få mest mulig ut av besøket til Nasrid-palassene, prøv å være der 15 minutter før tidspunktet som er angitt ved inngangen. Det er viktig å være punktlig, ellers får du ikke lov til å komme inn senere.

Hvor mye tid bør jeg bruke totalt på Alhambra?

Utsikt over Alhambra| ©Dimitry B
Utsikt over Alhambra| ©Dimitry B

For å se det monumentale komplekset i sin helhet, se nøye på detaljene i alle rommene og nyte en rolig spasertur gjennom festningen og hagene, trenger du minst mellom 3 og 4 timer.

Men hvis du bare vil se Alhambra fra toppen med sikte på å legge det til på listen over reisemål, kan 2 eller 2 og en halv time være nok til å få en idé om hvordan Alhambra er.

Men hvis du er en kunst- og historieentusiast, vil du sannsynligvis utvide besøket til Alhambra så mye som mulig for å gå sakte rundt og nyte severdighetene. Det er så mye å se!

Sammenlign billetter og turer til Alhambra